Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

2007

Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 3: 9 όλο μεμίας
(26.12.2007)
Ξεκαθαρίζει το τοπίο προς τον τρίτο δίσκο των Κόρε. Ύδρο., καθώς στα 9 έχει ανέλθει ο αριθμός των τραγουδιών που πρόκειται να συμπεριληφθούν σε αυτόν, ενώ 3 ακόμα είναι με το ένα «πόδι» στο δίσκο... Ο ενθουσιασμός επιστρέφει στο δημιουργικό πυρήνα, που κατά την περίοδο των εορτών δουλεύει πυρετωδώς πάνω στο νέο υλικό. Η είσοδος στο studio της Ανούσιας Έντασης για την ηχογράφηση του δίσκου προγραμματίζεται για την 1η Ιουνίου του νέου έτους. Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

(για τους Χυδαίους Φρουρούς, που βρίσκονται σε άδεια, ο υπηρεσιακός συνεργάτης του koreydro.gr,
Επιφάνιος Μεντρέγια, αρχιδιάκονος)


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 2: Η Αγγλία
(02.12.2007)

Και αυτός ουκ ηπάντησε [sic]...


Gagarin #2,5
(05.11.2007 [τελευταία ενημέρωση: 20.12])
setlist:
ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
1.000.000 ΧΕΙΜΩΝΕΣ '07
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
Ο ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑN
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
media:
AVOPOLIS -
MiC +
MIXTAPE +
POSTWAVE -
ATRAKTOS -
blog:
b r e a t h e
Τα ξαναλέμε ζωντανά μετά την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου.
Με αγάπη,
ΚΥ


«Όχι άλλο, μας γάμησες πια / Δώσ' μου κι άλλο, να το νιώσω πιο καλά» (Σ. Καταγής, 1997)*: Αύριο οι Κόρε. Ύδρο. για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο στο Gagarin
(01.11.2007)
Όπως άνοιξε θα κλείσει το συναυλιακό 2007 για τους Κόρε. Ύδρο., που αύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στο χώρο όπου «ανδρώθηκαν» συναυλιακά και κατόπιν ταύτισαν με αυτόν το όνομά τους σε «διπλό μπίλλι» (ή «υποστήριξη», αν προτιμάτε) με τους Αυστραλούς Devastations.
Στην τελευταία αυτή εμφάνιση για την τρέχουσα χρονιά το κερκυραϊκό συγκρότημα, με τη Μαρία στη σύνθεσή του (για πρώτη φορά στην Αθήνα) αντί του Αλέξανδρου, θα παρουσιάσει επιλογές από την έως τώρα δισκογραφία του, συμπεριλαμβανομένης (για πρώτη φορά στην Αθήνα) και της επικής πράξης από το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ «Όταν Ο Διάδρομος Ρουφήξει τα Παιχνίδια Μου», καθώς και ακυκλοφόρητα κομμάτια, που θα ακουστούν για πρώτη φορά θα ακουστούν ζωντανά. Σας περιμένουμε!

> Gagarin 205 @ MySpace
> Devastations @ MySpace


*Κόρε. Ύδρο., «Μονόδρομος»


