Αρχείον νέων (326):


Editorial team: Sordid Sentinels (Armageddon Bogdanos, Asmodaios Soueref, Benjamin Drazinos ...Emelat Mantzarou-Kapodistria, Agersikomi Louvrou-Stravoravdi, Elizabeth (Lizy) Paolineli-Koyevinas, Charles Rochamet-Pappas
Chief Editor: Chtoulou Ioakeimidis
Moderator: priest Blessed Doctor
Outsourcing: Eosforios Vantsik, priest Michael (Papa-Michalis)
archdeacon: Epiphanius Mentreya

[...]
: editor's comments

All the latest news about Kore. Ydro.

2006

Ελληνική μουσική ανασκόπηση 2006: TRANZISTOR, ΠΟΠ+ΡΟΚ, Πετρίδης
(29.12.2006)
Δείτε εδώ την ελληνική ανασκόπηση του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού TRANZISTOR για το 2006. Οι Κόρε. Ύδρο. απέσπασαν τη δεύτερη θέση στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς καθώς και 2 + 1/3 + 1/5 «Όσκαρ» από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Άγγελο Κ., στις κατηγορίες «Υπάρχει ελληνόφωνο ροκ?», «Καλύτερο βιντεοκλιπ», «Αμφιλεγόμενες προσωπικότητες» και «Καλύτερα ελληνικά λαιβ» αντίστοιχα.
Δείτε επίσης τη λίστα του περιοδικού ΠΟΠ+ΡΟΚ, όπως τη βρήκαμε εδώ (ειδικό νέο σε κάνα μήνα που θα έρθει το περιοδικό στην Κέρκυρα).
Επίσης, ειδική μνεία έγινε σήμερα από τις 4 στις 5 στους Κόρε. Ύδρο. και τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ από τον Γιάννη Πετρίδη (ΝΕΤ 105,8), που, στα πλαίσια της δικής του ελληνικής ανασκόπησης (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ξυδάκης & Ελευθερία Αρβανιτάκη, Monica, Κόρε. Ύδρο.), μετέδωσε το «Καμιά Χριστίνα» και κάποιος πήγε να πάθει συγκοπή μέσα στο μπάνιο. [μετάβαση στις ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ]


Το MiC για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στις Σέρρες / Μαζί μας για τις γιορτές ο Αλέξανδρος Μακρής
(19.12.2006)
Ο Άρης Καραμπεάζης, στα πλαίσια του πρόσφατου συναυλιακού οδοιπορικού του, καταθέτει στο σαλονικιώτικο μουσικό site τις εντυπώσεις του από την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στις Σέρρες, ενώ, πίσω στην Κέρκυρα, με συγκίνηση αποχαιρετήσαμε την ήδη πολυαγαπημένη μας Μαρία [Ποια είν' αυτή;;] που φεύγει για την πατρίδα της για τις γιορτές και υποδεχτήκαμε τον πολύ, αγαπημένο μας Αλέξανδρο που ήρθε στην πατρίδα του για τις γιορτές [Γιατί, πού ήτανε;;].
Σύντομα φωτογραφικό υλικό από το σχετικό σαββατιάτικο τραπέζι στις «Πέντε Αδερφές» καθώς και εκτενές ρεπορτάζ από τις στουντιακές δραστηριότητες των ημερών μαζί με το «μαέστρο».

Εδώ, το φωτογραφικό αφιέρωμα στο live στις Σέρρες, με τις φωτογραφίες που μας εστάλησαν μέχρι στιγμής (περιμένουμε κι άλλες). Γιωργία και Μιχάλη, ευχαριστούμε!


Ο εφιάλτης στο δρόμο προς (και από) τις Σέρρες και οι Σέρρες που αγαπήσαμε
(11.12.2006)
Μετά από μαρτύριο 32 ωρών στους δρόμους της Ηπείρου και της Μακεδονίας οι Κόρε. Ύδρο. επέστρεψαν σήμερα το πρωί στα πάτρια εδάφη, με τις καλύτερες αναμνήσεις από την παραμονή τους στις Σέρρες και τις χειρότερες από την προς και από διαδρομή.
Στο δια ταύτα, το συγκρότημα παρουσίασε σε 100 και αν θερμούς παρευρισκόμενους στο Κινηματοθέατρο του Εργατικού Κέντρου το ακόλουθο set:

ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ [skit] / ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΡΑΝΤΑΡ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Ο ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΥΝΝΕΦΑ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΕΔΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ
en-kore:
ΤΟ ΣΠΙΤΙ (με παρατεταμένο ουρλιαχτό)
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ (feat. Γεωργία Ρέγγη)

Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν τους εκλεκτούς φίλους από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη που τους τίμησαν με την παρουσία τους, τον κουτσό σκύλο Αχμέτ, που στάθηκε ακοίμητος φύλακάς τους στο βενζινάδικο της Κατάρας όπου διανυκτέρευσαν την Παρασκευή περιμένοντας να ανοίξει, τον καλό εκ των Πέτρων και τους άλλους τρεις οδηγούς των φορτηγών της Express Service, που μετέφεραν αυτούς και το νοικιασμένο όχημά τους με τριπλή ανταπόκριση από τη Βέρροια στα Γιάννενα, το Σύνδεσμο Αραβοφώνων Μετσόβου «Η Μπαλντούμα» και την KAOIL για το αν μη τι άλλο ξεκαρδιστικό ταξίδι. Εξαιρέτως ευχαριστούμε τον Μιχάλη Εμμανουηλίδη για όλα όσα έκανε για μας.
Ακόμα και αν πιούμε της άρνης το νερό, το τριήμερο αυτό, με γευστικό αποκορύφωμα το κεμπάμπ του Σωτήρη, θα μας μείνει αξέχαστο.

Σύντομα άφθονο φωτογραφικό υλικό. Προς το παρόν δείτε κάποιες φωτογραφίες από το blog του «δεύτερου Περικλή».


«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ!» στο MiC
(11.12.2006)
Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε προ τριμήνου ο Π.Ε. Δημητριάδης στο Θάνο Σταυριανάκη, μαζί με τα προλεγόμενα του Άρη Καραμπεάζη, στο πρώτο θέμα του τεύχους της περασμένης Παρασκευής του ηλεκτρονικού περιοδικού MiC με τίτλο «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ!».


Στις 9 Δεκεμβρίου οι Κόρε. Ύδρο. στις Σέρρες
(17.11.2006)
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στις Σέρρες, έδρα του αν μη τι άλλο πιο δραστήριου εναλλακτικού μουσικού ραδιοφώνου στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος με την εκρηκτική πιανίστα Μαρία Κ., που έχει κληθεί να αναπληρώσει την απουσία του Αλέξανδρου Μακρή για τις χειμερινές εμφανίσεις των Κόρε. Ύδρο.: Το κερκυραϊκό συγκρότημα έχει προγραμματίσει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις σε μείζονες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στα πλαίσια της επίδοξης πρώτης περιοδείας στη δεκατριάχρονη ιστορία του, με την ευγενική συνδρομή -αντιστάθμισμα της δικής του απειρίας στο συγκεκριμένο πεδίο- του εξαίρετου κύριου Π.
Η εμφάνιση των Σερρών θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο του Εργατικού Κέντρου σε διοργάνωση του ΡΟΔΟΝ FM.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ανακοινώσεις για τις επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις των Κόρε. Ύδρο. άμα την οριστικοποίησή τους, στο τμήμα LIVE.

Σχετικά νέα:
Τέλος στο θρίλερ της αναπλήρωσης: Γυναίκα στην «ηλεκτρική» καρέκλα των Κόρε. Ύδρο. (05.10.2006)
Στις 10 Αυγούστου ξεκινά και τελειώνει η καλοκαιρινή περιοδεία των Κόρε. Ύδρο.
(29.07.2005)


Διάκριση με φόντο δεκαετίας για τους Κόρε. Ύδρο. στο νέο SONIK
(13.11.2006)
Καλή σας μέρα. Σας παραθέτουμε το αναφερόμενο στους Κόρε. Ύδρο. απόσπασμα από το «οδοιπορικό [του Άρη Καραμπεάζη] στην εγχώρια εναλλακτική pop/rock σκηνή από τα 80s μέχρι σήμερα» από το τρέχον τεύχος (Νοέμβριος 2006 - Alt Gr issue) του περιοδικού SONIK, όπου ταυτόχρονα η Φτηνή Ποπ για την Ελίτ επιβραβεύεται ως «Ο σημαντικότερος ελληνικός δίσκος της δεκαετίας μέχρι στιγμής», εδώ.


Μας φόβισ[ε] αδίκως τελικά: Ολοκληρώθηκε με ανέλπιστη επιτυχία το video-clip των «Εραστών»
(07.11.2006)
Ολοκληρώθηκε χτες και αναμένεται να παρουσιαστεί «επίσημα» αύριο στα μέλη και το στενό περιβάλλον των Κόρε. Ύδρο. σε τόπο και χρόνο τακτικής τους συνάθροισης το τρίτο video-clip για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, για το τραγούδι «Οι Εραστές του Τίποτα».
Τα (χύμα) γυρίσματα του (home) video πραγματοποιήθηκαν -σποραδικά μέσα στο τελευταίο δίμηνο και εντονότερα στο τέλος Οκτωβρίου [παραπομπή 1]- σε διάφορα σημεία της κερκυραϊκής υπαίθρου από το βιντεογραφικό επιτελείο της Ανούσιας Έντασης, ενώ το αποτέλεσμα «σώθηκε» τελικά μέσα στην περασμένη εβδομάδα από τον θεόσταλτο ναύτη Γιώργο Αρβανιτάκη (με τη συνεπικουρία του Παναγιώτη Διαμάντη) [παραπομπή 2] κατά τη διαδικασία του editing, όπου και μεγαλούργησε. Και εκεί που όλοι αποποιούνταν την ευθύνη της σκηνοθεσίας, τώρα σπεύδουν να την επωμιστούν, καθώς δύσκολα θα μπορούσε κανείς να μη μιλήσει για το καλύτερο (και συνάμα πιο χιουμοριστικό [τουλάχιστον από το 1997]) «clio-bli-clit» στην ιστορία του συγκροτήματος.
Μικρές τεχνικές ρυθμίσεις απομένουν για να είναι έτοιμο να διοχετευτεί με φιλοδοξία από την παραγωγό Ανούσια Ένταση μέσω της δισκογραφικής εταιρίας που έχει επιφορτιστεί με το έργο της προώθησης του δίσκου τον οποίο εκπροσωπεί (το video-clip) στα φέροντα μουσικό πρόγραμμα τηλεοπτικά δίκτυα όλης της Ελλάδας, ενώ σύντομα θα αρχειοθετηθεί και υπό τον κατάλογο «Βιντεογραφία» της παρούσας ιστοσελίδας, προς τέρψη όλων των επισκεπτών της.

In a nether world of foreign feeds:
Επανακυκλοφόρησε ο δίσκος-ορόσημο, το οπισθόφυλλο του οποίου μας χάρισε το όνομά μας
[σύνδεση με Pitchforkmedia.com]


[Έκτακτος τίτλος-νέο:]
Έρχονται αύριο εσπευσμένα στην Κέρκυρα (από ναυτική συγκέντρωση και οικογενειακή υποχρέωση αντίστοιχα) Γιώργος Αρβανιτάκης και Παναγιώτης Διαμάντης, για να «σώσουν» (ό,τι μπορεί να «σωθεί» από) διαφαινόμενο βιντεογραφικό φιάσκο με πρωταγωνιστές τους Π.Ε. Δημητριάδη και Αλέξη Αποστολίδη
(28.10.2006)


- «Το Σπίτι» comic στο νέο SONIK!
- Ολοκληρώνονται αύριο τα γυρίσματα των «Εραστών»
(20.10.2006)
- Ο Τάσος Παπαϊωάννου αυτό το μήνα παρουσιάζει στη στήλη του MIXTAPE στο μουσικό περιοδικό SONIK «Το Σπίτι» μας! Ευχαριστώντας θερμά τον σχεδιαστή για την επιλογή, σας παραθέτουμε το συγκινητικό comic, όπως δημοσιεύτηκε από το περιοδικό, εδώ [και, όπως μας το έστειλε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, στο υπο-τμήμα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (μαζί με το έργο του Κ.Υ. Αμυγδάλου που κοσμεί σήμερα την κεντρική μας σελίδα και ένα παλιότερο νεοψυχεδελικό έργο του Σπύρου Χυτήρη, σε μέγεθος wallpaper), μόνο για τα μέλη του fan club].
- Εξάλλου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Ανούσια Ένταση, μετά από τρία χρόνια συνεπούς και εσχάτως δεδικαιωμένης βιντεογραφικής παραγωγής, απέκτησε κάμερα, αξίας 160 γιεν (= 169 εκιού).
Στο απονενοημένο αυτό διάβημα οδήγησε η άδοξη λήξη της σχέσης υποχρέωσης της αιωνίως φυτοζωούσας «εταιρείας» με τον επί σειρά ετών βασικό της δανειστή κάμερας Κώστα Περδικομάτη (αιτία: η σύζυγός του και αγαπημένη μας αδερφούλα), τον οποίο και έχει ήδη ευχαριστήσει δημοσίως από την πρώτη θέση των ευχαριστιών στους τίτλους τέλους του «Όχι πια Έρωτες». Η νέα κάμερα, που είναι -κατά την προσφιλή τακτική των εκάστοτε DIY εταιρειών-φαντασμάτων που περιβάλλουν τις βιντεογραφικές δραστηριότητες των Κόρε. Ύδρο. (ρίζαArv, DNL Films, ΑνΟΥσΙΑ ΕντΑσΗoMe PRoDuCTioNS)- η φτηνότερη της αγοράς, πρόκειται να εγκαινιαστεί με την ολοκλήρωση των (διασκεδαστικών όπως πάντα) γυρισμάτων του τρίτου video-clip από τη ΦΠγτΕ, για το εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου «Οι Εραστές του Τίποτα». [Ο κορμός των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την αναχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή στο studio της Οικίας Νικολάου Βραχλιώτη στον Άγιο Ηλία Ποταμού Κέρκυρας με την κάμερα του Κώστα Περδικομάτη, με την οποία είχαν γυριστεί εξ ολοκλήρου και τα δύο video-clip για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, η δραματική είσοδος στο «κολαστήριο» του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» καθώς και μεγάλο μέρος του «Όχι πια Έρωτες».] Στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο σε μυστική τοποθεσία στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, αναμένεται να παραστεί και να ξεδιπλώσει τις ανατριχιαστικές του ικανότητες και ο Κερκυραίος μασίστας Τζίμης Σάκης.


