Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Αύγουστος 2006

«Μαύρος χειμώνας προμηνύεται»*: Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής σαιζόν (ή αλλιώς: «Το μπάσκετ ε-πι-στρέ-φει»^, ο Αλέξανδρος Μακρής α-πο-χω-ρεί)
(30.08.2006)
[Είχαμε προλειάνει το έδαφος για κάτι σκοτεινό με το νέο της 12.08, την Παναγία Κρατούσα Γενειοφόρο Βρέφος στο επόμενο νέο και το animation που κοσμεί την κορυφή της υποσελίδας των νέων για το μήνα Ιούλιο:]
Προς απόλυτη απογοήτευση μελών, συνεργατών και φίλων, χωρίς τον Αλέξανδρο Μακρή θα βρει και ο φετινός χειμώνας (το φθινόπωρο ως γνωστόν έχει καταργηθεί) τους ευρισκόμενους σε φάση απόλυτης ακμής Κόρε. Ύδρο., καθώς ο σπανίων χαρισμάτων (και όχι μόνο) πιανίστας/πολυοργανίστας/συνθέτης/ενορχηστρωτής/παραγωγός θα βρίσκεται για μια ακόμα ακαδημαϊκή σαιζόν εκτός Ελλάδας, για την εθιμοτυπική επίσκεψή του σε μεγίστου κύρους ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.
Τουτέστιν, οι εκατοντάδες χιλιάδες ανά την Ελλάδα φανατικοί οπαδοί των Κόρε. Ύδρο. δεν πρόκειται να δουν ζωντανά το αγαπημένο τους συγκρότημα με την αγαπημένη τους σύνθεση, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο (που άμα τη επιστροφή του Αλέξανδρου για τις διακοπές των Χριστουγέννων προγραμματίζεται να γίνει κάτι ωραίο), εκτός και αν... εκτός και αν.
Το χειμερινό πρόγραμμα του συγκροτήματος προβλέπει συνέχιση των προβών, που ξαναξεκίνησαν χτες μετά τις «διακοπές» (βλ. γνωστό νέο), από τα εναπομείναντα μέλη (με ανοιχτό αλλά δύσκολα εφικτό το ενδεχόμενο αναπλήρωσης του προσωρινά εκλιπόντως), ενασχόληση όλων των μελών, εντός και εκτός Ελλάδας, με νέο υλικό, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και εκτός καλλιτεχνικών σκληρή δουλειά από τον Π.Ε. Δημητριάδη (ήδη υπεύθυνος για τα παστάκια σε βαφτίσια και μέλος ομάδας έρευνας για την ανεργία στο Νομό Κερκύρας) για την αναζωογόνηση του άδειου ταμείου της Ανούσιας Έντασης [Παρά την απρόσμενα μεγάλη εμπορική επιτυχία της ΦΠγτΕ (ήδη 1000% πάνω από τις πωλήσεις τριετίας του ΑΟΤΕ), οι οικονομικές αποδοχές είναι πενιχρές για τα συμβαλλόμενα μέλη του συγκροτήματος, που λόγω του αναλογικά μεγάλου (οικονομικού και όχι μόνο) κόστους παραγωγής του δίσκου και των παρεπόμενών του σχετικών με την προώθηση δραστηριοτήτων έχουν περιέλθει σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.], ώστε να ξεκινήσει η συγκέντρωση του απαιτούμενου κονδυλίου 1) για την ανανέωση της φιλοξενίας του site [Έρχεται η «καμπάνα»...] και 2) για την παραγωγή του επόμενου δίσκου του συγκροτήματος (ως γνωστόν οι παραγωγές των Κόρε. Ύδρο. δεν χρηματοδοτούνται ούτε ατυχούν παρέμβασης από δισκογραφική εταιρία).
Εξάλλου, όλες οι ειθισμένες παρα-καλλιτεχνικές δραστηριότητες του συγκροτήματος που σχετίζονται με την προώθηση του δίσκου (βλ. video-clips κ.ά. ωραία πράματα) αλλά δεν υπαγορεύονται αποκλειστικά από αυτήν (οι παλιοί fans και τα μέλη του fan club ξέρουν) θα συνεχιστούν ακάθεκτες, μέχρι εξαντλήσεως. Ήδη ένα βήμα πριν «τα σκαριά» βρίσκεται το άνευ σεναρίου, «χύμα» video-clip για το εναρκτήριο τραγούδι της ΦΠγτΕ «Οι Εραστές του Τίποτα».
Τέλος, «μεγάλη» περιοδεία, η πρώτη στην 13χρονη ιστορία του συγκροτήματος (ως γνωστόν οι ζωντανές εμφανίσεις ποτέ δεν αποτελούσαν προτεραιότητα), σε κομβικές ελληνικές πόλεις και νησιά, ίνα πληρωθεί η «προφητεία» του «Καμιά Χριστίνα» και κατά το δεύτερο σκέλος της, προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2007. Αποχαιρετιστήριο live στην Κέρκυρα πολύ πιθανό για το τέλος της επόμενης εβδομάδας [ενημέρωση από εδώ (ότ)αν οριστικοποιηθεί].
Καλό Χειμώνα σε όλους (όταν μπει) και Χρόνια Πολλά στους εικονιζόμενους!

