K. Y. 1994-2001

Βιντεογραφία

Μπροστά στο βίντεο με ρωτάς,
«Τον αγαπάς;»

Η πρώτη περίοδος των Κόρε. Ύδρο. υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική σε «σπιτικό» βιντεογραφικό υλικό, αναλογικά με τον μεγάλο όγκο των ηχογραφημάτων της ίδιας περιόδου. Προϊόντα σκληροπυρηνικής cult αισθητικής αποκλειστικά υπαγορευμένα από συνδυασμό ανένδοτης pop κουλτούρας και ανεξάντλητης διάθεσης για παιχνίδι, τα δεκαέξι (16) «κλίο-μπλι-κλιτς» της πρώτης περιόδου βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.



Σημείωση: Μία ωραία πρωία του Φλεβάρη του 2017 το επίσημο κανάλι των Κόρε. Ύδρο. στο YouTube, υπό την επωνυμία "Ανούσια Ένταση", τερματίστηκε ξαφνικά. Η αιτιολογία του YouTube ήταν η εξής: "Αυτός ο λογαριασμός τερματίστηκε εξαιτίας επαναλαμβανόμενων ή σοβαρών παραβάσεων της πολιτικής του YouTube σχετικά με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, παραπλανητικές πρακτικές και παραπλανητικό περιεχόμενο ή άλλες παραβάσεις των Όρων Παροχής Υπηρεσιών." Η αιτιολογία αυτή συνήθως παρέχεται όταν ένα κανάλι τερματίζεται μετά από μαζικές αναφορές χρηστών που θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από το περιεχόμενο του καναλιού. Κάθε προσπάθεια ένστασης από μέρους μας, με σκοπό την επαναφορά του καναλιού, απέβη άκαρπη - οι όποιες απαντήσεις πήραμε από το YouTube ήταν αοριστολογικής φύσεως.
Το νέο κανάλι, υπό την επωνυμία των Κόρε. Ύδρο., είναι μια προσπάθεια να αποκατασταθεί εν μέρει η απώλεια:


   
Όταν το Χέρι μου Πονάει [ως εδώ και μη παρέκει]
Φεβρουάριος 2001
Σκηνοθεσία: Π. Δημητριάδης & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Δημητριάδης

Η πρώτη περίοδος των Κόρε. Ύδρο. κλείνει με ένα εξοντωτικό μονόπλανο, ύστατο φόρο τιμής στα πρώτα ήθη του συγκροτήματος.
"concept": Μέσα στο έντονα ελληνορθόδοξο περιβάλλον της μοναδικής, μονότονα επαναλαμβανόμενης σκηνής του 8λεπτου video, με πονεμένο χέρι και μια ξεκούρδιστη κιθάρα, που στο τέλος τη διαδέχεται το θρυλικό bontempi, πάνω στο κρεβάτι εξοχικού δωματίου ηλικιωμένου ζεύγους, ένα λάθος παιδί κλαίει τη lo-fi μετεφηβική του μοίρα, μέχρι τελικής πτώσεως.
trivia: Η κιθάρα - ελληνική σημαία (παιγνιωδώς βαμμένη από τον Καραμπάτζο) εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ, 4 χρόνια πριν την εμφάνισή της στα χέρια ακατανόμαστου λαϊκού μας ερμηνευτή. | Στο τετράδιο μουσικής (σε πλάνο που δεν ανθολογείται) διακρίνεται λυτρωτικά η αρτιγεννής σύνθεση «Η Καλοσύνη Σου». | Το πέρασμα από το ένα όργανο στο άλλο ίσως και μικρός φόρος τιμής στον «Οίκτο!» του Νίκου Καρβέλα.