Οι Κόρε. Ύδρο. σε αφιέρωμα του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ
(16.10.2006)
Η εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ συγκατέλεξε τους Κόρε. Ύδρο. σε περίοπτη θέση στο προ μηνός (07.09) αφιέρωμά της στους καλλιτέχνες της ελληνικής περιφέρειας.


Το SOUNDPARK για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(13.10.2006)
Με χαρά διαβάσαμε τη μικρή αλλά ιδιαίτερα τιμητική αναφορά του 6ου τεύχους του fanzine SOUNDPARK για τη ΦΠγτΕ, ευχαριστώντας τον επί των fanzines (βλ. και) αγαπητό φίλο Παναγιώτη Κομπότη, που βρήκε και μας έστειλε το περιοδικό.

> Soundpark magazine


Το koreydro.gr διακεκριμένα στο ΠΟΠ+ΡΟΚ
(09.10.2006)
Το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού ΠΟΠ+ΡΟΚ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της στήλης του ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ INTERNET στην παρουσίαση της παρούσας ιστοσελίδας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο των Κόρε. Ύδρο. [δημιούργημα του πανούργου, με το ένα πόδι στο μέλλον, Γιώργου Αρβανιτάκη με τη συνδρομή της παιχνιδιάρικης εικαστικής σπίθας του Κωνσταντίνου Αμύγδαλου και της οργιώδους λεξιλαγνείας και ανανεωτικής διάθεσης του Χτουλού Ιωακειμίδη και του επιτελείου του (= Χυδαίοι Φρουροί)], που δραστηριοποιείται ανελλιπώς από το 1999 έχοντας αυξήσει ραγδαία τη φήμη και επισκεψιμότητά του κατά το τελευταίο εξάμηνο. Σας ευχαριστούμε όλους! [μετάβαση στα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ]


Τέλος στο θρίλερ της αναπλήρωσης: Γυναίκα στην «ηλεκτρική» καρέκλα των Κόρε. Ύδρο.
(05.10.2006)
Λέγεται Μαρία τάδε και φιλοδοξεί να αναπληρώσει επάξια το ζωντανό πιάνο του Αλέξανδρου Μακρή για το διάστημα της απουσίας του από την Ελλάδα (= δύο χειμώνες πλην των μειζόνων χριστιανικών εορτών). Η Μαρία αναμένεται να προσδώσει στο συγκρότημα,->που μεταξύ άλλων κατηγορείται από μερίδα Ελλήνων ότι χρησιμοποιεί ομοφυλοφιλικά μοτίβα με σκόπιμη επιτήδευση ή (από άλλη μερίδα) ότι προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία ή (από άλλη μερίδα, μικρότερη) ότι προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία αλλά όχι όσο θα έπρεπε,->μια γνήσια θηλυκή διάσταση, που δεν θα αιωρείται σε μια ανδρόγυνη κατάσταση.
Το συγκρότημα έχει ήδη ξεκινήσει πρόβες με την «υπηρεσιακή» πιανίστα του και δεδομένης της πολύ καλής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, αναμένεται να είναι έτοιμες (οι δύο πλευρές) να βρεθούν μαζί στη σκηνή κατά το τέλος Νοεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν την έλευση του Αλέξανδρου Μακρή για ένα μήνα, οπότε και ελπίζεται να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία ζωντανή εμφάνιση με την αυθεντική σύνθεση.
Παράλληλα, οι Κόρε. Ύδρο. εδώ και δύο μήνες δουλεύουν (ατομικά και συλλογικά) πάνω σε νέο υλικό. Μάλιστα, στην τελευταία, «εορταστική», πρόβα πριν την αναχώρηση του Αλέξανδρου το συγκρότημα ηχογράφησε πρόχειρα με την τεχνική συνδρομή του Ανδρέα Μονόπωλη (studio ΗΧΩ) τρία καινούρια τραγούδια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση όλης της ζωντανής εκτελεστικής δραστηριότητας του Αλέξανδρου για μαθησιακούς και άλλους λόγους.
Να σημειώσουμε ότι η ταλαντούχος και αξιαγάπητη πιανίστα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, του μοναδικού επίσημου πολιτιστικού αιμοδότη της Κέρκυρας τα τελευταία δέκα χρόνια και παραδοσιακού τροφοδότη των Κόρε. Ύδρο. με πρωτοκλασάτους νέους μουσικούς (Μακρής Χαράλαμπος, Ζερβού Θάλεια, Ραουζαίου Λόρη, Πουλημένου Αγγελική, Διαμάντης Παναγιώτης) δίπλα στην πόρτα του, τον οποίο το κερκυραϊκό συγκρότημα, στην παρθενική του συνέντευξη με αφορμή την κυκλοφορία της ΦΠγτΕ (LifO, 02.03.06), εφορμούμενο από ένα αρνητικό προσωπικό περιστατικό, είχε ατυχώς, αφελώς και αδίκως προσβάλει ως μέρος της πολιτιστικής οπισθοδρόμησης της Κέρκυρας.
Περισσότερα νέα από την καρέκλα της συντριβής πολύ σύντομα.

Από την τελευταία πρόβα με τον Αλέξανδρο (studio ΗΧΩ, 13.09.06):





[φωτογράφος: Θανάσης Δανίλης]

~ Σεπτέμβριος ~





«Μαύρος χειμώνας προμηνύεται»*: Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής σαιζόν (ή αλλιώς: «Το μπάσκετ ε-πι-στρέ-φει»^, ο Αλέξανδρος Μακρής α-πο-χω-ρεί)
(30.08.2006)
[Είχαμε προλειάνει το έδαφος για κάτι σκοτεινό με το νέο της 12.08, την Παναγία Κρατούσα Γενειοφόρο Βρέφος στο επόμενο νέο και το animation που κοσμεί την κορυφή της υποσελίδας των νέων για το μήνα Ιούλιο:]
Προς απόλυτη απογοήτευση μελών, συνεργατών και φίλων, χωρίς τον Αλέξανδρο Μακρή θα βρει και ο φετινός χειμώνας (το φθινόπωρο ως γνωστόν έχει καταργηθεί) τους ευρισκόμενους σε φάση απόλυτης ακμής Κόρε. Ύδρο., καθώς ο σπανίων χαρισμάτων (και όχι μόνο) πιανίστας/πολυοργανίστας/συνθέτης/ενορχηστρωτής/παραγωγός θα βρίσκεται για μια ακόμα ακαδημαϊκή σαιζόν εκτός Ελλάδας, για την εθιμοτυπική επίσκεψή του σε μεγίστου κύρους ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.
Τουτέστιν, οι εκατοντάδες χιλιάδες ανά την Ελλάδα φανατικοί οπαδοί των Κόρε. Ύδρο. δεν πρόκειται να δουν ζωντανά το αγαπημένο τους συγκρότημα με την αγαπημένη τους σύνθεση, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο (που άμα τη επιστροφή του Αλέξανδρου για τις διακοπές των Χριστουγέννων προγραμματίζεται να γίνει κάτι ωραίο), εκτός και αν... εκτός και αν.
Το χειμερινό πρόγραμμα του συγκροτήματος προβλέπει συνέχιση των προβών, που ξαναξεκίνησαν χτες μετά τις «διακοπές» (βλ. γνωστό νέο), από τα εναπομείναντα μέλη (με ανοιχτό αλλά δύσκολα εφικτό το ενδεχόμενο αναπλήρωσης του προσωρινά εκλιπόντως), ενασχόληση όλων των μελών, εντός και εκτός Ελλάδας, με νέο υλικό, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και εκτός καλλιτεχνικών σκληρή δουλειά από τον Π.Ε. Δημητριάδη (ήδη υπεύθυνος για τα παστάκια σε βαφτίσια και μέλος ομάδας έρευνας για την ανεργία στο Νομό Κερκύρας) για την αναζωογόνηση του άδειου ταμείου της Ανούσιας Έντασης [Παρά την απρόσμενα μεγάλη εμπορική επιτυχία της ΦΠγτΕ (ήδη 1000% πάνω από τις πωλήσεις τριετίας του ΑΟΤΕ), οι οικονομικές αποδοχές είναι πενιχρές για τα συμβαλλόμενα μέλη του συγκροτήματος, που λόγω του αναλογικά μεγάλου (οικονομικού και όχι μόνο) κόστους παραγωγής του δίσκου και των παρεπόμενών του σχετικών με την προώθηση δραστηριοτήτων έχουν περιέλθει σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.], ώστε να ξεκινήσει η συγκέντρωση του απαιτούμενου κονδυλίου 1) για την ανανέωση της φιλοξενίας του site [Έρχεται η «καμπάνα»...] και 2) για την παραγωγή του επόμενου δίσκου του συγκροτήματος (ως γνωστόν οι παραγωγές των Κόρε. Ύδρο. δεν χρηματοδοτούνται ούτε ατυχούν παρέμβασης από δισκογραφική εταιρία).
Εξάλλου, όλες οι ειθισμένες παρα-καλλιτεχνικές δραστηριότητες του συγκροτήματος που σχετίζονται με την προώθηση του δίσκου (βλ. video-clips κ.ά. ωραία πράματα) αλλά δεν υπαγορεύονται αποκλειστικά από αυτήν (οι παλιοί fans και τα μέλη του fan club ξέρουν) θα συνεχιστούν ακάθεκτες, μέχρι εξαντλήσεως. Ήδη ένα βήμα πριν «τα σκαριά» βρίσκεται το άνευ σεναρίου, «χύμα» video-clip για το εναρκτήριο τραγούδι της ΦΠγτΕ «Οι Εραστές του Τίποτα».
Τέλος, «μεγάλη» περιοδεία, η πρώτη στην 13χρονη ιστορία του συγκροτήματος (ως γνωστόν οι ζωντανές εμφανίσεις ποτέ δεν αποτελούσαν προτεραιότητα), σε κομβικές ελληνικές πόλεις και νησιά, ίνα πληρωθεί η «προφητεία» του «Καμιά Χριστίνα» και κατά το δεύτερο σκέλος της, προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2007. Αποχαιρετιστήριο live στην Κέρκυρα πολύ πιθανό για το τέλος της επόμενης εβδομάδας [ενημέρωση από εδώ (ότ)αν οριστικοποιηθεί].
Καλό Χειμώνα σε όλους (όταν μπει) και Χρόνια Πολλά στους εικονιζόμενους!

*τίτλος ακυκλοφόρητου/ανηχογράφητου τραγουδιού των Κόρε. Ύδρο. (2001) με θέμα τη φιλομόφυλη διάσταση των υπό διωγμό σατανιστικών τελετών στην Ελλάδα των τελών του 20ου αιώνα

^ διαφημιστικό σλόγκαν με το Βασίλη Σκουντή

Σχετικά νέα:
Κόρε. Ύδρο. 2005: οι πρώτες πληροφορίες για το «κύμα που έρχεται» και το χρονοδιάγραμμα της νέας χρονιάς σε αδρές γραμμές (12.01.2005)
3 σε 1 (Ολοκληρώθηκε το «pro-demo 2004» - Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς - Επιτέλους σε τηλεοπτικό «αέρα» το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου») (23.09.2004)


Οι Κόρε. Ύδρο. στο My$pace
(20.08.2006)
Ξεκίνησε πριν μία ακριβώς εβδομάδα η λειτουργία της σελίδας των Κόρε. Ύδρο. στο MySpace. Μέσα από τη συγκεκριμένη σελίδα (link στη φωτο.) μπορείτε να απολαύσετε πολλά ωραία πράγματα που σας στερεί το παρόν site, όπως την παρακολούθηση των επίσημων video-clip των Κόρε. Ύδρο. [Και όμως, τώρα (15.09.06) μπορείτε και από εδώ!] και την ακρόαση τραγουδιών από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ.
Η κατασκευή και επιμέλεια της σελίδας ανήκει στον Κων/νο Αμύγδαλο. Καλή διασκέδαση!
[Εξάλλου, ένα ωραίο πράγμα για το χειμώνα συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ του->προσφάτως δημοσίως αποκληθέντα->από Πατέρα της Ορθοδόξου Παχυσαρκίας φέροντα επί της εσθήτος το έμβλημα του «Θανάτω Θάνατον Πατήσαντα»->και «αδυνάτου»->Π.Ε. Δημητριάδη και ηγετικού μέλους του σημαντικότερου συγκροτήματος που έβγαλε ποτέ ο κερκυραϊκός Νότος (βλ. τραγούδι της ημέρας) σε μια ευτυχή συνεύρεσή τους (την πρώτη στη σχεδόν παράλληλη ιστορία των δύο κερκυραϊκών συγκροτημάτων) στην πόλη της Κέρκυρας. Λεπτομέρειες σε μελλοντικό νέο του koreydro.gr.]


Και οι γυναίκες αγαπούν τους Κόρε. Ύδρο.
(15.08.2006)
Με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο εξωτερικός συνεργάτης του koreydro.gr παπα-Μιχάλης συνέλεξε και σκάναρε όπως-όπως στα Γραφεία της Μητροπόλεως Νέου Ψυχικού όλες τις (βρίθουσες ανακριβειών) αναφορές που έχουν γίνει ως τώρα σχετικά με τους Κόρε. Ύδρο. και τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, που δεν είναι το πρώτο τους CD, σε γυναικεία έντυπα.

