Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...


Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

2008

Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 15: (Και) Τιτούγεννα το tudio
(24.12.2008)


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 14: Στην τελική ευθεία ο πιο «σκληρός» δίσκος των Κόρε. Ύδρο.
(12.12.2008)
Χρονιά πολλά!
Στην τελική (αλλά όχι τελική-τελική ακόμα) ευθεία της παραγωγής βρίσκεται ο επερχόμενος τρίτος δίσκος των Κόρε. Ύδρο., που αναμένεται να κυκλοφορήσει εκτός απροόπτου κάααποια στιγμή μέσα στο 2009, με επικρατέστερες ημερομηνίες τις 14.02 (απομακρύνεται), 29.02 (ρεαλιστικό), 02.03, 01.04, 21.05, 17.06, 14.09, 20.10, 17.11, 12.12 και 31.12.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον (ολοένα και συρρικνούμενο) περίγυρο του συγκροτήματος ο δίσκος, που, για να μιλήσουμε σοβαρά, δε βρίσκεται παρά μερικά βήματα (αναπήρου πολέμου) πριν το στάδιο της μίξης, είναι ένα (μαγικό) μείγμα 60’s Pop, Motown και Νέου Κύματος με πολλά λυρικά και epic στοιχεία (κάτι μεταξύ Gipsy Kings και Στράτου Διονυσίου), ακουστικός στο μεγαλύτερο μέρος του, με τις ηλ. κιοθάρες να μετριούνται (κατ’ επιλογή και όχι κατ’ ανάγκη) στα δάχτυλα του ενός χεριού συνταξιούχου τορναδόρου σιδήρου. Θεματικά ο δίσκος παρουσιάζει επίσης πολύ μεγάλη απόκλιση από τον προκάτοχό του, καθώς δεν περιέχει ούτε ένα «κλασικό καψουροτράγουδο», δικαιώνοντας σχετική προ δι(+)ετίας δήλωση των δημιουργών του, ενώ αντιθέτως καταπιάνεται με θέματα-ταμπού όπως η ανεργία, ο θεσμός του αρραβώνα και η εν γένει κοινωνική υποκρισία στη διαχρονία της, η ψυχασθένεια και ο εγκλεισμός, η σύνθετη «μέθοδος των τριών», η συντέλεια του κόσμου, ο τελικός του Ολυμπιακού Τουρνουά Πόλο του 1956 στη Μελβούρνη, ο ετεροφυλοφιλικός έρωτας στους κόλπους της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας και η πικρή γεύση που συνοδεύει την απομυθοποίηση εξιδανικευμένων μορφών στην τέταρτη διάσταση. Η λακωνική δήλωση του Π.Ε. Δημητριάδη στον ρεπόρτερ του koreydro.gr Μίνω Μίνο «[Ο δίσκος] δεν είναι sexy» και (κυρίως) η προσθήκη του Αλέξανδρου Μακρή «Είναι όμως "όποιος αντέξει"» τα λένε όλα.
Ο επικρατέστερος μέχρι στιγμής τίτλος για το δίσκο είναι «Ο Αριστείδης με Μουστάκι».Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 13: Το χρονικό μιας τραγωδίας
(02.12.2008)
Μετά τις απανωτές αποχωρήσεις/απομακρύνσεις των (χρονολογικά) Σ.Σ., Ν.Β., Α.Α., καί τα δύο εναπομείναντα μέλη των Κόρε. Ύδρο., Π.Ε.Δ. (1993) και Α.Μ. (2001), αποτελούν «παρελθόν για το συγκρότημα»! Η σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε αργά χτες το βράδυ μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στα γραφεία της Ανούσιας Έντασης στα Καψαγγούρια Ποταμού, αναφέρει ως αιτία της απόλυσης των δύο ανδρών, μετά από 8 συναπτά έτη επιτυχημένης κοινής παρουσίας στο τιμόνι του κερκυραϊκού συγκροτήματος, την έντονη δυσαρέσκεια των διοικούντων την ...ΠΑΕ για την εμφάνιση χυδαίου ανάστροφου μηνύματος σε ένα εκ των τραγουδιών που προορίζονται για τον επερχόμενο τρίτο δίσκο των ΚΥ.
Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το επίμαχο μήνυμα κρύβεται στο τραγούδι με τον τίτλο «Το Τελευταίο (Μας) Καλοκαίρι» και είναι η φράση (αν είστε κάτω από 18, παρακαλούμε σταματήστε να διαβάζετε ΤΩΡΑ!) «καυλωμένη σαραντάρα». Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι ηχογραφήσεις του δίσκου θα συνεχιστούν κανονικά με (μοναδικό) υπηρεσιακό μέλος τον Θανάση «Παραγωγό» Δανίλη, ο οποίος, με εμπειρία από ηχογραφήσεις ούτε λίγο ούτε πολύ 7 κυκλοφοριών των ΚΥ, έχει ήδη αναλάβει με περισσό ζήλο τα νέα του καθήκοντα. Οι δύο πρώην πλέον ισχυροί άνδρες των ΚΥ αμέσως μετά την απόλυσή τους εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, όπου αναφέρουν ότι είναι τα εξιλαστήρια θύματα και φωτογραφίζουν ως βασικούς υπαίτιους για το συμβάν τους Χυδαίους Φρουρούς, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ συναντήθηκαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας, όπου και συνέφαγαν, και αύριο το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στην οποία και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια.
Να θυμίσουμε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε απασχολήσει τους ιθύνοντες της Ανούσιας Έντασης και κατά τη διάρκεια της μίξης του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, το καλοκαίρι του 2002, καθώς κατά την συμπτωματική ανάστροφη αναπαραγωγή του τραγουδιού «Μη Με Ρωτάς» είχε ακουστεί καθαρά η φράση «Θα πεθάνει η Ορθοδοξία», γεγονός το οποίο τελικώς δεν είχε συνέπειες, καθώς στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων είχε επικρατήσει η θέση της παράταξης των Χυδαίων Φρουρών, που ποτέ δεν έκρυψε τις στενές σχέσεις της με την Εκκλησία του Σατανά.

