Αρχείον νέων (326):


Editorial team: Sordid Sentinels (Armageddon Bogdanos, Asmodaios Soueref, Benjamin Drazinos ...Emelat Mantzarou-Kapodistria, Agersikomi Louvrou-Stravoravdi, Elizabeth (Lizy) Paolineli-Koyevinas, Charles Rochamet-Pappas
Chief Editor: Chtoulou Ioakeimidis
Moderator: priest Blessed Doctor
Outsourcing: Eosforios Vantsik, priest Michael (Papa-Michalis)
archdeacon: Epiphanius Mentreya

[...]
: editor's comments

All the latest news about Kore. Ydro.

2004

Οι Κόρε. Ύδρο. αποχαιρετούν προκλητικά το 2004
(31.12.2004)
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (30.12) πραγματοποιήθηκε στην παλαιοκερκυραϊκή οικία του Ανδρέα και της Ιουλίας Αρβανιτάκη στους Βαρυπατάδες της Κέρκυρας το κύριο μέρος των γυρισμάτων του video-clip για το «Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος στον Κόσμο», σε σκηνοθεσία των τεσσάρων Κόρε. Ύδρο. με τη συνεπικουρία του επί οκταετία στενού συνεργάτη-«παραγωγού» του συγκροτήματος Θανάση Δανίλη, ενώ η βραδιά έκλεισε με την παραδοσιακή επετειακή φωτογράφηση, που έδωσε μεταξύ των άλλων και μια σειρά γυμνών φωτογραφιών για τις διαφημιστικές [;;] ανάγκες του πρώτου εξαμήνου του 2005.
Το δεύτερο video από το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα είναι μια επιστροφή στη novelty αίγλη των αντίστοιχων πονημάτων της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα απευθύνεται αποκλειστικά στους τηλεθεατές της μεταμεσονύχτιας ζώνης εξαιτίας μιας «τολμηρής» σκηνής που θα περιέχει.
Το κερκυραϊκό συγκρότημα είχε προηγουμένως απευθυνθεί με σχετική έγγραφη αίτησή του στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, ζητώντας την παραχώρηση/ενοικίαση αίθουσας για την πραγματοποίηση μέρους των γυρισμάτων, αλλά δεν πήρε θετική απάντηση, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το αρχικό «πλούσιο» σενάριο και μοιραία να υπάρξει συμβιβασμός με μια «φτωχότερη» -αλλά εξίσου φιλόδοξη- παραγωγή. [Να σημειώσουμε ότι στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας είχε ηχογραφηθεί πριν δυόμιση χρόνια ένα από τα πιάνα του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, με τη μεσολάβηση τότε ισχυρού οικονομικού παράγοντα του νησιού.]
Το video-clip του «Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος στον Κόσμο» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, ενώ υπάρχουν σχέδια για παρουσίασή του στο κερκυραϊκό κοινό σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στο «κινηματογραφικό» έργο των Κόρε. Ύδρο., ως αποζημίωση για τη βραδιά-φιάσκο του περασμένου Φεβρουαρίου.


Και δεύτερο video-clip από το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ
(17.11.2004)
Με υποκινητή τα πολυάριθμα ενθουσιώδη σχόλια για το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου», που εξακολουθεί να διακινείται υπογείως γνωρίζοντας καλλιτεχνική απήχηση αντίστοιχη με αυτή του τραγουδιού και του δίσκου που «εκπροσωπεί», οι Κόρε. Ύδρο. αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κυκλοφορία και δεύτερου video για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, καλύπτωντας έτσι τον καταναλωτικό χρόνο μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου τους [Λέμε και κανένα αστείο να μεγαλώσει το νέο] αλλά και αποζημιώνοντας εν μέρει τους φανατικούς φίλους τους για τη μη πραγματοποίηση ζωντανών εμφανίσεων.
Τα γυρίσματα για το video του «Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος στον Κόσμο» θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα της Ανούσιας Έντασης τον επόμενο μήνα, με σκοπό η διακίνηση και προβολή του να ξεκινήσει την άνοιξη του 2005.