Η πορεία προς τον τρίτο δίσκο, μέρος 1: Tο «pro-demo 2007»
(21.10.2007)
Μετά την καθιερωμένη πλέον κρίση του «καλοκαιριού πριν το καλοκαίρι ηχογράφησης δίσκου» οι Κόρε. Ύδρο. επέστρεψαν στις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για την ηχογράφηση του τρίτου τους δίσκου. Τα 6,5 κομμάτια που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής και προορίζονται για το νέο δίσκο, ηχογραφημένα στο studio της Ανούσιας Έντασης στα Πικουλάτικα (τα 4,5 σε πολύ πρώιμο ενορχηστρωτικό στάδιο), συμπεριλήφθηκαν κατά την παραδοσιακή τακτική του συγκροτήματος στο «pro-demo 2007», που βρίσκεται στα χέρια των μελών του συγκροτήματος από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι Κόρε. Ύδρο. είχαν ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό (με ελληνικό αλλά και ιταλικό(!) στίχο) από το καλοκαίρι του 2006, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι ηχογραφήσεις του δίσκου θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2008, αμέσως μετά την οριστική επάνοδο στην Κέρκυρα του Αλέξανδρου Μακρή, όπου για δεύτερο συναπτό έτος θα διαχειμάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή τη φορά με την παρουσία του Π.Ε. Δημητριάδη αισθητή γύρω του (σύμφωνα με πληροφορίες, οι στυλοβάτες της «νέας 'ποχής» των Κόρε. Ύδρο. (2001-), που από τα μέσα Νοεμβρίου θα κατοικούν σε γειτονικές πόλεις, θα έχουν τακτικές καλλιτεχνικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ κατά την περίοδο των Γιορτών θα ενωθούν με το υπόλοιπο συγκρότημα, που θα δουλεύει παράλληλα στην Κέρκυρα). Στην επερχόμενη (2 Νοεμβρίου) και τελευταία για το 2007 εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Αθήνα (Gagarin 205) τη θέση του Αλέξανδρου θα καλύψει, όπως πάντα, η Μαρία.

Σχετικά νέα:
Τέλος στο θρίλερ της αναπλήρωσης: Γυναίκα στην «ηλεκτρική» καρέκλα των Κόρε. Ύδρο. (05.10.2006)
3 σε 1 (Ολοκληρώθηκε το «pro-demo 2004» - Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς - Επιτέλους σε τηλεοπτικό «αέρα» το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου») (23.09.2004)


Ανούσια Ένταση για όλους!
(06.10.2007)
Εκμεταλλευόμενος την απουσία του ισόβιου Προέδρου Ιέρρη Καββαδία λόγω της κατάταξής του στο ιταλικό ναυτικό, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007 ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ανούσιας Έντασης Κ.Υ. Αμύγδαλος συνεκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό την άμεση διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Συμβουλίου. Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. με Πρόεδρο τον ίδιο συνέταξε άμεσα το νέο καταστατικό της εταιρείας με βασική αρχή την αποδέσμευσή της από την κηδεμονία των Κόρε. Ύδρο., οι οποίοι διατηρούσαν από το 2002 το προνόμιο της αποκλειστικής εκμετάλλευσης. Το επαναστατικό αυτό άρθρο-διακήρυξη καθιστά αυτόματα τη θρυλική εταιρεία «σπιτικών» παραγωγών για πρώτη φορά ανοιχτή στο ευρύ κοινό.
Ως βασική επιδίωξη της νέας Διοίκησης διατυπώθηκε το να διαδραματίσει η Ανούσια Ένταση ρυθμιστικό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας, με απώτερο στόχο τη μελλοντική της ανάδειξη σε νέα GIANT. Το μοναδικό προνόμιο που σύμφωνα με το νέο καταστατικό διατηρούν αποκλειστικά οι Κόρε. Ύδρο. είναι αυτό των παραγωγών ήχου, με ανοιχτή όμως την προοπτική να περάσει και αυτό στη διάθεση του ευρύτερου δισκογραφικού χώρου (εντός και εκτός Ελλάδας) αμέσως μετά την ηχογράφηση του τρίτου δίσκου του συγκροτήματος. [μετάβαση στην ΑνΟΥσΙΑ ΕντΑσΗ]

ΤΟ ΝΕΟ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ.Υ. Αμύγδαλος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π.Ε. Δημητριάδης

ΤΑΜΙΑΣ
Georges Arvanitakis (Karabaggio)