   

   
Μη Φεύγεις [κάτι καινούριο προοιωνίζεται]
Ιούλιος 2000 (αμοντάριστα πλάνα) - Οκτώβριος 2004 (πρώτη δημοσίευση) - Ιανουάριος 2019 (επανεπεξεργασία εκ του μηδενός και αποκατάσταση - βλ. εισαγωγική σημείωση)
Σκηνοθεσία: Π. Δημητριάδης & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Δημητριάδης

Το δεύτερο (και τελευταίο) βίντεο κλιπ από το Εξήντα Άννες για μια Στέλλα, για το τραγούδι που θα μπορούσε να αναγνωστεί και ως ένας ύστατος φόρος τιμής του Δημητριάδη σε μια από τις αγαπημένες του εφηβικές συντροφιές, τους Pavement, μοιάζει να αποχαιρετά κάτι που σβήνει και να προαναγγέλει κάτι που δειλά αναδύεται.
"concept": Η διατάραξη της φυσικής και ηθικής τάξης, ο πόνος της απώλειας και της εγκατάλειψης, η επανάσταση και η δραματική της συρρίκνωση μέχρι τον τελικό συμβιβασμό, όπως διαγράφονται στους στίχους του τραγουδιού, γίνονται εικόνες εφιαλτικής αποκάλυψης και κοσμικής συντέλειας.
trivia: Οι παρέμβλητες φωτογραφίες αντιφρονούντων αποτελούν φόρους τιμής στο νεαρό underground ποιητή Μάριο Μαγιολαδίτη και τον εκκεντρικό συγγραφέα-μελετητή Ν.Ι. Αμύγδαλο. (μόνο στην πρώτη έκδοση, 2004) | Στο συμβολικό ρόλο του απόμαχου ο παραγωγός-σκηνοθέτης-οπερατέρ σειράς ιστορικών video του συγκροτήματος Θανάσης Δανίλης, ενώ εμφανίζεται και ο πρόωρα εκλιπών κύων Buck Δημητριάδης. | Η τελευταία εμφάνιση του Καταγή σε βίντεο κλιπ των Κόρε. Ύδρο., στην εισαγωγή του βίντεο (είχε ήδη φύγει όταν γυρίστηκε το υπόλοιπο).

   

   
Pour L' Esclavage [χάνει η δούλα τον αφέντη και ο αφέντης τη δούλα]
Σεπτέμβριος 1999
Σκηνοθεσία: Π. Δημητριάδης & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Καταγής

Πιστό στην παράδοση των ευρηματικών (και παράλληλα διασκεδαστικών) «κλίο-μπλι-κλιτς» της πρώτης περιόδου των Κόρε. Ύδρο., το βίντεο του γεμάτου αρρωστημένο ερωτισμό τραγουδιού του Καταγή αποτελεί αναμφίβολα μια κορύφωση.
"concept": Εκλεκτές cult φιγούρες κάθε ηλικίας (από τον στενό κύκλο του συγκροτήματος) παρελαύνουν σε μια εκστατική μέθεξη στην προκλητική ανεμελιά της αιώνιας νεότητας.
trivia: [πρώτο μέρος] Πρώιμη-προφητική εμφάνιση του (παραγωγού του τραγουδιού, όπως και του μισού σχεδόν δίσκου στον οποίο περιέχεται) Αλέξανδρου Μακρή (τότε "κύριος Αλεξάκης") σε βίντεο κλιπ των Κόρε. Ύδρο. | [δεύτερο μέρος] Ο Καταγής ως δεύτερος Cobain φτύνει «με λύσσα» στο φακό της κάμερας. | [τρίτο μέρος] Ο επίτιμος Πρόεδρος της Ανούσιας Έντασης Τότος Αγάθος πρωταγωνιστεί, στον αγαπημένο του «ρόλο».

   

   
Κουμμουνιστικό Μπάνιο [τομές παντού]
Σεπτέμβριος 1998
Σκηνοθεσία: Π. Δημητριάδης & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Δημητριάδης

To μαυρόασπρο, μινιμαλιστικό, τέταρτο και τελευταίο βίντεο κλιπ από το Άδικος Κόπος, Οδυσσέα, σε μια άλλη διάσταση θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλλιτεχνικότερα του είδους, παγκοσμίως.
"concept": Ο Δημητριάδης και μια εκλεκτή παρέα καλλίγραμμων κοριτσιών σε ένα από τα καθιερωμένα φθινοπωρινά μπάνια τους σε δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Κέρκυρας.
trivia: Η πρώτη εμφάνιση «ανδρικής φούστας» (ίδιον κερκυραίων καλλιτεχνών) σε ελληνικό βίντεο κλιπ. | Αν κατά την παρακολούθηση διαπιστώσετε ότι τελικά σας χαλάει η θάλασσα, δε φταίτε εσείς ούτε η θάλασσα, αλλά ο "Παραγωγός".

