Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Δεκέμβριος 2005

Ρεπορτάζ από τα γυρίσματα του «Όχι πια Έρωτες»: Οι πρώτες δηλώσεις μελών και παρατρεχαμένων για το νέο δίσκο
(29.12.2005)
Ξεκίνησαν χτες το πρωί από την Οικία Βασιλείου Βλάχου στην Κέρκυρα τα γυρίσματα του πρώτου video-clip από τον επερχόμενο δίσκο των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ για το τραγούδι «Όχι πια Έρωτες». Πρόκειται για την πιο φιλόδοξη έως τώρα βιντεογραφική παραγωγή της Ανούσιας Έντασης και του συγκροτήματος, που αυτή τη φορά θα ενοχλήσουν για τα γυρίσματα, πλην της Οικίας Βλάχου, τις επίσης κερκυραϊκές Οικίες Παγκράτη (Κ.), Αγάθου (Τ.) και -ελπίδι αποδοχής σχετικής αιτήσεως του συγκροτήματος- Θεοτόκη (Λ.). Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή και ελπίζεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τη Δευτέρα 03.01, ενώ το video, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγκροτήματος, θα πρέπει να αναμένεται στις οθόνες των τηλεοράσεων/υπολογιστών μας μαζί με την κυκλοφορία του δίσκου στα τέλη Γενάρη.
Στα περιθώρια των γυρισμάτων ζητήσαμε από τα παρευρισκόμενα μέλη καθώς και από πρόσωπα του στενού κύκλου του συγκροτήματος να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες για το περιεχόμενο του δίσκου.
«Συγκριτικά με το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ ο νέος δίσκος είναι αμεσότερος αλλά ταυτόχρονα πιο εσωτερικός και πολύπλοκος, πιο εύκολος να τον καταπιείς αλλά πιο δύσκολος να τον χωνέψεις», μας είπε ανάβοντας ανάποδα το τσιγάρο του ο Αλέξανδρος Μακρής, που ερωτηθείς και για το video-clip, του οποίου είχε και την κεντρική σύλληψη του concept, δήλωσε ότι θα είναι μια τραγωδία, όπως και το τραγούδι που συνοδεύει. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Π.Ε. Δημητριάδη, που παρουσιάστηκε με νέο κούρεμα -το πέμπτο μέσα σε δύο μήνες-, τύπου "Campionato": «(Ο καινούριος δίσκος) γενικά μας προέκυψε λιγότερο καταθλιπτικός και κλειστοφοβικός και περισσότερο εξωστρεφής, μουσικά και στιχουργικά, από τον προηγούμενο, αν και τα βασικά συστατικά είναι τα ίδια. Ελπίζω η έκπληξη για τους φίλους μας να είναι ευχάριστη και να αποζημιωθούν για την αναμονή τους». Ο εκπεσών «παραγωγός» Θανάσης Δανίλης, από το άοσμο πόστο του γενικού φροντιστή πια, μίλησε για «βόμβα», ενώ ο εκρηκτικός κιθαρίστας Σπύρος Σπυράκος, εμφανώς ενοχλημένος από την παρουσία και τις πιεστικές ερωτήσεις μας καθώς και από κάποια ειρωνικά γελάκια, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις απευθύνοντάς μας αντ’ αυτού τη μαλεζανική ύβρη «Calma, cazzo!». Εξάλλου, η γιαγιά του Π.Ε. Δημητριάδη και στενή συνεργάτης του συγκροτήματος κατά την περίοδο 1999-2000, Αλεξάνδρα «μικρός αλλοδαπός» Αγάθου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, ερωτηθείσα ως καθ’ ύλην αρμόδια σχετικά με τους ψιθύρους περί έντονα «θρησκευτικοποιημένου» στίχου στο δίσκο, χρησιμοποίησε μια γνώριμη στους φίλους των προ-Μακρή Κόρε. Ύδρο., «δισκογραφικά» καταγεγραμμένη φράση της, κλείνοντας μία και καλή κάθε κακόβουλο στόμα: «Όχι θρησκευτικό, είναι ωραίο!».
Όσον αφορά το artwork του δίσκου, το εικαστικό δίδυμο Αρβανιτάκη-Αμύγδαλου δε θέλησε να αποκαλύψει τα χαρτιά του κάνοντας απλά λόγο [με μια φωνή] για «πολύ μεγάλα πράγματα, γενικά», ενώ, τέλος, η γνωστή από παλαιότερο νέο άυλη μυστική πηγή - ρουφιάνος του συγκροτήματος μάς αποκάλυψε ότι οι Κόρε. Ύδρο., σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, προτίθενται να συνοδεύσουν την κυκλοφορία με μια μικρή περιοδεία ανά την Ελλάδα, την πρώτη στη δωδεκάχρονη ιστορία τους.
Καλή χρονιά!