ρεπορτάζ: Μίνως ΜίνοςΈλα! Έφυγε! Όνειρο!: Σε τελικό στάδιο οι ηχογραφήσεις (σύντομη ανασκόπηση Οκτωβρίου) [ή Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 12]
(03.11.2008)
Χρόνια πολλά και καλό μήνα!
Με επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία στέφθηκαν οι δύο συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν στο σαλόνι της Οικίας Μακρή (Κυριακές 12 και 19.10) με μικρό σύνολο εγχόρδων αποτελούμενο από επίλεκτους μουσικούς της Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μακρή και την καθοδήγηση του ζεύγους Αμβρόσιου Βλαχόπουλου και Ρεντόνας Κόλα (βιολοντσέλα και βιολιά/"βιόλες" αντίστοιχα) στα πλαίσια των ηχογραφήσεων του τρίτου δίσκου των Κόρε. Ύδρο., που πλέον μπορούμε «ελαφράι τηι καρδίαϊ» να πούμε ότι βρίσκονται σε (κάααποιο) τελικό στάδιο.
Εξάλλου, πλην των κλασικών, και ακατανόμαστο λαϊκό έγχορδο πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του στούντιο ηχογραφήσεων της Ανούσιας Έντασης μέσα στο μήνα Οκτώβριο, υποσχόμενο στους φανατικούς φίλους του συγκροτήματος άλλης τάξεως συγκινήσεις.

[Να σημειώσουμε ότι ο Αμβρόσιος Βλαχόπουλος είναι ο μοναδικός σταθερός δισκογραφικός συνεργάτης (μουσικός) του διδύμου Μακρή-Δημητριάδη από το 2002 μέχρι σήμερα.]


Ευλογημένος ο ερχόμενος δίσκος [ή Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 11]
(02.10.2008)
Σε προχωρημένο αλλά μακριά ακόμα από το τελικό στάδιο βρίσκονται οι ηχογραφήσεις του τρίτου δίσκου των Κόρε. Ύδρο., που για άλλη μια φορά παίρνουν διαστάσεις μαρτυρίου για το πυρηνικό δίδυμο Δημητριάδη-Μακρή. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το άντρο της Μητανιόλας, η δυσκαμψία έγκειται στο ότι τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου βασίζονται σε προηγουμένως μη περιγραφείσες εξωσωματικές εμπειρίες, ενώ ένα ολόκληρο τραγούδι με εύγλωττο τίτλο υπαγορεύτηκε από τον ίδιο τον Τρισκατάρατο (παρουσία του Κώστα Χαρδαβέλλα), κατά τη διάρκεια του ύπνου. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, ο «σταυρός του μαρτυρίου», που διανύει τον τέταρτο μήνα της πορείας προς το Γολγοθά (Βραχατίου Κορινθίας), πέρασε και από τον Καθεδρικό Ναό των Καθολικών της Κέρκυρας (Ντόμο), όπου occasione data ηχογραφήθηκε και το εκκλησιαστικό οργάνο (Πατέρα Μάριε, ευχαριστούμε!).
Να θυμίσουμε ότι για αυτό το δίσκο ο Κόρε. και ο Ύδρο. περιστοιχίζονται, εκτός από το εικαστικό/τεχνικό δίδυμο "Καραμπατζάκη"-Αμύγδαλου, το διοικητικό δίδυμο Μακρή(Δ.)-Ξαγοράρη και το επιτελικό δίδυμο Δανίλη-Άνθη(Β.), και από τον «λιλιπούτειο» ντράμερ Φοίβο Άνθη, ο οποίος προσελήφθη προσφάτως με σύμβαση, λόγω των εξωπραγματικών προσόντων του, απεριορίστου χρόνου. Αλλά και ηθικά από όλους εσάς.
Και γιατί εσείς το ζητήσατε και δε μπορούμε παρά να το δεχτούμε, πάρτε ένα ακόμα μωσαϊκό από τις «ηχογραφήσεις»!