Πάτερ, την ευχή σας:

ΓΥΝΑΙΚΑ, 06.2006
ELLE, 06.2006 [κριτική]
VOGUE, 05.2006
MARIE CLAIRE, 04.2006
ELLE, 04.2006


Για κατακλυσμό πρόσφατων αναφορών στους Κόρε. Ύδρο.: Μ.Μ.Ε. (6 υπομενού)

Σχετικό (με το Δεκαπενταύγουστο) νέο:
«Ωχ, Παναγία μου»: Λύγισε και ο Διονύσης Αρβανιτάκης από την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο RHEXENOR (12-15.08.2005)

[Σημείωση (για αυτούς που ανησύχησαν με το προηγούμενο νέο): Με οδηγό την απίστευτη αποδοχή τους από Θεό και Σατανά οι Κόρε. Ύδρο. θα εξακολουθήσουν να προπαγανδίζουν πιο δυναμικά από ποτέ τη σύγχυση και το γέλιο στο φυτοζωών ελληνικό τραγούδι. Σας ευχαριστούμε όλες και όλους. Χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο καλογέροι!]


«Διακοπές» με πικρή γεύση για τους Κόρε. Ύδρο.
(12.08.2006)
Σε αναστολή θα βρίσκονται μέχρι το Σεπτέμβριο όλες οι συλλογικές δραστηριότητες των Κόρε. Ύδρο., ας πούμε για διακοπές. Το τελευταίο δίμηνο (μετά την τελευταία του ζωντανή εμφάνιση στην Κέρκυρα) το συγκρότημα αφιέρωσε όλο τον κοινό χρόνο του σε καινούριο υλικό, ενώ οι δύο τελευταίες συναντήσεις στο χώρο προβών άφησαν στα παρόντα μέλη μια πικρή γεύση, που υφείρπε εντός και εκτός του χώρου καθ' όλο το τελευταίο διάστημα [Κάτι μου θυμίζει αυτό...].
Το συγκρότημα θα επιστρέψει στις πρόβες στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ επιλεκτικές ζωντανές εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθούν πριν τα τέλη Σεπτέμβρη.
Το koreydro.gr θα ανανεώνεται κανονικά μέσα στον Αύγουστο με εκκρεμότητες, μπαλώματα και οτιδήποτε προκύπτει σχετικά με το συγκρότημα.
Καλές διακοπές...

Σχετικώς άσχετο νέο:
Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα των Κόρε. Ύδρο.: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξανδρος Μακρής (15.07.2004)


Ρεπορτάζ από το αποκαλυπτικό χτεσινό έκτακτο Μαγικό Μείγμα με τους Κόρε. Ύδρο.
(04.08.2006)
Σπύρος Σπυράκος, Κων/νος Αμύγδαλος και Π.Ε. Δημητριάδης εκπροσώπησαν τους Κόρε. Ύδρο. στο αφιερωμένο σ' αυτούς χτεσινό έκτακτο Μαγικό Μείγμα του Σπύρου Χυτήρη στην ΕΡΑ Κέρκυρας [Αλέξανδρος Μακρής ήταν άρρωστος, Αλέξης Αποστολίδης και Νίκος Βαρότσης δούλευαν, Γιώργος Αρβανιτάκης διατελεί σε στρατιωτικές διακοπές στη Λέρο και Παναγιώτης Διαμάντης μάς έγραψε].
Τα τρία παρόντα μέλη της κολεκτίβας παρουσίασαν τους δίσκους που άλλαξαν τη «ζωή» τους (Unknown Pleasures, Endtroducing... και Out Of Time αντίστοιχα), ενώ η εκπομπή διανθίστηκε με ζωντανές ακουστικές (κιθάρα - φωνή) εκτελέσεις των τραγουδιών «Οι Εραστές του Τίποτα» και «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν». Τέλος, αποκαλύφτηκε ότι, δισκογραφικής και Merritt συνυπογραφόντων, το φθινόπωρο έρχεται single (χωρίς εισαγωγικά αυτή τη φορά) -φωτιά «Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου» / «Όλες Οι Μικρές Μου Λέξεις [έκδοση 2006]». Ακολούθησε καταδυτικός αγώνας σε εξωτικό τέως βασιλικό θέρετρο της πόλης της Κέρκυρας.


Οι Κόρε. Ύδρο. σήμερα (ξανά) στην ΕΡΑ Κέρκυρας (προαναγγελία) / [αναδρομικά:] Εκπλήξεις από το πουθενά στο ΜΕΛΩΔΙΑ
(03.08.2006)
Το koreydro.gr επιστρέφει νωχελικότερο μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του και σας ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 03.08 και ώρα 12-1 μ.μ. μέλη των Κόρε. Ύδρο. θα βρεθούν στο πάντα φιλόξενο studio της ΕΡΑ Κέρκυρας (99.3) για άλλη μια έκτακτη εκπομπή παρέα με το φίλο τους Σπύρο Χυτήρη. Εκπλήξεις πάντα μέσα στο πρόγραμμα.

Σχετικά (με εμφανίσεις των Κόρε. Ύδρο στην ΕΡΑ Κέρκυρας) νέα:
«Gay anthems» από τους Κόρε. Ύδρο. στο «Hytiris Sessions» (27.08.2005)
Οι Κόρε. Ύδρο. ζωντανά στην ΕΡΑ Κέρκυρας (προαναγγελία)
(24.08.2005)
Οι Κόρε. Ύδρο. στο Μαγικό Μείγμα
(05.09.2003)
Ο Σπύρος Χυτήρης παρουσιάζει το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (προαναγγελία)
(04.09.2003)


Αναδρομικά, σας γνωστοποιούμε ότι την περασμένη Παρασκευή 28.07 και ώρα 12-2 π.μ. οι Π.Ε. Δημητριάδης και Κων/νος Αμύγδαλος εμφανίστηκαν συμπτωματικά στην εορταστική τελευταία εκπομπή του Χρήστου Παπαμιχάλη πριν τις διακοπές του, στο ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 (το ραδιόφωνο που μας έκανε μάγκες και αντίστροφα), μαζί με τους αγαπημένους τους φίλους Μαρία Παρούση (EMI, compiler, blogger) και Μ.Hulot (music journalist, blogger), ενώ το studio του σταθμού κόσμησαν επίσης οι άνευ μικροφώνου εκλεκτές παρουσίες του Παναγιώτη Κομπότη (EMI, underground hip-hop guru) και της Κων/νας Παρούση (αδερφή της Μαρίας, blogger). Μεταξύ των εκπλήξεων α) η πρώτη πανελλήνια μετάδοση της προσφάτως ηχογραφημένης νέας εκδοχής του «Όλες Οι Μικρές Μου Λέξεις» (κορεϋδριστί το «All My Little Words» των Magnetic Fields), όπως παρουσιάστηκε στις πρόσφατες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος, και β) η απαγγελία από τον Π.Ε. Δημητριάδη ενός νέου ποιήματός του με τον εύγλωττο τίτλο «Βηρυτός (Υπερνάνος Επανεπισκεφθείς)» υπό την υπόκρουση του «Brandenburg» του Beirut.




Έξι μήνες χωρίς έρωτες / Blogging και Κόρε. Ύδρο. [με αφορμή αυτό από τη Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]
(18.07.2006)
Έχοντας ήδη αποτινάξει από την pop διάστασή του τον προσδιορισμό «ελάσσων» ως επιτυχία, μόλις έξι μήνες μετά την εμφάνισή του ως «πρώτου προωθητικού κομματιού» (= first single [κάπου, σ' ένα σχολείο του Πόντου...]) από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, το «Όχι πια Έρωτες» έχει την τύχη να απολαμβάνει την ταυτόχρονη αίγλη της κοσμικής και μοναχικής καταξίωσης όντας πια ένα από τα πιο πολυακουσμένα και ιδιωτικώς πολυαγαπημένα ελληνικά τραγούδια του πρώτου μισού της χρονιάς.
Από το πιο αγνό blog(*) μέχρι το θολό γκλάμουρ του MEGA STAR (29.04.06) και από τις πιο «ψαγμένες» σελίδες εφημερίδων, τα «εναλλακτικά» μουσικά δικτυακά fora και τον Last.fm μέχρι τη mainstream 50άδα του Music Control η «και καλά άρνηση» του έρωτα άφησε και αφήνει ακόμα το με-ιδιάζων στίγμα της.

(*)Οι δεκάδες αναφορές στους Κόρε. Ύδρο. σε ελληνικά (και όχι μόνο) blogs δεν ανθολογούνται από το koreydro.gr από σεβασμό στον ημερολογιακό/προσωπικό τους χαρακτήρα, που είναι εξ ορισμού και εκ φύσεως ανέλεγκτος και αταξινόμητος. Λόγω ακριβώς αυτού του βιωματικού τους χαρακτήρα, η συναισθηματική αξία των σχετικών αναφορών για τα μέλη του συγκροτήματος επισκιάζει και την πιο κολακευτική επίσημη δημοσιογραφική καταχώρηση.


Άλλα αντιερωτικά νέα (αναδρομικά):
Μια σιδερένια πόρτα γκρεμίζεται: Η αράχνη, το «σκουλήκι» και ο «γιος του Μαλεζάνι» στο MAD TV, μέρα, «on heavy rotation» (21.02.2006)
«Όχι πια Έρωτες»: εν αναμονή της τηλεοπτικής πρεμιέρας (20.02.2006, 02:21)
Νέος δίσκος: Αποκάλυψη track-listing / πρώτου «single» (27.12.2005)


Οι Κόρε. Ύδρο. στο FRESH της Πάτρας
(10.07.2006)
Μέρος του αντίκτυπου της εμφάνισης των Κόρε. Ύδρο. στην Πάτρα (Rec, 05.05.06) ήταν η συνέντευξη που έδωσαν στο τοπικό περιοδικό FRESH. Η συνέντευξη, που συνοδεύτηκε από μια αποκλειστική φωτογράφηση του συγκροτήματος την επομένη της συναυλίας, δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού και μπορείτε να τη βρείτε και εδώ.


Το περιοδικό ΘΗΤΕΙΑ για τους Κόρε. Ύδρο.
(06.07.2006)
Διαβάστε το ανέλπιστο αφιερωματάκι που έκανε στους Κόρε. Ύδρο. το αποκλειστικά σε στρατόπεδα διανεμόμενο περιοδικό ΘΗΤΕΙΑ.
[Ευχαριστούμε το φίλο που μας ενημέρωσε και τον κυρ-Χρήστο που μας έστειλε τη σελίδα πριν ενοχλήσουμε τη Στρατολογία της Κέρκυρας.]




Η ΑΥΓΗ παρουσιάζει τους Κόρε. Ύδρο.
(26.06.2006)
Ένα από τα πρώτα έντυπα που αγκάλιασαν το δισκογραφικό ξεκίνημα των Κόρε. Ύδρο. (βλ. σχετική κριτική 24.05.2003), η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, αφιερώνει ένα μεγάλο άρθρο στην εξέλιξη του συγκροτήματος 3 χρόνια μετά, χαρακτηρίζοντας το ως «το κατά τεκμήριο πιο ξεχωριστό, πρωτότυπο και μπροστά από την εποχή του συγκρότημα που σχηματίστηκε επί ελληνικού εδάφους τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια». Η παρουσίαση συνοδεύεται από συνέντευξη του συγκροτήματος. [μετάβαση στα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ]


Να παρέμβει ο εισαγγελέας! Οι Κόρε. Ύδρο. στο 7 της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
(20.06.2006)
Στα πλαίσια του αφιερώματός του με γενικό τίτλο «Ήρθαν για να μείνουν» το ένθετο 7 της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (18.06.2006) παρουσίασε τους Κόρε. Ύδρο. ως «ένα από τα πιο παράδοξα συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα» (από την εισαγωγή του αφιερώματος).
Στο όμορφο άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου παρεμβάλλονται αποσπάσματα από πρόσφατη συνέντευξη του συγκροτήματος στο δημοσιογράφο, μεταξύ των οποίων και ένα ανέκδοτο περιστατικό σχετικά με τον εισαγγελέα fan του συγκροτήματος. Όσο για τα «φεστιβάλ που θα συμμετέχουν» οι Κόρε. Ύδρο. το καλοκαίρι, αρμόδια είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρδα.
Διαβάστε το άρθρο.


8/10 στη ΦΠγτΕ από το «Pitchfork της Ελλάδας»
(19.06.2006)
Αυτή είναι η τελευταία κριτική που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο νέο ότι περιμέναμε με αγωνία. Υπογράφεται από τον αρχισυντάκτη του σαλονικιώτικου μουσικού online περιοδικού MiC, Μπάμπη Αργυρίου, γεγονός που αυξάνει την ήδη αυξημένη βαρύτητά της για μας. Να σημειώσουμε μόνο ότι το «Δεύτερο Πρόγραμμα», όπως και όλα τα τραγούδια του δίσκου, γράφτηκε πολύ πριν την έναρξη των επαφών με το δισκογραφικό τιτάνα που τον εξέδωσε και τον προωθεί. [μετάβαση στην κριτική]


Μισό αστέρι (ακόμα) από το SONIK
(15.06.2006)
Με την προσθήκη μισού άστρου δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του αδελφού του AVOPOLIS έντυπου περιοδικού SONIK η κριτική στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, μαζί με μικρή συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη, που είχε μιλήσει για το λόγο αυτό τηλεφωνικώς με τη δημοσιογράφο Χριστιάννα Φινέ πριν τρεις μήνες και κάτι. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]

[Προς αποφυγή νέων παρεξηγήσεων από αποσπασματική συνέντευξη (αφού έχουμε την τύχη να παρακολουθείται και να σχολιάζεται τόσο ένθερμα η άποψή μας), οι Κόρε. Ύδρο. δεν απορρίπτουν σε καμιά περίπτωση τα αγγλόφωνα ελληνικά συγκροτήματα. Απεναντίας, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από σχετικές αναφορές στο site, θεωρούν τη σκηνή ως την πιο ζωτική στην εγχώρια μουσική παραγωγή, αναγνωρίζοντας σε πολλούς από τους εκπροσώπους της καλλιτεχνικό εκτόπισμα παγκόσμιας εμβέλειας. Το αντικείμενο της συγκεκριμένης απάντησης ήταν γλωσσικό και μόνο.]