Οι γραβάτες δε νίκησαν: Ολοκληρώθηκε μετά από 4 χρόνια αναμονής το video-clip του «Μη Φεύγεις»! [+ ιστορικά παραλειπόμενα]
(28.10.2004)
Η βροχή απόψε είναι στραβή...
Ο εναρκτήριος στίχος του «Μη Φεύγεις» μοιάζει να συνοψίζει μια ολόκληρη εποχή εφηβικής παράνοιας και αδιάκοπης ερωτοτροπίας με τη διαφορετικότητα και την ανατροπή, στοιχεία που γέννησαν μέχρι και το 2000 -χρονιά που κλείνει ο πρώτος κύκλος δημιουργίας του συγκροτήματος- μια ασύλληπτη σε όγκο καλλιτεχνική (διορθώνουμε: παρα-καλλιτεχνική) παραγωγή, μοναδική ίσως στα ελληνικά δεδομένα τόσο για την ιδιομορφία και ωμότητα του πνευματικού (διορθώνουμε: παρα-πνευματικού) υλικού όσο και -κυρίως- για τους πρωτοφανείς σε θράσος, προκλητικότητα και... ανώμαλη φαντασία τρόπους διάθεσης και προβολής του.
Το κατεξοχήν όμως στοιχείο που καθιστά το συγκεκριμένο τραγούδι σταθμό στην (προ)ιστορία των Κόρε. Ύδρο. είναι ότι αποτέλεσε την πρώτη καλλιτεχνική συνεύρεση του Παντελή Δημητριάδη με τον Αλέξανδρο Μακρή. Ο «κ. Αλεξάκης» (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αλέξανδρου κατά τη συγκεκριμένη περίοδο), ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που αναγνώριζε καλλιτεχνική αξία στα -κατά μαζική τότε ομολογία- «καραγκιοζιλίκια» της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, ευθύνεται για την παραγωγή του τραγουδιού, όπως άλλωστε και των μισών κομματιών του δίσκου στον οποίο περιέχεται, καθώς και για το υφέρπων synthesizer part που συνοδεύει την ακούρδιστη κιθάρα και την «κρύα, παράφωνη και άχρωμη φωνή». [Φυσικά, κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι η περιστασιακή αυτή, περίεργη και απρόσωπη, υποτυπωδώς καλλιτεχνική συνάντηση των δύο λυκειακών γνωστών, που κοίταζαν ο ένας τον άλλο με μάτια γεμάτα απορία και επιφύλαξη, θα εξελισσόταν μετά από μερικά χρόνια σε μόνιμη καλλιτεχνική συνύπαρξη και κοινό... αγώνα ενάντια στο ελληνικό μουσικό κατεστημένο.]
Το video-clip του τραγουδιού, δεύτερο για το «demo»-album Εξήντα Άννες για μια Στέλλα, που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1999 σε 36 CD-R, για διάφορους λόγους έμεινε ανολοκλήρωτο, σε μορφή αμοντάριστων πλάνων, από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και υποβλήθηκε σε ψηφιακή επεξεργασία από μηδενική βάση, με σκοπό να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα πλαίσια του αφιερώματος στα video της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος. [μετάβαση στο FAN CLUB (ΚΥ 94-01)]


«Ησυχία» στο εσωτερικό των Κόρε. Ύδρο. (νέο από το πουθενά)
(13.10.2004)
Απόλυτη ηρεμία επικρατεί στον πυρήνα των Κόρε. Ύδρο. μετά την προσωρινή ρήξη, που φαίνεται ότι όχι μόνο στάθηκε αφορμή για έναν απαραίτητο επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ του δημιουργικού διδύμου και μια πιο ρεαλιστική θεώρηση της καλλιτεχνικής συνέχειας του συγκροτήματος μετά το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, αλλά το βοήθησε και να επανακτήσει τη δημιουργική ορμή και αυτοπεποίθησή του, που είχε κλονιστεί σημαντικά κατά το «σκοτεινό» διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου.
Τη συγκεκριμένη περίοδο τα μέλη της ευρύτερης κοινότητας των Κόρε. Ύδρο. βρίσκονται διασκορπισμένα σε 4 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, όπου και μελετούν ιδιωτικά το πρόσφατα δημιουργημένο pro-demo του νέου δίσκου, ενώ αγνοείται η τύχη του Νίκου Βαρότση, η καρέκλα του οποίου στο studio της Ανούσιας Έντασης έχει αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα, πριν ακόμα επισημοποιηθεί η μόνιμη ενσωμάτωσή του στο συγκρότημα.
Όσον αφορά ακριβώς την προετοιμασία της καινούριας δουλειάς του συγκροτήματος, σε πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κατά τα άλλα (διάβαζε: «ανοιχτή επιστολή») φλύαρο frontman Παντελή Δημητριάδη με σκοπό να πάρουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες, η απάντησή του ήταν λακωνική και αόριστη. [Λακωνικότερος («Ησυχία»), όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν ο Κωνσταντίνος Αμύγδαλος από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περνάει ανέμελες μέρες ξεκούρασης και πνευματικής τόνωσης, ενώ από την πρωτεύουσα της Ελλάδας ένας αγνώριστος Γιώργος Αρβανιτάκης για ανεξήγητο λόγο αρνήθηκε να μας μιλήσει, εκτοξέυοντας εναντίον μας ύβρεις του τύπου «Ά’ στο διάολο, κωλόπαιδα» και κλείνοντάς μας το τηλέφωνο.]
Δύσκολη είναι προς το παρόν η επικοινωνία με τον Αλέξανδρο Μακρή, που πρόσφατα εγκαταστάθηκε σε πόλη της Γερμανίας, όπου και θα παραμείνει για το επόμενο εξάμηνο (με μια μικρή κερκυραϊκή παρένθεση για τις γιορτές των Χριστουγέννων). Σύμφωνα πάντως με κρυπτική και πολυσήμαντη δήλωση της ασώματης ύπαρξης που κατευθύνει από το παρασκήνιο το συγκρότημα, «οι μέρες του "δεν ξέρω, δεν ξέρω" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το νέο ύδωρ έχει μπει για τα καλά στα αυλάκια της πληγωμένης καρδιάς»...


