- 2025 (3)
- 2024 (1)
- 2023 (1)
- 2022 (1)
- 2021 (1)
- 2014 (5)
- 2013 (16)
- 2012 (18)
- 2011 (8)
- 2010 (26)
- 2009 (45)
- 2008 (25)
- 2007 (33)
- 2006 (74)
- 2005 (24)
- 2004 (21)
- 2003 (28)
Όταν ήμαστε παιδιά:
3 χρόνια πριν...
ΕΚΤΑΚΤΟ: Έσπασε μετά από 20 χρόνια ο πάγος μεταξύ Δημητριάδη και Καταγή!
(18.04.2021)
 Είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια μετά την επεισοδιακή παραίτησή του από τους Κόρε. Ύδρο. το καλοκαίρι του 2000, ο συνιδρυτής των Κορεσμένων Υδρογονανθράκων το μακρινό 1993, Σπύρος Καταγής, επικοινώνησε ξανά με τον Π.Ε. Δημητριάδη, με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του δεύτερου στην επίσημη σελίδα του νέου συγκροτήματός του στο facebook. Οι δύο... άνδρες αλληλογράφησαν σε θερμό κλίμα και χωρίς κωλυσιεργίες συμφώνησαν να συναντηθούν στο σπίτι του κοινού τους (άσπονδου) φίλου, πρωταγωνιστή σε κλίο-μπλι-κλιτς και, γενικά, ανεπίσημου 5ου μέλους της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, Μάριου Μαγιολαδίτη, που αυτή τη φορά ανέλαβε το ρόλο του διαμεσολαβητή/συμφιλιωτή. Στο τετ-α-τετ της θρυλικής οικίας Μαγιολαδίτη, πλησίον της οδού Ιδρωμένων στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, Καταγής και Δημητριάδης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (και όχι μόνο)*, αφού έδωσαν τις... γροθιές, μοιράστηκαν ενθύμια του (κοινού και μη) παρελθόντος τους, ενώ συζήτησαν σε πολύ θετικό κλίμα την πρόταση του Καταγή (και ουσιαστική αφορμή της συνάντησης) για πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων στη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση των Κορεσμένων Υδρογονανθράκων, το 2023, ως αντίβαρο στους εορτασμούς-φιάσκο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 . Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Δημητριάδης, σε μια πρωτοφανή εκδήλωση συρρίκνωσης του Εγώ του, απολογήθηκε στον πάλαι ποτέ συνοδοιπόρο του στην κακοτεχνία για το ότι μετά την αποχώρησή του συνέχισε κρατώντας το όνομα Κόρε. Ύδρο., κάτι που δεν έπραξε μιάμιση περίπου δεκαετία αργότερα...
* Ο Μαγιολαδίτης μόλις είχε πραγματοποιήσει self-test, με αποτέλεσμα...
5 χρόνια πριν...
Καν-ένα δάκρυ στην κηδεία μας
(01.02.2014, τελευταία ενημέρωση: 06.12.2018)
Σας ευχαριστούμε όλους, για τα δημόσια και για τα ιδιωτικά.
Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι
Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια
[...]: σχόλια αρχισυντάκτη
|
Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Μάιος 2006
Στο τελικό στάδιο το video του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»
(25.05.2006)
 Στο τελικό στάδιο του editing βρίσκεται η μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- βιντεογραφική παραγωγή στην ιστορία των Κόρε. Ύδρο., κόστους 46.5 ευρώ.