Μια νέα 'ποχή Ανθ-ίζει στους Κόρε. Ύδρο.
(08.09.2008)
Ναι, καλά θ' ακούσετε: είναι 14άρων, δε μασάει, και είναι ο νέος ντράμερ των Κόρε. Ύδρο. (μετά την πρόσφατη «εξαφάνιση» του Α.Α.). Ο «μικρός» Φοίβος Άνθης (για πολύς «εμπειρογνώμονες», το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει το νησί τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο όργανο) έχει προσχωρήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, με εκπληκτικά ήδη αποτελέσματα, στο δίδυμο Δημητριάδη-Μακρή(-Αρβανιτάκη-Αμύγδαλου/Δανίλη-Μακρή-Ξαγοράρη), για την ηχογράφηση του τρίτου δίσκου των Κόρε. Ύδρο., που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο (σχετική ενημέρωση σύντομα).
«Θυμίζουμε» ότι από τις αρχές της χρονιάς αποχώρησε από τους Κόρε. Ύδρο. ο Σ.Σ. (2005) και «εξαφανίστηκαν» οι Ν.Β. (2005) και Α.Α. (2004), ενώ έφυγε από την Κέρκυρα λόγω ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού του στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ο «ζωντανός» μπασίστας Παναγιώτης Διαμάντης (2006), τον οποίο και ευχαριστούμε εξαιρέτως για την πολύπλευρη ανιδιοτελή προσφορά του στο συγκρότημα. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του αντικαταστάτη του (Πάρε τηλέφωνο, λεβεdιά, να τεγειώνει αυτή η 'στορία).


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 10: Πάμε όπως παγιά!
(11.08.2008)


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 9: «Παγώνουν» οι ηχογραφήσεις λόγω Ο.Α.
(09.08.2008, 01:55)
Οι Κόρε. Ύδρο., πάντοτε και πάντα πιστοί στα αρχαία ελληνικά ιδεώδη, αποφάσισαν προ ολίγων ωρών να «παγώσουν» τις ηχογραφήσεις του δίσκου μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, παρά την πικρία για τον άδικο αποκλεισμό τους από την ελληνική αποστολή στο αγώνισμα του Τέννις επί Χόρτου με Ρακέτες Θαλάσσης σε Φιλέ Μπάντμιντον, στο οποίο επιδίδονται σε επίπεδο πρωταθλητισμού από τις αρχές του καλοκαιριού.Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 8: Ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις!
(29.07.2008)


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 7: Τσωπάτε παιδιά, «εψόφησε»...
(16.07.2008)


Οι Κόρε. Ύδρο. μελάνε [sic] στο SouthernRock.gr
(15.07.2008)
Διαβάστε τη συνέντευξη [πληκτρολογήστε "κορε" στην Εύρεση του φυλλομετρητή ή κατεβείτε μέχρι να σκιρτήσει κάτι] που έδωσε στο site SouthernRock.gr το συγκρότημα που εδώ και 15 χρόνια υπηρετεί πιστά τον συγκεκριμένο ήχο.