3 σε 1 (Ολοκληρώθηκε το «pro-demo 2004» - Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς - Επιτέλους σε τηλεοπτικό «αέρα» το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου»)
(23.09.2004)
Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, μετά τις πρόσφατες αναταράξεις που οδήγησαν το συγκρότημα στα πρόθυρα της διάλυσης, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες ο πρώτος κύκλος ηχογραφήσεων των κομματιών που προορίζονται για τον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο των Κόρε. Ύδρο.
Πρόκειται για κάποιες πρώτες, σχετικά πρόχειρες αποτυπώσεις του υλικού που θα αποτελέσει το βασικό κορμό του νέου δίσκου του συγκροτήματος, χωρίς να αποκλείεται φυσικά ο αποκλεισμός κομματιών, όπως εξάλλου είχε συμβεί και στην αντίστοιχη περίπτωση του πρώτου δίσκου [Το «pro-demo» (επινόηση του συγκροτήματος για εσωτερική κατανάλωση μεταξύ των μελών του) του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ άνοιγε με ένα (παιγνιωδώς τιτλοφορημένο) κομμάτι, που τελικά δε συμπεριλήφθηκε σε κάποια μεταγενέστερη κυκλοφορία - για του λόγου το αληθές].
Η διαμόρφωση του νέου pro-demo ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο/Ιούνιο με την ηχογράφηση τεσσάρων τραγουδιών και, μετά το «νεκρό» δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με δύο τραγούδια και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη ζωντανή ηχογράφηση τριών ακόμα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 10 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου και ενός παλαιότερου, που είχε μάλιστα παρουσιαστεί και στη μοναδική ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος μετά την κυκλοφορία του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, το Μάρτιο του 2003, καθώς και 2 λιγότερο επεξεργασμένα «bonus tracks». Η αποκάλυψη των τίτλων καθώς και στοιχείων για το ύφος των κομματιών θα ήταν εξαιρετικά άκαιρη, καθώς στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε πολύ πρώιμο ακόμα στάδιο και απέχουν πολύ από την τελική τους μορφή (κρίνοντας και από τις αντίστοιχες ηχογραφήσεις του 2001-2002).

Όσον αφορά το σχεδιασμό του τελειομανούς συγκροτήματος για το επόμενο εξάμηνο, προβλέπεται νέος κύκλος επεξεργασίας των κομματιών με online επικοινωνία μεταξύ των δημιουργών, μετά την αναχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή σε μερικές ημέρες για «τη χώρα της δυτικής Ευρώπης όπου θα διαχειμάσει», ενώ και άλλες φιλόδοξες συνθέσεις περιμένουν με αγωνία να χαραχτεί ο δρόμος τους προς τον επόμενο δίσκο των Κόρε. Ύδρο., η ηχογράφηση του οποίου έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2005.

Να σας ενημερώσουμε τέλος ότι, με 8 μήνες καθυστέρηση λόγω παντελούς αδιαφορίας της δισκογραφικής εταιρίας που έχει αναλάβει την προώθηση του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, ξεκίνησε επιτέλους με πρωτοβουλία του ίδιου του συγκροτήματος η τηλεοπτική προβολή του video-clip του «Η Καλοσύνη Σου» (παραγωγή του συγκροτήματος) από συγκεκριμένα Μέσα της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και προσπάθεια «παρείσφρυσης» σε mainstream αθηναϊκά Μέσα. Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν τον κο Κ.Δ. για την ευγενική διαμεσολάβηση.


