Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Απρίλιος 2006

Κ + Κ.Y. = L.F.E. (Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΦΑΡΟ της Σύρου)
(28.04.2006)
Η σχέση αγάπης των Κόρε. Ύδρο. με τις Κυκλάδες συνεχίζεται: Αύριο Σάββατο 29.04 λίγο μετά τις 16:00 θα μεταδοθεί η προ μηνός ηχογραφημένη τηλεφωνική συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη στο Γιώργο Αλβέρτη και την εκπομπή Dirty Diamonds, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο 15:00-17:00 από τον ΦΑΡΟΣ FM της Σύρου (ζωντανά στο www.farosfm.gr).


«Μεταλλική απείθεια» από τους Κόρε. Ύδρο.: Μια ξεχασμένη προ-Ποπ συνέντευξη-«φωτιά» του Π.Ε. Δημητριάδη σε metal fanzine (ή Έργα και ημέρες του Τότου Αγάθου)
(27.04.2006)
Χτες το μεσημέρι, και ενώ αγωνιζόμαστε να συνδέσουμε τα ηχεία του υπολογιστή του Τότου Αγάθου, γιατί το Puzzle Bobble «δεν έχει γούστο χώρις ήχο», ο 79ετής πια εν αγνοία του πρώτος Πρόεδρος της Ανούσιας Έντασης και ισόβιος αισχρός υβριστής των Κόρε. Ύδρο. και των παρατρεχαμένων τους (προ δωδεκαετίας φωτο. του «κοσμεί» την κεντρική σελίδα του τμήματος του site που αφιερώνεται στην αποκηρυγμένη περίοδο των Κόρε. Ύδρο.) μας έφερε από το γραμματοκιβώτιό του στην κερκυραϊκή οδό που φέρει το όνομα της αδερφής του μέγιστου Κερκυραίου πεζογράφου, που φιλοξενεί (το γραμματοκιβώτιο) και ιστορικό (από τον καιρό των κασετών) ταχυδρομικό καταφύγιο του συγκροτήματος, ένα δεματάκι που περιείχε την «ΠΡΑΞΗ: #13» του fanzine με το εύγλωττο όνομα «METAL DEFIANCE», συνοδευόμενο από ένα συγκινητικό γράμμα.
Το τεύχος του DIY-μέχρι-την-κόλαση περιοδικού περιλαμβάνει αποκαλυπτική σε σημεία συνέντευξη που είχε δώσει μέσω e-mail στον εκδότη του ο Π.Ε. Δημητριάδης το Φεβρουάριο του 2005, δύο μήνες περίπου πριν την έναρξη των ηχογραφήσεων της Φτηνής Ποπ, όταν οι Κόρε. Ύδρο. ήταν ακόμα under-underground. Ο «Μπαντελή...» «μιλάει»* μεταξύ άλλων για τις μη-αναμενόμενες επιρροές των Κόρε. Ύδρο., τη Wipe Out και την «περίεργη» σχέση του συγκροτήματος με το metal κοινό. Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη εδώ [544 ΚΒ].
Φίλε Αλέξη, σ' ευχαριστούμε!

*Το copyright της φράσης «Μιλάει κι ο Μπαντελή...» [Κέρκυρα, 1997], που «κοσμεί» και τον τίτλο παλιότερου νέου του site, ανήκει στον πρώην κωμικό «ηθοποιό του δρόμου» και νυν αστυνομικό Νίκο Καββαδία (απλή συνωνυμία με τον ποιητή), που πρωταγωνιστεί και σε «ταινία» μικρού μήκους - video-clip για super-trash «τραγούδι» της πρώτης περιόδου των Κόρε. Ύδρο., απόσπασμα της οποίας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στα πλαίσια του αφιερώματος στην αποκηρυγμένη βιντεογραφία του συγκροτήματος, που διεκόπη απότομα λόγω κακών συγκυριών πριν ένα χρόνο, αλλά φιλοδοξεί να επιστρέψει δριμύτερο μέσα στο καλοκαίρι.