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 6: Στον αέρα οι ηχογραφήσεις!
(10.07.2008)
Στον αέρα έχουν τιναχτεί εδώ και μερικές μέρες οι ηχογραφήσεις του τρίτου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. λόγω εισβολής μόστακα στο studio της Ανούσιας Έντασης στη Μητανιόλα Πικουλάτικων. Ο μόστακας εισέβαλε στο studio την περασμένη Κυριακή το βράδυ, μόλις πέντε μέρες μετά την έναρξη των ηχογραφήσεων, και μετά από νυχτερινή περιήγηση στον φιλοτεχνημένο από το Γιώργι Αρβανιτάκι εικονικό βιότοπο του studio προς εξεύρεση τροφής ή/και ερωτικού συντρόφου εθεάθη για τελευταία φορά από τον Αλέξανδρο Μακρή τη Δευτέρα το πρωί να ισορροπεί στο ξύλο της βάσης της οροφής του πιάνου, που ήταν ανοιχτή λόγω της ηχογράφησης. Έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί, με επικρατέστερη την υπόθεση να βρίσκεται στο εσωτερικό του πιάνου, καθώς έχει παρατηρηθεί η παραγωγή ενός περίεργου ήχου κατά την πίεση συγκεκριμένου πλήκτρου (ΦΑ#, 5η οκτάβα).
Η απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη έχει οδηγήσει σε πραγματική παράλυση τις ηχογραφήσεις, που ελπίζεται να συνεχιστούν αμέσως μετά την επιχείρηση απεντόμωσης που θα πραγματοποιηθεί απόψε από ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα χελιδονιών, που φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο του studio. Ερωτηθείς (από γείτονα) για το περαστατικό ο Π.Ε. Δημητριάδης δήλωσε χτες αργά το βράδυ κατά την αποχώρησή του από την Οικία Μακρή: «Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει μόστακας στο studio. Στις ηχογραφήσεις της Φτηνής Ποπ είχαμε 2 και 3 μαζί, αλλά έφευγαν από μόνοι τους. Ακόμα και ένα μποντικέλι που είχε μπει κάποτε έφυγε μέσα σε δύο μέρες. Αυτός δε λέει να φύγει με τίποτα. Μιλήσαμε σήμερα με τα "παιδιά" και μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.»


Πρωτοφανής τραγωδία στα εγκαίνια του ανακαινισμένου studio ηχογραφήσεων της Ανούσιας Έντασης - Το αγίασμα έσωσε τους Κόρε. Ύδρο.!
(30.06.2008)
Τραγική κατάληξη είχαν τα εγκαίνια του super ανακαινισμένου studio ηχογραφήσεων της Ανούσιας Έντασης, που τελέστηκαν προχτές το μεσημέρι στη Μητανιόλα Πικουλάτικων παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων από το χώρο της μαχητικής πολιτικής και θεολογίας, μεταξύ των οποίων ο έκπτωτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος και ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα, που τέλεσαν και τον αγιασμό, ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Κύπρου Πενταγί Χριστοφόρου-Μπελόζογλου, ο τσάρος της Τσετσενίας Νικόλαος Β΄ ο Μεγαλοπρεπής, ο πρίγκηπας του Γιβραλτάρ Χουάν Αντόνιο Μαρία Ντε Λα Πόρτα Ντε Λα Μεντιτεράνια, ο εκδιωγμένος ηγέτης των ιθαγενών της Γροιλανδίας Σβεν Ν. Χόλγκερσον, ο επίτιμος πρόεδρος των απανταχού Ρομ Ιησούς Μάνγκας καθώς και ένοπλοι εκπρόσωποι αυτονομιστικών κινημάτων και οργανώσεων, που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αναφέρουμε.
Όλοι διεκομίσθησαν με συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου και υπέκυψαν. Αιτία της δηλητηρίασης, τα ληγμένα νερά που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Από το θάνατο διασώθηκαν μόνο οι Π.Ε. Δημητριάδης και Αλέξανδρος Μακρής, που κατανάλωσαν μόνο αγίασμα, με αποτέλεσμα οι ηχογραφήσεις του τρίτου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. να πραγματοποιηθούν κανονικά από την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουλίου και για όλο το καλοκαίρι. Την κυβέρνηση της Ελλάδας εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Κυριάκος Ιωαννίδης και ο βουλευτής Γιάννης Μητσοτάκης.

> Αγώνας που τέλειωσε δεν είναι αγώνας

Και γαμώ τα promotion από το τίποτα: Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΜΑΧ που κυκλοφορεί! (βουτιές στο βούρκο, μέρος 2)
(24.06.2008)
Δείτε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού ΜΑΧ την πολυσυζητημένη ήδη φωτογράφηση-φωτιά του Π.Ε. Δημητριάδη με τον Αλέξανδρο Μακρή εν είδει χαπιού, που έκλεψε την παράσταση από τη Σάσα Μπάστα. Μάθετε τα πάντα για την επωνομαζόμενη «πνευματική» σχέση των δύο. [μετάβαση στα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ]

[σημείωση: Η φωτογράφηση έγινε (κατόπιν μονοήμερης αδείας από τις φυλακές Ι.Ψ.Δ., στις οποίες ο τραγουδιστής των Κόρε. Ύδρο. κρατείται έγκλειστος εδώ και μερικούς μήνες) χωρίς τη μεσολάβηση δισκογραφικής εταιρίας, αλλά με μέσο από το χώρο της εκκλησίας του Σατανά.]