*τίτλος ακυκλοφόρητου/ανηχογράφητου τραγουδιού των Κόρε. Ύδρο. (2001) με θέμα τη φιλομόφυλη διάσταση των υπό διωγμό σατανιστικών τελετών στην Ελλάδα των τελών του 20ου αιώνα

^ διαφημιστικό σλόγκαν με το Βασίλη Σκουντή

Σχετικά νέα:
Κόρε. Ύδρο. 2005: οι πρώτες πληροφορίες για το «κύμα που έρχεται» και το χρονοδιάγραμμα της νέας χρονιάς σε αδρές γραμμές (12.01.2005)
3 σε 1 (Ολοκληρώθηκε το «pro-demo 2004» - Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς - Επιτέλους σε τηλεοπτικό «αέρα» το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου») (23.09.2004)


Οι Κόρε. Ύδρο. στο My$pace
(20.08.2006)
Ξεκίνησε πριν μία ακριβώς εβδομάδα η λειτουργία της σελίδας των Κόρε. Ύδρο. στο MySpace. Μέσα από τη συγκεκριμένη σελίδα (link στη φωτο.) μπορείτε να απολαύσετε πολλά ωραία πράγματα που σας στερεί το παρόν site, όπως την παρακολούθηση των επίσημων video-clip των Κόρε. Ύδρο. [Και όμως, τώρα (15.09.06) μπορείτε και από εδώ!] και την ακρόαση τραγουδιών από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ.
Η κατασκευή και επιμέλεια της σελίδας ανήκει στον Κων/νο Αμύγδαλο. Καλή διασκέδαση!
[Εξάλλου, ένα ωραίο πράγμα για το χειμώνα συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ του->προσφάτως δημοσίως αποκληθέντα->από Πατέρα της Ορθοδόξου Παχυσαρκίας φέροντα επί της εσθήτος το έμβλημα του «Θανάτω Θάνατον Πατήσαντα»->και «αδυνάτου»->Π.Ε. Δημητριάδη και ηγετικού μέλους του σημαντικότερου συγκροτήματος που έβγαλε ποτέ ο κερκυραϊκός Νότος (βλ. τραγούδι της ημέρας) σε μια ευτυχή συνεύρεσή τους (την πρώτη στη σχεδόν παράλληλη ιστορία των δύο κερκυραϊκών συγκροτημάτων) στην πόλη της Κέρκυρας. Λεπτομέρειες σε μελλοντικό νέο του koreydro.gr.]