   

   
Μονόδρομος [κι ας μού ’πες «τις βλακείες κόψε»]
Απρίλιος 1998
Σκηνοθεσία: Σ. Καταγής & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Καταγής

Με μονόδρομο την trash αισθητική το βιντεογραφικό επιτελείο των Κόρε. Ύδρο. μεγαλουργεί για μια ακόμα φορά εισδύοντας βαθύτερα στο βούρκο της πρωτοπορίας.
"concept": Μέσα σε μια παγωμένη ατμόσφαιρα κοινωνικού ξεπεσμού και λανθάνουσας κρυπτοφιλομοφυλοφιλίας, η απρόσμενη εμφάνιση μιας εκλεκτής μορφής από το παρελθόν προκαλεί κυριολεκτικά ...σεισμό.
trivia: Για πρώτη φορά οι Κόρε. Ύδρο. τολμούν να χρησιμοποιήσουν απροκάλυπτα την τεχνική του lip-syncing, με σχετική αποτυχία. | Ο Θανάσης Δανίλης, Παραγωγός και σκηνοθέτης των βίντεο της περιόδου 1996-2001 και ανεπίσημο μέλος του συγκροτήματος κατά την ίδια περίοδο (και μέχρι σήμερα), κάνει αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά και μπροστά από την κάμερα. | Ο Δημητριάδης για πρώτη φορά σε ρόλο οπερατέρ, πριν υποδυθεί το ναύτη - «άγρυπνο» φρουρό του Καταγή. | Συμμετέχει η γάτα του θρυλικού εξωφύλλου του Μαζούτ, Πόλυ Καταγή.

   

   
Είμαι στο Internet [Άγιος Βασίλης σείεται]
Δεκέμβριος 1997
Σκηνοθεσία: Κόρε. Ύδρο. & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Δημητριάδης

Στο δεύτερο αυτό video από την τετραλογία του Άδικος Κόπος, Οδυσσέα οι Κόρε. Ύδρο. για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν πως «μερικές φορές είναι υπέροχο να σε αγνοούν».
"concept": Λίγο πριν την είσοδο του νέου χρόνου οι Κόρε. Ύδρο., με τις ευλογίες του Αγίου Βασίλη, κατακερματίζουν το «Σύχρονο Ελληνικό Τραγούδι» και αυτοκτονούν τη στιγμή που καταφτάνει το πρώτο ευχετήριο τηλεφώνημα.
trivia: Ο «σεισμός» στην αρχή του video δεν είναι παρά μια από τις συνήθεις πειραματικές δοκιμασίες του Θανάση Δανίλη στην αντοχή της ανθρώπινης όρασης.

   

   
Ιθάκη [video-σταθμός (υπεραστικών λεωφορείων)]
Σεπτέμβριος 1997
Σκηνοθεσία: Π. Δημητριάδης, Σ. Καταγής, Θ. Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι: Καταγής / μουσική: Σπυράκος