Σχετικό νέο:
Και γαμώ τα promotion η ΕΜΙ!: Το PENTHOUSE για τη Φτηνή Ποπ... (20.04.2006)


Μέσα στο ντάβανο τα εγκαίνια του ανακαινισμένου studio ηχογραφήσεων της Ανούσιας Έντασης
(24.06.2008)
Το Σάββατο 28 Ιουνίου και ώρα 16:00 θα τελεστούν τα εγκαίνια του προσφάτως σούπερ ανακαινισμένου studio της Ανούσιας Έντασης στα Πικουλάτικα, όπου κατά παράδοση θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων του νέου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε όλους τους παρευρεθησομένους θα μοιραστούν μπάλες του μπάσκετ και ληγμένα νερά. Σας περιμένουμε!


Στις 6 Ιουνίου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων
(27.05.2008)
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη πρώτη γενική συνέλευση της πολυμετοχικής Ανούσιας Έντασης υπό την προεδρία του νέου Προέδρου της εταιρείας, Ελληνοκύπριου εφοπλιστή Κατερίνα Γιατρή, με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η κάλυψη της θέσης του κιθαρίστα μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Σ.Σ. θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη μεταγραφική φροντίδα της νέας Διοίκησης.


Πολυμετοχική Ανούσια Ένταση!
(26.05.2008)
Νέα σελίδα στην ιστορία της Ανούσιας Έντασης άνοιξε με την ανακοίνωση της παραχώρησης του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών της θρυλικής εταιρείας από τον ιδιοκτήτη και Πρόεδρό της Κων/νο Αμύγδαλο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οικογένεια Αμυγδάλου θα κρατήσει το 50% των μετοχών και θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό της την εταιρεία, ενώ το υπόλοιπο 10% ανήκει στο ερασιτεχνικό τμήμα.
Σε μαραθώνια σύσκεψη που έγινε χτες το μεσημέρι στα γραφεία του επιχειρηματία Ιωάννη-Αρμάνδου Μακρή στα Παγκρατέικα, παρουσία του νυν Προέδρου και των δύο ακόμη ισχυρών ανδρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην πολυμετοχική Ανούσια Ένταση, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 500 ευρώ. «Με την απόφασή του αυτή ο Τσύγαλος έκαμε ένα μεγάλο βήμα προς μία νέα εποχή για την εταιρεία τση καρδιάς μας, με δίχως εγωισμούς και ηγεμονίες», επεσήμανε σε γραπτή του δήλωση ο πρώτος Πρόεδρος της εταιρείας, γνωστός μεγαλοχασισοκαλλιεργητής Τότος Αγάθος. «Στόχος η Eurovision», δήλωσε έξω από τα γραφεία του επιχειρηματία ο Γεράσιμος Καββαδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για τη θέση του Προέδρου της ροζ εταιρείας είναι ο εφοπλιστής πατέρας νεαρού ιερομόναχου, γνωστού από την ανάμειξή του στην παρα-τρομοκρατική οργάνωση «Χυδαίοι Φρουροί», ενώ η θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή θα προταθεί όπως όλα δείχνουν στον παλαίμαχο εξωσχολικό αγωνιστή της εταιρείας Βασιλάκη Αντωνίου, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την έλευση στην Κέρκυρα του πολυνίκη στο διαγωνισμό της Eurovision Ελληνοαλβανού χορογράφου Vassili Bequiraj, για να συζητήσει με τους διοικούντες την εταιρεία την ανάληψη της καλλιτεχνικής ηγεσίας. Τη Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου θα αναλάβει ξανά, μετά την επιτυχημένη περσινή του θητεία στο συγκεκριμένο πόστο, ο πατέρας Βασίλειος Άνθης.

Σχετικά νέα:
Ανούσια νέα (28.01.2008)
Ανούσια Ένταση για όλους! (06.10.2007)


Οι Κόρε. Ύδρο. στο GLAMOUR (βουτιές στο βούρκο, μέρος 1)
(05.05.2008)
Διαβάστε στο τρέχον τεύχος του περιοδικού GLAMOUR τη συνέντευξη που έδωσε ο Π.Ε. Δημητριάδης στον Γιάννη Σαμούρκα στις 3 Νοεμβρίου 2007. Η συνοδεύουσα φωτο. θεωρείσθω άκυρη. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]

[σημείωση: Η συνέντευξη έγινε χωρίς τη μεσολάβηση δισκογραφικής εταιρίας, αλλά με μέσο από το χωριό του Αλέξη.]


Και οι Αρτινοί αγαπούν τους Ύδρο. Κόρε.
(01.04.2008)
Δευτέρα 07.04, μεταξύ 21:00 και 23:00: Live.artinoi.gr. Σε καταστολή.