«Έπεσαν» τα Ανάκτορα!
(13.06.2006)
Εξωτική Κέρκυρα,
των αγραμμάτων βασίλειο,
ποιου ψευτοζωγράφου
θα διεκδικήσω το στέμμα;
...απορούσε η μπλούζα του «Superman» [εσωτερικό after-party αστείο - βλ. φωτο.] και τα Ανάκτορα «καίγονταν», ενώ καταστηματάρχες του Λιστόν τηλεφωνούσαν στην αστυνομία γιατί έτριζαν τα ποτήρια.
Οι Κόρε. Ύδρο. εμφανίστηκαν προχτές Κυριακή 11.06 για πρώτη φορά ζωντανά στην «άδικη πόλη» που τους γέννησε πριν 13 χρόνια, σε ένα από τα κεντρικότερα και ιστορικότερα σημεία της, που φιλοξενούσε για πρώτη φορά ένα «rock»/«punk» event.
Το συγκρότημα έπαιξε για μιάμιση ώρα μπροστά σε ένα από απορημένο έως εκστασιασμένο κοινό 250-300 ατόμων σχεδόν κάθε ηλικίας, που, σε συνδυασμό με αυτό που εκτυλισσόταν στη φυσική σκηνή της δεξιάς πτέρυγας των Ανακτόρων, έφερνε στη μνήμη εικόνες από συναυλίες του Prince της δεκαετίας του '80, όπως παρατήρησε από σκηνής και ο «Superman».
Το setlist της βραδιάς ήταν:

ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΡΑΝΤΑΡ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Ο ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΥΝΝΕΦΑ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΕΔΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ [για πρώτη φορά με την αυθεντική φωνή του πρώτου τετράστιχου, Ειρήνη Αγάθου]
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΣΟΥ ΚΑΚΟΥΣ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ

Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν όλους όσους ήρθαν να τους παρακολουθήσουν.
Ήταν τέλεια!

Φωτογραφικό αφιέρωμα

Σημείωση: Η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. ήταν η καταληκτική δράση του project +ΓΝΩΜΗ των Κερκυραίων εικαστικών Νίκου Κόκκαλη και Μαριλένας Κοσκινά (βλ. σχετικό νέο).



Οι Κόρε. Ύδρο. «unplugged» αποκλειστικά στο MAD
(09.06.2006)
Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά η αποκλειστική προβολή από το MAD TV [Λάθος, για κάποιο DVD είναι (07.08.06)] της ακουστικής (πιάνο - φωνή) εκτέλεσης του εναρκτήριου τραγουδιού από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ «Οι Εραστές του Τίποτα», που βιντεοσκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο studio του μουσικού καναλιού και όπως εξελίχτηκε, δεδομένου και του σχετικού δίστιχου, θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως ο απόλυτος φόρος τιμής στο Στέφανο Κορκολή.
Ένα preview πολύ χαμηλής ποιότητας εικόνας και ήχου μπορείτε να δείτε εδώ.

Και αποκλειστικά για τους Κερκυραίους φίλους, τα πλέον υδρόφιλα μέλη των Κόρε. Ύδρο. σήμερα 2-3 μ.μ. καλεσμένα της Τζίνας Λούβρου στον AQUALAND 94.8. Και μετά επιτόπου στις νεροτσουλήθρες!


«Χείμαρος αποκαλύψεων» στο AVOPOLIS: Το β΄ μέρος της συνέντευξης-μαμούθ του Π.Ε. Δημητριάδη στο Μάνο Μπούρα
(08.06.2006)
Δημοσιεύτηκε στη χτεσινή έκδοση του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού AVOPOLIS το δεύτερο και πιο καυτό μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Παντελής Δημητριάδης στο Μάνο Μπούρα λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο Gagarin. Το πρώτο μέρος της συνέντευξης δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού ΗΧΟΣ. Η συνέντευξη έγινε μέσω e-mail και τα δηλωτικά του γέλιου ":-)" σε κάποιες απαντήσεις παραλείφθηκαν και από τα δύο περιοδικά. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]


4/5 από το AVOPOLIS στη ΦΠγτΕ
(06.06.2006)
Ο καλός φίλος Χάρης από την Καλαμάτα μάς ενημέρωσε χτες το πρωί για την κριτική του AVOPOLIS στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, αλλά ο άνθρωπος που βάλθηκε να διαψεύσει το «Old To Begin» των Pavement απέτρεψε την ανανέωση του site.
Έμεινε μία* (κριτική που περιμένουμε ακόμα με αγωνία).
μετάβαση στην κριτική του Avopolis]

*κατά το «Έμειν' ένας», ιστορική ατάκα του Μάριου Μαγιολαδίτη από την «ταινία» μικρού μήκους (- clio-bli-clit των Κόρε. Ύδρο.) «Ντάβανος» (1997, DNL Productions), όπου υποδυόταν σπάνιο έντομο-πουλί - σειριακό δολοφόνο


ΤΑ ΝΕΑ παρουσιάζουν τους Κόρε. Ύδρο.
(05.06.2006)
Στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ περιέχεται ένα ωραίο αφιερωματάκι στους Κόρε. Ύδρο., με ενσωματωμένη συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη, που μπορείτε να βρείτε και εδώ.


Οι Κόρε. Ύδρο. στο νέο FREEZE
(02.06.2006)
Την επομένη (18.03) της εμφάνισης τους στο Gagarin οι Κόρε. Ύδρο. εκπροσωπούμενοι από τους εξαιρέτως συνοδευομένους Π.Ε. Δημητριάδη, Αλέξανδρο Μακρή και Κωνσταντίνο Αμύγδαλο έδωσαν την πρώτη τους πρόσωπο-με-πρόσωπο συνέντευξη σε έντυπο μετά την κυκλοφορία της Φτηνής Ποπ στον αρχισυντάκτη του μουσικού/dance lifestyle περιοδικού FREEZE, Δημήτρη Λαζαρίδη.
Η συνέντευξη δημοσιεύεται σε τετρασέλιδο αφιέρωμα στο τρέχων (#47) τεύχος του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου, αλλά -παρά το tourist-friendly εξώφυλλό του- ακόμα δεν έχει έρθει στην πολύπαθη Κέρκυρα, και συνοδεύεται από ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό που το συγκρότημα παραχώρησε αποκλειστικά στο περιοδικό. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]




11 Ιουνίου η πρώτη «ever» εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην πόλη της Κέρκυρας!
(30.05.2006)
Σε ένα από τα κεντρικότερα και επικότερα σημεία της Κέρκυρας, στο περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου η πρώτη επίσημη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην πόλη καταγωγής τους (σποραδικά έχουν εμφανιστεί σε χωριά και προάστια). Η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. θα αποτελέσει το καταληκτικό γεγονός του έργου +ΓΝΩΜΗ των Κερκυραίων εικαστικών Νίκου Κόκκαλη και Μαριλένας Κοσκινά, μια συμμετοχική δράση που θα παρουσιαστεί από τις 4 μέχρι τις 11 Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας με σκοπό «να ξορκίσει την ατομικιστική εσωστρέφεια ... σε έναν τόπο που εφησυχάζει ανάμεσα σε αδιαφορία, κουτσομπολιά και καλοπέραση» (από το δελτίο τύπου του έργου).
Η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ. και η είσοδος για όσους δε διστάσουν να θυσιάσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ πάλαι ποτέ πανίσχυρης αποικιακής δύναμης και πρώην υποτελούς της (έκτοτε εμφιλίως σπαρασσόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας) θα είναι ελεύθερη.

Όσον αφορά το λόγο της ακύρωσης της εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στη Θεσσαλονίκη, που είχε προαναγγελθεί από το site για τις 28.05, είναι η μείωση του budget από τους διοργανωτές (HELEXPO), που «έκοψαν» τα δύο εκτός Θεσσαλονίκης συγκροτήματα που είχαν προσκληθεί, εκ των οποίων το ένα ήταν οι Κόρε. Ύδρο., που ενημερώθηκαν -και δεσμεύτηκαν- για τη συμμετοχή τους (αλλά όχι και για την ακύρωσή της, την οποία έμαθαν με καθυστέρηση εντελώς τυχαία) από το ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ΠΑΛΜΟ.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι αύριο Τετάρτη 31.05 οι Π.Ε. Δημητριάδης και Αλέξανδρος Μακρής θα βρεθούν στα studio του MAD TV για τη βιντεοσκόπηση ακουστικής εκτέλεσης (πιάνο-φωνή) ενός τραγουδιού από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ στα πλαίσια σειράς unplugged του καναλιού. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο γεγονός σύντομα από την αγαπημένη σας ιστοσελίδα.


Στο τελικό στάδιο το video του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»
(25.05.2006)
Στο τελικό στάδιο του editing βρίσκεται η μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- βιντεογραφική παραγωγή στην ιστορία των Κόρε. Ύδρο., κόστους 46.5 ευρώ.
Το σκηνοθετημένο από τον μπασίστα του συγκροτήματος Παναγιώτη Διαμάντη δεύτερο video-clip για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, που συνοδεύει το απόλυτο καλοκαιρινό τραγούδι «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» με τη φιλοδοξία να επαναλάβει (γιατί όχι και να ξεπεράσει) την ανόρπιστη [κερκ.] τηλεοπτική επιτυχία του «Όχι πια Έρωτες» αλλά και να εξασφαλίσει στον Αλέξη Αποστολίδη μια υποψηφιότητα στα MAD Video Music Awards '07, στην κατηγορία «Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip», αποτελείται από δύο μέρη, εκ των οποίων:
- το πρώτο, γυρισμένο σε μυστική τοποθεσία στην κορυφή κεντρικού λόφου της πόλης της Κέρκυρας που είχαν καταλάβει οι Κερκυραίοι δημοκρατικοί κατά τον εμφύλιο του καλοκαιριού του 427 π.Χ. (στον ίδιο λόφο είχε γυριστεί και το πρώτο «clio-bli-clit» των Κόρε. Ύδρο., τον Οκτώβριο του 1994 μ.Χ.), παρουσιάζει για πρώτη φορά από την αποκηρυγμένη εποχή τα μέλη του συγκροτήματος να υποδύονται ρόλους σε ένα ρεσιτάλ φτηνής (λόγω χαμηλού budget κυρίως) υποκριτικής σε μια υποτιθέμενη υπόθεση της κακιάς ώρας (λόγω της τραγικότητάς της κυρίως). [Χαρακτηριστικό είναι ότι για την εξεύρεση τοποθεσίας για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων του α΄ μέρους «ενοχλήθηκε» σχεδόν όλη η εκπεσούσα μπουρζουαζία της Κέρκυρας και οι φέροντες το έμβλημα του ευρώ στην κόρη του ματιού περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ανάλγητοι διαχειριστές της ακίνητης περιουσίας της, μέχρι που -χτυπώντας τυχαία μια πόρτα της πολεοδομίας του Δήμου Κερκυραίων που ανάβλυζε κουλτούρα- πέσαμε πάνω στον πολύ κο Σπύρο Μισθό και τα πράγματα πήραν τη «φυσιολογική» οδό της κατόπιν αδείας παραβίασης ενός συρματοπλέγματος.]
- το δεύτερο, γυρισμένο πρώτο χρονικά (12 Απριλίου) στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας μετά από ευγενική τρίωρη παραχώρηση (παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του θεάτρου το συγκεκριμένο διάστημα) του Δ/ντή του [προς Θεού, όχι για τους Κόρε. Ύδρο., «μόνο για το Γιάννη και το γιο του»], παρουσιάζει το συγκρότημα να ερμηνεύει «ζωντανά» το αντίστοιχο μέρος του κομματιού. [Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο γύρισμα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν από το βιντεογραφικό επιτελείο της Ανούσιας Έντασης 2,5 κάμερες, πλήρης φωτισμός (με ευχαριστίες στο φωτιστή του Δημοτικού Θεάτρου και πατέρα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σε καλλιτεχνικό ριάλιτι, Ανδρέα Βενετσιάνο) και πούρδα (με ευχαριστίες στη Μαργαρίτα).]
Η παραγωγή-γολγοθάς, που απασχολεί το συγκρότημα από τις αρχές Απριλίου, ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Ανούσια Ένταση, δηλαδή στο συγκρότημα, χωρίς την παραμικρή οικονομική συμβολή από εξωτερικό παράγοντα ή εταιρεία, αλλά με τη φιλική ανυπολόγιστης αξίας συνεισφορά της ελίτ των Κερκυραίων εικονοληπτών, Μανόλη Λίβερη και Θεόδωρου Λάκη.
Στις τηλεοπτικές (ελπίζουμε) οθόνες σας σύντομα (ελπίζουμε).

[Περισσότερες παρασκηνιακές λεπτομέρειες αμέσως μετά την πρώτη προβολή.]