Ξανά με τους «κακούς»
(13.09.2004)
Σε παλαιά εξοχική κατοικία γνωστής οικογένειας της Κέρκυρας (η ανωνυμία κατόπιν επιθυμίας τους), που μεσολάβησε για την καλλιτεχνική τους επανένωση, συναντήθηκαν πριν μερικές ημέρες ο Παντελής Δημητριάδης και ο Αλέξανδρος Μακρής. Ξεπερνώντας γρήγορα την εύλογη αμηχανία και επιφυλακτικότητα των πρώτων λεπτών, τα δύο ηγετικά μέλη των Κόρε. Ύδρο. μοιράστηκαν ξανά τον ενθουσιασμό τους για το νέο υλικό, συνομολογώντας μάλιστα ότι αυτός εντάθηκε κατά το διάστημα της απομάκρυνσής τους, και στη συνέχεια προχώρησαν -με βάση τα νέα δεδομένα, όπως αυτά αποκρυσταλλώθηκαν στην πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του Παντελή Δημητριάδη- στα κοινά καλλιτεχνικά τους σχέδια για το επόμενο εξάμηνο,
που θα τους βρει ξανά σε διαφορετικά σημεία του ορίζοντα αλλά σε πλήρη δημιουργική επικοινωνία, με σκοπό την έναρξη των τελικών ηχογραφήσεων για τον επόμενο δίσκο του συγκροτήματος το Μάιο του 2005, αμέσως μετά την επιστροφή του Αλέξανδρου από τη χώρα της δυτικής Ευρώπης όπου θα διαχειμάσει. Εξάλλου, δύο συνεδρίες έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί το «pro-demo» (κατά την προσφιλή συνήθεια του συγκροτήματος) με κάποιες πρώτες αποτυπώσεις νέων κομματιών. «Ξανά με τους Κακούς» είναι ο τίτλος ενός από αυτά.


Ανοιχτή επιστολή Δημητριάδη προς εκτόνωση της κατάστασης
(25.08.2004)
Με μια ανοιχτή επιστολή προς όλους τους φίλους των Κόρε. Ύδρο., που κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά χτες στον πίνακα ανακοινώσεων του παραρτήματος Χίου γνωστής αλυσίδας φροντιστηρίων Πληροφορικής, ο στυλοβάτης του κερκυραϊκού συγκροτήματος λύνει τη σιωπή του και εξηγεί γιατί οι μεταλλάδες συμπαθούν τους Κόρε. Ύδρο....


