Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Φεβρουάριος 2007

[Με το μυαλό στη συμπρωτεύουσα:]
Οι Κόρε. Ύδρο. μιλούν στο ATRAKTOS.net λίγο μετά το GAGARIN (και λίγο στο MiC πριν)
(28.02.2007)
Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσαν μέλη των Κόρε. Ύδρο. την επομένη της πρόσφατης εμφάνισής τους στην Αθήνα στον Τάσο Φιλόπουλο για το σαλονικιώτικο ηλεκτρονικό μουσικό περιοδικό ATRAKTOS, όπου μεταξύ άλλων εκφράζεται η υπέρμετρη αγάπη κάποιου για τους R.E.M. της πρώτης δεκαετίας και επιτέλους εξηγείται η υπόγεια επιρροή του συγκροτήματος από το heavy metal και το «proto-punk».
Διαβάστε επίσης την κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει οι Κόρε. Ύδρο. με τα άλλα δύο συγκροτήματα του GAGARIN λίγες μέρες πριν τη συναυλία στον Θάνο Σταυριανάκη για το (επίσης σαλονικιώτικο) MiC. [Μας είχαν στείλει και από το Avopolis τη μέρα της συναυλίας, αλλά δεν προλάβαμε να απαντήσουμε, με την ψυχή στο στόμα πήγαμε και στο σταθμό του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ...]
[μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]


Κόρε. Ύδρο. @ GAGARIN 205, 15.02.2007
(20.02.2007 [οκτάκις ενημερωμένο])
- Το setlist
ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΣΥΝΝΕΦΑ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
en-kore #1 (προγραμματισμένο):
ΕΙΜΑΙ ΑΗΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ (ορχηστρικό με ζεϊμπέκικο)
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ
en-kore #2 (απρογραμμάτιστο):
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ (λαϊκή απαίτηση)

- Φωτογραφίες - Video highlights
Παραγωγός
Μαρίτα
Γιωργία
Χριστίνα Κ.

- Ο αντίκτυπος μέσω Google
Με τη σειρά που τα βρίσκουμε:
M.HULOT'S NOTHING DAYS +
BREATHE + (ένας ύμνος στο Μπαντελή)
MUSIC WILL SAVE US ALL -
MOUXLALOULOUDA +
TRANZISTOR.gr -
I WILL FORGET YOU EVERY DAY +
MIC.gr +++
MOVING HOUSES +
MIXTAPE.gr +
ATRAKTOS.net +
ATHENS 24 +++
[Ο «υπεύθυνος μηχανών αναζήτησης» του koreydro.gr, Θανάσης Δανίλης, είναι σε επιφυλακή για οτιδήποτε νεότερο. Στείλτε μας κι εσείς, αν βρείτε κάτι.]