«Εκλεκτικό ηλεκτρικό pop όραμα» τη Μεγάλη Παρασκευή: Το Μ3 REVIEW κρίνει τη Φτηνή Ποπ (ή Έργα και ημέρες του Γιάννη Τρίαντου)
(25.04.2006)
Ο μουσικοκριτικός Σπύρος Αλεξόπουλος βαθμολογεί με 3,5/5 αστέρια τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ στο τρέχον τεύχος ενός από τα πιο έγκριτα ελληνικά έντυπα κριτικών, του ένθετου του περιοδικού HiTECH, Μ3 REVIEW. Την κριτική, που είναι και η μοναδική για ελληνόφωνο δίσκο που συγκαταλέγεται στο τμήμα «REVIEWS INTERNATIONAL» (αντί «REVIEWS ΕΛΛΗΝΙΚΑ») του εντύπου, «ανακάλυψε» το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (και ενημέρωσε στον Επιτάφιο τον «γενικό επόπτη» του koreydro.gr Θανάση Δανίλη) ο φίλος και ανελλιπώς «ψηφοφόρος» των Κόρε. Ύδρο. σε σχετική εκπομπή του MAD TV, Γιάννης Τρίαντος. Ως ανταπόδοση, το επόμενο πρωί ο Π.Ε. Δημητριάδης μοιράστηκε μαζί του την «πρώτη Ανάσταση».


Ένα διαμάντι στους Κόρε. Ύδρο. [+ σφήνα για την πορεία των γυρισμάτων του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»]
(Μ. Πέμπτη, 20.04.2006)
Επισημοποιήθηκε στις 16 του περασμένου μήνα στα πλαίσια της παρουσίας των Κόρε. Ύδρο. στην εκπομπή του Ξενοφώντα Ραράκου στον ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 η συνεργασία του συγκροτήματος με τον νεαρό μπασίστα Παναγιώτη Διαμάντη. Ο 22χρονος πεμπτοετής φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που η είσοδός του στο συγκρότημα εξισορρόπησε το ηλικιακό «υπέρβαρο» του τριαντα___άρη κιθαρίστα Νίκου Βαρότση, καθιστώντας ταυτόχρονα τους Κόρε. Ύδρο. «συγκρότημα τριών γενεών [80, 90 (ο σκληρός πυρήνας), 00]», συμπορεύεται με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος από τον περασμένο Σεπτέμβριο απαλλάσσοντας τον πιανίστα/μπασίστα/πολυοργανίστα Αλέξανδρο Μακρή από τα έως τώρα καθήκοντά του στο μπάσο και συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην πρόσφατη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο GAGARIN.
Εκτός των αρμοδιοτήτων του στο μπάσο, ο πολυτάλαντος Πάνος, που η έως τώρα δραστηριότητά του τον έχει καταστήσει ήδη αναντικατάστατο, ένα πραγματικό λαχείο για το συγκρότημα, υπογράφει και τη σκηνοθεσία του νέου, ανολοκλήρωτου ακόμα, video-clip των Κόρε. Ύδρο. για το τραγούδι «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν», που η γεμάτη φιλοδοξία σκληρή καθημερινή δουλειά του επιτελείου της παραγωγού Ανούσιας Έντασης υπό τη συνεχή καθοδήγηση του φλογερού Πάνου και την οργανωτική διεύθυνση του αλύγιστου Πάντα Ε. κόντρα στις αλλεπάλληλες αρνήσεις εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου που λυμαίνεται τις φυσικές και ιστορικές αξίες της Κέρκυρας αισιοδοξεί ότι θα χαρίσει στους φίλους του συγκροτήματος την τηλεοπτική του πρεμιέρα όχι αργότερα από τα μέσα Μαΐουφφφ...


Φτηνή ποπ και για την ελίτ του χρήματος (ή Έργα και ημέρες του Μάκη Δανίλη, μέρος β')
(Μ. Πέμπτη, 20.04.2006)
Μια ακόμα ανακάλυψη του γνωστού Κερκυραίου οδοντίατρου Μάκη Δανίλη, που βαδίζει ακάθεκτα στα χνάρια του διαβολεμένου απογόνου του, τον καθιστά επάξια ομότιμο συνεργάτη του koreydro.gr: Το αποκλειστικά για ευκατάστατους περιοδικό SIGNATURE EXCLUSIVE συγκαταλέγει τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ στην ελίτ των νέων κυκλοφοριών και «παραληρεί». Ο Θανάσης έσκισε με λύσσα τη σελίδα και μας την έδωσε.
Διαβάστε την κριτική.