Διαβάστε επίσης:
Ένα διαμάντι στους Κόρε. Ύδρο. [+ σφήνα για την πορεία των γυρισμάτων του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»] (20.04.2006)
«Όχι πια Έρωτες»: εν αναμονή της τηλεοπτικής πρεμιέρας [αναδρομικό νέο για την ολοκλήρωση της παραγωγής του νέου video-clip των Κόρε. Ύδρο.]
(20.02.2006)


4/5 o ΗΧΟΣ στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ (+ συνέντευξη Κόρε. Ύδρο.)
(22.05.2006)
Με 4/5 βαθμολογεί ο Μάνος Μπούρας το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο. στο τρέχον τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ. Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης και το πρώτο μέρος της (τεράστιας) συνέντευξης που έδωσε μέσω e-mail πριν ένα μήνα το συγκρότημα στο δημοσιογράφο, όπου «κατά λάθος» υμνούνται και εκπρόσωποι του «γαλάζιου» τραγουδιού.
[Το δεύτερο -και πιο καυτό- μέρος της συνέντευξης θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες μέρες στο ηλεκτρονικό περιοδικό AVOPOLIS.]
Διαβάστε την κριτική και τη συνέντευξη.
Επίσης, για διάφορες μικρότερης έκτασης αναφορές που μας είχαν ξεφύγει και για τις οποίες μερίμνησε η γαμάτη ομάδα promotion της ΕΜΙ, επισκεφτείτε τις επιμέρους κατηγορίες του τμήματος Μ.Μ.Ε..


Δύο ώρες με τα αγαπημένα ακούσματα των Κόρε. Ύδρο. αποκλειστικά στο ΡΟΔΟΝ FM
(09.05.2006)
Ένας από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, ο ΡΟΔΟΝ FM των Σερρών, στα πλαίσια της εκπομπής Guest Mixes, που παρουσιάζει κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 mixtapes καλλιτεχνών και εξεχόντων προσωπικοτήτων της (πραγματικής) εναλλακτικής μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοξενεί αύριο (10.05) τα αγαπημένα ακούσματα των Κόρε. Ύδρο..
Συντονιστείτε στους 95.0 FM ή στο www.rodonfm.net.
Για τα tracklistings των mixtapes των Κόρε. Ύδρο. πατήστε εδώ.

## Να σημειώσουμε ότι το επερχόμενο «single» των Κόρε. Ύδρο. «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» ήταν στο #2 (και το μοναδικό ελληνικό τραγούδι) του Top 20 του σταθμού για τον περασμένο Φεβρουάριο.


Για την ελίτ στην Πάτρα
(08.05.2006)
[Υπό τους ήχους του ανατριχιαστικού «Spring» των πατρινών Abbie Gale Χυδαίος Φρουρός αναφέρει:]
Παρά τον απρόσμενο βομβαρδισμό ενδιαφέροντος από τα τοπικά μέσα από την προηγούμενη ακόμα μέρα της έλευσής τους στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας (μάλλον «έγραψε» η αφίσα του Κων/νου), γεγονός που εξέπληξε τόσο τους ίδιους τους Κόρε. Ύδρο. όσο και τους διοργανωτές της συναυλίας (χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκρότημα βρέθηκε στην ευτυχή θέση να απορρίψει playback εμφάνιση σε trash μεσημεριανή εκπομπή γνωστού πατρινού τηλεοπτικού σταθμού), πενιχρή (αν και, όπως μας είπαν [απλή παρηγοριά;], αυτό είναι το κοινό της Πάτρας) ήταν η προσέλευση του κοινού στη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο REC το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (05.05).
Το κερκυραϊκό συγκρότημα, μπροστά σε ένα καθηλωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος κοινό 60 περίπου φανατικών και μη οπαδών του, επιδόθηκε σε ένα χωρίς διακοπή art-punk tour-de-force μιάμισης ώρας, που περιλάμβανε κατά σειρά τα τραγούδια:

ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΡΑΝΤΑΡ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Ο ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΥΝΝΕΦΑ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΔΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ

Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν εξαιρέτως τον Περικλή για όλα όσα έκανε γι' αυτούς το διήμερο της παραμονής τους στην Πάτρα (και όχι μόνο) και τον Άγγελο για τη συνεχή στήριξη και αγάπη. Επίσης, εναγκαλίζονται το Γιάννη, τον Ανδρέα, το Στράτο, το $ωμά (για πάντα θα ενώνουμε θρανία!) και την Ελένη, τον Τηλέμαχο, το Δημήτρη, το Γιώργο για την άψογη συνεργασία στον ήχο, τη Θεοδώρα, που τους έσωσε από τη διάλυση αμέσως μετά το πέρας της εμφάνισης, και τα υπόλοιπα παιδιά από την Πάτρα. Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε (για την «εκδίκηση») μετά το καλοκαίρι!

Διαβάστε την κριτική του Tranzistor.gr για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο.

[Λόγω της απουσίας από τη συναυλία των τριών βασικών εκπροσώπων της Ανούσιας Έντασης, Κωνσταντίνου Αμύγδαλου (Αγγλία - δουλειά), Γιώργου Αρβανιτάκη (Λέρος - στρατός) και Θανάση Δανίλη (Κέρκυρα - διάβασμα για εξετάσεις), το φωτογραφικό υλικό από την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Πάτρα περιορίζεται σε αυτό που μας έστειλε καλός φίλος από το προσωπικό του αρχείο, ενώ σύντομα θα διατεθεί στο σχετικό τμήμα του site και οπτικοηχητικό ντοκουμέντο, όπως έξοχα «ετραβήχθη» με ξεχωριστή μητρική στοργή από την αγαπητή μας κυρία Μ. Διαμάντη.]


[Επείγον, μόλις μας ήρθε το link (Ευχαριστούμε, Μαρία!), σκέτος τίτλος γιατί «κλείνουμε»:]
To TRANZISTOR.gr υμνεί τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(03.05.2006, 22:41)


Οι Κόρε. Ύδρο. «στο κομοδίνο» του ΔΙΕΣΗ 101.3
(03.05.2006, 21:58)
Ο αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός ΔΙΕΣΗ ζήτησε από δύο μέλη των Κόρε. Ύδρο. να προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία για το τμήμα «στο κομοδίνο» της ιστοσελίδας του. Περισσότερα στο www.diesi.gr (με τη διόρθωση: «...δεν ξαναλέω πια πως σ'αγαπώ»).


Επιτέλους, η πρώτη κακή κριτική: Το ΔΙΦΩΝΟ κατακεραυνώνει τη Φτηνή Ποπ! (όμως κάπου «μυρίζει αγάπη»)
(02.05.2006)
Το περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ (για την ακρίβεια ο συντάκτης του κ. Μιχάλης Παπαμακάριος) στην πρόσφατη (τεύχος Απριλίου) κριτική του δεν αναγνωρίζει ούτε ένα θετικό στοιχείο στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, καθώς «από τα φωνητικά και τα παιξίματα έως τους στίχους, όλα φαντάζουν σκοπίμως επιτηδευμένα».
Πρόκειται για την πρώτη (σε σύνολο 12 έως τώρα) αρνητική κριτική [Μας την απέκρυψε ο εδώ και μερικές μέρες πολυαγαπητός μας «κυρ-Χρήστος», αλλά τη βρήκαμε] για το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο..
Στον αντίποδα, το εναρκτήριο (και υποψήφιο για τρίτο «single») τραγούδι του δίσκου, «Οι Εραστές του Τίποτα», περιέχεται στη λίστα των τραγουδιών που άρεσαν περισσότερο αυτό το μήνα στους συντάκτες του περιοδικού (στήλη «η συλλογή του διφώνου», σελ. 114).


ΤΑ ΝΕΑ για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(02.05.2006)
Διαβάστε τι έγραψε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο..


Κ + Κ.Y. = L.F.E. (Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΦΑΡΟ της Σύρου)
(28.04.2006)
Η σχέση αγάπης των Κόρε. Ύδρο. με τις Κυκλάδες συνεχίζεται: Αύριο Σάββατο 29.04 λίγο μετά τις 16:00 θα μεταδοθεί η προ μηνός ηχογραφημένη τηλεφωνική συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη στο Γιώργο Αλβέρτη και την εκπομπή Dirty Diamonds, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο 15:00-17:00 από τον ΦΑΡΟΣ FM της Σύρου (ζωντανά στο www.farosfm.gr).


«Μεταλλική απείθεια» από τους Κόρε. Ύδρο.: Μια ξεχασμένη προ-Ποπ συνέντευξη-«φωτιά» του Π.Ε. Δημητριάδη σε metal fanzine (ή Έργα και ημέρες του Τότου Αγάθου)
(27.04.2006)
Χτες το μεσημέρι, και ενώ αγωνιζόμαστε να συνδέσουμε τα ηχεία του υπολογιστή του Τότου Αγάθου, γιατί το Puzzle Bobble «δεν έχει γούστο χώρις ήχο», ο 79ετής πια εν αγνοία του πρώτος Πρόεδρος της Ανούσιας Έντασης και ισόβιος αισχρός υβριστής των Κόρε. Ύδρο. και των παρατρεχαμένων τους (προ δωδεκαετίας φωτο. του «κοσμεί» την κεντρική σελίδα του τμήματος του site που αφιερώνεται στην αποκηρυγμένη περίοδο των Κόρε. Ύδρο.) μας έφερε από το γραμματοκιβώτιό του στην κερκυραϊκή οδό που φέρει το όνομα της αδερφής του μέγιστου Κερκυραίου πεζογράφου, που φιλοξενεί (το γραμματοκιβώτιο) και ιστορικό (από τον καιρό των κασετών) ταχυδρομικό καταφύγιο του συγκροτήματος, ένα δεματάκι που περιείχε την «ΠΡΑΞΗ: #13» του fanzine με το εύγλωττο όνομα «METAL DEFIANCE», συνοδευόμενο από ένα συγκινητικό γράμμα.
Το τεύχος του DIY-μέχρι-την-κόλαση περιοδικού περιλαμβάνει αποκαλυπτική σε σημεία συνέντευξη που είχε δώσει μέσω e-mail στον εκδότη του ο Π.Ε. Δημητριάδης το Φεβρουάριο του 2005, δύο μήνες περίπου πριν την έναρξη των ηχογραφήσεων της Φτηνής Ποπ, όταν οι Κόρε. Ύδρο. ήταν ακόμα under-underground. Ο «Μπαντελή...» «μιλάει»* μεταξύ άλλων για τις μη-αναμενόμενες επιρροές των Κόρε. Ύδρο., τη Wipe Out και την «περίεργη» σχέση του συγκροτήματος με το metal κοινό. Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη εδώ [544 ΚΒ].
Φίλε Αλέξη, σ' ευχαριστούμε!

*Το copyright της φράσης «Μιλάει κι ο Μπαντελή...» [Κέρκυρα, 1997], που «κοσμεί» και τον τίτλο παλιότερου νέου του site, ανήκει στον πρώην κωμικό «ηθοποιό του δρόμου» και νυν αστυνομικό Νίκο Καββαδία (απλή συνωνυμία με τον ποιητή), που πρωταγωνιστεί και σε «ταινία» μικρού μήκους - video-clip για super-trash «τραγούδι» της πρώτης περιόδου των Κόρε. Ύδρο., απόσπασμα της οποίας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στα πλαίσια του αφιερώματος στην αποκηρυγμένη βιντεογραφία του συγκροτήματος, που διεκόπη απότομα λόγω κακών συγκυριών πριν ένα χρόνο, αλλά φιλοδοξεί να επιστρέψει δριμύτερο μέσα στο καλοκαίρι.


«Εκλεκτικό ηλεκτρικό pop όραμα» τη Μεγάλη Παρασκευή: Το Μ3 REVIEW κρίνει τη Φτηνή Ποπ (ή Έργα και ημέρες του Γιάννη Τρίαντου)
(25.04.2006)
Ο μουσικοκριτικός Σπύρος Αλεξόπουλος βαθμολογεί με 3,5/5 αστέρια τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ στο τρέχον τεύχος ενός από τα πιο έγκριτα ελληνικά έντυπα κριτικών, του ένθετου του περιοδικού HiTECH, Μ3 REVIEW. Την κριτική, που είναι και η μοναδική για ελληνόφωνο δίσκο που συγκαταλέγεται στο τμήμα «REVIEWS INTERNATIONAL» (αντί «REVIEWS ΕΛΛΗΝΙΚΑ») του εντύπου, «ανακάλυψε» το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (και ενημέρωσε στον Επιτάφιο τον «γενικό επόπτη» του koreydro.gr Θανάση Δανίλη) ο φίλος και ανελλιπώς «ψηφοφόρος» των Κόρε. Ύδρο. σε σχετική εκπομπή του MAD TV, Γιάννης Τρίαντος. Ως ανταπόδοση, το επόμενο πρωί ο Π.Ε. Δημητριάδης μοιράστηκε μαζί του την «πρώτη Ανάσταση».


Ένα διαμάντι στους Κόρε. Ύδρο. [+ σφήνα για την πορεία των γυρισμάτων του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»]
(Μ. Πέμπτη, 20.04.2006)
Επισημοποιήθηκε στις 16 του περασμένου μήνα στα πλαίσια της παρουσίας των Κόρε. Ύδρο. στην εκπομπή του Ξενοφώντα Ραράκου στον ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 η συνεργασία του συγκροτήματος με τον νεαρό μπασίστα Παναγιώτη Διαμάντη. Ο 22χρονος πεμπτοετής φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που η είσοδός του στο συγκρότημα εξισορρόπησε το ηλικιακό «υπέρβαρο» του τριαντα___άρη κιθαρίστα Νίκου Βαρότση, καθιστώντας ταυτόχρονα τους Κόρε. Ύδρο. «συγκρότημα τριών γενεών [80, 90 (ο σκληρός πυρήνας), 00]», συμπορεύεται με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος από τον περασμένο Σεπτέμβριο απαλλάσσοντας τον πιανίστα/μπασίστα/πολυοργανίστα Αλέξανδρο Μακρή από τα έως τώρα καθήκοντά του στο μπάσο και συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην πρόσφατη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο GAGARIN.
Εκτός των αρμοδιοτήτων του στο μπάσο, ο πολυτάλαντος Πάνος, που η έως τώρα δραστηριότητά του τον έχει καταστήσει ήδη αναντικατάστατο, ένα πραγματικό λαχείο για το συγκρότημα, υπογράφει και τη σκηνοθεσία του νέου, ανολοκλήρωτου ακόμα, video-clip των Κόρε. Ύδρο. για το τραγούδι «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν», που η γεμάτη φιλοδοξία σκληρή καθημερινή δουλειά του επιτελείου της παραγωγού Ανούσιας Έντασης υπό τη συνεχή καθοδήγηση του φλογερού Πάνου και την οργανωτική διεύθυνση του αλύγιστου Πάντα Ε. κόντρα στις αλλεπάλληλες αρνήσεις εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου που λυμαίνεται τις φυσικές και ιστορικές αξίες της Κέρκυρας αισιοδοξεί ότι θα χαρίσει στους φίλους του συγκροτήματος την τηλεοπτική του πρεμιέρα όχι αργότερα από τα μέσα Μαΐουφφφ...