Ένα μαύρο καλοκαίρι: Στα όρια της διάλυσης οι Κόρε. Ύδρο.
(06.08.2004)
Σε πραγματικά μαύρο καλοκαίρι εξελίσσεται για τους Κόρε. Ύδρο. το καλοκαίρι που διανύουμε. Το συγκρότημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεγαλύτερο τέλμα της εντεκάχρονης ιστορίας του, καθώς οι προσωπικές σχέσεις του Παντελή Δημητριάδη με τον Αλέξανδρο Μακρή έχουν φτάσει -για πρώτη φορά μετά την προσχώρηση του τελευταίου στο συγκρότημα το καλοκαίρι του 2001- σε σημείο απόλυτης ψυχρότητας. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες το ιδρυτικό μέλος των Κόρε. Ύδρο. ζήτησε από το κατά την τελευταία τριετία έτερον καλλιτεχνικό του ήμισυ, που πρόσφατα ανέκαμψε(;) από το σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τη διακοπή της επικοινωνίας τους μέχρι το Σεπτέμβριο, εκφράζοντάς του την έντονη δυσφορία του για την κατάσταση αβεβαιότητας και καλλιτεχνικής σύγχυσης που επικρατεί στο συγκρότημα τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά και για πολλές αρνητικές πτυχές της διαπροσωπικής τους επαφής κατά την ίδια περίοδο.
Ουσιαστικά, η παρούσα κατάσταση, που ήταν και η αιτία της αποχής του κερκυραϊκού συγκροτήματος από τη λαμπρή υποδοχή και τελετή βράβευσης του συμπατριώτη τους Σάκη Ρουβά από την πολιτικοστρατιωτικοθρησκευτική ηγεσία της Κέρκυρας για την καλλιτεχνική του προσφορά αλλά και της ακύρωσης της συμμετοχής των Κόρε. Ύδρο. μαζί με τους καλλιτέχνες Παπακωνσταντίνου (Β.), Τσακνή και Κατσιμίχα (Π.) στις εκδηλώσεις για την υποδοχή της θεάς Ολυμπιακής Φλόγας, που έλαβαν χώρα χτες στο νησί, είναι η φυσική κατάληξη ενός κυριολεκτικά νοσηρού κλίματος ατέλειωτων διλημμάτων και αδιεξόδων που υφείρπε εντός και εκτός συγκροτήματος εδώ και περίπου ένα χρόνο, χωρίς να λείπουν βέβαια και κάποιες συλλογικές δημιουργικές εκλάμψεις, που όμως λειτουργούσαν αποπροσανατολιστικά από το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκρότημα, θέτοντας τις βασικές γραμμές του χρονοδιαγράμματος μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου, είχε ξεκινήσει να δουλεύει με μεγάλο ενθουσιασμό πάνω στο νέο υλικό πριν ακόμα από την απόλυση του Αλέξανδρου από τον Ε.Σ. το Μάιο (βλ. σχετικό νέο), χωρίς όμως συνέχεια κατά τους επόμενους δύο μήνες, ενώ πολύ πρόσφατα έγινε μια απεγνωσμένη προσπάθεια δημιουργικής επανάκαμψης, με την κατάρτιση ενός προγράμματος καθημερινών συνεδριών με τους δύο νέους μόνιμους συνεργάτες (με σκοπό την είσοδο στο studio το χειμώνα), που όμως καταλύθηκε πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του.
Με τα δεδομένα αυτά γίνεται φανερό ότι το μέλλον των Κόρε. Ύδρο. κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε. Ας ευχηθούμε, όπως μέχρι σήμερα κατάφεραν να ξεπεράσουν τόσες δυσκολίες και φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια, να μπορέσουν να ξεπεράσουν και αυτό το μεγαλύτερο σκόπελο στην ως τώρα πορεία τους στη μουσική.
Από σήμερα το site θα ξαναρχίσει να ανανεώνεται κανονικά, με ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο συγκρότημα, που λογικά δε θα προκύψουν νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, οπότε και (ελπίζουμε ότι) θα ξεκινήσει ξανά η επικοινωνία ανάμεσα στα δύο βασικά μέλη, και φυσικά με το τελευταίο μέρος (σωτήριο έτος 1994) του ηχητικού αφιερώματος στα αποκηρυγμένα «δικάναλα» χρόνια του συγκροτήματος, που ξεκινά από σήμερα.


Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα των Κόρε. Ύδρο.: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξανδρος Μακρής
(15.07.2004)
Με κάθε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, σας ενημερώνουμε ότι οι Κόρε. Ύδρο. αναστέλλουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα κάθε καλλιτεχνική και άλλη δραστηριότητα -συμπεριλαμβανομένης και της ανανέωσης της ιστοσελίδας- ως ένδειξη συμπαράστασης στον Αλέξανδρο Μακρή, που εδώ και μία εβδομάδα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα.
Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, οι συνεργάτες και γενικά όλοι όσοι βρισκόμαστε γύρω από τους Κόρε. Ύδρο. δηλώνουμε την αμέριστη ηθική και υλική υποστήριξή μας στο φίλο και συνεργάτη σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής του, με την ελπίδα ότι θα είναι σύντομα ξανά κοντά μας ακμαιότερος και δυνατότερος από ποτέ.


