Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Ιούνιος 2006



Η ΑΥΓΗ παρουσιάζει τους Κόρε. Ύδρο.
(26.06.2006)
Ένα από τα πρώτα έντυπα που αγκάλιασαν το δισκογραφικό ξεκίνημα των Κόρε. Ύδρο. (βλ. σχετική κριτική 24.05.2003), η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, αφιερώνει ένα μεγάλο άρθρο στην εξέλιξη του συγκροτήματος 3 χρόνια μετά, χαρακτηρίζοντας το ως «το κατά τεκμήριο πιο ξεχωριστό, πρωτότυπο και μπροστά από την εποχή του συγκρότημα που σχηματίστηκε επί ελληνικού εδάφους τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια». Η παρουσίαση συνοδεύεται από συνέντευξη του συγκροτήματος. [μετάβαση στα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ]


Να παρέμβει ο εισαγγελέας! Οι Κόρε. Ύδρο. στο 7 της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
(20.06.2006)
Στα πλαίσια του αφιερώματός του με γενικό τίτλο «Ήρθαν για να μείνουν» το ένθετο 7 της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (18.06.2006) παρουσίασε τους Κόρε. Ύδρο. ως «ένα από τα πιο παράδοξα συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα» (από την εισαγωγή του αφιερώματος).
Στο όμορφο άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου παρεμβάλλονται αποσπάσματα από πρόσφατη συνέντευξη του συγκροτήματος στο δημοσιογράφο, μεταξύ των οποίων και ένα ανέκδοτο περιστατικό σχετικά με τον εισαγγελέα fan του συγκροτήματος. Όσο για τα «φεστιβάλ που θα συμμετέχουν» οι Κόρε. Ύδρο. το καλοκαίρι, αρμόδια είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρδα.
Διαβάστε το άρθρο.


8/10 στη ΦΠγτΕ από το «Pitchfork της Ελλάδας»
(19.06.2006)
Αυτή είναι η τελευταία κριτική που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο νέο ότι περιμέναμε με αγωνία. Υπογράφεται από τον αρχισυντάκτη του σαλονικιώτικου μουσικού online περιοδικού MiC, Μπάμπη Αργυρίου, γεγονός που αυξάνει την ήδη αυξημένη βαρύτητά της για μας. Να σημειώσουμε μόνο ότι το «Δεύτερο Πρόγραμμα», όπως και όλα τα τραγούδια του δίσκου, γράφτηκε πολύ πριν την έναρξη των επαφών με το δισκογραφικό τιτάνα που τον εξέδωσε και τον προωθεί. [μετάβαση στην κριτική]


Μισό αστέρι (ακόμα) από το SONIK
(15.06.2006)
Με την προσθήκη μισού άστρου δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του αδελφού του AVOPOLIS έντυπου περιοδικού SONIK η κριτική στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, μαζί με μικρή συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη, που είχε μιλήσει για το λόγο αυτό τηλεφωνικώς με τη δημοσιογράφο Χριστιάννα Φινέ πριν τρεις μήνες και κάτι. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]

[Προς αποφυγή νέων παρεξηγήσεων από αποσπασματική συνέντευξη (αφού έχουμε την τύχη να παρακολουθείται και να σχολιάζεται τόσο ένθερμα η άποψή μας), οι Κόρε. Ύδρο. δεν απορρίπτουν σε καμιά περίπτωση τα αγγλόφωνα ελληνικά συγκροτήματα. Απεναντίας, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από σχετικές αναφορές στο site, θεωρούν τη σκηνή ως την πιο ζωτική στην εγχώρια μουσική παραγωγή, αναγνωρίζοντας σε πολλούς από τους εκπροσώπους της καλλιτεχνικό εκτόπισμα παγκόσμιας εμβέλειας. Το αντικείμενο της συγκεκριμένης απάντησης ήταν γλωσσικό και μόνο.]


«Έπεσαν» τα Ανάκτορα!
(13.06.2006)
Εξωτική Κέρκυρα,
των αγραμμάτων βασίλειο,
ποιου ψευτοζωγράφου
θα διεκδικήσω το στέμμα;
...απορούσε η μπλούζα του «Superman» [εσωτερικό after-party αστείο - βλ. φωτο.] και τα Ανάκτορα «καίγονταν», ενώ καταστηματάρχες του Λιστόν τηλεφωνούσαν στην αστυνομία γιατί έτριζαν τα ποτήρια.
Οι Κόρε. Ύδρο. εμφανίστηκαν προχτές Κυριακή 11.06 για πρώτη φορά ζωντανά στην «άδικη πόλη» που τους γέννησε πριν 13 χρόνια, σε ένα από τα κεντρικότερα και ιστορικότερα σημεία της, που φιλοξενούσε για πρώτη φορά ένα «rock»/«punk» event.
Το συγκρότημα έπαιξε για μιάμιση ώρα μπροστά σε ένα από απορημένο έως εκστασιασμένο κοινό 250-300 ατόμων σχεδόν κάθε ηλικίας, που, σε συνδυασμό με αυτό που εκτυλισσόταν στη φυσική σκηνή της δεξιάς πτέρυγας των Ανακτόρων, έφερνε στη μνήμη εικόνες από συναυλίες του Prince της δεκαετίας του '80, όπως παρατήρησε από σκηνής και ο «Superman».
Το setlist της βραδιάς ήταν:

ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΡΑΝΤΑΡ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Ο ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΥΝΝΕΦΑ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΕΔΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ [για πρώτη φορά με την αυθεντική φωνή του πρώτου τετράστιχου, Ειρήνη Αγάθου]
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΣΟΥ ΚΑΚΟΥΣ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ

Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν όλους όσους ήρθαν να τους παρακολουθήσουν.
Ήταν τέλεια!