7 τραγούδια θα σου πω, παρόλο που σε αγαπώ*: Ο Πάντα Ε. στο SONIK
(19.02.2008)
Ο συντάκτης του μουσικού περιοδικού SONIK Θοδωρής Κανελλόπουλος ζήτησε από τον Π.Ε. Δημητριάδη (Π. = «(Πάντοτε και) Πάντα» και όχι «Παντελής») να του πει, για τις ανάγκες της στήλης The Magnificent 7 του περιοδικού, 7 τραγούδια που τον επηρέσαν/σημάδεψαν. Οι επιλογές του τραγουδιστή κ.λπ. των Κόρε. Ύδρο. δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού και μπορείται να τις δείτε και από εδώ, μαζί με τις απαραίτητες διορθώσεις στη διορθώτρια του περιοδικού. [Τη συνοδευτική του κειμένου φωτογραφία έβγαλε ο Κων/νος Αμύγδαλος στο «Γιορτή της Μπύρας» στη «Βερολίνο» (12.07).]

*Κόρε. Ύδρο., «Χίλιες και Μία Δικαιολογίες» [Άδικος Κόπος, Οδυσσέα, 1997]


«Έμειν' ένας» (Μ. Μαγιολαδίτης, 1996)*: Προκήρυξη για την πλήρωση δύο (προς το παρόν) κενών θέσεων στους Κόρε. Ύδρο. - Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα!
(14.02.2008)
Οι Κόρε. Ύδρο. ζητούν «γαμάτο» κιθαρίστα και μπασίστα «με αρχίδια», για να τους πλαισιώσουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και εξής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι 1) μόνιμοι κάτοικοι Κέρκυρας ή διατεθειμένοι να τα παρατήσουν όλα και να μετακομίσουν στην Κέρκυρα για εύλογο χρονικό διάστημα και 2) fans του συγκροτήματος.
Η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος αποτελεί αυτομάτως και υποψηφιότητα για συμμετοχή στις ηχογραφήσεις του νέου δίσκου του συγκροτήματος το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ ανοιχτή είναι η προοπτική μόνιμης συνεργασίας.
Θα πραγματοποιηθεί α) συμπλήρωση σύντομου ερωτηματολογίου και β) audition. Για να μην εξελιχθεί το όνειρο σε πραγματικό εφιάλτη...

ΠροΕδρικό Διάταγμα, εκ της «χούντας στο συγκρότημα»

*Κόρε. Ύδρο., «Ντάβανος»


Ανούσια νέα
(28.01.2008)
- Δύο νέα site σχεδίασης και υλοποίησης Ανούσιας Έντασης έχουν σκάσει σαν βόμβες εδώ και μερικές μέρες στο ελληνικό διαδίκτυο. Πρόκειται για τη νέα έκδοση της αφιερωμένης στον Τζίμη Πανούση ιστοσελίδας tzimakos.gr και για το site του κερκυραϊκού studio ΗΧΩ, όπου πραγματοποιούν τις πρόβες για τις συναυλίες τους οι Κόρε. Ύδρο..
Και οι δύο ιστοσελίδες σχεδιάστηκαν από τον άρτι παλινορθωθέντα Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ανούσιας Έντασης, Γιώργο Αρβανιτάκη. [Σύμφωνα με το νέο καταστατικό της Ανούσιας Έντασης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ομάδας ορίζεται αυτομάτως αυτός που παραδίδει το τελευταίο έργο.]
- Στο στάδιο του μοντάζ βρίσκεται το πρώτο εκτός Κόρε. Ύδρο. video-clip της Ανούσιας Έντασης για το τραγούδι «Contact Improvisation» του πατρινού συγκροτήματος Abbie Gale. Το video, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Διαμάντη («Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»), αναμένεται να παραδοθεί στη φιλική εταιρεία Inner Ear λίγο πριν το τέλος του καρναβαλιού.
- Ανούσια Ένταση: Όπως το εκλεκτό κρασί Ιωακειμίδη, μόνο για φίλους.