(ΜΕΙΖΟΝ) ΜΕΛΟΣ
Θανάσης «Παραγωγός» Δανίλης

(ΕΛΑΣΣΟΝ) ΜΕΛΟΣ
Sitoi Ganap

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Μπίλης Άνθης
Ρίτα Καλοδήμου



«Μαζέψτε υπογραφές! Η Κέρκυρα γυρίζει ανάποδα!»: Το έλα να δεις στην εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο πρώτο «ροκ» φεστιβάλ της Κέρκυρας
(21.08.2007)
Με την παρέμβαση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. που έκλεισε τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του πρώτου μουσικού φεστιβάλ «FRESH» στην Κέρκυρα (17-18.08). Το κερκυραϊκό συγκρότημα αναγκάστηκε να μειώσει το set του από 1 ώρα και 15 λεπτά σε 40 λεπτά, καθώς οι υπογραφές που είχαν μαζευτεί από κατοίκους της Σπιανάδας ασκούσαν αδυσώπητη πίεση στη φέρουσα την «απήδαλον ναυν» αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων, που κρατούσαν στο χέρι τους οι παράτολμοι διοργανωτές Φαίη και Φάνης.
Τα happenings περιλάμβαναν μεταξύ άλλων μια θηλιά στο λαιμό του Μπαντελή [«Υπερνάνος», «Το Σπίτι», «Νύχτες χωρίς Εσένα»], (mini) stage diving του ιδίου (πλέον a must) [«Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου»], αφιέρωση στον «#1 συμπαραστάτη» Ξενοφώντα Ραράκο [«Η Καλοσύνη Σου»], εμφάνιση στη σκηνή του Αλέξανδου Μίαρη (Dead Eyes of Youth, Electric Litany) [«Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»] και -για πρώτη φορά- παρουσίαση του εικαστικού τριδύμου της Ανούσιας Έντασης και υπόκλισή του επί σκηνής. Η παρότρυνση της Φαίης «Σπάστε τα όλα!» λίγο πριν οι Κόρε. Ύδρο. βγουν στη σκηνή είχε ως έμμεση συνέπεια την παρέμβαση ασφαλιτικού διδύμου μετά φακού, που έκλεισε ένδοξα το φεστιβάλ που για δυο μέρες «αναποδογύρισε την Κέρκυρα» (Π.Ε. Δημητριάδης, σε πρόζα), καθώς το διήμερο γεγονός αποτέλεσε κατά τη γενική ομολογία όσων το παρακολούθησαν ό,τι σημαντικότερο έχει συμβεί στο χώρο της «ροκ» μουσικής στο νησί. Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, διοργανωτές και φίλοι διασκέδασαν μέχρι πρωίας σε super-trendy παραθαλάσσιο «κωλάδικο» (Σ. Χυτήρης) - χορηγό του φεστιβάλ. Και του χρόνου!

Το -ακρωτηριασμένο- set των Κόρε. Ύδρο.:
ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ

Το πλήρες line-up του φεστιβάλ:

Πρώτη μέρα

- Monika
- Defile des Ames
- Έλενα Μαλάμου

Δεύτερη μέρα

- Κόρε. Ύδρο.

- 2L8

- Electric Litany


18 Αυγούστου οι Κόρε. Ύδρο. ζωντανά στην Κέρκυρα!
(13.08.2007)
Το Σάββατο 18 Αυγούστου οι Κόρε. Ύδρο. θα εμφανιστούν ως headliners της δεύτερης ημέρας διήμερου μουσικού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στην ελάχιστα «κορεϋδρωμένη» ιδιαίτερη πατρίδα τους. Η συγκεκριμένη εμφάνιση ανοίγει ξανά τον κύκλο των ζωντανών εμφανίσεων των Κόρε. Ύδρο. στα πλαίσια της παρουσίασης της Φτηνής Ποπ για την Ελίτ και επιλογών από την προ αυτής δισκογραφία τους, που θα συνεχιστούν επιλεκτικά από το Σεπτέμβριο, κατά προτεραιότητα σε πόλεις όπου το κερκυραϊκό συγκρότημα δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής και έχει τουλάχιστον 14 fans.