Το πιο φιλόδοξο βίντεο της πρώτης περιόδου των Κόρε. Ύδρο. (το πρώτο στο οποίο έγινε χρήση της δυνατότητας του μοντάζ) συνοδεύει το πιο φιλόδοξο ως τότε τραγούδι του συγκροτήματος (και χειρότερο της πρώτης περιόδου του σύμφωνα με τον -τότε απλό φαν, νυν ρυθμιστή καταστάσεων- Αλέξανδρο Μακρή), στιχουργική αποδόμηση από τον Καταγή ενός από τους πιο κοινούς τόπους της λογοτεχνίας μας στη διαχρονία του.
"concept": Ο Καταγής σε ρόλο τραγικής φιγούρας, με τα λιγοστά του υπάρχοντα στο χέρι, ετοιμάζεται για αναχώρηση (που τελικά ακυρώνεται) και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος συμπάσχουν μέσα σε πόλεμο κοινών αναμνήσεων.
trivia: Η πρώτη εμφάνιση της ελληνικής σημαίας σε βίντεο κλιπ των Κόρε.Ύδρο. (η δεύτερη στο «Όταν το Χέρι μου Πονάει»), και μάλιστα εις τριπλούν, στη συμβολική κεντρική σκηνή του βίντεο. Το σχετικό μπλουζάκι εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ, φορεμένο από τον Δημητριάδη και την προσωποποιημένη Εθνική Συνείδηση (Θάνος "χαλί" Δανίλης), πολύ πριν γίνει της μόδας από τον εθνικό παροξυσμό του EURO 2004. | Ρεσιτάλ σκηνοθεσίας από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Καταγή-Δημητριάδη και υπακοής από τον Θανάση "Παραγωγό" Δανίλη, το επιτελείο νέων ταλαντούχων ηθοποιών (Θάνος "χαλί" Δανίλης, Γιώργος Αρβανιτάκης, Μάριος Μαγιολαδίτης) και το (τότε) μοντέλο Κωνσταντίνο Αμύγδαλο. | Το mainstream άνοιγμα (επιστράτευση Σπύρου Σπυράκου: σύνθεση, ακουστική κιθάρα) που επιχειρήθηκε με το τραγούδι συνοδεύεται από αντίστοιχες τακτικές και στο βίντεο κλιπ: Το 7λεπτο τραγούδι μειώνεται στα 4:53 με σκοπό την τηλεοπτική προβολή (τελικά δεν προβλήθηκε ούτε από το ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ). | Η σκηνή με τον «ζουρλομανδύα» μεταφέρεται ειδικά επεξεργασμένη σε «επίσημο» video των Κόρε. Ύδρο. 7,5 χρόνια μετά.

   

   
Έρωτας με Φυσικό [«Χαρά σ' τον που ξυπνάει μ' αυτό το κελάηδημα» (Α. Σαλβάνος, σχ. έτος 1994-95)]
Ιούλιος 1997
Σκηνοθεσία: Π. Δημητριάδης & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι: Δημητριάδης / μουσική: Κόρε. Ύδρο.

Το δεύτερο (και τελευταίο) βίντεο κλιπ από τον κατά «πολλούς» κορυφαίο αμιγώς πειραματικό «δίσκο» που «κυκλοφόρησε» ποτέ από Κερκυραίο καλλιτέχνη, για το τραγούδι - πρόδρομο της εμφάνισης στο καλλιτεχνικό στερέωμα του πάλαι ποτέ cult τραγουδιστή Δημοσθένη Ταμπάκη, συναγωνίζεται το «Μονόδρομο» για την πιο cult κατάθεση στην ιστορία της ελληνικής «ποπ» βιντεογραφίας.
"concept": Οι Κόρε. Ύδρο., σε ένα ρεσιτάλ νωχελικής υποκριτικής, στηλιτεύουν τη λογοκρισία και την απαγόρευση γενικά προπαγανδίζοντας το δικαίωμα στη διαφοροποίηση με μια πολυδιάστατη παρακαλλιτεχνική «μυσταγωγία», πέρα από τα συνηθισμένα.
trivia: Συμμετέχει η ειδωλολάτρης νεροχελώνα Ζαφούρ Αγάθου - Δημητριάδη. | Στην εισαγωγή του βίντεο διακρίνεται το κελάηδημα των γνωστών από μετέπειτα εμπλοκή τους σε σκάνδαλο διακίνησης παράνομων ηχογραφημάτων οδικών πτηνών του επίτιμου Προέδρου της Ανούσιας Έντασης Τότου Αγάθου.

   

   
Τραβέλι / "The Travel" [(να την κάνει ο "Θεός") ταινία μικρού μήκους]
Απρίλιος 1997
Σκηνοθεσία: Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης (πάντα υπό τις εντολές του Δημητριάδη)

Παραγωγή: DNL Films
στίχοι: Κόρε. Ύδρο. & Μ. Μαγιολαδίτης / μουσική: Κόρε. Ύδρο.