Έσκασε σαν πραγματική βόμβα:
Jazra


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 4: Tο «pro-demo 2008»
(10.01.2008)
Με χαρά σας γνωστοποιούμε ότι κυκλοφορεί ήδη μεταξύ των μελών της παρακαλλιτεχνικής οργάνωσης «ΑνΟΥσΙΑ ΕντΑσΗoMe PRoDuCTioNS» που φέρουν τους βαθμούς από 66 έως 64 το διάρκειας 46 λεπτών ηχογραφημένο στα ερείπια των ιστορικών studio της COLUMBIA «pro-demo 2008», αποτελούμενο από 14 tracks, ήτοι 11 τραγούδια (+ 3 τύπου «reprise» «εκτός ορίων» μίξεις/εκτέλεσεις για 3 από αυτά), που όλα προορίζονται για τον επερχόμενο, τρίτο δίσκο των Κόρε. Ύδρο., ο οποίος σύμφωνα με αδιασταύρωτες ακόμα πληροφορίες θα είναι, όπως κάθε κυκλοφορία του συγκροτήματος, ένας ύμνος στην αιώνια παιδικότητα και το μεταφυσικό πέπλο που την περιβάλλει, με κυρίαρχα (και) αυτή τη φορά συναισθήματα την πίκρα, την ευθύνη (συναισθηματική και μη) και την ανένδοτη εναντίωση στην κοινή αλήθεια.
Συντονιστείτε για νεότερες εξελίξεις σχετικά με την «πορεία προς τον τρίτο δίσκο» αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα. Ως τότε, μπορείτε να παρακολουθείτε σποραδικά (γιατί όχι και καθημερινά) το αγαπημένο σας site για άλλα ωραία πράγματα, εκπλήξεων μη αποκλειομένων.

Σχετικά νέα:
Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 3: 9 όλο μεμίας (26.12.2007)
Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 2: Η Αγγλία (02.12.2007)
Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 1: Tο «pro-demo 2007» (21.10.2007)


Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2007
(01.01.2008 [τελευταία ενημέρωση: 10.01])
Χωρίς πολλά-πολλά φέτος.
Οι «επικεφαλής» των Κόρε. Ύδρο. και της Ανούσιας Έντασης αντίστοιχα και εκλέκτορες του επιδραστικότατου, όπως τελικά εξελίσσεται, «τραγουδιού της ημέρας» μοιράζονται μαζί μας τους δίσκους και τα τραγούδια που ξεχώρισαν αξιολογικά μέσα από πλειάδα ξένων και τριάδα ελληνικών κυκλοφοριών του 2007. Και διάφορα άλλα.

Π.Ε. Δημητριάδης

Οι δίσκοι του 2007 που άκουσα περισσότερο μέσα στο 2007:

1. THE NATIONAL - Boxer
2. THE BESNARD LAKES - Are the Dark Horse
3. JENS LEKMAN - Night Falls Over Kortedala
4. PANDA BEAR - Person Pitch
5. STARS OF THE LID - And Their Refinement of the Decline
6. BURIAL - Untrue
7. BATTLES - Mirrored
8. RADIOHEAD - In Rainbows
9. YEASAYER - All Hour Cymbals
10. STUDIO - Yearbook 1
11. PATRICK WOLF - The Magic Position
12. SPOON - Ga Ga Ga Ga Ga
13. M.I.A. - Kala
14. OKKERVIL RIVER - The Stage Names
15. OF MONTREAL - Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
16. THE FIELD - From Here We Go Sublime
17. JUSTICE - ?
18. DEERHUNTER - Cryptograms
19. MARISSA NADLER - Songs III, Bird on the Water
20. THE CLIENTELE - God Save The Clientele
rap:
 
1. PHAROAHE MONCH - Desire
2. DIZZEE RASCAL - Maths + English
3. EL-P - I'll Sleep When You're Dead
4. KANYE WEST - Graduation
5. JAY-Z - American Gangster
Ελλάδα:
 
1. MARY AND THE BOY - Mary Αnd The Boy

δίσκος του 2006 που αγάπησα μέσα στο 2007:
FLYING CANYON - Flying Canyon
δίσκος από το απώτερο παρελθόν που αγάπησα μέσα στο 2007:
THE REPLACEMENTS - Let It Be


Τα τραγούδια που με σημάδεψαν (περισσότερο) μέσα στο 2007:

 
1. The Clientele - Dreams Of Leaving
2. The National - Mistaken For Strangers
3. A Place To Bury Strangers - The Falling Sun
4. The Besnard Lakes - Because Tonight
5. Marissa Nadler - Thinking Of You
6. The Rosebuds - My Punishment For Fighting
7. Yeasayer - 2080
8. Of Montreal - The Past is a Grotesque Animal
9. Black Kids - Hurricane Jane
10. The Twilight Sad - Mapped By What Surrounded Them
11. Glass Candy - Rolling Down the Hills (spring demo)
12. Chromeo - Bonafied Lovin' (Tough Guys)
13. Jens Lekman - Your Arms Around Me
14. Papercuts - Summer Long
15. Patrick Wolf - The Magic Position
16. Liars - Protection
17. Spoon - The Ghost Of You Lingers
18. Radiohead - Nude
19. Jens Lekman - A Postcard To Nina
20. The Arcade Fire - (Antichrist Television Blues)
21. Μ.Ι.Α. - Paper Planes
22. Studio - Life's A Beach!
23. Yeah Yeah Yeahs - Down Boy
24. Les Savy Fav - The Equestrian
25. Thurston feat. Christina Carter - Honest James
  διασκευή:
  Grizzly Bear - He Hit Me (And It Felt Like A Kiss) [The Crystals]
  ελληνικά:
 