> Signature Exclusive


Και γαμώ τα promotion η ΕΜΙ!: Το PENTHOUSE για τη Φτηνή Ποπ...
(Μ. Πέμπτη, 20.04.2006)
Ο κύριος του υπονέου γ της 11ης Απριλίου μας έστειλε κακοσκαναρισμένη από την «υπηρεσία αποδελτίωσης», δυσανάγνωστη σελίδα από το τρέχον τεύχος του περιοδικού PENTHOUSE, που περιέχει μιτσή αλλά καυτή κριτική στη Φτηνή Ποπ, συνοδευόμενη (η κακοσκαναρισμένη σελίδα) από το σχόλιο «Άντε και γυμνή φωτογράφηση...». Αναγκαστήκαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας να αγοράσουμε το περιοδικό.
Διαβάστε την κριτική.


[Έκτακτο:]
Μετατίθεται στις 5 Μαΐου η εμφάνιση στην Πάτρα
(18.04.2006)
Μετατίθεται για την Παρασκευή 5 Μαΐου η ατυχώς αρχικά τοποθετηθείσα το Σάββατο 29 Απριλίου (πριν του Θωμά - τριήμερο Πρωτομαγιάς) πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Πάτρα. Ζητάμε συγγνώμη από τους φίλους που είχαν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους.


Έργα και ημέρες...
α) του Μάκη Δανίλη: Οι Κόρε. Ύδρο. στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
β) του Αλέξη Αποστολίδη: Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΠΟΠ+ΡΟΚ Απριλίου
γ) της κας Γεωργίας Λαιμού: Οι Κόρε. Ύδρο. στο e-go.gr
(11.04.2006)
α) Ο Μάκης Δανίλης πήρε το Σάββατο την εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ και ξεφυλλίζοντας το μεσημέρι το πολιτιστικό ένθετο Έργα & Ημέρες, την ώρα που ο Θανάσης έμπαινε στο σπίτι, αναφώνησε: «Θανάση, σοκ!» [...]
Το σκανάραμε σε δύο κομμάτια γιατί δεν το χωρούσε ολόκληρο και το συγκολλήσαμε στο Photoshop -ελλείψει Καραμπάτζου και Κων/νου- σαν τα μούτρα μας [Το σουλούπωσε τώρα (13.04) όσο μπορούσε ο Κων/νος από Αγγλία].
Διαβάστε το μεγαλόστομα!
β) Ο ντράμερ των Κόρε. Ύδρο. Αλέξης Αποστολίδης, πηγαίνοντας σπίτι του κουρασμένος από το βάψιμο και την πρόβα το βράδυ του Σαββάτου, σταμάτησε στο υπερπερίπτερο στου Βρυώνη να πάρει τσιγάρα και τον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ και είπε «Δεν παίρνω και το ΠΟΠ+ΡΟΚ που δίνει και δώρο το πρώτο CD από Τα Ξύλινα Σπαθιά...». Άλλα δώρα τον περίμεναν όμως: μια δισέλλιδη συνέντευξη (απλή εδώ η συγκόλληση), ένα 8άρι στην κριτική και -επιτέλους!- η δημόσια αποκάλυψη ότι αυτός και όχι ο Αλέξανδρος Μακρής είναι ο πραγματικός «συνεργός του Παντελή Δημητριάδη στη σύνθεση των κομματιών» (βαριά λάθη αυτά...).
γ) Ιδιότροπος κατά τα άλλα κύριος μάς έστειλε αυτό το link από την ηλεκτρονική εφημερίδα e-go.gr. Τον ευχαριστούμε.


Σοκ: ****½ στη Φτηνή Ποπ από τον Αργύρη Ζήλο!
(07.04.2006)
Με 4,5 στα 5 αστέρια βαθμολογεί ο επωνομαζόμενος και «γκουρού» γνωστός για την αυστηρότητα/καυστικότητά του μουσικοκριτικός Αργύρης Ζήλος το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο. στη δημοφιλή στήλη δισκοκριτικής του στο περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (06-13.04.06, δίσκος της εβδομάδας). Η συγκεκριμένη κριτική έχει προκαλέσει ντελίριο στα μέλη του συγκροτήματος, που λατρεύουν όσο τίποτα τις «μουσικοκριτικές πίπες».
Διαβάστε ολόκληρη την κριτική.