Φτηνή ποπ και για την ελίτ του χρήματος (ή Έργα και ημέρες του Μάκη Δανίλη, μέρος β')
(Μ. Πέμπτη, 20.04.2006)
Μια ακόμα ανακάλυψη του γνωστού Κερκυραίου οδοντίατρου Μάκη Δανίλη, που βαδίζει ακάθεκτα στα χνάρια του διαβολεμένου απογόνου του, τον καθιστά επάξια ομότιμο συνεργάτη του koreydro.gr: Το αποκλειστικά για ευκατάστατους περιοδικό SIGNATURE EXCLUSIVE συγκαταλέγει τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ στην ελίτ των νέων κυκλοφοριών και «παραληρεί». Ο Θανάσης έσκισε με λύσσα τη σελίδα και μας την έδωσε.
Διαβάστε την κριτική.

> Signature Exclusive


Και γαμώ τα promotion η ΕΜΙ!: Το PENTHOUSE για τη Φτηνή Ποπ...
(Μ. Πέμπτη, 20.04.2006)
Ο κύριος του υπονέου γ της 11ης Απριλίου μας έστειλε κακοσκαναρισμένη από την «υπηρεσία αποδελτίωσης», δυσανάγνωστη σελίδα από το τρέχον τεύχος του περιοδικού PENTHOUSE, που περιέχει μιτσή αλλά καυτή κριτική στη Φτηνή Ποπ, συνοδευόμενη (η κακοσκαναρισμένη σελίδα) από το σχόλιο «Άντε και γυμνή φωτογράφηση...». Αναγκαστήκαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας να αγοράσουμε το περιοδικό.
Διαβάστε την κριτική.


[Έκτακτο:]
Μετατίθεται στις 5 Μαΐου η εμφάνιση στην Πάτρα
(18.04.2006)
Μετατίθεται για την Παρασκευή 5 Μαΐου η ατυχώς αρχικά τοποθετηθείσα το Σάββατο 29 Απριλίου (πριν του Θωμά - τριήμερο Πρωτομαγιάς) πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Πάτρα. Ζητάμε συγγνώμη από τους φίλους που είχαν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους.


Έργα και ημέρες...
α) του Μάκη Δανίλη: Οι Κόρε. Ύδρο. στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
β) του Αλέξη Αποστολίδη: Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΠΟΠ+ΡΟΚ Απριλίου
γ) της κας Γεωργίας Λαιμού: Οι Κόρε. Ύδρο. στο e-go.gr
(11.04.2006)
α) Ο Μάκης Δανίλης πήρε το Σάββατο την εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ και ξεφυλλίζοντας το μεσημέρι το πολιτιστικό ένθετο Έργα & Ημέρες, την ώρα που ο Θανάσης έμπαινε στο σπίτι, αναφώνησε: «Θανάση, σοκ!» [...]
Το σκανάραμε σε δύο κομμάτια γιατί δεν το χωρούσε ολόκληρο και το συγκολλήσαμε στο Photoshop -ελλείψει Καραμπάτζου και Κων/νου- σαν τα μούτρα μας [Το σουλούπωσε τώρα (13.04) όσο μπορούσε ο Κων/νος από Αγγλία].
Διαβάστε το μεγαλόστομα!
β) Ο ντράμερ των Κόρε. Ύδρο. Αλέξης Αποστολίδης, πηγαίνοντας σπίτι του κουρασμένος από το βάψιμο και την πρόβα το βράδυ του Σαββάτου, σταμάτησε στο υπερπερίπτερο στου Βρυώνη να πάρει τσιγάρα και τον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ και είπε «Δεν παίρνω και το ΠΟΠ+ΡΟΚ που δίνει και δώρο το πρώτο CD από Τα Ξύλινα Σπαθιά...». Άλλα δώρα τον περίμεναν όμως: μια δισέλλιδη συνέντευξη (απλή εδώ η συγκόλληση), ένα 8άρι στην κριτική και -επιτέλους!- η δημόσια αποκάλυψη ότι αυτός και όχι ο Αλέξανδρος Μακρής είναι ο πραγματικός «συνεργός του Παντελή Δημητριάδη στη σύνθεση των κομματιών» (βαριά λάθη αυτά...).
γ) Ιδιότροπος κατά τα άλλα κύριος μάς έστειλε αυτό το link από την ηλεκτρονική εφημερίδα e-go.gr. Τον ευχαριστούμε.


Σοκ: ****½ στη Φτηνή Ποπ από τον Αργύρη Ζήλο!
(07.04.2006)
Με 4,5 στα 5 αστέρια βαθμολογεί ο επωνομαζόμενος και «γκουρού» γνωστός για την αυστηρότητα/καυστικότητά του μουσικοκριτικός Αργύρης Ζήλος το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο. στη δημοφιλή στήλη δισκοκριτικής του στο περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (06-13.04.06, δίσκος της εβδομάδας). Η συγκεκριμένη κριτική έχει προκαλέσει ντελίριο στα μέλη του συγκροτήματος, που λατρεύουν όσο τίποτα τις «μουσικοκριτικές πίπες».
Διαβάστε ολόκληρη την κριτική.

** Να θυμίσουμε ότι ο Αργύρης Ζήλος είχε «φιλοδωρήσει» το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ με 2 αστέρια.


[Έκτακτο:]
Ακυρώθηκε η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο Χαλικούνα. Συνεχίζονται οι ατέρμονες επαφές με Μπάμπη.
(05.04.2006)
Πριν μερικές ώρες οι Κόρε. Ύδρο. απέσυραν τη συμμετοχή τους στα εγκαίνια του «Agios Mattheos Camping» στην περιοχή «Χαλικούνας» της Νότιας Κέρκυρας στα πλαίσια του «2ου Κερκυραϊκού Adventure Rally» που διοργανώνει η Κερκυραϊκή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ.) την ερχόμενη Κυριακή 09.04, λόγω ελλιπούς για εξαμελές σχήμα ηχητικής κάλυψης.
Η εμφάνιση είχε κλειστεί από τον τεχνικά νεκρό Π.Ε. Δημητριάδη κατά τη διάρκεια ζυθοποσίας με τον ιδιοκτήτη του camping και διοργανωτή της εκδήλωσης Μάθιου και τον συνεργάτη τού Ντέιβ στο καφέ «Καθ' Οδόν», έδρα της ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ., και θα πραγματοποιούνταν κανονικά, αν δεν είχε διενεργηθεί προχτές αυτοψία στο χώρο της συναυλίας από τον νεαρό (και τεχνικά ζωντανό), νεοσύλλεκτο μπασίστα του συγκροτήματος Πάνο Διαμάντη. Μάλιστα, ο frontman των Κόρε. Ύδρο. σχεδόν προπυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής πρόβας από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος για τον υπέρμετρο αυθορμητισμό του και την άγνοια «κινδύνου» που τον διακατέχει τα τελευταία 28 χρόνια.
Οι Κόρε. Ύδρο. και δη ο παρορμητικός Παντέλαρος λυπούνται για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και δηλώνουν πως βλέπουν με αφάνταστη συμπάθεια τον αγαπητό Μάθιου αλλά και σύσσωμη την ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ., στην οποία μάλιστα σκέφτονται εδώ και πολύ καιρό να προτείνουν συμμετοχή μελών της σε μελλοντικό τους video-clip-έκπληξη.
Εξάλλου, το συγκρότημα συζητά εδώ και μήνες με τον επίσης αγαπητό τού Μπάμπη (ή Λάμπη), με την ελπίδα οι ατέρμονες αλκοολικές τους διαβουλεύσεις για εμφάνιση στο μαγαζί του στην περιοχή «Βάτος» της Μέσης Κέρκυρας να καταλήξουν επιτέλους σε μια κοινά αποδεκτή ημερομηνία, ακόμα και «του Λαζάρου».


Good Christians want to kill [us]: Άλλος ένας μήνας DIY + φιλοδοξίας για τους Κόρε. Ύδρο. (Το «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» δεύτερο video-clip από τη Φτηνή Ποπ...)
(03.04.2006)
Το DIY συγκρότημα Κόρε. Ύδρο. φιλοδοξεί να διεκπεραιώσει αναίμακτα κατά το μήνα Απρίλιο τις εξής δραστηριότητες:
α. 09: (χύμα) ζωντανή εμφάνιση στην Κέρκυρα [Ακυρώθηκε 05.04]
β. 10-19: γυρίσματα-processing «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» (επίδοξος σκηνοθέτης: Παναγιώτης Διαμάντης / παραγωγή: Ανούσια Ένταση, με αίτηση χρηματικής βοήθειας από την ΕΜΙ / κυκλοφορία, με αισιοδοξία: αρχές Μαΐου) [περισσότερες λεπτομέρειες κατά την πορεία προς το Γολγοθά]
(γ. 20-25: διάλειμμα για το Πάσχα)
δ. 26-28: συνέχεια από β.
ε. 29: ζωντανή εμφάνιση στην Πάτρα
...και ό,τι άλλο προκύψει.
Καλό μήνα!


«Μιλάει κι ο Μπαντελή...»: Ο «Μ».Ε. Δημητριάδης στο ΡΟΔΟΝ FM
(31.03.2006)
Την περασμένη Δευτέρα (27.03) ο στιχουργός, συν-συνθέτης και τραγουδιστής των Κόρε. Ύδρο. είχε μια ενδιαφέρουσα τηλεφωνική συνομιλία - περιδιάβαση στην ιστορία του συγκροτήματος με τον Μιχάλη Εμμανουηλίδη, στην εκπομπή του Club Rodon στο ραδιοφωνικό σταθμό των Σερρών ΡΟΔΟΝ FM. Ολόκληρη η συνέντευξη είναι διαθέσιμη για download από εδώ.


Αδέρφια υπό κρίση:
1. Ο Μάκης Μηλάτος για τη Φτηνή Ποπ...
2. Τότε που ο «μπαμπάς» δεν είχε λεφτά: Ανακαλύφτηκε κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, ένα χρόνο μετά την έκδοσή της!
(27.03.2006)
1. Άρεσε πολύ στον πολύ Μάκη Μηλάτο (ATHENS VOICE) η Φτηνή Ποπ για την Ελίτ.
2. Ο αγαπητός φίλος Παναγιώτης Κομπότης μάς έστειλε σήμερα το τεύχος #14 (άνοιξη 2005) του fanzine OVERDUB, στο οποίο με μεγάλη συγκίνηση βρήκαμε μια άγνωστη σε μας κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ.


«Ξεπερνούν τα ελληνικά όρια» με ένα μάτι: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και ΠΟΝΤΙΚΙ για τη Φτηνή Ποπ...
(23.03.2006)
Διαβάστε τις κριτικές των εφημερίδων ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ για το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο..
Διαβάστε επίσης πρόσφατες αναφορές στο συγκρότημα από τις εφημερίδες ΑΤΗΕΝS VOICE και LiFO.