Η συνοδευτική του πιο απροκάλυπτα έκφυλου τραγουδιού των Κόρε. Ύδρο. κωμικοτραγική «ταινία δράσης» κυριολεκτικά δε βλέπεται.
"concept": «Σκατόμουτρο» της νύχτας με το επιτελείο του, κατά τη διάρκεια της εν είδει επιταφίου πορείας τους προς το σημείο ενός... περίεργου ερωτικού ραντεβού, έρχονται αντιμέτωποι με εν επετεία ποιητή, και για μια ακόμα φορά το χρήμα επιβάλλεται της τέχνης. Αλλά δε μένει ατιμώρητο...
trivia: Ρεσιτάλ υποκριτικής με τα χέρια από τον πολύγωσσο cult ηθοποιό Νίκο Καββαδία. | Ο αναλλοίωτος στο χρόνο ποιητής/ηθοποιός/θεατρικός συγγραφέας Μάριος "Θεός" Μαγιολαδίτης (συν-στιχουργός του τραγουδιού και ανεπίσημο μέλος του συγκροτήματος κατά τη συγκέκριμένη περίοδο) αναφέρεται έκτοτε στον συγκεκριμένο ρόλο ως «ρόλο της ζωής του». | Οι Κόρε. Ύδρο. εμφανίζονται αμυδρά (ως βιαίως διωχθέντες από παραθαλάσσιο τοιχίο) προς το τέλος της «ταινίας», όπου ακούγεται και το ομόηχου τίτλου τραγούδι τους, που υπήρξε και η πηγή έμπνευσης / αφορμή του «έργου». | Συνδετικός κρίκος στο χέρι του «Θεού»-επέτη/εκτελεσθέντα, η διπλά πλατινένια κασέτα Πίτμπουλ [βλ. και «Έρωτας Με Φυσικό»], πρώτο "single" από την οποία αποτελούσε το «τραγούδι».

   

   
Παιδιά / VHF [smells like teen spirit]
Φεβρουάριος 1997
Σκηνοθεσία: Κόρε. Ύδρο. & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Δημητριάδης («Παιδιά») / Καταγής («V.H.F.»)

Τα δύο τελευταία από τα 6 συνολικά τραγούδια του ανεξάντλητου Μαζούτ που έγιναν βίντεο κλιπ γυρίστηκαν την ίδια μέρα και κυκλοφόρησαν ως ενιαίο σύνολο, ακολουθώντας τη διαδοχή της ιστορικής κασέτας [βλ. και «Άντρας / Λεκές»].
"concept": Οι Κόρε. Ύδρο. (με τη σύνθεση που λατρεύτηκαν από ανηλίκους) ξυπνούν από «χαρούμενο», αν και φτωχικό, ύπνο ωρυόμενοι ενάντια στην καταπίεση ανηλίκων («Παιδιά») και την παρουσία ΒασιλοΧουντικοΦασιστών στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας («V.H.F.»).
trivia: Το σπίτι του πρώτου Προέδρου της Ανούσιας Έντασης Τότου Αγάθου απέναντι από τα "Λύκεια" και πίσω από το Ψυχιατρείο της Κέρκυρας (σήμερα δρόμος) γίνεται θέατρο σκηνών απείρου κάλλους και μένει στην... ποπ ιστορία, λίγες μέρες πριν την κατεδάφισή του. | Αυτόκλητη guest star στην εισαγωγή του βίντεο η μεγάλη κυρία της κερκυραϊκής «Επιθεώρησης Δρόμου», Ελισάβετ (Λισάβε) Φαναριώτη, επισημαίνει αρνητικά τη βιντεογραφική υπερπαραγωγή των Κόρε. Ύδρο. προτείνοντας τους μια πιο... εποικοδομητική ενασχόληση. | Το φιμωμένο στόμα, για πρώτη φορά εδώ (δεύτερη: «Έρωτας με Φυσικό»), με «κρεατί» ταινία. | Ο αναποδογυρισμένος Μυστικός Δείπνος, η πρώτη από τις 3(;) χριστιανικές αναφορές (πάντα με τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους...) σε βίντεο των Κόρε. Ύδρο. (οι άλλες δύο: «Μη Φεύγεις», «Όταν το Χέρι μου Πονάει»). | Η κασέτα του Μαζούτ εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του «V.H.F.», τακτική που «ξεφτελίστηκε» στο επόμενο [προηγούμενο στο αφιέρωμά μας] «κλίο-μπλι-κλιτ» των Κόρε. Ύδρο..

