Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Ιούλιος 2005

Στις 10 Αυγούστου ξεκινά και τελειώνει η καλοκαιρινή περιοδεία των Κόρε. Ύδρο.
(29.07.2005)
Την Τετάρτη 10.08.2005 και ώρα 23:00 θα πραγματοποιηθεί στο club RHEXENOR στα Γουβιά της Κέρκυρας η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. από τον Απρίλιο του 2003. Στην ιστορικής σημασίας, μοναδική για το φετινό καλοκαίρι, εμφάνιση του σπανίως εμφανιζόμενου συγκροτήματος θα παρουσιαστεί -για πρώτη φορά επίσημα- το μεγαλύτερο μέρος του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ καθώς και τέσσερα καινούρια κομμάτια, που θα περιλαμβάνονται στον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο των Κόρε. Ύδρο.. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, από τη βραδιά θα απουσιάσει λόγω ανώτερης βίας ο πιανίστας/μπασίστας/πολυοργανίστας και συν-συνθέτης του συγκροτήματος Αλέξανδρος Μακρής.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση και το μέσο όρο ηλικίας του εμφανισόμενου σχήματος διαβάστε το προηγούμενο νέο, που ακολουθεί:


Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ξεκινούν οι ζωντανές εμφανίσεις των «ανανεωμένων» Κόρε. Ύδρο.: (σχεδόν) όλες οι λεπτομέρειες
(14.07.2005)
Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. από την άνοιξη του 2003. Το κερκυραϊκό συγκρότημα, που λόγω σωρίας προβλημάτων (προσωπικών και συλλογικών) απείχε από τον τομέα των ζωντανών εμφανίσεων τα τελευταία δύο χρόνια [τουλάχιστον], πιεζόμενο από την αφόρητη προσωπική δίψα των μελών του αλλά και την ανυπόμονη επιθυμία μεγάλου μέρους του κοινού του, πήρε τη ριψοκίνδυνη απόφαση να (επανα)δραστηριοποιηθεί σε έναν τομέα με τον οποίο -και λόγω της ιδιαιτερότητας/πολυπλοκότητας/ετερογένειας του καλλιτεχνικού υλικού που διαχειρίζεται από την πρώτη μέρα της παρουσίας του- δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα στενές σχέσεις.
Στις πρώτες εμφανίσεις του συγκροτήματος (πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου) α) θα δοθεί έμφαση στο Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, που -με εξαίρεση ένα μικρό κρυφό set τον Απρίλιο του 2003 (βλ. σχετικό νέο) και ένα μικρότερο ραδιοφωνικό τον Ιούνιο (βλ. σχετικό νέο)- δεν έχει παρουσιαστεί ζωντανά, ενώ β) λόγω απουσίας του από την Ελλάδα δε θα συμμετάσχει ο Αλέξανδρος Μακρής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Η μεταφορά των κομματιών στη σκηνή χωρίς πιάνο και έγχορδα αλλά με σεβασμό στο πρωτότυπο και χωρίς νότα προηχογραφημένη, που αποτελεί εξ ορισμού μια πρόκληση, θα πραγματοποιηθεί από τους Παντελή Δημητριάδη (φωνή, οργανάκια, κιθάρα-θόρυβος, 27), Σπύρο Σπυράκο (κιθάρες, 26), Νίκο Βαρότση (κιθάρες, 36), Χρήστο Παπασπύρου (μπάσο, 42) και Αλέξη Αποστολίδη (ντραμς, 27 άκλειστα), που όλοι συμμετείχαν ενεργά στην ηχογράφηση του επερχόμενου δίσκου των Κόρε. Ύδρο., 4 κομμάτια από τον οποίο θα παρουσιαστούν και στην πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος. Ο Αλέξανδρος αναμένεται να προσχωρήσει στο σχήμα για τις εμφανίσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2005, οπότε θα δοθεί έμφαση στο νέο δίσκο, που η κυκλοφορία του τοποθετείται με ελπίδα κάπου μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο.
Οι ακριβείς ημερομηνίες και τοποθεσίες των εμφανίσεων των Κόρε. Ύδρο. για το επόμενο τρίμηνο θα ανακοινώνονται σταδιακά.