Όλη η αλήθεια για την αντικατάσταση του Κώστα Αμύγδαλου - Παρελθόν και ο Γιώργης Αρβανιτάκης;
(21.06.2004)
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η ξαφνική ανακοίνωση (05.05.04) της επισημοποίησης της συνεργασίας των Κόρε. Ύδρο. με τον ντράμερ Αλέξη Αποστολίδη στις τάξεις των χιλιάδων φανατικών οπαδών του κερκυραϊκού συγκροτήματος, που με συνεχείς «ενοχλήσεις» τους στην ιστοσελίδα μας αλλά και στα γραφεία της υπό σύσταση εταιρίας Ανούσια Ένταση H.R. δικαιολογημένα ζητούν μια πειστική αιτιολογία για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Αμύγδαλου.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο νεαρός αρχιτέκτονας και ταλαντούχος ερασιτέχνης φωτογράφος, που αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για έναν τουλάχιστον ακόμα χρόνο μετά το πέρας των σπουδών του πριν μερικές ημέρες, δεν εγκαταλείπει το συγκρότημα με το οποίο έζησε από το 1997 πολλές χαρές και λίγες λύπες, αλλά θα συνεχίσει να το υπηρετεί, από ένα διαφορετικό όμως πόστο, αυτό της εικαστικής επιμέλειας των κυκλοφοριών του συγκροτήματος (εκεί δηλαδή όπου «είναι τέλειος»), ενώ παράλληλα θα αναλάβει και γενικότερες οργανωτικές-επικουρικές αρμοδιότητες.
Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος που μόλις έφτασε στα χέρια μας, το δρόμο του πρώην πια ντράμερ των Κόρε. Ύδρο. προς τα αποδυτήρια της δισκογραφίας έχει ήδη πάρει και το ιδρυτικό μέλος (ντράμερ από το 1993 ως το 1996, τουρίστας/αεριτζής από το 1997 ως το 1999 και κιθαρίστας από το 2000) Γιώργος Αρβανιτάκης, που και αυτού ο ρόλος πρόκειται να «περιοριστεί» στην ενασχόληση με τις παρα-μουσικές δραστηριότητες του σχήματος (εικαστικές παρεμβάσεις, τεχνική ήχου και εικόνας, σκηνοθεσία, καλλιτεχνική διεύθυνση και σχεδίαση ιστοσελίδας), που άλλωστε ανέκαθεν ήταν το πρωτεύον αντικείμενό του μέσα στο συγκρότημα.
Αντικαταστάτης του τελευταίου, η αντίδραση του οποίου στην ανακοίνωση από τον Παντελή Δημητριάδη της αντικατάστασής του ήταν ομολογουμένως απρόβλεπτη, θα είναι εκτός απροόπτου ο στενότερος συνεργάτης του συγκροτήματος, βοηθός ηχοληψίας στο Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ και ιδιοκτήτης της κύριας κιθάρας του δίσκου, Νίκος Βαρότσης.
Να διευκρινίσουμε εδώ ότι οι προσωπικές σχέσεις των δύο ιστορικών μελών των Κόρε. Ύδρο., που ευθύνονται τόσο για τα artwork των Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (από κοινού) και Εφτά Μήνες Μετά (Γ.Α.: "Gothic Folk" / Κ.Α.: "Experimental Rock") όσο και για το video του Η Καλοσύνη Σου (Γ.Α.), με τους δύο αμετακίνητους ογκόλιθους του συγκροτήματος παραμένουν άριστες και οι λόγοι της (αυτο)υποβάθμισης του ρόλου τους μέσα στο συγκρότημα είναι καθαρά πρακτικής φύσεως [σπουδές στο εξωτερικό, στρατός, γάμος: οι τρεις συχνότερες αιτίες χωρισμού μεταξύ Ελλήνων] και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του κοινού οχήματος.


Η διακριτική γοητεία της «διαπλοκής»
(16.06.2004)
Ο εγωπαθής frontman Πάντα Ελεήμων Δημητριάδης και ο κατ’ επίφαση σεμνός και μετρημένος νέος ντράμερ του συγκροτήματος Αλέξης Αποστολίδης εκπροσώπησαν τους Κόρε. Ύδρο. στη χτεσινή εκπομπή του Ανδρέα Δούσκα Η διακριτική γοητεία του απειροελάχιστου στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κέρκυρας ΚΥΜΑ FM.
Παρεκκλίνοντας αρκετά από το συνηθισμένο της ρεπερτόριο, που καλύπτει κυρίως το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, η εκπομπή παρουσίασε κομμάτια από τον πρώτο δίσκο των Κόρε. Ύδρο. Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ καθώς και από το «διαδικτυακό» Εφτά Μήνες Μετά, ενώ οι ερωτήσεις του Ανδρέα Δούσκα επικεντρώθηκαν κυρίως στη διερεύνηση της καλλιτεχνικής υπόστασης του κερκυραϊκού σχήματος. Οι επιλογές του συγκροτήματος στο play-list της εκπομπής, που απέτισε και ένα μικρό φόρο τιμής στο Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του, ήταν το τραγούδι της αμαρτίας «Νεαρέ Γιε του Μπακάλη» (στίχοι: Γ. Χρονάς) και το «I Have Forgiven Jesus» από τον τελευταίο δίσκο του Morrissey You Are the Quarry. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εκπομπή συμμετείχε και ο μικρός παραγωγός του σταθμού Μενέλαος Δημητριάδης, που η παράλληλη αναφορά του ονόματός του σε διάφορες δραστηριότητες του συγκροτήματος (βλ. και) έχει αρχίσει να εγείρει υποψίες διαπλοκής σε έναν κατ’ εξοχήν αγνό και αμόλυντο χώρο όπως αυτός της ελληνικής δισκογραφίας.