   

   
Ντάβανος [νέα ήθη]
Δεκέμβριος 1996
Σκηνοθεσία: Κόρε. Ύδρο. & Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης
Παραγωγή: DNL Films
στίχοι/μουσική: Δημητριάδης

Η πρώτη από την ανεξάντλητη/ανελέητη σειρά παραγωγών της DNL Films για τους Κόρε. Ύδρο. συνοδεύει το "bontempi-laden" πιο πολυσυζητημένο (και όχι μόνο) μεταξύ των σκληροπυρηνικών οπαδών της εποχής «τραγούδι» της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος - και ίσως το πιο ανθεκτικό στο χρόνο (ακόμα κάποιοι το ζητούν στα τοπικά live).
"concept": Ανεπιθύμητος φίλος εκδιώκεται από παρακμιακή συνάθροιση και εκδικείται παρεισφρύοντας σ' αυτήν μεταμφιεσμένος (ή μάλλον μεταμορφωμένος) στο γνωστό(;) αιμοβόρο έντομο-πτηνό και σπέρνοντας κυριολεκτικά το θάνατο.
trivia: Το πρώτο μη-μονόπλανο βίντεο κλιπ των Κόρε. Ύδρο. (ακολουθήθηκε η πολύ δημοφιλής στη συνέχεια διαδικασία τού «μοντάζ κατά τη λήψη»). | Το πρώτο από τα δύο βίντεο κλιπ - ταινίες μικρού μήκους της πρώτης περιόδου και ταυτόχρονα η πρώτη από τις δύο πρωταγωνιστικές εμφανίσεις του Μάριου "Θεού" Μαγιολαδίτη σε βίντεο κλιπ των Κόρε. Ύδρο. (guest star η «Ανεξάρτητη Λέρα» Τότος Πέκος). | Η χρήση της σκληρής κερκυραϊκής καθιστά σχεδόν αδύνατη την κατανόηση των διαλόγων, σήμερα ακόμα και από τους ίδιους τους ομιλητές. | Ο Θανάσης "Παραγωγός" Δανίλης σκηνοθετεί (= λαμβάνει εικόνα και μοντάρει ταυτόχρονα) βίντεο κλιπ των Κόρε. Ύδρο. για πρώτη φορά και το πληρώνει ακριβά...

   

   
Άντρας / Λεκές [και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος...]
Μάιος 1995
Σκηνοθεσία: Θωμάς Γαρνέλης & Τα Ταλέντα / Κόρε. Ύδρο.
Παραγωγή: √Arv μικροπαραγωγές
στίχοι/μουσική: Δημητριάδης («Άντρας») / Καταγής («Λεκές»)

Η βιντεοσκοπημένη κατά τη διάρκεια ημερήσιας εκδρομής του Β' Λυκείου Κέρκυρας στο ηρωικό Βίδο πρώτη δυάδα (κατά την mainstream pop παράδοση της εποχής [βλ. και «Παιδιά / V.H.F.»]) βίντεο κλιπ από το Μαζούτ σηματοδοτεί και την τελευταία παραγωγή της θρυλικής για τα κερκυραϊκά σχολικά χρονικά (ρίζα)√Arv.
"concept": Ομάδα εκστασιασμένων αλητών και άλλων "εξωσχολικών" στοιχείων (προκαλείται και) επιτίθεται σε επίσης εκστασιασμένο ξόανο και τους συν αυτώ (= Κόρε. Ύδρο.), επιδιδόμενο μαζί τους σε ένα γαϊτανάκι ανούσιου παραλιακού βανδαλισμού μετά ανελέητου «αλληλοσπαραγμού». / Ξόανο αναστάν από του παράλιου τάφου του ξεχύνεται στη θάλασσα μαζί με τους μοιρολογούντες αυτό, μπας και φύγει ο λεκές...
trivia:
Ο Παραγωγός (= ιδιοκτήτης της κάμερας και εικονολήπτης) των 5 πρώτων «κλίο-μπλι-κλιτς» των Κόρε. Ύδρο., Σταύρος "(παλιός) Παραγωγός" Αρβανίτης, περνά συμβολικά μπροστά από την κάμερα ως προεξάρχον μέλος της ομάδας των φλωρο-ταραξιών δίνοντας τη θέση του στον αναρχικό... μπάτσο Θωμά Γαρνέλη. | Μέλος της ομάδας των επιτιθεμένων στους ΚΥ, και μάλιστα ιδιαίτερα δραστήριο, το τέως (ιδρυτικό) μέλος του συγκροτήματος, Τέος Παϊραμίδης. | Ο Καταγής γλιτώνει κυριολεκτικά παρά τρίχα από βέβαιο θάνατο (1:01). | Η τάση του Μπαντελή για ξεγύμνωμα χάνεται στα βάθη (του μυαλού του και) του χρόνου...