Και οι γυναίκες αγαπούν τους Κόρε. Ύδρο.
(15.08.2006)
Με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο εξωτερικός συνεργάτης του koreydro.gr παπα-Μιχάλης συνέλεξε και σκάναρε όπως-όπως στα Γραφεία της Μητροπόλεως Νέου Ψυχικού όλες τις (βρίθουσες ανακριβειών) αναφορές που έχουν γίνει ως τώρα σχετικά με τους Κόρε. Ύδρο. και τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, που δεν είναι το πρώτο τους CD, σε γυναικεία έντυπα.

Πάτερ, την ευχή σας:

ΓΥΝΑΙΚΑ, 06.2006
ELLE, 06.2006 [κριτική]
VOGUE, 05.2006
MARIE CLAIRE, 04.2006
ELLE, 04.2006


Για κατακλυσμό πρόσφατων αναφορών στους Κόρε. Ύδρο.: Μ.Μ.Ε. (6 υπομενού)

Σχετικό (με το Δεκαπενταύγουστο) νέο:
«Ωχ, Παναγία μου»: Λύγισε και ο Διονύσης Αρβανιτάκης από την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο RHEXENOR (12-15.08.2005)

[Σημείωση (για αυτούς που ανησύχησαν με το προηγούμενο νέο): Με οδηγό την απίστευτη αποδοχή τους από Θεό και Σατανά οι Κόρε. Ύδρο. θα εξακολουθήσουν να προπαγανδίζουν πιο δυναμικά από ποτέ τη σύγχυση και το γέλιο στο φυτοζωών ελληνικό τραγούδι. Σας ευχαριστούμε όλες και όλους. Χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο καλογέροι!]


«Διακοπές» με πικρή γεύση για τους Κόρε. Ύδρο.
(12.08.2006)
Σε αναστολή θα βρίσκονται μέχρι το Σεπτέμβριο όλες οι συλλογικές δραστηριότητες των Κόρε. Ύδρο., ας πούμε για διακοπές. Το τελευταίο δίμηνο (μετά την τελευταία του ζωντανή εμφάνιση στην Κέρκυρα) το συγκρότημα αφιέρωσε όλο τον κοινό χρόνο του σε καινούριο υλικό, ενώ οι δύο τελευταίες συναντήσεις στο χώρο προβών άφησαν στα παρόντα μέλη μια πικρή γεύση, που υφείρπε εντός και εκτός του χώρου καθ' όλο το τελευταίο διάστημα [Κάτι μου θυμίζει αυτό...].
Το συγκρότημα θα επιστρέψει στις πρόβες στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ επιλεκτικές ζωντανές εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθούν πριν τα τέλη Σεπτέμβρη.
Το koreydro.gr θα ανανεώνεται κανονικά μέσα στον Αύγουστο με εκκρεμότητες, μπαλώματα και οτιδήποτε προκύπτει σχετικά με το συγκρότημα.
Καλές διακοπές...

Σχετικώς άσχετο νέο:
Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα των Κόρε. Ύδρο.: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξανδρος Μακρής (15.07.2004)