2005 νέα για το νέο δίσκο:
Νέος δίσκος: Αποκάλυψη track-listing / πρώτου «single» (27.12.2005)
Στα τέλη Γενάρη από την Capitol ο νέος δίσκος των Κόρε. Ύδρο. - αποκάλυψη τίτλου και άλλες λεπτομέρειες (19.12.2005)
Το πρώτο δίμηνο του 2006 ο νέος δίσκος των Κόρε. Ύδρο. (14.11.2005)
Έδωσαν τα χέρια Κόρε. Ύδρο. και δισκογραφικός κολοσσός για την κυκλοφορία του νέου δίσκου του συγκροτήματος (23.09.2005)
[Ημιφωτογραφικό νέο:] Ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του νέου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. (06.06.2005)
[Φωτογραφικό νέο:] Ηχογραφήσεις νέου δίσκου, μέρος 2ο (μπάσα, κιθάρες, κιθάρες, κιθάρες) (16.05..2005)
[Φωτογραφικό νέο:] Ηχογραφήσεις νέου δίσκου, μέρος 1ο (οδηγοί, ντραμς, δοκιμαστικά μπάσων - e-bow) (28.04.2005)
Επισπεύδεται η ηχογράφηση - μάλλον επιβραδύνεται η κυκλοφορία του νέου δίσκου (28.02.2005)
Κόρε. Ύδρο. 2005: οι πρώτες πληροφορίες για το «κύμα που έρχεται» και το χρονοδιάγραμμα της νέας χρονιάς σε αδρές γραμμές (12.01.2005)



Νέος δίσκος: Αποκάλυψη track-listing / πρώτου «single»
(27.12.2005)
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε επιτέλους το πλήρες track-listing του επερχόμενου δίσκου των Κόρε. Ύδρο..
Το νέο μετα-ερωτικό μετα-χριστιανικό μετα-κομμουνιστικό μετα-progressive μετα-μετα-punk μανιφέστο του συγκροτήματος, που τιτλοφορείται Φτηνή Ποπ για την Ελίτ και κυκλοφορεί από την Capitol (EMI) στις 30 Γενάρη, περιέχει τα τραγούδια:
1. Οι Εραστές του Τίποτα
2. Το Σπίτι
3. Χειραψία / Gay Anthem for the New Millennium
4. Ραντάρ
5. Περί Πάθους ’05
6. Όχι πια Έρωτες
7. Τώρα που δεν Έχω Κανέναν
8. Ξανά με τους Κακούς
9. Καμιά Χριστίνα
10. Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου
11. (Ένας) Εφιάλτης
12. Δεύτερο Πρόγραμμα
Το πρώτο «single» (= video-clip) από το δίσκο θα είναι -κατά παράδοση- το 6. Τα γυρίσματα ξεκινούν αύριο στην Κέρκυρα.
Περισσότερα πολύ σύντομα. Μείνετε σε επαφή.
Χυδαίοι Φρουροί


Στα τέλη Γενάρη από την Capitol ο νέος δίσκος των Κόρε. Ύδρο. - αποκάλυψη τίτλου και άλλες λεπτομέρειες
(19.12.2005)
Στο τέλος του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς θα «χτυπήσει τα μαγαζιά» ο πολυαναμενόμενος από εκλεκτή μειοψηφία δεύτερος «κανονικός» δίσκος των Κόρε. Ύδρο.. Η παραγωγή του δίσκου ανήκει κατά παράδοση στο ίδιο το συγκρότημα, ενώ η έκδοσή του, μετά από πρόσφατη συμφωνία του συγκροτήματος με τη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ, θα πραγματοποιηθεί υπό το ιστορικό label της Capitol.
Πρόκειται για μια πέρα από κάθε φαντασία πλην ευτυχή εξέλιξη για το κερκυραϊκό συγκρότημα, που η συνεπής και αδιάλειπτη μοναχική πορεία του από το 1993 μέχρι σήμερα, αμετανόητα εκτός ορίων και κόσμους μακριά από τα εκάστοτε (mainstream και underground) κατεστημένα εγχώρια μουσικά ρεύματα, το έχει αναγάγει στα όρια του cult θρύλου.
Ο δίσκος, που περιλαμβάνει 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας 50 λεπτών, θα φέρει τον οξύμωρο τίτλο Φτηνή Ποπ για την Ελίτ και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του συγκροτήματος είναι πολύ πιο κιθαριστικός αλλά και πολύ πιο «πιανιστικός» από τον προκάτοχό του, που όσο αγκαλιάστηκε από τους κριτικούς τόσο αγνοήθηκε από το μουσικόφιλο κοινό. Όσο για το στιχουργικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τους ίδιους αυτήκοους μάρτυρες, είναι σχεδόν αμιγώς βιωματικό/ερωτικό, με τις καθ-ιερωμένες θρησκευτικές αναφορές και μυστηριακές προεκτάσεις πιο έκδηλες από ποτέ αλλά και ισχυρές δόσεις «καταγγελίας», επικεντρωμένης (και) αυτή τη φορά στο παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό και εγχώριο καλλιτεχνικό(!) κατεστημένο.
Το πλήρες track-listing του album θα αποκαλυφτεί μέσα στις γιορτές.