Τηλεφωνικές παρεμβάσεις των Κόρε. Ύδρο. σε ραδιόφωνα της επαρχίας
(23.03.2006)
Οι Κόρε. Ύδρο. κλήθηκαν από τα παρακάτω ραδιόφωνα της ελληνικής επαρχίας να δώσουν τηλεφωνικές συνεντεύξεις μέσα στις επόμενες ημέρες:
Παρασκευή 24.03
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ Λάρισας [12:00] - Δε μας πήρανε
ΡΑΔΙΟ ΛΥΧΝΑΡΙ, Ρόδος - ηχογραφημένη συνέντευξη για μετάδοση σε άλλη ημερομηνία
Δευτέρα 27.03
ΡΟΔΟΝ FM, Σέρρες [21:00]
Πέμπτη 30.03
STAR FM, Ηράκλειο Κρήτης [10:30]
ΜΑΧ FM, Πάτρα [16:00]
SUPER FM, Χανιά [19:00]


«Όργωσαν» την Αθήνα οι Κόρε. Ύδρο.: σύντομη ανασκόπηση του εκεί «προωθητικού» τετραημέρου του συγκροτήματος
(22.03.2006)
Στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους δίσκου Φτηνή Ποπ για την Ελίτ και με φόντο την εμφάνισή τους στο GAGARIN την Παρασκευή 17 Μαρτίου, οι Κόρε. Ύδρο. πραγματοποίησαν το τετραήμερο 15-18 Μαρτίου, που βρίσκονταν στην Αθήνα, τις εξής δραστηριότητες:
- Τετάρτη 15, 8-9 μ.μ.: συνέντευξη των Π.Ε. Δημητριάδη και Αλέξανδρου Μακρή στην εκπομπή του Κώστα Πλατή στο ALPHA RADIO 98.9 [φωτογραφία]
- Πέμπτη 16, 8-9 μ.μ.: συνέντευξη στην εκπομπή του MAD TV Room 8, με τη Νάντια Μπουλέ και το Νάσο Κρανιά (το ποπ της προώθησης) [Π.Ε. Δημητριάδης, Αλέξανδρος Μακρής, Σπύρος Σπυράκος, Αλέξης Αποστολίδης] [φωτογραφία | περιγραφή | video]
- Πέμπτη 16, 10-11:30 μ.μ.: συνέντευξη - παρουσίαση του Φτηνή Ποπ για την Ελίτ στην εκπομπή του Ξενοφώντα Ραράκου στον ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 (Π.Ε. Δημητριάδης, Αλέξανδρος Μακρής, Σπύρος Σπυράκος, Αλέξης Αποστολίδης, Παναγιώτης Διαμάντης, Κωνσταντίνος Αμύγδαλος) [φωτογραφία]
- Παρασκευή 17, 6:45-6 μ.μ.: τηλεφωνική παρέμβαση (όχι υβριστική) του Π.Ε. Δημητριάδη στην εκπομπή της ΝΕΤ 105.8 Οι... Πολιτισμένοι, με τη Ρωξάνη Καμβύση και το Γιώργο Γιανναράκο ελίτ της προώθησης) [φωτογραφία (από εκεί που μιλούσε)]
-
Σάββατο 18: συνέντευξη των Π.Ε. Δημητριάδη και Αλέξανδρου Μακρή στο Δημήτρη Λαζαρίδη για το περιοδικό FREEZE (επόμενο τεύχος, #47) [φωτογραφία]
Οι Κόρε. Ύδρο. εναγκαλίζουν δημοσίως τον Παναγιώτη Κομπότη, τη Μυρτώ Γκόνου, το Χρήστο Παπαμιχάλη και τη Μαρία Παρούση, για όλα όσα έκαναν.
Επίσης, στέλνουμε τα φιλιά μας σε όλους όσους εναγκαλίστηκαν μαζί μας στο GAGARIN. Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε!
Βασιλάκη - Μαγαζή, σας αγαπάμε! Ήταν σαν να ήσασταν εκεί. Ζούμε ένα όνειρο, όπως -το ξέρουμε- κι εσείς.


Θρίαμβος στο GAGARIN!
(20.03.2006)
Όλοι οι φόβοι έμειναν στις θάλασσες και το Avopolis έγραψε [μετάβαση στο σχετικό live review του περιοδικού].

Setlist:

ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΡΑΝΤΑΡ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENIUM

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ

Φωτογραφικό αφιέρωμα - Video highlights



Αθηναϊκό τριήμερο καλλιτεχνικής «διαπλοκής» με τους Κόρε. Ύδρο., με φόντο το GAGARIN
(15.03.2006)
Της ελίτ θα γίνει στην Αθήνα το τριήμερο 15-17 Μαρτίου!
Στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους album Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, οι Κόρε. Ύδρο. ξεκινούν από σήμερα (15) στην Αθήνα σειρά συνεντεύξεων σε ραδιόφωνα και περιοδικά με κατάληξη την πολυαναμενόμενη, πρώτη επί αθηναϊκού εδάφους, ζωντανή εμφάνισή τους στο GAGARIN 205 την Παρασκευή (17).
Από τις ήδη προγραμματισμένες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ξεχωρίζουν α) αυτή στο studio του ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2, στην εκπομπή του «δικού μας», «#1 συμπαραστάτη» του συγκροτήματος, Ξενοφώντα Ραράκου, όπου θα παρευρεθεί σύσσωμη η καλλιτεχνική ομάδα των Κόρε. Ύδρο. (8 άτομα), την Πέμπτη (16) 10-12 μ.μ., και β) η τηλεφωνική παρέμβαση του Π.Ε. Δημητριάδη στην εκπομπή της ΝΕΤ 105.8 Οι... Πολιτισμένοι, με τη Ρωξάνη Καμβύση και το Γιώργο Γιανναράκο, που παρεμπιπτώντος είναι εδώ και μερικούς μήνες η αγαπημένη ραδιοφωνική εκπομπή του frontman των Κόρε. Ύδρο. [Έχει στείλει και SMS! - κολακευτικό, όχι ενοχλητικό όπως συνηθίζει], την ίδια μέρα (16) από τις 5 στις 6 μ.μ. (μετά τον Γιάννη Πετρίδη). Από τις συνεντεύξεις σε περιοδικά ξεχωρίζει αυτή στον επίσης αγαπημένο του συγκροτήματος (από την καριέρα του στο ΠΟΠ+ΡΟΚ της δεκαετίας του '90) Μάνο Μπούρα για το τεύχος Απριλίου του περιοδικού ΗΧΟΣ. [Ήδη το συγκρότημα έχει δώσει συνεντεύξεις, που δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, στα αθηναϊκά μουσικά περιοδικά ROCK+ROLL και SONIK και στη θεσσαλονικιώτικη εβδομαδιαία εφημερίδα SOUL.] Τέλος, οι φανατικοί των Κόρε. Ύδρο. να μη χάσουν σε καμία περίπτωση την εφημερίδα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της ερχόμενης Κυριακής (19)!
Τα ξαναλέμε από βδομάδα! :-)(-:


Prophet Eliet: Σύντομο ρεπορτάζ από το «κρυφό» gig των Κόρε. Ύδρο. στην Κέρκυρα
(13.03.2006)
Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την κυκλοφορία του επίσημου ντεμπούτου Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (Wipe Out, 11.03.2003), πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε πριβέ κλίμα σε μια σοφίτα στην Κέρκυρα η εναρκτήρια εμφάνιση της επίδοξης «περιοδείας» Κέρκυρα, Πάτρα, Αθήνα / Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Παξοί (δίστιχο από το «Καμιά Χριστίνα») των Κόρε. Ύδρο.
Το κερκυραϊκό συγκρότημα παρουσίασε σε κοινό τεσσάρων εκλεκτών μελών του fan club του (Θανάσης, Μαργαρίτα, Δημήτρης, Κική), που δήλωσαν συμμετοχή μέσω του koreydro.gr, «σφιχτό set» μιας ώρας και ενός τετάρτου, αποτελούμενο από 16 τραγούδια από τους δύο επίσημους δίσκους του (10 από το δεύτερο και 6 από τον πρώτο), που πρόκειται να παρουσιάσει και την ερχόμενη Παρασκευή 17.03 στο Gagarin. «Όχι πια Έρωτες», «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν», «Μη Με Ρωτάς», «Άλλη μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου», «Υπερνάνος» και «Μια Νέα Αρχή» έκλεψαν την παράσταση.
Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν το Νίκο Βραχλιώτη και το studio ΗΧΩ στον Άγιο Ηλία Ποταμού Κέρκυρας για την πολύτιμη υποστήριξη.


ως3 / METRO για τη Φτηνή Ποπ...
(10.03.2006)
Διαβάστε το άρθρο του μηνιαίου πολιτιστικού περιοδικού ως3 για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, που είναι επίσης και «CD της εβδομάδας» στη δωρεάν εφημερίδα METRO [ο τόνος στο "Ε"] (08.03.2006, σελ. 15).


Ωριαία αναστολή του συσσιτίου σούπας στην Κέρκυρα: Οι Κόρε. Ύδρο. στον KYMA FM
(08.03.2006)
Απόψε στις 21:00 οι Κόρε. Ύδρο., πλην των Π.Ε. Δημητριάδη και Αλέξανδρου Μακρή που απουσιάζουν στην Αθήνα για τη διεκπεραίωση σημαντικού ζητήματος σχετικού με την προώθηση του νέου δίσκου του συγκροτήματος, θα παρευρεθούν στη δεύτερη ώρα της ανώνυμης εκπομπής που παρουσιάζει ο Νίκος Κατσαρός στον κερκυραϊκό ραδιοφωνικό σταθμό KYMA FM, που -κατά τα άλλα- ειδικεύεται στο «έντεχνο» ρεπερτόριο. Συντονιστείτε στους 90.3 για την Κέρκυρα και τις γύρω περιοχές και στο www.kymaradio.gr για τον υπόλοιπο κόσμο.


Κάποτε ήταν ανέκδοτο: Οι Κόρε. Ύδρο. στα Charts
(Κ. Δευτέρα 06.03.2006)
Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του κ. Θέμη Γεωργαντά στην εκπομπή του MEGA Channel «Megalicious Chart Live», ο νέος δίσκος των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ («έτσι τό 'χουν ονομάσει») βρίσκεται ως Νέα Είσοδος στη θέση #21 του επίσημου Top 50 ελληνικών albums της IFPI για την εβδομάδα 5-11.03.2006 (8η της χρονιάς).
Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη εξέλιξη από τον ρεπόρτερ του koreydro.gr Εωσφόριο Βάντσικ, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος και ορκισμένη underground μορφή της κερκυραϊκής κοινωνίας Νίκος Βαρότσης, από την καφετέρια Elite όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟ - ΑΕΚ, χαρακτήρισε το γεγονός «παρήγορο» [για τη διαφαινόμενη ήττα της ομάδας του;;]. Φυσικά, το συγκεκριμένο γεγονός είναι άνευ προηγουμένου για το κερκυραϊκό συγκρότημα, που επί μια δεκαετία εισέπραττε ανελέητα το μαζικό χλευασμό.

> IFPI


Αν η πάλη στα χωράφια...: Από 11 Μάρτη στους δρόμους - Παλλαϊκό κάλεσμα από τους Κόρε. Ύδρο.
(Κ. Δευτέρα 06.03.2006)
Ο «ευσεβής πόθος της περιοδείας-δίστιχο Κέρκυρα, Πάτρα, Αθήνα, / Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Παξοί» μοιάζει να ευοδώνεται για τους Κόρε. Ύδρο., καθώς ήδη έχει δρομολογηθεί το πρώτο μισό του.
Η υποτυπώδης «περιοδεία» του συγκροτήματος ξεκινά από «κρυφή» τοποθεσία στην Κέρκυρα («κρυφή» εκ των πραγμάτων, καθώς το όμορφο νησί μας δύσκολα θα ξυπνήσει από την πολιτιστική του χειμερία νάρκη) στις 11 Μαρτίου με αφορμή τα 3 χρόνια από την κυκλοφορία του επίσημου ντεμπούτου του συγκροτήματος Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ. [Να σημειώσουμε εδώ ότι την επόμενη μέρα, Κυριακή 12 Μαρτίου, και αφού φέτος δεν πραγματοποιήθηκε καρναβάλι στην Κέρκυρα, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων και την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας διαγωνισμός τραγουδιού (διαβ. μαϊμού Fame Story Live) - «ανάσα στον κερκυραϊκό πολιτισμό», featuring μεταξύ άλλων και το γνωμικό «στιχάκι» «Όταν ταξιδεύουν τα όνειρα, πραγματοποιούνται οι ελπίδες».] Η συγκερκιμένη εμφάνιση θα είναι ουσιαστικά μια prova generale για την πολυαναμενόμενη παρθενική εμφάνιση του κερκυραϊκού συγκροτήματος στην Αθήνα (κατά παράβαση της σειράς των πόλεων στο δίστιχο) την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο GAGARIN 205, όπου οι Κόρε. Ύδρο. θα παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο Φτηνή Ποπ για την Ελίτ διανθισμένο με αγαπημένα τραγούδια από το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ. Ήδη έχουν αυτο-επιστρατευτεί για τη συγκεκριμένη βραδιά μονάδες, δυάδες και τριάδες ένθερμων φίλων του συγκροτήματος από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ακολουθεί η Πάτρα (REC) στις 29 Απριλίου. Μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα.

[Σημείωση: Όλες οι προγραμματισμένες εμφανίσεις των Κόρε. Ύδρο. ανακοινώνονται πρώτα και χαίρουν λεπτομερούς παρουσίασης ρεόντων των πληροφοριών μας στο τμήμα LIVE της υποφαινομένης ιστοσελίδος.]

Για περισσότερο «αντικερκυραϊκό» μένος:


«Με δύναμη από την Κέρκυρα»: Οι Κόρε. Ύδρο. στη LifO
(Κ. Δευτέρα 06.03.2006)
Διαβάστε τη συνέντευξη των Κόρε. Ύδρο. στη δωρεάν εβδομαδιαία αθηναϊκή εφημερίδα LifO.

Επίσης από τον M.Hulot: mhulotsnothingdays.blogspot.com


[Έκτακτο:]
Αρχή με το δεξί: Η πρώτη επίσημη κριτική της Φτηνής Ποπ...
(Κυριακή 26.02.2006)
Ο νέος, υπερδραστήριος εξωτερικός συνεργάτης του koreydro.gr, "Bibikos", γνωστοποιεί: «Νέο, αχνιστό αχνιστό review. Το πρώτο νομίζω διαδικτυακά. Καλή αρχή». Ευχαριστούμε πολύ! ΚΥ [μετάβαση στις ΚΡΙΤΙΚΕΣ]


Μια σιδερένια πόρτα γκρεμίζεται: Η αράχνη, το «σκουλήκι» και ο «γιος του Μαλεζάνι» στο MAD TV, μέρα, «on heavy rotation»
(21.02.2006)
Προς απόλυτη έκπληξή μας, πραγματοποιήθηκε χτες στις 12 το μεσημέρι(!) από το MAD TV η πρώτη πανελλήνια μετάδοση του «Όχι πια Έρωτες», ενώ, προς ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, το video-clip (προϋπολογισμού 10 ευρώ: το κόστος των κασετών της κάμερας) μεταδίδεται από το σταθμό σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το γεγονός αποτελεί, αν μη τι άλλο, μια δικαίωση για το συγκρότημα των χιλίων (19 στην πραγματικότητα) «αυτοχρηματοδοτούμενων»/«αυτοδημιούργητων» video-clips, που -εύλογα τα 16 πρώτα (γνωστά και ως «clio-bli-clits»)- δεν είχαν απολαύσει ως τώρα το προνόμιο της τηλεοπτικής δημοσιότητας.
Το τραγούδι γνωρίζει ήδη σημαντικό ραδιοφωνικό airplay σε όλη την Ελλάδα έχοντας προκαλέσει αίσθηση, αλλά η μαζική τηλεοπτική του προβολή δεν ήταν ένα αναμενόμενο επακόλουθο, καθώς το αθηναϊκό μουσικό κανάλι, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποτελούσε έως τώρα ένα απόρθητο από αράχνες και άλλα ζωύφια κάστρο.
Οι Κόρε. Ύδρο. αφιερώνουν όλη τη χαρά τους στο δημιουργό του video, αδερφικό φίλο Γιώργο Αρβανιτάκη, που λόγω της πρόσφατης στράτευσής του δε μπορεί να χαρεί και αυτός μαζί τους.