«Τρέχα να προλάβεις το γράμμα!» (Τ.Α.): Χωρίς νέα ο Ιούλης στο koreydro.gr
(01.07.2007)
Η απουσία θα διαδεχτεί τη χλιαρότητα στο τμήμα των Νέων του koreydro.gr για το μήνα Ιούλη. Λόγοι 1) ψυχολογικοί αλλά και 2) σχετιζόμενοι με την παρουσία στην Κέρκυρα κατά το δεύτερο μισό του μήνα προσώπου που με διάφορους τρόπους μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Χυδαίων Φρουρών το τελευταίο τετράμηνο και σχετίζεται απόλυτα με την πρώτη αιτιολογία, οδηγούν αναγκαστικά στην εξ' ολοκλήρου απομάκρυνση των πάλαι ποτέ προστατευτικών της χυδαιότητας και του γέλιου πλασμάτων, που προσφέρουν ακούραστα εδώ και τέσσερα χρόνια τις λεξιλαγνικές και όχι μόνο υπηρεσίες τους στην επίσημη ιστοσελίδα του κερκυραϊκού συγκροτήματος, από τη μοναδική τους επίγεια αρμοδιότητα, τουλάχιστον για τον τρέχοντα μήνα.
Οι δημιουργικές δραστηριότητες των Κόρε. Ύδρο. μέσα στον Ιούλη δεν θα ανασταλούν, αλλά θα διεξάγονται κανονικά, χωρίς την ενεργό συμμετοχή του Π.Ε. Δημητριάδη, που (το τελευταίο τετράμηνο) ασχολείται αποκλειστικά με το γράμμα μέσα στην καρδιά του.
Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικό νέο:
Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα των Κόρε. Ύδρο.: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξανδρος Μακρής (15.07.2004)


Οι Κόρε. Ύδρο. στη Γιορτή της Μουσικής [μετά]
(27.06.2007 [νέα ενημέρωση: 27.07])
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου οι Κόρε. Ύδρο. εμφανίστηκαν στη σκηνή της ATHENS VOICE στην Πλατεία Κλαυθμώνος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.
Το 40 λεπτών set του κερκυραϊκού συγκροτήματος περιέλαβε τα τραγούδια:
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ (feat. Diama.)
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ

Για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. βρήκαμε τα εξής:
SETLIST
AVOPOLIS.gr

M.HULOT'S NOTHING DAYS
BREATHE
ATHENS AS IT REALY IS
ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ
ATHENS VOICE


Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν όλους όσους τους στήριξαν με την παρουσία τους.

Φωτογραφικό αφιέρωμα



Οι Κόρε. Ύδρο. στη Γιορτή της Μουσικής [πριν]
(15.06.2007)
Με τη Γιορτή της Μουσικής στην Αθήνα κλείνει για τους Κόρε. Ύδρο. ο κύκλος των ζωντανών εμφανίσεων στα πλαίσια της παρουσίασης της Φτηνής Ποπ για την Ελίτ και επιλογών από την προ αυτής δισκογραφία τους. Το κερκυραϊκό συγκρότημα, που έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε νέo υλικό (λεπτομέρειες σύντομα), θα εμφανιστεί στις 22 Ιουνίου στη σκηνή της ATHENS VOICE στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της ΓτΜ.




Σ' εσάς ανήκει κάθε γέλιο μ[ας] και δάκρυ: Σε καθεστώς συγκινησιακής έκρηξης έλαβε τέλος η μίνι περιοδεία των Κόρε. Ύδρο.
(09.05.2007 [νέα ενημέρωση: 21.06])
Ενώπιον του πιο ενθουσιώδους και εκδηλωτικού κοινού που είχαν συναντήσει ως τώρα έληξε το πυρετώδες συναυλιακό τετραήμερο των Κόρε. Ύδρο.. Τα πρωτοφανούς για το συγκρότημα συγκινησιακού εκτοπίσματος γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ του ΜΥΛΟΥ ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς συγκυριών που καθιστά και επίσημα τη Θεσσαλονίκη -τόπο γέννησης των μισών τραγουδιών του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ και όχι μόνο- δεύτερη πατρίδα του κερκυραϊκού συγκροτήματος.
Η μίνι περιοδεία των Κόρε. Ύδρο. ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από την Πάτρα, σε έναν χώρο (ΠΟΛΙΤΕΙΑ) που ξεχείλιζε από κόσμο (και πάθος), αλλά τελικά δεν επέτρεψε (ο χώρος) στο συγκρότημα την παρουσίαση ολόκληρου του set που είχε ετοιμάσει, καθώς λόγω «προχωρημένης» ώρας (01:00) έπρεπε να κλείσει (!). Την ψυχρολουσία της Κοζάνης, όπου οι Κόρε. Ύδρο. έπαιξαν σε έναν από τους ιδανικότερους συναυλιακούς χώρους (ΠΑΛΜΥΡΑ BE A-LIVE) μπροστά στο μικρότερο κοινό της ζωής τους (14+3 ηρωικά άτομα), αντιστάθμισε η ζεστασιά και η προσήλωση του τετραπλάσιου κοινού της Καβάλας στο ομορφότερο στέκι της πόλης (JAZZ ROCK CAFE), όπου οι Κόρε. Ύδρο. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεταξύ άλλων ξεχωριστών ανθρώπων και τον μικρότερο σε ηλικία φαν τους και να του αφιερώσουν (δύο φορές) το αγαπημένο του τραγούδι («Οι Εραστές του Τίποτα»). Τέλος, σε ένα ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ που μύριζε αγάπη εκτυλίχτηκαν μέσα στις δύο ώρες παρουσίας του συγκροτήματος στη σκηνή σκηνές απειροτέρου και από του GAGARIN κάλλους...
Τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στην περιοδεία ήταν:

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
ΡΑΝΤΑΡ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Ο ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ (The Magnetic Fields)
ΧΩΡΑΦΙΑ, ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ (Μ83)

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν με την παρουσία τους. Α rivederci!

Φωτογραφικό αφιέρωμα - Video highlights:
Θεσσαλονίκη
Καβάλα
Κοζάνη
Πάτρα
[ένα πανόραμα]

Ο Τύπος έγραψε:
ATRAKTOS (Θεσ/νίκη)
MiC (Θεσ/νίκη)

Σημείωση: Οι ζωντανές εμφανίσεις των Κόρε. Ύδρο. στα πλαίσια της παρουσίασης της Φτηνής Ποπ για την Ελίτ και επιλογών από την προ αυτής δισκογραφία τους θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα (Γιορτής της Μουσικής), λίγο πριν την απόσυρση του συγκροτήματος για τη δημιουργία του νέου του δίσκου.



Οι Κόρε. Ύδρο. μιλούν στο TRANZISTOR λίγες μέρες πριν την εμφάνιση στην Πάτρα
(01.05.2007)
Το περασμένο Σάββατο (28.04) ο Π.Ε. Δημητριάδης από την Κέρκυρα και ο Αλέξανδρος Μακρής από το Manchester (με τη συνδρομή του Κων/νου Αμύγδαλου, που «κρατούσε τα πρακτικά», από το Leeds) συνευρέθηκαν σε πρόγραμμα άμεσης ηλεκτρονικής συνομιλίας με τον συντάκτη του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού με έδρα την Πάτρα TRANZISTOR.gr Θοδωρή Κανελλόπουλο, που, υπό την «επιτήρηση» του αρχισυντάκτη τού Αγγέλου Κ., τους έθεσε μια σειρά καυτών ερωτημάτων, λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη (03.05) εμφάνιση του συγκροτήματος στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, ένα χρόνο παρά δύο μέρες μετά. [μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]


3-6 Μαΐου: Πάτρα - Κοζάνη - Καβάλα - Θεσσαλονίκη («Μήπως ξέρεις κάποιο μέρος που να φοβάμαι λιγότερο;»)
(28.04.2007 [νέα ενημέρωση: 02.05])
Αγαπητοί φίλοι,
Επειδή άλλαξαν αρκετά από την τελευταία μας επικοινωνία μέσω του παρόντος μέσου, γεγονός που καθιστά εν μέρει ανακριβές το προηγούμενο νέο, και με την επιφύλαξη ότι ίσως αλλάξουν και άλλα στην πορεία (δεν ξεχνάμε ότι ζούμε στη χώρα με τους περισσότερους αστάθμητους παράγοντες), σας παραθέτουμε το οριστικό πρόγραμμα των τεσσάρων (4) επερχόμενων εμφανίσεων στα πλαίσια της πρώτης (και μάλλον τελευταίας) [μίνι] περιοδείας μας, που μας έχει ήδη βγει ξινή στο σχεδιασμό της, με όλες τους τις λεπτομέρειες:

Πέμπτη 03.05: Πάτρα - ΠΟΛΙΤΕΙΑ [+ Abbie Gale, Playground Noise | αφίσα για λεπτομέρειες]
Παρασκευή 04.05: Κοζάνη - ΠΑΛΜΥΡΑ BE A-LIVE [αφίσα για λεπτομέρειες]
Σάββατο 05.05: Καβάλα - JAZZ ROCK CAFE [αφίσα για λεπτομέρειες]
06.05: Θεσσαλονίκη - ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ (ΜΥΛΟΣ) [στα πλαίσια "φεστιβάλ" με άλλα 3 συγκροτήματα (Abbie Gale, Matisse, Σχέδιο Πλανήτη [Ακύρωσαν οι Abbie Gale (02.05)]) - «Ο χαρταετός θα πεταχτεί» τελευταίος, κατά τις 23:00, με πλήρες set 19 κομματιών όχι αμιγές εκπλήξεων.]
Οι φίλοι μας στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να μας ξαναδούν τον Ιούνιο, λίγο πριν αποσυρθούμε για νέο δίσκο.

Σας περιμένουμε να τα σπάσουμε!

Με αγάπη,
Κόρε. Ύδρο.


Πυρετός εμφανίσεων για τους Κόρε. Ύδρο. το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
(17.04.2007 [νέα ενημέρωση: 18.04])
Κάτω από τη σκιά των πρόσφατων αποκαλύψεων περί της ετεροθαλούς γονεϊκής σχέσης του Π.Ε. Δημητριάδη με τον Αλέξανδρο Μακρή, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 8 Μαΐου η πρώτη «περιοδεία» στη δεκατριάχρονη ιστορία των Κόρε. Ύδρο., με πυρήνες τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και κατάληξη «την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα» (Γιώργος Μίνος, Αθλητική Κυριακή 15.04.07).
Η μίνι περιοδεία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 03.05 από την ήδη «κορεϋδρωμένη» Πάτρα, όπου το κερκυραϊκό συγκρότημα θα εμφανιστεί στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ μαζί με τους πατρινούς Abbie Gale, με τους οποίους θα «μοιραστεί» μέχρι το τέλος δρόμο και σκηνή, και θα συνεχιστεί σε τρεις μείζονες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με αποκορύφωμα τη λατρεμένη πρωτεύουσά της, όπου εδράζει το μεγαλύτερο μέρος του αφοσιωμένου κοινού του συγκροτήματος, η υπομονετική αναμονή του οποίου (μετά από δύο αναβολές) θα λάβει τέλος στο ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ του ΜΥΛΟΥ την Κυριακή 06.05 [Θα προηγηθούν η Κοζάνη και η Καβάλα, όπου οι Κόρε. Ύδρο. θα εμφανιστούν σε δύο υπερδραστήριους συναυλιακά χώρους, την ΠΑΛΜΥΡΑ (Παρασκευή 04.05) και το JAZZ ROCK CAFE (Σάββατο 05.05) αντίστοιχα]. Τελευταίος σταθμός, την Τρίτη 08.05, η Φιλοσοφική Αθηνών, όπου οι Κόρε. Ύδρο. θα εμφανιστούν ως headliners στο φεστιβάλ του φοιτητικού περιοδικού ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, που τους τίμησε με την πρόσκλησή του. [Το φεστιβάλ αναβλήθηκε (18.04), λόγω μετακίνησης των φοιτητικών εκλογών στις 09.05, για 28-29.05, που οι Κόρε. Ύδρο. δεν θα είναι διαθέσιμοι λόγω απουσίας μελών στο εξωτερικό.]
Αναλυτικά το πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς προκύπτουν, στο τμήμα LIVE.