Λίγο πριν το GAGARIN (με σειρά παλαιότητας):
(3.) Οι Κόρε. Ύδρο. στο «εδώλιο» του GREEKLAWS.gr
(2.) Το «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» στις «11 στιγμές που μπορούν να ηλεκτρίσουν» τον Τάσο Πατώκο του MiC
(1.) ΤΑ ΝΕΑ (Ταχυδρόμος) και Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (Έργα & Ημέρες) ανυπομονούν
(13.02.2007)
(3.) Το περασμένο καλοκαίρι ο Π.Ε. Δημητριάδης βρέθηκε για λίγες μέρες στην Αθήνα. Ένα μεσημέρι, ενώ προχωρούσαν στους άδειους δρόμους της πρωτεύουσας μαζί με τον Κων/νο Αμύγδαλο, απήχθησαν από τους νεαρούς δικηγόρους Άγγελο Πατρώνη και Πάρι Καραγιαννόπουλο, που τους οδήγησαν στην αφιλόξενη οικία του πρώτου και υπό την απειλή άγριου ξυλοδαρμού τους ανάγκασαν να απαντήσουν στις σκληρότερες ερωτήσεις που έχουν τεθεί ποτέ σχετικά με τους Κόρε. Ύδρο.. Το αποτέλεσμα ήταν η συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πριν μερικές εβδομάδες στο forum του δημοφιλούς site φοιτητών της Νομικής Αθηνών GREEKLAWS, όπου οι Κόρε. Ύδρο. εγκαλούνται μεταξύ άλλων για ελιτισμό και επιτηδευμένη ομοφυλοφιλοφιλία.
Ο Μπαντελής «με τόρμη» [copyright: Νικόλαος Γιαννούλης] αποκρούει όλες τις κατηγορίες, υπεραμύνεται του «τρυφερού ροζ» [copyright: Μαριανίνα Κριεζή] του booklet της ΦΠγτΕ, αρνείται μετά βδελυγμίας την ένταξη των Κόρε. Ύδρο. στο «έντεχνο» ελληνικό τραγούδι, ενώ εκφράζει την αχόρταγη κλίση του προς συγκεκριμένο κινηματογραφικό έργο του ιδιοκτήτη του GAGARIN (!). Ήταν η πρώτη ένδειξη ότι -μετά τους εισαγγελείς και- οι δικηγόροι αγαπούν τους Κόρε. Ύδρο.. Απολαύστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
(2.) Πριν από μερικές μέρες, περιηγούμενοι στο MiC, με χαρά βρήκαμε το «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» στην «ξέμπαρκη» λίστα του Τάσου Πατώκου με τις «11 στιγμές που μπορούν να σε ηλεκτρίσουν». Δείτε κι εσείς τη λίστα εδώ.
(1.) Το Σάββατο (10.02) οι εφημερίδες Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ και ΤΑ ΝΕΑ (ένθετα Έργα & Ημέρες και Ταχυδρόμος αντίστοιχα) έκαναν ειδικές μνείες στην επερχόμενη εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο GAGARIN. Τα δημοσιεύματα βρήκαν και μας προσκόμισαν ο στενότερος συνεργάτης του συγκροτήματος και αρχηγός της αυριανής αποστολής της Ανούσιας Έντασης στην Αθήνα, Θανάσης Δανίλης, και ο φίλος πατέρα μέλους του συγκροτήματος, εξαίρετος μαέστρος χορωδίας δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, Φώτης Κοντογούρης (πολλές ευχαριστίες), αντίστοιχα. Διαβάστε τα από εδώ.


Ο «Μπαντελή...»* μιλάει (και) στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
(05.02.2007)
Το ένθετο Τέχνες και Γράμματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της προηγούμενης Κυριακής (28.01.2007) δημοσίευσε φρεσκότατη super-«straight» συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη, που για πρώτη φορά παραδέχεται την «έντεχνη» διάσταση των Κόρε. Ύδρο. (η λέξη βέβαια σε παραγλωσσικό context που δε δηλώνεται στο δημοσιευθέν κείμενο) αλλά και ότι επιδιώκει να γίνει καθηγητής (μόνο) για τα λεφτά. Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.
Παράλληλα, σε ιστοσελίδα φοιτητών αθηναϊκής πανεπιστημιακής σχολής φιλοξενείται μπαγιάτικη αλλά πάντα επίκαιρη super-«gay» συνέντευξη του ιδίου, που ξεπερνά σε διαστάσεις, έκτασης και διανοημάτων, κάθε προηγούμενη. Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή το ακριβές link.
Τσεκάρετε επίσης την νεότευκτη σελίδα των Κόρε. Ύδρο. στον ΙΣΤΡΟ.

* Για τη φράση «Μιλάει κι ο Μπαντελή...» δείτε εδώ.


Το METAL DEFIANCE για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(02.02.2007)
Με συγκίνηση βρήκαμε στη θυρίδα μας το νέο τεύχος (14) του αγαπημένου μας πια fanzine METAL DEFIANCE, μια από τις τελευταίες, ληξιπρόθεσμες πλην ανένδοτα οργισμένες, γνήσιες ανάσες του μουσικού ρομαντισμού των τελευταίων δεκαετιών του περασμένου αιώνα. Το συνοδευτικό σημείωμα του αγαπητού Alx Belfegor μας ενημέρωσε για την ύπαρξη κριτικής στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, ενώ στη σελίδα ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ του περιοδικού διαβάσαμε τους στίχους του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν».
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που κατά καιρούς έχουν στείλει όμορφα πράγματα (CD, βινύλια, βιβλία, περιοδικά) στη θυρίδα 259 του ταχυδρομείου της Κέρκυρας. Ελπίζουμε κάποτε να σας συναντήσουμε όλους.