«...πιο καλά στο Χαρτούμ»: Αποχώρησαν οι Κόρε. Ύδρο. από το line-up του Aheloos Rock & Dance Festival
(08.07.2005)
Λόγω προβλημάτων συνεννόησης με τη διοργανώτρια εταιρία DREAMWORLD PROMOTIONS οι Κόρε. Ύδρο. ακύρωσαν χτες τη συμμετοχή τους στο Aheloos Rock & Dance Festival 2005 (Μεσολόγγι, 30.09-02.10).
Το κερκυραϊκό συγκρότημα πριν από έναν περίπου μήνα είχε δεχτεί ευχαρίστως την πρόσκληση του διοργανωτή για συμμετοχή στο φεστιβάλ, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική αξίωση και χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα κατά την κατάρτιση του συνεχώς διαφοροποιούμενου λόγω κωλυμάτων και ακυρώσεων άλλων συγκροτημάτων line-up και προγράμματος του φεστιβάλ.
Το πρόβλημα για τους Κόρε. Ύδρο., που εδώ και μερικά χρόνια βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με την προχειρότητα και την αρπαχτή, ανέκυψε, όταν στα πρώτα διαφημιστικά έντυπα που τους εστάλησαν από το διοργανωτή αναγράφονταν λανθασμένα ως «Κορέϋδρο». Το συγκρότημα, αφού ζήτησε με σχετικό mail τη διόρθωση του ονόματός του και δεν εισακούστηκε, με δεύτερη φιλική κρούση προς το διοργανωτή ενημέρωσε ότι, αν δε γραφτεί σωστά το όνομα πριν τη δημοσιοποίηση του διαφημιστικού υλικού, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αποσύρει τη συμμετοχή του. Τελικά, μετά και από τρίτη, επεξηγηματική προσέγγιση (= κατά γράμμα ανάλυση του ονόματος), το όνομα «διορθώθηκε» σε «KOREYDRO», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και τέταρτη, απεγνωσμένη προσπάθεια συνεννόησης με το διοργανωτή, που εν τέλει, με το επιχείρημα πως «KOREYDRO» είναι σωστή αναγραφή του ονόματος, γιατί έτσι είναι «στα greek english», και τη συνεπίκουρη επίκληση του e-mail ("koreydro@koreydro.gr") και του site ("www.koreydro.gr") του συγκροτήματος, δήλωσε αδυναμία γραπτής αναπαραγωγής του πραγματικού ονόματος στα ελληνικά, ενώ είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί τα διαφημιστικά έντυπα με τις δύο κακέκτυπες αναγραφές. Ως εκ τούτου, το συγκρότημα με το όνομα «Κόρε. Ύδρο.», που ούτως ή άλλως ποτέ δεν αναγράφηκε στα σχετικά έντυπα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει -με ανακούφιση, είναι η αλήθεια- από το ιδεατό line-up του φεστιβάλ, φέροντας συνοδευτικά τους τιμητικούς χαρακτηρισμούς του γράφοντος στα κινέζικα, του ανίκανου λόγω συμπεριφοράς να προσκληθεί «σε σοβαρό live» και του προβληματικού.
Για να αναπληρώσουν το συναυλιακό κενό, οι Κόρε. Ύδρο. έχουν ήδη έρθει σε επαφή και συζητούν (στα κινέζικα) με σουδανική εταιρία οργάνωσης συναυλιών για συμμετοχή τους σε «ανεξάρτητο» φεστιβάλ στην πρωτεύουσα της κεντροαφρικανικής χώρας.


Αποφάσισαν να εμφανιστούν ζωντανά οι Κόρε. Ύδρο.
(04.07.2005)
Μετά από δύο χρόνια καταναγκαστικής απραξίας στον τομέα των ζωντανών εμφανίσεων οι Κόρε. Ύδρο., έχοντας εν μέρει υπερνικήσει τα εμπόδια που τους καθιστούσαν ουσιαστικά ένα συγκρότημα ηχογραφήσεων και με τον ενθουσιασμό ενός ολοκληρωμένου καινούριου δίσκου, αποφάσισαν να αποζημιώσουν τους ενοχλητικούς αλλά τέλειους φίλους τους επιστρέφοντας [;;] δυναμικά στο στίβο της άμεσης δραματοποίησης.
Ο πρώτος κύκλος εμφανίσεων (πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου) προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου και να ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου με την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Aheloos Rock and Dance Festival στο Μεσολόγγι (με την προϋπόθεση ότι θα αποσυρθεί από το line-up το κακέκτυπο συγκρότημα *Κορέϋδρο, που εμφανίστηκε αυτόκλητα αντί των Κόρε. Ύδρο. μετά την αποδοχή από το κερκυραϊκό συγκρότημα σχετικής πρόσκλησης για συμμετοχή στο φεστιβάλ). Οι καλοκαιρινές εμφανίσεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στην Κέρκυρα και, εκτός συγκλονιστικού (θετικού για το συγκρότημα) απροόπτου, δε θα συμμετέχει σε αυτές ο Αλέξανδρος Μακρής.
Ακριβής ενημέρωση και λεπτομέρειες για τις έως τώρα προγραμματισμένες εμφανίσεις των Κόρε. Ύδρο. θα υπάρξουν σε αμέσως επόμενες ανανεώσεις.