Ρεπορτάζ από το αποκαλυπτικό χτεσινό έκτακτο Μαγικό Μείγμα με τους Κόρε. Ύδρο.
(04.08.2006)
Σπύρος Σπυράκος, Κων/νος Αμύγδαλος και Π.Ε. Δημητριάδης εκπροσώπησαν τους Κόρε. Ύδρο. στο αφιερωμένο σ' αυτούς χτεσινό έκτακτο Μαγικό Μείγμα του Σπύρου Χυτήρη στην ΕΡΑ Κέρκυρας [Αλέξανδρος Μακρής ήταν άρρωστος, Αλέξης Αποστολίδης και Νίκος Βαρότσης δούλευαν, Γιώργος Αρβανιτάκης διατελεί σε στρατιωτικές διακοπές στη Λέρο και Παναγιώτης Διαμάντης μάς έγραψε].
Τα τρία παρόντα μέλη της κολεκτίβας παρουσίασαν τους δίσκους που άλλαξαν τη «ζωή» τους (Unknown Pleasures, Endtroducing... και Out Of Time αντίστοιχα), ενώ η εκπομπή διανθίστηκε με ζωντανές ακουστικές (κιθάρα - φωνή) εκτελέσεις των τραγουδιών «Οι Εραστές του Τίποτα» και «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν». Τέλος, αποκαλύφτηκε ότι, δισκογραφικής και Merritt συνυπογραφόντων, το φθινόπωρο έρχεται single (χωρίς εισαγωγικά αυτή τη φορά) -φωτιά «Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου» / «Όλες Οι Μικρές Μου Λέξεις [έκδοση 2006]». Ακολούθησε καταδυτικός αγώνας σε εξωτικό τέως βασιλικό θέρετρο της πόλης της Κέρκυρας.


Οι Κόρε. Ύδρο. σήμερα (ξανά) στην ΕΡΑ Κέρκυρας (προαναγγελία) / [αναδρομικά:] Εκπλήξεις από το πουθενά στο ΜΕΛΩΔΙΑ
(03.08.2006)
Το koreydro.gr επιστρέφει νωχελικότερο μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του και σας ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 03.08 και ώρα 12-1 μ.μ. μέλη των Κόρε. Ύδρο. θα βρεθούν στο πάντα φιλόξενο studio της ΕΡΑ Κέρκυρας (99.3) για άλλη μια έκτακτη εκπομπή παρέα με το φίλο τους Σπύρο Χυτήρη. Εκπλήξεις πάντα μέσα στο πρόγραμμα.

Σχετικά (με εμφανίσεις των Κόρε. Ύδρο στην ΕΡΑ Κέρκυρας) νέα:
«Gay anthems» από τους Κόρε. Ύδρο. στο «Hytiris Sessions» (27.08.2005)
Οι Κόρε. Ύδρο. ζωντανά στην ΕΡΑ Κέρκυρας (προαναγγελία)
(24.08.2005)
Οι Κόρε. Ύδρο. στο Μαγικό Μείγμα
(05.09.2003)
Ο Σπύρος Χυτήρης παρουσιάζει το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (προαναγγελία)
(04.09.2003)


Αναδρομικά, σας γνωστοποιούμε ότι την περασμένη Παρασκευή 28.07 και ώρα 12-2 π.μ. οι Π.Ε. Δημητριάδης και Κων/νος Αμύγδαλος εμφανίστηκαν συμπτωματικά στην εορταστική τελευταία εκπομπή του Χρήστου Παπαμιχάλη πριν τις διακοπές του, στο ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 (το ραδιόφωνο που μας έκανε μάγκες και αντίστροφα), μαζί με τους αγαπημένους τους φίλους Μαρία Παρούση (EMI, compiler, blogger) και Μ.Hulot (music journalist, blogger), ενώ το studio του σταθμού κόσμησαν επίσης οι άνευ μικροφώνου εκλεκτές παρουσίες του Παναγιώτη Κομπότη (EMI, underground hip-hop guru) και της Κων/νας Παρούση (αδερφή της Μαρίας, blogger). Μεταξύ των εκπλήξεων α) η πρώτη πανελλήνια μετάδοση της προσφάτως ηχογραφημένης νέας εκδοχής του «Όλες Οι Μικρές Μου Λέξεις» (κορεϋδριστί το «All My Little Words» των Magnetic Fields), όπως παρουσιάστηκε στις πρόσφατες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος, και β) η απαγγελία από τον Π.Ε. Δημητριάδη ενός νέου ποιήματός του με τον εύγλωττο τίτλο «Βηρυτός (Υπερνάνος Επανεπισκεφθείς)» υπό την υπόκρουση του «Brandenburg» του Beirut.