1. Χρήστος Αλεξόπουλος feat. Μαρία Λατσίνου - Χαμένη Γενιά
2. Μητέρα Φάλαινα Τυφλή - Εκεί Που Θα Ζήσω
3. Σπύρος Γραμμένος - Το Τέσσερα
4. Ρούς - Το Άδικο Στο Σώμα
5. Νίκος Καρβέλας - Θρίλερ (γι' αυτό το πώς...)
-. Ντουρίμ ο Αισθησιακός - Αισθησιακά
  ελληνικά αγγλόφωνα:
 
1. Kida - There I Belong
2. Lolek - Have You Noticed
3. Abbie Gale - Lovesong
4. Your Hand In Mine - The Youngest One Had A Rose in His Mouth
5. "Margarita" - Am I Alone?

στίχος:
- "From your mouth speaks your lovely voice / The softest words ever spoken / What's broken can always be fixed / But what's fixed will always be broken"
(Jens Lekman, "Your Arms Around Me")
- "Χαμένη γενιά / Λίγο πριν σφίξουν οι κώλοι / Εκεί χαθήκαμε όλοι / Έγινε η ελπίδα σκλαβιά"
(Χρήστος Αλεξόπουλος, "Χαμένη Γενιά")

live:
Akron/Family / Phosphorescent
[The Faversham, Leeds, 01.12.07]Κ.Υ. Αμύγδαλος

Με κάθε επιφύλαξη και γνωρίζοντας ότι αύριο μπορεί να είναι διαφορετικοί...

1. JENS LEKMAN - Night Falls Over Kortedala
2. LCD SOUNDSYSTEM - Sound of Silver
3. RADIOHEAD - In Rainbows
4. M.I.A. - Kala
5. THE FIELD - From Here We Go Sublime
6. BURIAL - Untrue
7. THE NATIONAL - Boxer
8. PATRICK WOLF - The Magic Position
9. ARCADE FIRE - Neon Bible
10. SPOON - Ga Ga Ga Ga Ga
11. PANDA BEAR - Person Pitch
12. STUDIO - Yearbook 1
13. VARIOUS ARTISTS - After Dark
14. THE TOUGH ALLIANCE - A New Chance
15. BATTLES - Mirrored
16. MARISSA NADLER - Songs III: Bird On the Water
17. KANYE WEST - Graduation
18. FEIST - The Reminder
19. JUSTICE - ?
20. LIL WAYNE - Da Drought 3
  ελληνικός:
 
  YOUR HAND IN MINE - Your Hand In Mine EP


Τα καλύτερα τραγούδια του 2007:

 
1. M.I.A. - Paper Planes
2. Andrew Bird - Imitosis
3. Jens Lekman - Friday Night At the Drive-In Bingo
4. Black Kids - I've Underestimated My Charm (Again)
5. Studio - Out There
6. Of Montreal - The Past is a Grotesque Animal
7. LCD Soundsystem - Someone Great
8. Modest Mouse - Dashboard
9. Glass Candy - Candy Castle
10. Yeah Yeah Yeahs - Down Boy
11. The National - Mistaken for Strangers
12. Patrick Wolf - The Magic Position
13. Liars - Protection
14. Air France - Beach Party
15. Glass Candy - Rolling Down The Hills (spring demo)
16. Panda Bear - Bros
17. Gui Boratto - Beautiful Life
18. Bat For Lashes - What's A Girl To Do?
19. Yeasayer - 2080
20. !!! - A New Name
21. The Field - A Paw In My Face
22. Manu Chao - Tristeza Maleza
23. The Arcade Fire - Ocean of Noise
24. The Rosebuds - My Punishment for Fighting
25. Jens Lekman - I'm Leaving You Because I Don't Love You
 

 

 

Καλύτερο EP:

Black Kids - Wizard of Ahhhs

Στιγμή-σοκ του 2007:

Radiohead - Nude (3:00-3:09)

Τραγούδια από το παρελθόν που αγάπησα μέσα στο 2007:
Erasure - Love To Hate You (1991)
Frankie Valli & The Four Seasons - Beggin' (1967)

επιμέλεια: Χτουλού Ιωακειμίδης

Σχετικά νέα:
Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2006 (β' μέρος: Τα τραγούδια της χρονιάς) (02.01.2007)
Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2006 (α' μέρος: Οι δίσκοι της χρονιάς) (01.01.2007)
Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2005(01.01.2006)