Αύριο οι Κόρε. Ύδρο. στους 90.3
(14.06.2004)
Ενημερώνουμε τους φίλους της μετακλασικής μουσικής από την Κέρκυρα και την απέναντι ηπειρωτική ακτή ότι αύριο Τρίτη 15.06 και ώρα 19:00-20:00 οι Κόρε. Ύδρο. θα είναι προσκεκλημένοι των ραδιοφωνικών παραγωγών Ανδρέα Δούσκα και Μενέλαου Δημητριάδη σε έκτακτη κοινή εκπομπή τους στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΥΜΑ FM στους 90.3.


Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ των Κυκλάδων
(14.05.2004)
Πριν μερικούς μήνες οι Κόρε. Ύδρο. απάντησαν στις ερωτήσεις που τους έθεσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Παπαδάκης για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας των Κυκλάδων ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου.
Η σύντομη συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο 2ο φύλλο της εφημερίδας (18 Φεβρουαρίου 2004) μαζί με μια παρουσίαση του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, στην οποία ο συντάκτης δίνει και τη δική του εκδοχή [Μήπως άραγε είναι και η σωστή;] για την προέλευση του ονόματος του συγκροτήματος, τα μέλη του οποίου σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά την πολιτογράφηση (βλ. και). Σας παραθέτουμε (με λίγη καθυστέρηση) το σχετικό αφιέρωμα της εφημερίδας.


Το φθινόπωρο στο (νέο) studio οι Κόρε. Ύδρο.
(12.05.2004)
Ενώ απομένουν δεκαπέντε (15) μόλις μέρες για την οριστική απελευθέρωση του Αλέξανδρου Μακρή, κατά τη διάρκεια της τελευταίας, εικοσαήμερης άδειας του ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη οι Κόρε. Ύδρο. ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό.
Οι ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο του κερκυραϊκού σχήματος θα πραγματοποιηθούν στο νέο ιδιόκτητο studio (νυν αποθήκη), που στεγάζεται και αυτό στην οικία Μακρή στα Πικουλάτικα Κέρκυρας (ακριβώς δίπλα στο χώρο όπου ηχογραφήθηκε το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ) και θα ετοιμάζεται κατάλληλα από ειδικά εκπαιδευμένο επιτελείο ενός ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι τελικές ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συγκροτήματος το Νοέμβριο, με σκοπό ο δίσκος να είναι έτοιμος για κυκλοφορία μέσα στο 2005.
Τα μέλη των Κόρε. Ύδρο. δηλώνουν ενθουσιασμένα με τα καινούρια κομμάτια και την έκβαση των πρώτων δοκιμαστικών sessions και δείχνουν να ανυπομονούν για έναν μαρτυρικό, όπως προμηνύεται, χειμώνα.
Εξαιρετικά επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μετά το καλοκαίρι, το οποίο θα αφιερωθεί κυρίως σε αγώνα για την εξασφάλιση των απαραίτητων για την παραγωγή του νέου δίσκου χρημάτων.


Και επίσημα ο Αλέξης Αποστολίδης
(05.05.2004)
Μια συνεργασία που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στα «Βουνά της Ελλάδας» πριν έναν ακριβώς χρόνο και συνεχίστηκε εξίσου επιτυχημένα στο «Να Το Βούλωνε (Ένα Τραγούδι για το Καλοκαίρι)» (βλ. σχετικό νέο) γίνεται πλέον μόνιμη σύμπραξη, καθώς ο ντράμερ Αλέξης Αποστολίδης ξεκίνησε ήδη να δουλεύει μαζί με τον Παντελή Δημητριάδη και τον Αλέξανδρο Μακρή πάνω σε νέα κομμάτια, που προορίζονται για τον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο των Κόρε. Ύδρο.. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις τελευταίες δραστηριότητες του συγκροτήματος καθώς και το χρονοδιάγραμμα της χρονιάς σύντομα στο koreydro.gr.