Το σκηνοθετημένο από τον μπασίστα του συγκροτήματος Παναγιώτη Διαμάντη δεύτερο video-clip για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, που συνοδεύει το απόλυτο καλοκαιρινό τραγούδι «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» με τη φιλοδοξία να επαναλάβει (γιατί όχι και να ξεπεράσει) την ανόρπιστη [κερκ.] τηλεοπτική επιτυχία του «Όχι πια Έρωτες» αλλά και να εξασφαλίσει στον Αλέξη Αποστολίδη μια υποψηφιότητα στα MAD Video Music Awards '07, στην κατηγορία «Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip», αποτελείται από δύο μέρη, εκ των οποίων:
 - το πρώτο, γυρισμένο σε μυστική τοποθεσία στην κορυφή κεντρικού λόφου της πόλης της Κέρκυρας που είχαν καταλάβει οι Κερκυραίοι δημοκρατικοί κατά τον εμφύλιο του καλοκαιριού του 427 π.Χ. (στον ίδιο λόφο είχε γυριστεί και το πρώτο «clio-bli-clit» των Κόρε. Ύδρο., τον Οκτώβριο του 1994 μ.Χ.), παρουσιάζει για πρώτη φορά από την αποκηρυγμένη εποχή τα μέλη του συγκροτήματος να υποδύονται ρόλους σε ένα ρεσιτάλ φτηνής (λόγω χαμηλού budget κυρίως) υποκριτικής σε μια υποτιθέμενη υπόθεση της κακιάς ώρας (λόγω της τραγικότητάς της κυρίως). [Χαρακτηριστικό είναι ότι για την εξεύρεση τοποθεσίας για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων του α΄ μέρους «ενοχλήθηκε» σχεδόν όλη η εκπεσούσα μπουρζουαζία της Κέρκυρας και οι φέροντες το έμβλημα του ευρώ στην κόρη του ματιού περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ανάλγητοι διαχειριστές της ακίνητης περιουσίας της, μέχρι που -χτυπώντας τυχαία μια πόρτα της πολεοδομίας του Δήμου Κερκυραίων που ανάβλυζε κουλτούρα- πέσαμε πάνω στον πολύ κο Σπύρο Μισθό και τα πράγματα πήραν τη «φυσιολογική» οδό της κατόπιν αδείας παραβίασης ενός συρματοπλέγματος.]
- το δεύτερο, γυρισμένο πρώτο χρονικά (12 Απριλίου) στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας μετά από ευγενική τρίωρη παραχώρηση (παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του θεάτρου το συγκεκριμένο διάστημα) του Δ/ντή του [προς Θεού, όχι για τους Κόρε. Ύδρο., «μόνο για το Γιάννη και το γιο του»], παρουσιάζει το συγκρότημα να ερμηνεύει «ζωντανά» το αντίστοιχο μέρος του κομματιού. [Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο γύρισμα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν από το βιντεογραφικό επιτελείο της Ανούσιας Έντασης 2,5 κάμερες, πλήρης φωτισμός (με ευχαριστίες στο φωτιστή του Δημοτικού Θεάτρου και πατέρα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σε καλλιτεχνικό ριάλιτι, Ανδρέα Βενετσιάνο) και πούρδα (με ευχαριστίες στη Μαργαρίτα).]
Η παραγωγή-γολγοθάς, που απασχολεί το συγκρότημα από τις αρχές Απριλίου, ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Ανούσια Ένταση, δηλαδή στο συγκρότημα, χωρίς την παραμικρή οικονομική συμβολή από εξωτερικό παράγοντα ή εταιρεία, αλλά με τη φιλική ανυπολόγιστης αξίας συνεισφορά της ελίτ των Κερκυραίων εικονοληπτών, Μανόλη Λίβερη και Θεόδωρου Λάκη.
Στις τηλεοπτικές (ελπίζουμε) οθόνες σας σύντομα (ελπίζουμε).
[Περισσότερες παρασκηνιακές λεπτομέρειες αμέσως μετά την πρώτη προβολή.]
Διαβάστε επίσης:
Ένα διαμάντι στους Κόρε. Ύδρο. [+ σφήνα για την πορεία των γυρισμάτων του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»] (20.04.2006)
«Όχι πια Έρωτες»: εν αναμονή της τηλεοπτικής πρεμιέρας [αναδρομικό νέο για την ολοκλήρωση της παραγωγής του νέου video-clip των Κόρε. Ύδρο.] (20.02.2006)
|