Ο «γέρος με το αγγελικό πρόσωπο» επιτέλους επίσημο μέλος των Κόρε. Ύδρο. [καθυστερημένο νέο-παραλήρημα για την πολυαναμενόμενη επισημοποίηση της σχέσης Κόρε. Ύδρο. και Νίκου Βαρότση]
(05.12.2005)
Μετά από τρία χρόνια στενής προσωπικής σχέσης και καλλιτεχνικής συνεργασίας που πέρασε από διάφορα στάδια (βλ. σχετικά νέα 15.03.2003, 21.06.2004, και 13.10.2004) με κοινό πάντα παρονομαστή τον έρωτα για την τελειότητα, επισημοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο η ενσωμάτωση του βετεράνου πλην αμόλυντου κιθαρίστα Νίκου Βαρότση στους Κόρε. Ύδρο..
Ο βοηθός ηχολήπτης και βασικός υλικός και ηθικός συμπαραστάτης του συγκροτήματος επί Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, συμμετείχε ως πρώτος κιθαρίστας στις ηχογραφήσεις του επερχόμενου νέου δίσκου (βλ. σχετικά νέα 28.04.2005 και 16.05.2005) και στην καλοκαιρινή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο Rhexenor (βλ. σχετικά νέα 29.07.2005 και 12-15.08.2005), ενώ σήμερα προετοιμάζεται σκληρά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κερκυραϊκής κολεκτίβας για την κυκλοφορία του νέου δίσκου και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Σύμφωνα μάλιστα με φήμες αλλά και φωτογραφίες που διέρρευσαν από το εσωτερικό του συγκροτήματος, ο 3?χρονος κιθαρίστας - σύγχρονος Ντόριαν Γκρέι, που κουρδίζει παίρνοντας τόνο από το κελάηδημα των πουλιών, αποτελεί το αγαπημένο-ευνοούμενο μέλος του frontman του συγκροτήματος Π.Ε. Δημητριάδη, γεγονός που έχει ήδη αρχίσει να εγείρει ψιθύρους δυσαρέσκειας μεταξύ των υπόλοιπων μελών, καθώς συχνά υποχρεώνονται σε κάθε είδους προς τιμήν του υπηρεσίες.
Όσον αφορά το άμεσα απορρέων «πρόβλημα» της εκτόξευσης του μέσου όρου ηλικίας του συγκροτήματος στα 28,6 χρόνια, οι Κόρε. Ύδρο. ως αντιστάθμισμα στον «αγέραστο Νέστορα» του συγκροτήματος προτίθενται να επισημοποιήσουν εντός της επόμενης χρονιάς το νεαρό μπασίστα Παναγιώτη Διαμάντη, που ήδη εδώ και ένα μήνα συμμετέχει στις πρόβες του συγκροτήματος και πρόκειται να συμπορευτεί στις επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις του, κληθείς να αντικαταστήσει δύο εκ των δεκάδων χεριών του μουσικού τέρατος που ακούει στο όνομα «Αλέξανδρος Μακρής», το οποίο στο εξής θα «περιοριστεί» -τουλάχιστον για τις ζωντανές εμφανίσεις- στα καθήκοντά του στο πιάνο και άλλα πληκτροφόρα όργανα.

Άλλες επισημοποιήσεις:
Ο Σπύρος Σπυράκος (ξανά) με τους Κόρε. Ύδρο. (18.01.2005)
Και επίσημα ο Αλέξης Αποστολίδης (05.05.2004)