** Να θυμίσουμε ότι ο Αργύρης Ζήλος είχε «φιλοδωρήσει» το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ με 2 αστέρια.


[Έκτακτο:]
Ακυρώθηκε η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο Χαλικούνα. Συνεχίζονται οι ατέρμονες επαφές με Μπάμπη.
(05.04.2006)
Πριν μερικές ώρες οι Κόρε. Ύδρο. απέσυραν τη συμμετοχή τους στα εγκαίνια του «Agios Mattheos Camping» στην περιοχή «Χαλικούνας» της Νότιας Κέρκυρας στα πλαίσια του «2ου Κερκυραϊκού Adventure Rally» που διοργανώνει η Κερκυραϊκή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ.) την ερχόμενη Κυριακή 09.04, λόγω ελλιπούς για εξαμελές σχήμα ηχητικής κάλυψης.
Η εμφάνιση είχε κλειστεί από τον τεχνικά νεκρό Π.Ε. Δημητριάδη κατά τη διάρκεια ζυθοποσίας με τον ιδιοκτήτη του camping και διοργανωτή της εκδήλωσης Μάθιου και τον συνεργάτη τού Ντέιβ στο καφέ «Καθ' Οδόν», έδρα της ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ., και θα πραγματοποιούνταν κανονικά, αν δεν είχε διενεργηθεί προχτές αυτοψία στο χώρο της συναυλίας από τον νεαρό (και τεχνικά ζωντανό), νεοσύλλεκτο μπασίστα του συγκροτήματος Πάνο Διαμάντη. Μάλιστα, ο frontman των Κόρε. Ύδρο. σχεδόν προπυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής πρόβας από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος για τον υπέρμετρο αυθορμητισμό του και την άγνοια «κινδύνου» που τον διακατέχει τα τελευταία 28 χρόνια.
Οι Κόρε. Ύδρο. και δη ο παρορμητικός Παντέλαρος λυπούνται για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και δηλώνουν πως βλέπουν με αφάνταστη συμπάθεια τον αγαπητό Μάθιου αλλά και σύσσωμη την ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ., στην οποία μάλιστα σκέφτονται εδώ και πολύ καιρό να προτείνουν συμμετοχή μελών της σε μελλοντικό τους video-clip-έκπληξη.
Εξάλλου, το συγκρότημα συζητά εδώ και μήνες με τον επίσης αγαπητό τού Μπάμπη (ή Λάμπη), με την ελπίδα οι ατέρμονες αλκοολικές τους διαβουλεύσεις για εμφάνιση στο μαγαζί του στην περιοχή «Βάτος» της Μέσης Κέρκυρας να καταλήξουν επιτέλους σε μια κοινά αποδεκτή ημερομηνία, ακόμα και «του Λαζάρου».


Good Christians want to kill [us]: Άλλος ένας μήνας DIY + φιλοδοξίας για τους Κόρε. Ύδρο. (Το «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» δεύτερο video-clip από τη Φτηνή Ποπ...)
(03.04.2006)
Το DIY συγκρότημα Κόρε. Ύδρο. φιλοδοξεί να διεκπεραιώσει αναίμακτα κατά το μήνα Απρίλιο τις εξής δραστηριότητες:
α. 09: (χύμα) ζωντανή εμφάνιση στην Κέρκυρα [Ακυρώθηκε 05.04]
β. 10-19: γυρίσματα-processing «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» (επίδοξος σκηνοθέτης: Παναγιώτης Διαμάντης / παραγωγή: Ανούσια Ένταση, με αίτηση χρηματικής βοήθειας από την ΕΜΙ / κυκλοφορία, με αισιοδοξία: αρχές Μαΐου) [περισσότερες λεπτομέρειες κατά την πορεία προς το Γολγοθά]
(γ. 20-25: διάλειμμα για το Πάσχα)
δ. 26-28: συνέχεια από β.
ε. 29: ζωντανή εμφάνιση στην Πάτρα
...και ό,τι άλλο προκύψει.
Καλό μήνα!