Ένας χρόνος koreydro.gr
(15.03.2004)
Στις 11 Μαρτίου 2004 η επίσημη ιστοσελίδα των Κόρε. Ύδρο. έκλεισε ένα χρόνο πλήρους λειτουργίας στη νέα διεύθυνση και μορφή της. Ο απολογισμός της πρώτης αυτής χρονιάς, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την κυκλοφορία του ευρέως καλλιτεχνικά αναγνωρισμένου πρώτου δίσκου του συγκροτήματος Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, είναι 8.639 επισκέψεις από 4.522 διαφορετικές διευθύνσεις. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με το ενδιαφέρον τους.

*Απρίλιος 2003 - α΄ δεκαήμερο Μαρτίου 2004



Η πρεμιέρα του video του «Η Καλοσύνη Σου»
(11.02.2004)
Πριν μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε η πρώτη δημόσια προβολή του video-clip του «Η Καλοσύνη Σου» σε απόκρυφη τοποθεσία στις βορειοδυτικές παρυφές της πόλης της Κέρκυρας, εκεί όπου είχαν καταφύγει οι Κερκυραίοι δημοκρατικοί κατά τον εμφύλιο του 427 π.Χ..
Οι ελάχιστοι φίλοι του συγκροτήματος που, αψηφώντας το υπερβολικό κρύο, κατόρθωσαν να ανακαλύψουν το σημείο αποζημιώθηκαν με το παραπάνω, καθώς εκτός από το συνοδευτικό του τραγουδιού video-clip προβλήθηκε και πλούσιο αρχειακό υλικό -αφιέρωμα στα 10 χρόνια ύπαρξης του κερκυραϊκού συγκροτήματος. Όπως διαβεβαίωσε πάντως ο διοργανωτής της εκδήλωσης, φανατικός οπαδός των Κόρε. Ύδρο. και συλλέκτης σχετικού με το συγκρότημα υλικού, Αλοΐσιος Ράλλης, η προβολή του συγκεκριμένου αφιερώματος θα επαναληφθεί μέσα στη χρονιά σε πιο προσβάσιμο χώρο, που θα έχει προηγουμένως δημοσιοποιηθεί, και σίγουρα μια πιο ζεστή βραδιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το ξεχωριστό αυτό γεγονός απουσίαζαν και τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος.


Πρεμιέρα την Τετάρτη για το video του «Η Καλοσύνη Σου»
(09.02.2004)
Την Τετάρτη 11.02 και ώρα 23:00 θα πραγματοποιηθεί σε μυστική τοποθεσία στις παρυφές της πόλης της Κέρκυρας η πρώτη δημόσια προβολή της «κινηματογραφικής μεταφοράς» του τραγουδιού που ξεχώρισε και αγαπήθηκε περισσότερο μέσα από το ντεμπούτο album των Κόρε. Ύδρο. Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ.
Το σκηνοθετημένο από το Γιώργο Αρβανιτάκη video-clip του «Η Καλοσύνη Σου» θα διατίθεται από την παρούσα ιστοσελίδα από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας προς τέρψη και δικαίωση των φίλων των Κόρε. Ύδρο. που το περιμένουν αγωνιωδώς.


To «Η Καλοσύνη Σου» στα καλύτερα ελληνικά τραγούδια της χρονιάς
(02.02.2004)
Δείτε τη λίστα του AVOPOLIS MUSIC NETWORK με τα 30+1 καλύτερα ελληνικά τραγούδια του 2003.


Δια-κρίσεις για τους Κόρε. Ύδρο.
(28.01.2004)
Ο Θανάσης Δανίλης, σε ρεσιτάλ επαγρύπνησης, παρακολουθεί, εντοπίζει και αναφέρει πρώτος ότι το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ βρίσκεται στη 10η θέση της συγκεντρωτικής λίστας του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού AVOPOLIS με τους 20 καλύτερους ελληνικούς δίσκους του 2003, ενώ το «Η Καλοσύνη Σου» εμφανίζεται σε πολύ υψηλές θέσεις στις 3 από τις 7 ατομικές λίστες των συντακτών του περιοδικού με τα καλύτερα ελληνικά κομμάτια της χρονιάς. [μετάβαση στις ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ]


Βόμβα στο ΜΕΤΡΟ!
(01.01.2004)
Με ένα ακόμη δώρο έκλεισε για τους Κόρε. Ύδρο. το 2003. Στο τμήμα μουσικής του τεύχους Ιανουαρίου 2004 του περιοδικού ΜΕΤΡΟ το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ παρουσιάζεται πρώτο από όλους τους υπόλοιπους δίσκους με ένα μικρό υμνητικό άρθρο, που εξαίρει την ιδιαιτερότητά του μέσα στην ομογενοποίηση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.