Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Δεκέμβριος 2008

Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 15: (Και) Τιτούγεννα το tudio
(24.12.2008)


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 14: Στην τελική ευθεία ο πιο «σκληρός» δίσκος των Κόρε. Ύδρο.
(12.12.2008)
Χρονιά πολλά!
Στην τελική (αλλά όχι τελική-τελική ακόμα) ευθεία της παραγωγής βρίσκεται ο επερχόμενος τρίτος δίσκος των Κόρε. Ύδρο., που αναμένεται να κυκλοφορήσει εκτός απροόπτου κάααποια στιγμή μέσα στο 2009, με επικρατέστερες ημερομηνίες τις 14.02 (απομακρύνεται), 29.02 (ρεαλιστικό), 02.03, 01.04, 21.05, 17.06, 14.09, 20.10, 17.11, 12.12 και 31.12.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον (ολοένα και συρρικνούμενο) περίγυρο του συγκροτήματος ο δίσκος, που, για να μιλήσουμε σοβαρά, δε βρίσκεται παρά μερικά βήματα (αναπήρου πολέμου) πριν το στάδιο της μίξης, είναι ένα (μαγικό) μείγμα 60’s Pop, Motown και Νέου Κύματος με πολλά λυρικά και epic στοιχεία (κάτι μεταξύ Gipsy Kings και Στράτου Διονυσίου), ακουστικός στο μεγαλύτερο μέρος του, με τις ηλ. κιοθάρες να μετριούνται (κατ’ επιλογή και όχι κατ’ ανάγκη) στα δάχτυλα του ενός χεριού συνταξιούχου τορναδόρου σιδήρου. Θεματικά ο δίσκος παρουσιάζει επίσης πολύ μεγάλη απόκλιση από τον προκάτοχό του, καθώς δεν περιέχει ούτε ένα «κλασικό καψουροτράγουδο», δικαιώνοντας σχετική προ δι(+)ετίας δήλωση των δημιουργών του, ενώ αντιθέτως καταπιάνεται με θέματα-ταμπού όπως η ανεργία, ο θεσμός του αρραβώνα και η εν γένει κοινωνική υποκρισία στη διαχρονία της, η ψυχασθένεια και ο εγκλεισμός, η σύνθετη «μέθοδος των τριών», η συντέλεια του κόσμου, ο τελικός του Ολυμπιακού Τουρνουά Πόλο του 1956 στη Μελβούρνη, ο ετεροφυλοφιλικός έρωτας στους κόλπους της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας και η πικρή γεύση που συνοδεύει την απομυθοποίηση εξιδανικευμένων μορφών στην τέταρτη διάσταση. Η λακωνική δήλωση του Π.Ε. Δημητριάδη στον ρεπόρτερ του koreydro.gr Μίνω Μίνο «[Ο δίσκος] δεν είναι sexy» και (κυρίως) η προσθήκη του Αλέξανδρου Μακρή «Είναι όμως "όποιος αντέξει"» τα λένε όλα.
Ο επικρατέστερος μέχρι στιγμής τίτλος για το δίσκο είναι «Ο Αριστείδης με Μουστάκι».



Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 13: Το χρονικό μιας τραγωδίας
(02.12.2008)
Μετά τις απανωτές αποχωρήσεις/απομακρύνσεις των (χρονολογικά) Σ.Σ., Ν.Β., Α.Α., καί τα δύο εναπομείναντα μέλη των Κόρε. Ύδρο., Π.Ε.Δ. (1993) και Α.Μ. (2001), αποτελούν «παρελθόν για το συγκρότημα»! Η σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε αργά χτες το βράδυ μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στα γραφεία της Ανούσιας Έντασης στα Καψαγγούρια Ποταμού, αναφέρει ως αιτία της απόλυσης των δύο ανδρών, μετά από 8 συναπτά έτη επιτυχημένης κοινής παρουσίας στο τιμόνι του κερκυραϊκού συγκροτήματος, την έντονη δυσαρέσκεια των διοικούντων την ...ΠΑΕ για την εμφάνιση χυδαίου ανάστροφου μηνύματος σε ένα εκ των τραγουδιών που προορίζονται για τον επερχόμενο τρίτο δίσκο των ΚΥ.
Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το επίμαχο μήνυμα κρύβεται στο τραγούδι με τον τίτλο «Το Τελευταίο (Μας) Καλοκαίρι» και είναι η φράση (αν είστε κάτω από 18, παρακαλούμε σταματήστε να διαβάζετε ΤΩΡΑ!) «καυλωμένη σαραντάρα». Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι ηχογραφήσεις του δίσκου θα συνεχιστούν κανονικά με (μοναδικό) υπηρεσιακό μέλος τον Θανάση «Παραγωγό» Δανίλη, ο οποίος, με εμπειρία από ηχογραφήσεις ούτε λίγο ούτε πολύ 7 κυκλοφοριών των ΚΥ, έχει ήδη αναλάβει με περισσό ζήλο τα νέα του καθήκοντα. Οι δύο πρώην πλέον ισχυροί άνδρες των ΚΥ αμέσως μετά την απόλυσή τους εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, όπου αναφέρουν ότι είναι τα εξιλαστήρια θύματα και φωτογραφίζουν ως βασικούς υπαίτιους για το συμβάν τους Χυδαίους Φρουρούς, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ συναντήθηκαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας, όπου και συνέφαγαν, και αύριο το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στην οποία και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια.
Να θυμίσουμε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε απασχολήσει τους ιθύνοντες της Ανούσιας Έντασης και κατά τη διάρκεια της μίξης του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, το καλοκαίρι του 2002, καθώς κατά την συμπτωματική ανάστροφη αναπαραγωγή του τραγουδιού «Μη Με Ρωτάς» είχε ακουστεί καθαρά η φράση «Θα πεθάνει η Ορθοδοξία», γεγονός το οποίο τελικώς δεν είχε συνέπειες, καθώς στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων είχε επικρατήσει η θέση της παράταξης των Χυδαίων Φρουρών, που ποτέ δεν έκρυψε τις στενές σχέσεις της με την Εκκλησία του Σατανά.

ρεπορτάζ: Μίνως Μίνος