Αρχείον νέων (326):


Editorial team: Sordid Sentinels (Armageddon Bogdanos, Asmodaios Soueref, Benjamin Drazinos ...Emelat Mantzarou-Kapodistria, Agersikomi Louvrou-Stravoravdi, Elizabeth (Lizy) Paolineli-Koyevinas, Charles Rochamet-Pappas
Chief Editor: Chtoulou Ioakeimidis
Moderator: priest Blessed Doctor
Outsourcing: Eosforios Vantsik, priest Michael (Papa-Michalis)
archdeacon: Epiphanius Mentreya

[...]
: editor's comments

All the latest news about Kore. Ydro.

Ιανουάριος 2005

Ο Σπύρος Σπυράκος (ξανά) με τους Κόρε. Ύδρο.
(18.01.2005)
Ένας φίλος από τα παλιά επιβιβάστηκε ξανά στο καλλιτεχνικό όχημα των Κόρε. Ύδρο.. Ο κιθαρίστας Σπύρος Σπυράκος, βασικός συνεργάτης του συγκροτήματος την αλήστου μνήμης εποχή του Άδικος Κόπος, Οδυσσέα (καλοκαίρι 1997) και πέμπτο -ανεπίσημο- μέλος στην «περιοδεία προώθησης του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ» (βλ. σχετικό νέο), συμμετείχε στις εορταστικές πρόβες του συγκροτήματος και σε μερικούς μήνες πρόκειται να ενσωματωθεί οριστικά στην ευρύτερη καλλιτεχνική ομάδα των Κόρε. Ύδρο., με σκοπό να συμβάλει στο «ζωντανό» και «μη» κομμάτι των μελλοντικών δραστηριοτήτων του συγκροτήματος, με πρώτο, μεγάλο σταθμό την ηχογράφηση του νέου δίσκου το καλοκαίρι.

[Να σημειώσουμε ότι τον Ιούλιο του 2003 η υπό σύσταση εταιρία σπιτικών παραγωγών Ανούσια Ένταση, που μοιράζεται εκτός άλλων και την ίδια ταχυδρομική θυρίδα με τους Κόρε. Ύδρο., κυκλοφόρησε (εν αγνοία του καλλιτέχνη) σε 1 συλλεκτικό αντίτυπο με artwork φιλοτεχνημένο στο χέρι από το Γιώργο Αρβανιτάκη την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Σπύρου Σπυράκου, το mini album με τον εύγλωττο τίτλο Αριστουργήματα.]


Κόρε. Ύδρο. 2005: οι πρώτες πληροφορίες για το «κύμα που έρχεται» και το χρονοδιάγραμμα της νέας χρονιάς σε αδρές γραμμές
(12.01.2005)
Μετά από τρίμηνη απομάκρυνση οι Κόρε. Ύδρο. ξανασυγκεντρώθηκαν με την ευκαιρία των γιορτών στην Κέρκυρα, όπου επιδόθηκαν σε ποικίλες καλλιτεχνικές και παρα-καλλιτεχνικές δραστηριότερες με κυριότερες α) την κοινή προεργασία και εξάσκηση σε κομμάτια που πρόκειται να συμπεριληφθούν στον επόμενο δίσκο τους, β) την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2005 και γ) το κύριο μέρος των γυρισμάτων του δεύτερου και -εκτός «απροόπτου»- τελευταίου video-clip για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, που προβλέπεται να είναι έτοιμο το Μάρτιο, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη δημόσια προβολή του σε underground club του νησιού.
Όσον αφορά τα κομμάτια που προορίζονται για τον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος, οι πρώτες πληροφορίες στις οποίες επετράπη η διαρροή επισημαίνουν το βιωματικά ερωτικό και ταυτόχρονα σκληρά ρομαντικό στοιχείο στο μεγαλύτερο μέρος του στιχουργικού υλικού. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση μη ελληνόφωνου συγγενικού μέλους του συγκροτήματος προσώπου στο άκουσμα του τραγουδιού «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»: «It’s bad... He must be talking about love...». Από την άλλη πλευρά, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ανούσιας Έντασης που άκουσε το «pro-demo 2004» και παρακολούθησε μία από τις πρόβες του συγκροτήματος στο «άντρο» του στα Πικουλάτικα, αναφερόμενο στο μουσικό κυρίως κομμάτι, που δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή, λέγεται ότι έκανε λόγο για «κύμα που έρχεται» και για «καταιγίδα εκπλήξεων».
Η ηχογράφηση του δίσκου, που θα πραγματοποιηθεί στον προαναφερθέντα χώρο, όπου ηχογραφήθηκε και το ντεμπούτο album του συγκροτήματος, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό, τον ερχόμενο Μάιο, αμέσως μόλις τα μέλη του συγκροτήματος αποδεσμευτούν από τις τρέχουσες μορφωτικές/επαγγελματικές τους υποχρεώσεις εντός και εκτός Ελλάδας (ως τότε θα εξακολουθήσουν να δουλεύουν τα κομμάτια ατομικά), ενώ ο διάδοχος του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ θα πρέπει να είναι έτοιμος για κυκλοφορία αμέσως μετά το καλοκαίρι, καθώς τα μέλη του κατατρεγμένου από τη μοίρα συγκροτήματος πιέζονται από εξωκαλλιτεχνικούς (καί καλλιτεχνικούς) παράγοντες να αναλάβουν ξανά από το Σεπτέμβριο τις μορφωτικές/επαγγελματικές τους υποχρεώσεις εντός και εκτός Ελλάδας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν μάλιστα στα στενά χρονικά περιθώρια προσθέσουμε και το γεγονός ότι το σκληρά εργατικό κερκυραϊκό συγκρότημα δεν απολαμβάνει καμιά οικονομική ή άλλη (καλλιτεχνική, ηθική) στήριξη από δισκογραφική εταιρία, βετεράνο καλλιτέχνη ή άλλο φιλόμουσο ιδιώτη, ίδρυμα, Εταιρεία, Λέσχη ή οργανισμό. Παρ’ όλα αυτά, οι Κόρε. Ύδρο. δηλώνουν για μια ακόμα φορά ορκισμένοι να υπερνικήσουν τις αντιξοότητες, μέσα από τις οποίες έχουν επιβιώσει -και μάλιστα ζωτικά- εδώ και μια δεκαετία στηριζόμενοι μόνο στις περιορισμένες προσωπικές οικονομικές τους δυνάμεις και τη μικρή αλλά πολύτιμη οικογενειακή υποστήριξη, έχοντας αυτή τη φορά ένα επιπλέον, πανίσχυρο όπλο: τη μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ και την αγωνιώδη αναμονή της εκλεκτής ελίτ που αγάπησε τον πρώτο τους δίσκο και διψάει για τη συνέχεια. Κόντα σ’ αυτά ο ανεξάντλητος ενθουσιασμός τους για τα νέα προϊόντα της δημιουργικής εργασίας τους και η μέχρι αυτοθυσίας πίστη τους στην καλλιτεχνική τους αξία συνηγορούν πεισματικά ενάντια σε κάθε παράγοντα στασιμότητας και οπισθοδρόμησης. Εξάλλου, σύμφωνα με δική τους προ διετίας κατάθεση, «αγώνας που τέλειωσε δεν είναι αγώνας».