Αρχείον νέων (326):


Editorial team: Sordid Sentinels (Armageddon Bogdanos, Asmodaios Soueref, Benjamin Drazinos ...Emelat Mantzarou-Kapodistria, Agersikomi Louvrou-Stravoravdi, Elizabeth (Lizy) Paolineli-Koyevinas, Charles Rochamet-Pappas
Chief Editor: Chtoulou Ioakeimidis
Moderator: priest Blessed Doctor
Outsourcing: Eosforios Vantsik, priest Michael (Papa-Michalis)
archdeacon: Epiphanius Mentreya

[...]
: editor's comments

All the latest news about Kore. Ydro.

Ιούνιος 2004

Όλη η αλήθεια για την αντικατάσταση του Κώστα Αμύγδαλου - Παρελθόν και ο Γιώργης Αρβανιτάκης;
(21.06.2004)
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η ξαφνική ανακοίνωση (05.05.04) της επισημοποίησης της συνεργασίας των Κόρε. Ύδρο. με τον ντράμερ Αλέξη Αποστολίδη στις τάξεις των χιλιάδων φανατικών οπαδών του κερκυραϊκού συγκροτήματος, που με συνεχείς «ενοχλήσεις» τους στην ιστοσελίδα μας αλλά και στα γραφεία της υπό σύσταση εταιρίας Ανούσια Ένταση H.R. δικαιολογημένα ζητούν μια πειστική αιτιολογία για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Αμύγδαλου.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο νεαρός αρχιτέκτονας και ταλαντούχος ερασιτέχνης φωτογράφος, που αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για έναν τουλάχιστον ακόμα χρόνο μετά το πέρας των σπουδών του πριν μερικές ημέρες, δεν εγκαταλείπει το συγκρότημα με το οποίο έζησε από το 1997 πολλές χαρές και λίγες λύπες, αλλά θα συνεχίσει να το υπηρετεί, από ένα διαφορετικό όμως πόστο, αυτό της εικαστικής επιμέλειας των κυκλοφοριών του συγκροτήματος (εκεί δηλαδή όπου «είναι τέλειος»), ενώ παράλληλα θα αναλάβει και γενικότερες οργανωτικές-επικουρικές αρμοδιότητες.
Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος που μόλις έφτασε στα χέρια μας, το δρόμο του πρώην πια ντράμερ των Κόρε. Ύδρο. προς τα αποδυτήρια της δισκογραφίας έχει ήδη πάρει και το ιδρυτικό μέλος (ντράμερ από το 1993 ως το 1996, τουρίστας/αεριτζής από το 1997 ως το 1999 και κιθαρίστας από το 2000) Γιώργος Αρβανιτάκης, που και αυτού ο ρόλος πρόκειται να «περιοριστεί» στην ενασχόληση με τις παρα-μουσικές δραστηριότητες του σχήματος (εικαστικές παρεμβάσεις, τεχνική ήχου και εικόνας, σκηνοθεσία, καλλιτεχνική διεύθυνση και σχεδίαση ιστοσελίδας), που άλλωστε ανέκαθεν ήταν το πρωτεύον αντικείμενό του μέσα στο συγκρότημα.
Αντικαταστάτης του τελευταίου, η αντίδραση του οποίου στην ανακοίνωση από τον Παντελή Δημητριάδη της αντικατάστασής του ήταν ομολογουμένως απρόβλεπτη, θα είναι εκτός απροόπτου ο στενότερος συνεργάτης του συγκροτήματος, βοηθός ηχοληψίας στο Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ και ιδιοκτήτης της κύριας κιθάρας του δίσκου, Νίκος Βαρότσης.
Να διευκρινίσουμε εδώ ότι οι προσωπικές σχέσεις των δύο ιστορικών μελών των Κόρε. Ύδρο., που ευθύνονται τόσο για τα artwork των Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (από κοινού) και Εφτά Μήνες Μετά (Γ.Α.: "Gothic Folk" / Κ.Α.: "Experimental Rock") όσο και για το video του Η Καλοσύνη Σου (Γ.Α.), με τους δύο αμετακίνητους ογκόλιθους του συγκροτήματος παραμένουν άριστες και οι λόγοι της (αυτο)υποβάθμισης του ρόλου τους μέσα στο συγκρότημα είναι καθαρά πρακτικής φύσεως [σπουδές στο εξωτερικό, στρατός, γάμος: οι τρεις συχνότερες αιτίες χωρισμού μεταξύ Ελλήνων] και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του κοινού οχήματος.


Η διακριτική γοητεία της «διαπλοκής»
(16.06.2004)
Ο εγωπαθής frontman Πάντα Ελεήμων Δημητριάδης και ο κατΆ επίφαση σεμνός και μετρημένος νέος ντράμερ του συγκροτήματος Αλέξης Αποστολίδης εκπροσώπησαν τους Κόρε. Ύδρο. στη χτεσινή εκπομπή του Ανδρέα Δούσκα Η διακριτική γοητεία του απειροελάχιστου στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κέρκυρας ΚΥΜΑ FM.
Παρεκκλίνοντας αρκετά από το συνηθισμένο της ρεπερτόριο, που καλύπτει κυρίως το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, η εκπομπή παρουσίασε κομμάτια από τον πρώτο δίσκο των Κόρε. Ύδρο. Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ καθώς και από το «διαδικτυακό» Εφτά Μήνες Μετά, ενώ οι ερωτήσεις του Ανδρέα Δούσκα επικεντρώθηκαν κυρίως στη διερεύνηση της καλλιτεχνικής υπόστασης του κερκυραϊκού σχήματος. Οι επιλογές του συγκροτήματος στο play-list της εκπομπής, που απέτισε και ένα μικρό φόρο τιμής στο Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του, ήταν το τραγούδι της αμαρτίας «Νεαρέ Γιε του Μπακάλη» (στίχοι: Γ. Χρονάς) και το «I Have Forgiven Jesus» από τον τελευταίο δίσκο του Morrissey You Are the Quarry. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εκπομπή συμμετείχε και ο μικρός παραγωγός του σταθμού Μενέλαος Δημητριάδης, που η παράλληλη αναφορά του ονόματός του σε διάφορες δραστηριότητες του συγκροτήματος (βλ. και) έχει αρχίσει να εγείρει υποψίες διαπλοκής σε έναν κατΆ εξοχήν αγνό και αμόλυντο χώρο όπως αυτός της ελληνικής δισκογραφίας.


Αύριο οι Κόρε. Ύδρο. στους 90.3
(14.06.2004)
Ενημερώνουμε τους φίλους της μετακλασικής μουσικής από την Κέρκυρα και την απέναντι ηπειρωτική ακτή ότι αύριο Τρίτη 15.06 και ώρα 19:00-20:00 οι Κόρε. Ύδρο. θα είναι προσκεκλημένοι των ραδιοφωνικών παραγωγών Ανδρέα Δούσκα και Μενέλαου Δημητριάδη σε έκτακτη κοινή εκπομπή τους στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΥΜΑ FM στους 90.3.