Φωτογραφικό αφιέρωμα

Σημείωση: Η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. ήταν η καταληκτική δράση του project +ΓΝΩΜΗ των Κερκυραίων εικαστικών Νίκου Κόκκαλη και Μαριλένας Κοσκινά (βλ. σχετικό νέο).



Οι Κόρε. Ύδρο. «unplugged» αποκλειστικά στο MAD
(09.06.2006)
Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά η αποκλειστική προβολή από το MAD TV [Λάθος, για κάποιο DVD είναι (07.08.06)] της ακουστικής (πιάνο - φωνή) εκτέλεσης του εναρκτήριου τραγουδιού από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ «Οι Εραστές του Τίποτα», που βιντεοσκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο studio του μουσικού καναλιού και όπως εξελίχτηκε, δεδομένου και του σχετικού δίστιχου, θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως ο απόλυτος φόρος τιμής στο Στέφανο Κορκολή.
Ένα preview πολύ χαμηλής ποιότητας εικόνας και ήχου μπορείτε να δείτε εδώ.

Και αποκλειστικά για τους Κερκυραίους φίλους, τα πλέον υδρόφιλα μέλη των Κόρε. Ύδρο. σήμερα 2-3 μ.μ. καλεσμένα της Τζίνας Λούβρου στον AQUALAND 94.8. Και μετά επιτόπου στις νεροτσουλήθρες!


«Χείμαρος αποκαλύψεων» στο AVOPOLIS: Το β΄ μέρος της συνέντευξης-μαμούθ του Π.Ε. Δημητριάδη στο Μάνο Μπούρα
(08.06.2006)
Δημοσιεύτηκε στη χτεσινή έκδοση του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού AVOPOLIS το δεύτερο και πιο καυτό μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Παντελής Δημητριάδης στο Μάνο Μπούρα λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο Gagarin. Το πρώτο μέρος της συνέντευξης δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού ΗΧΟΣ. Η συνέντευξη έγινε μέσω e-mail και τα δηλωτικά του γέλιου ":-)" σε κάποιες απαντήσεις παραλείφθηκαν και από τα δύο περιοδικά. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]


4/5 από το AVOPOLIS στη ΦΠγτΕ
(06.06.2006)
Ο καλός φίλος Χάρης από την Καλαμάτα μάς ενημέρωσε χτες το πρωί για την κριτική του AVOPOLIS στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, αλλά ο άνθρωπος που βάλθηκε να διαψεύσει το «Old To Begin» των Pavement απέτρεψε την ανανέωση του site.
Έμεινε μία* (κριτική που περιμένουμε ακόμα με αγωνία).
μετάβαση στην κριτική του Avopolis]

*κατά το «Έμειν' ένας», ιστορική ατάκα του Μάριου Μαγιολαδίτη από την «ταινία» μικρού μήκους (- clio-bli-clit των Κόρε. Ύδρο.) «Ντάβανος» (1997, DNL Productions), όπου υποδυόταν σπάνιο έντομο-πουλί - σειριακό δολοφόνο


ΤΑ ΝΕΑ παρουσιάζουν τους Κόρε. Ύδρο.
(05.06.2006)
Στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ περιέχεται ένα ωραίο αφιερωματάκι στους Κόρε. Ύδρο., με ενσωματωμένη συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη, που μπορείτε να βρείτε και εδώ.


Οι Κόρε. Ύδρο. στο νέο FREEZE
(02.06.2006)
Την επομένη (18.03) της εμφάνισης τους στο Gagarin οι Κόρε. Ύδρο. εκπροσωπούμενοι από τους εξαιρέτως συνοδευομένους Π.Ε. Δημητριάδη, Αλέξανδρο Μακρή και Κωνσταντίνο Αμύγδαλο έδωσαν την πρώτη τους πρόσωπο-με-πρόσωπο συνέντευξη σε έντυπο μετά την κυκλοφορία της Φτηνής Ποπ στον αρχισυντάκτη του μουσικού/dance lifestyle περιοδικού FREEZE, Δημήτρη Λαζαρίδη.
Η συνέντευξη δημοσιεύεται σε τετρασέλιδο αφιέρωμα στο τρέχων (#47) τεύχος του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου, αλλά -παρά το tourist-friendly εξώφυλλό του- ακόμα δεν έχει έρθει στην πολύπαθη Κέρκυρα, και συνοδεύεται από ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό που το συγκρότημα παραχώρησε αποκλειστικά στο περιοδικό. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]