> MAD TV


«Όχι πια Έρωτες»: εν αναμονή της τηλεοπτικής πρεμιέρας [αναδρομικό νέο για την ολοκλήρωση της παραγωγής του νέου video-clip των Κόρε. Ύδρο.]
(20.02.2006, 02:21)
Παραδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου από την παραγωγό εταιρεία-φάντασμα ΑνΟΥσΙΑ ΕντΑσΗoMe PRoDuCTioNS στη δισκογραφική εταιρεία των Κόρε. Ύδρο. MINOS-EMI, μέσα σε κλίμα μαζικού ενθουσιασμού για το τελικό αποτέλεσμα, το πρώτο video-clip για το νέο δίσκο του συγκροτήματος Φτηνή Ποπ για την Ελίτ. Το συνοδευτικό του τραγουδιού «Όχι πια Έρωτες» video γυρίστηκε στην Κέρκυρα τις τελευταίες μέρες του 2005 και τις πρώτες του 2006.
Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην αριστοκρατική Οικία Λουλούς Θεοτόκη στο Καμπιέλλο, ενώ άλλες πέντε εξέχουσες κερκυραϊκές Οικίες (Βλάχου Βασιλείου, Ξανθόπουλου Ιωάννη, Σουέρεφ Αδριανής, Αγάθου Τότου) και Στάβλοι (Παγκράτη Κωνσταντίνου) επιστρατεύτηκαν για τα γυρίσματα. Το video σκηνοθετήθηκε και απέλαυσε ψηφιακής επεξεργασίας από τον συνήθη ύποπτο, πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος, Γιώργο Αρβανιτάκη, λίγες μέρες πριν την κατάταξή του στο γαλλικό ναυτικό, με τη συνεπικουρία του frontman του συγκροτήματος Π.Ε. Δημητριάδη, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα οπερατέρ και εξοπλισμός εκτός προδιαγραφών Ανούσιας Έντασης (ευγενική συνεισφορά του τέλειου φίλου Θόδωρου Λάκη), καθιστώντας το video την πιο φιλόδοξη σχετική παραγωγή στην ιστορία της εταιρείας-φαντάσματος και των Κόρε. Ύδρο. γενικότερα. Η τηλεοπτική πρεμιέρα του video-clip -αν ποτέ υπάρξει τέτοια- αναμένεται με αισιοδοξία για αυτή την εβδομάδα.
Πρωταγωνιστούν: Π.Ε. Δημητριάδης, «Σπεράντζα Βρανά» (κόπηκε στο μοντάζ), «Ζωγζ Πιλαλί», «Τζουζέπε Μαλεζάνι»
[μετάβαση στη Βιντεογραφία]


Φτηνή Ποπ για την Ελίτ: Επιτέλους κυκλοφόρησε!
(13.02.2006)
Σχεδόν 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του κριτικά επικροτημένου επίσημου ντεμπούτου Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ από την ανεξάρτητη Wipe Out (με τη μεσολάβηση μόνο του αποκλειστικά δικτυακού mini album Εφτά Μήνες Μετά) και μετά από πολλές αναβολές λόγω των απανωτών χτυπημάτων (αρνητικών και θετικών) της καλλιτεχνικής μοίρας, οι Κόρε. Ύδρο. επιστρέφουν με νέο δίσκο σε νέα εταιρία.
Tο πολυαναμενόμενο από εκλεκτή μειοψηφία [εξ' ου και η ελίτ του τίτλου] νέο μετα-ερωτικό μετα-χριστιανικό μετα-κομμουνιστικό μετα-progressive μετα-μετα-punk μανιφέστο του κερκυραϊκού συγκροτήματος, που η συνεπής και αδιάλειπτη μοναχική του πορεία από το 1993 μέχρι σήμερα, αμετανόητα εκτός ορίων και κόσμους μακριά από τα εκάστοτε (mainstream και underground) κατεστημένα εγχώρια μουσικά ρεύματα, το έχει αναγάγει στα όρια του cult θρύλου, κυκλοφόρησε σήμερα από την Capitol/EMI, σε μια ευτυχή συνάντηση DIY attitude και φιλοδοξίας.
Ο δεύτερος «κανονικός» δίσκος των Κόρε. Ύδρο., εξ' ολοκλήρου ανεξάρτητη παραγωγή υποτυπώδους budget [εξ' ου και το φτηνή του τίτλου], ηχογραφήθηκε -κατά το μεγαλύτερο μέρος του την άνοιξη του 2005- στο «σπιτικό» studio του συγκροτήματος στην Κέρκυρα.

> EMI Greece


[Έκτακτο νέο #2:]
Ένα βήμα πριν το «φιάσκο»: Νέα αναβολή, για 13 Φλεβάρη...
(03.02.2006)
Σύμφωνα με νέα ενημέρωσή μας από την EMI, η αρχικά προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου αναβληθείσα λόγω της κακοκαιρίας για τις 6 Φεβρουαρίου κυκλοφορία του νέου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ αναβάλλεται εκ νέου για τις 13 Φεβρουαρίου (για την Αθήνα, 14 για την υπόλοιπη Ελλάδα). Οι λόγοι της αναβολής δεν έχουν να κάνουν με το ερωτικό περιεχόμενο του δίσκου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, μέσα στο γενικό κλίμα απογοήτευσης για τη νέα αναβολή, η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους εργάτες του site, που, έχοντας μείνει κυριολεκτικά κολλημένοι στο ίδιο σημείο εδώ και δύο εβδομάδες, δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της ανακαίνισης.


[Έκτακτο νέο:]
Αντίστροφη μέτρηση και μηχανές στο... off: Μετατίθεται για τις 6 Φλεβάρη η κυκλοφορία του δίσκου
(27.01.2006)
Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωσή μας από τη δισκογραφική εταιρία MINOS-EMI, η προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου κυκλοφορία του νέου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ αναβάλλεται κατά μία εβδομάδα, για τις 6 Φεβρουαρίου, καθώς το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε (και) την Αττική απέτρεψε την ομαλή επιτέλεση των δραστηριοτήτων της εταιρίας κατά το συγκεκριμένο διάστημα. Οι Κόρε. Ύδρο. ζητούν με τη σειρά τους τη δική σας κατανόηση, ευχαριστώντας σας προκαταβολικά για την παρατεταμένη υπομονή.


02.01.2006 - 05.02.2006: διακοπή της κανονικής λειτουργίας του site λόγω ανακαίνισης για την υποδοχή του νέου δίσκου
(02.01.2006)


Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2005
(01.01.2006)
Ζητήσαμε από τα μέλη και τους στενούς συνεργάτες των Κόρε. Ύδρο. να μας κοινοποιήσουν τις μουσικές τους λίστες για το 2005. Κάποιοι ανταποκρίθηκαν πλήρως, κάποιοι μερικώς και κάποιοι καθόλου.
Τα ονόματα που εμφανίστηκαν σε περισσότερες από 2 λίστες διαφορετικών ατόμων ήταν αυτά των M83 (5), Wolf Parade (3), Sufjan Stevens, Bloc Party, Clap Your Hands Say Yeah, Architecture In Helsinki, Antony & The Johnsons, The Game και Μάρως Λύτρα.

Κωνσταντίνος Αμύγδαλος:
Albums
1. M83 - Before The Dawn Heals Us
2. Antony & The Johnsons - I Am a Bird Now
3. LCD Soundsystem - LCD Soundsystem
4. Wolf Parade - Apologies to the Queen Mary
5. Kanye West - Late Registration
6. Sufjan Stevens - Illinois
7. Vitalic - OK Cowboy
8. Bloc Party - Silent Alarm
9. Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah
10. Jens Lekman - Oh You're So Silent Jens
11. Art Brut - Bang Bang Rock & Roll
12. Alan Braxe & Friends - The Upper Cuts
13. Roisin Murphy - Ruby Blue
14. Isolee - We Are Monster
15. Architecture In Helsinki - In Case We Die
16. Love Is All - Nine Times That Same Song
17. Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better
18. The Game - The Documentary
19. Animal Collective - Feels
20. Jamie Lidell - Multiply
Singles / Tracks
1. LCD Soundsystem - Tribulations
2. M83 - Don't Save Us From The Flames
3. Royksopp - What Else Is There?
4. Kanye West feat. Jay-Z - Diamonds From Sierra Leone (remix)
5. Rex The Dog - I Look Into Mid-Air
6. Jens Lekman - Pocketful Of Money
7. Vitalic - The Past
8. Ladytron - Destroy Everything You Touch
9. Antony & The Johnsons with Rufus Wainwright - What Can I Do?
10. Lindstrom - I Feel Space
Ελληνικά
τραγούδι: Μάρω Λύτρα - Υπάρχει Άλλη
δίσκος: Dead Eyes of Youth - Lust

Για όλες τις τελευταίες προτιμήσεις/ακροάσεις μου:

Γιώργος Αρβανιτάκης:
Μωρέ ποια λίστα...
Οι δίσκοι που άκουσα μέσα στο 2005 και μου αρέσανε πάντως ήτανε:
(2005)
Sufjan Stevens - Illinoise
M83 - Before the Dawn Heals Us
Bright Eyes - I'm Wide Awake, It's Morning
(2004)
Interpol - Antics
The Go! Team - Thunder, Lightning, Strike
Max Richter - The Blue Notebooks
(2003)
Sufjan Stevens - Michigan
The Unicorns - Who Will Cut Our Hair When We're Gone?
The Wrens - The Meadowlands
Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.
Ted Leo & The Pharmacists - Hearts of Oak
My Morning Jacket - It Still Moves
The Postal Service - Give Up
και για ξεκάρφωμα... King Geedorah (!) - Take Me to Your Leader
Α, και το The Game - The Documentary από 2005 ήτανε καλό...

Θανάσης Δανίλης:
3 τραγούδια
3. Υπάρχει άλλη [Μάρω Λύτρα]
2. Πόλεμο να κάνεις στη μοναξιά [Σειρήνες στο Αιγαίο]
1. Άλλη μια νύχτα σύγχυσης και γέλιου [Κόρε. Ύδρο. (από το master)]

Αλέξης Αποστολίδης:
Δεν ακούω σύγχρονη μουσική.

Νίκος Βαρότσης:
Δεν προλαβαίνω ούτε να φάω και θα κάμω και λίστα;
Βάλε
Antony και M83.

Σπύρος Σπυράκος:
13 δίσκοι (όχι απαραίτητα του 2005) που άκουσα περισσότερο μέσα στο 2005
1. Interpol - Turn On the Bright Lights (2002)
2. Interpol - Antics (2004)
3. Wilderness - Wilderness (2005)
4. The Strokes - Room on Fire (2003)
5. Wolf Parade - Wolf Parade (2005)
6. Arcade Fire - Funeral (2005)
7. Architecture in Helsinki - In Case We Die (2005)
8. Sigur Ros - ( ) (2000)
9. Block Party - Silent Alarm (2005)
10. Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah (2005)
11. Bright Eyes - I'm Wide Awake, It's Morning (2005)
12. M. Ward - Transfiguration of Vincent (2003)
13. M83 - Before the Dawn Heals Us (2005)

Αλέξανδρος Μακρής:
Μμμμμά-λιστα...

Παντελής Δημητριάδης:
Οι 20 καλύτεροι δίσκοι του 2005 που άκουσα μέσα στο 2005
20. FRANZ FERDINAND - You Could Have It So Much Better
19. SHINING - In the Kingdom of Kitsch You Will Be a Monster
18. THE FIERY FURNACES - EP
17. SERENA MANEESH - Serena Maneesh
16. CARIBOU - The Milk of Human Kindness
15. WILDERNESS - Wilderness
14. ISOLEE - We Are Monster
13. VITALIC - OK Cowboy
12. STEPHEN MALKMUS - Face the Truth
11. ARCHITECTURE IN HELSINKI - In Case We Die
10. LCD SOUNDSYSTEM - LCD Soundsystem
09. M.I.A. - Arular
08. THE BOY LEAST LIKELY TO - The Best Party Ever
07. ART BRUT - Bang Bang Rock And Roll
06. CLAP YOUR HANDS SAY YEAH - Clap Your Hands Say Yeah
05. ANTONY AND THE JOHNSONS - I Am A Bird Now
04. BLOC PARTY - Silent Alarm
03. SUFJAN STEVENS - Illinois
02. WOLF PARADE - Apologies to the Queen Mary
01. M83 - Before The Dawn Heals Us
+ 5 μαύρα διαμάντια
01. CLIPSE - We Got It 4 Cheap, vol. 2 (The Black Card Era)
02. EDAN - Beauty and the Beat
03. KANO - Home Sweet Home
04. THE GAME - The Documentary
05. CAGE - Hell's Winter ("This is a promo..." version)
Από την εγχώρια δισκογραφία
αγαπημένος δίσκος: DEAD EYES OF YOUTH - Lust
αγαπημένο τραγούδι: ΜΑΡΩ ΛΥΤΡΑ - Υπάρχει Άλλη
Παγκόσμιο τραγούδι της χρονιάς
SILVER JEWS - Punks in the Beerlight
I love you to the max,
Π.Ε.Δ.