   

 
Εναέριο Μποϋκοτάρισμα [πρώτο single «Αερο-Τέος»]
Μάιος 1995
Σκηνοθεσία: Κόρε. Ύδρο. & Σταύρος "Παραγωγός" Αρβανίτης
Παραγωγή: √Arv μικροπαραγωγές
στίχοι: Καταγής / μουσική: "Καταγής"

Το πρώτο βίντεο κλιπ από το Μαζούτ, γυρισμένο μερικές μέρες μετά το δεύτερο(!), συνοδεύει το τραγούδι-κόλαφο κατά του βραχύβιου «αδελφού» συγκροτήματος "Εξουδετέρωση" (υπό την ηγεσία του πρώην μέλους Τέου Παΐραμίδη), σηματοδοτώντας το πρώτο μεγάλο άνοιγμα των Κόρε. Ύδρο. προς το... μεγάλο. [συνθετικές τιμές στους θρυλικούς πάνκερς Αντίδραση]
"concept": -
trivia: Το video γυρίστηκε αμέσως μετά την παρέλαση της 21ης Μαΐου του 1995 και κάποιοι δεν "πρόλαβαν" να αλλάξουν... | Η συγκεκριμένη υπό κατεδάφιση οικοδομή ακόμα [2006] «κοσμεί» το Παλαιό Λιμάνι της Κέρκυρας (φέτος γιορτάζουμε τα 20χρονα...). Οι ετοιμόρροπες κολόνες αξιοποιούνται σκηνικά ως ενισχυτής (Καταγής), «κρύπτη» ανύπαρκτου ντραμ σετ (Καραμπάτζος - βλ. και «Το ΕΠΕΝίζειν εστί σκυλοσοφείν», προσεχώς) και σημείο ξαφνικής εκτόνωσης ακραίου φανατικού αισθήματος (Μαγαζής). | Τα εκπληκτικά κατά τύχη χρωματικά εφφέ του Σταύρου "(παλιού) Παραγωγού" Αρβανίτη κατά το πρώτο ρεφραίν δίνουν μια άλλη διάσταση στο αποστεωμένο τοπίο προοιωνίζοντας ταυτόχρονα τη μανιασμένη είσοδο του «δεινοσαυρακίου» στο δεύτερο ρεφραίν (η ιστορική εμφάνιση του Μαγαζή, που τσακίζει σίδερα στα video-clip). | Ο Καραμπάτζος γκρεμίζεται από το μπαγκούλι του στο τέλος του βίντεο. | Α-υτά...

   

 
Αίμα Μποντικού [μετά ψυχάς (sic) δικαίων τετελειωμένων...]
Μάρτιος 1995
Σκηνοθεσία: Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες & Σταύρος "Παραγωγός" Αρβανίτης
Παραγωγή: √Arv μικροπαραγωγές
στίχοι/μουσική: Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες

Το αποκηρυγμένο εν τη γενέσει του βίντεο κλιπ, ίσως το χειρότερο στην ιστορία του «θεσμού», συνοδεύει ένα από τα πρώτα και χαρακτηριστικότερα δείγματα της ανεξάντλητης σειράς «τραγουδιών» που επέβαλαν τους Κορε(σμένους) Υδρο(γονάνθρακες) ως ένα εκ των κορυφαίων novelty ονομάτων των 90s.
"concept": Ανούσια ένταση, ο ορισμός.
trivia: Το βίντεο γυρίστηκε στη Λευκάδα, στα «περιθώρια» μονοήμερης εκδρομής της Β' Λυκείου του Β' Λυκείου Κέρκυρας (28.03.95, ψευδής ένδειξη κάμερας: 24.04.05). | Συμμετέχει σε ρόλο ...μασκότ ο μικροδιασκεδαστής Κώστας "Νικηφόρος" Αλεξάκης του Νικηφόρου, ενώ, καθώς εκτυλίσσεται το... δράμα, πραγματοποιείται και το παραδοσιακό «πέρασμα» του Αμύγδαλου (βλ. και τα δύο πρώτα βίντεο, που ακολουθούν), λίγο πριν «τους πουλήσει για τις γκόμενες» αφήνοντας ανοιχτό πεδίο δράσης στο Μαγαζή και τα υπόλοιπα μανιασμένα "Ταλέντα" (βλ. τα δύο επόμενα βίντεο, που προηγούνται).

   

 
Όχι Λύσσες [γιομάτοι λυσσοσώματα διαβάζαμε το Λυσία...]
Φεβρουάριος 1995
Σκηνοθεσία: Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες & Σταύρος "Παραγωγός" Αρβανίτης
Παραγωγή: √Arv μικροπαραγωγές
στίχοι: Δημητριάδης / μουσική: Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες

Το δεύτερο βίντεο από την πρώτη LP κασέτα των Κορε(σμένων) Υδρο(γονανθράκων), συνοδευτικό μιας από τις ουκ ολίγες «παρα-μεταφράσεις» των Nirvana που επιχείρησε το συγκρότημα, ανοίγει την καυλαία του οργασμού των «κλίο-μπλι-κλιτς» για το πρώτο εξάμηνο του 1995 (το παραγωγικότερο στην ιστορία του συγκροτήματος).
"concept": Ο, αποκαλούμενος τον καιρό εκείνο και «αίλουρος», Καραμπάτζος (κατά κόσμον Γιώργος Αρβανιτάκης), ελλείψει ντραμ σετ για μόστρα, περιφέρεται ασκόπως γύρω από τους λυσσασμένους εκτελεστές του «τραγουδιού», έως ότου πληρώσει το τίμημα της αεικινησίας του από το πόδι του Μπαντελίτση. Το video κλείνει με την επίφαση μιας έκρηξης...
trivia: Τα γυρίσματα παρακολούθησαν μικροί fans των Κορεσμένων Υδρογονανθράκων, που αμέσως μετά μίλησαν για το αγαπημένο τους συγκρότημα στην κάμερα του Arv TV (δίνοντας και τον τίτλο μελλοντικής κυκλοφορίας των ΚΥ) υπό την... υποβλητική καθοδήγηση του, σε ρόλο ρεπόρτερ, τότε Προέδρου του fan club (και όχι μόνο), μετέπειτα ισόβιου μέλους του συγκροτήματος, Κων/νου Αμύγδαλου, που στο video που προηγήθηκε ενσάρκωσε τον τιμητικό ρόλο του «παιδιού που φέρνει την κιθάρα» στον Καταγή, για «να μπει» κι αυτός στο βίντεο κλιπ.

   

 
Το Ε.Π.ΕΝ.ίζειν εστί σκυλοσοφείν [...όταν ήμαστε παιδιά]
Οκτώβριος 1994
Σκηνοθεσία: Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες & Σταύρος "Παραγωγός" Αρβανίτης
Παραγωγή: √Arv μικροπαραγωγές
στίχοι: Δημητριάδης, Καταγής / μουσική: Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες

Το ιστορικό πρώτο βίντεο κλιπ των Κορε(σμένων) Υδρο(γονανθράκων).
"concept": Οι Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες «τα σπάνε».
trivia: Το κυρίως βίντεο γυρίστηκε στην κορυφή του Λόφου Αβράμη, λίγα μέτρα από το παλιό γηροκομείο, όπου 12 χρόνια μετά γυρίστηκε «επίσημο» βίντεο των Κόρε. Ύδρο., ενώ η εισαγωγή, στις θρυλικές... τουαλέτες της Πλατείας Σαρόκου. | Θρυλική και η πρώτη προβολή του video-clip, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα του Β1 του Β΄ Λυκείου Κέρκυρας, ένα φθινοπωρινό πρωινό του 1994.