[δώρο: 6 πρωτοεμφανιζόμενες (πλην μίας) φωτο.-φωτιά της Προέδρου του fan club των Κόρε. Ύδρο., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Γεωργίας Ρέγγη, από την πρόσφατη (15.02) εμφάνιση του συγκροτήματος στο Gagarin 205 (Αθήνα)]


Παράλληλες πορείες:
Silver Jews Announce First Tour Ever! [σύνδεση με Pitchforkmedia.com]
SILVER JEWS FIRST TOUR! [σύνδεση με JamBase.com]


Το νέο video-clip των Κόρε. Ύδρο. αποκλειστικά στο koreydro.gr
(09.04.2007)
Το νέο video-clip των Κόρε. Ύδρο., η ζωντανή καταγραφή του «Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου» από τις ερασιτεχνικές βιντεοκάμερες της Ανούσιας Έντασης και του τέλειου φίλου Θανάση Καραγκούνη, όπως ακριβώς εκτελέστηκε (κυριολεκτικά) από το συγκρότημα και τους τέλειους φίλους του στο α' ανκόρ της εμφάνισής τους στις 15 Φεβρουαρίου στο GAGARIN, μετά από στο πόδι επεξεργασία μιας μέρας από το Γιώργο Αρβανιτάκη με την ανάλγητη παρενόχληση του Παναγιώτη Διαμάντη, που αποζημίωσε όμως στο τέλος με το «μαγικό βόλι» του, είναι σίγουρο πως δεν θα αποσπάσει στο ελάχιστο την προσοχή του τελειότερου των φίλων από το πέταγμα χαρταετού. [μετάβαση στη ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΙΑ]


Ο Νίκος Παπατριανταφύλλου για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(28.03.2007)
Διαβάστε τι έγραψε για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ ο στοχαστής Νίκος Παπατριανταφύλλου στο επώνυμο blog του.


Κορεσμένοι Υδροβιότοποι και στη Γερμανία!
(26.03.2007)
Ακούστε ένα απόσπασμα [1.2 MB] σχετικό με τους Κόρε. Ύδρο. από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα RADIOPOLIS (27.01.07) του WDR-FUNKHAUS EUROPA COLOGNE / RADIO MULTIKULTI BERLIN, όπως μας το έστειλε ο αγαπητός Ioannis Skouras.

> RADIOPOLIS


Το TRANZISTOR.gr για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στα Γιάννενα
(21.03.2007)
Διαβάστε τι έγραψε ο απεσταλμένος στα Γιάννενα του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού με έδρα την Πάτρα, Θοδωρής Κανελλόπουλος, για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ. [μετάβαση στις ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ]

Σήμερα -με λίγη καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας- και το μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα στη βραδιά.


Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
(20.03.2007)
Αύριο Τετάρτη 21.03 και ώρα 19:00 οι δύο παλαιότεροι εν ενεργεία εκπρόσωποι του «κερκυραϊκού punk», Π.Ε. Δημητριάδης και Αλέξης Αποστολίδης, θα βρεθούν στo studio ενός εκ των πρώτων σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρας, κατόπιν προσκλήσεως του Κωνσταντίνου Κασφίκη, ενός από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού βετεράνου επιπλοποιού παραγωγούς τοπικών ραδιοφώνων που έχουν στηρίξει τους Κόρε. Ύδρο., για μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη-αφιέρωμα στο πιο επιτυχημένο κερκυραϊκό συγκρότημα όλων των εποχών.

> ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
> Ο Spyridon Merianos για τον Αλέξη Αποστολίδη


Ξύλο αγάπης και στα Γιάννενα
(19.03.2007)
Άξια συνέχεια του GAGARIN (τηρουμένων των αναλογιών) ήταν η προχτεσινή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην πρωτεύουσα της βορειοδυτικής Ελλάδας. Το κερκυραϊκό συγκρότημα (με τη Μαρία στη θέση του Αλέξανδρου, που ήταν νοερά παρών από τη Γηραιά Αλβιόνα μαζί με τον Κων/νο Αμύγδαλο), παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πολύ Σπύρο Γραμμένο και το μοναδικό του σατιρικό show, παρουσίασε «με το φόβο των Ιουδαίων [= αστυνομικής επέμβασης, κάτι όχι ασυνήθιστο στο Πορτραίτο]» παραλλαγή του γνωστού setlist (για τελευταία φορά μάλλον, καθώς προβλέπεται είσοδος νέων κομματιών για τις επερχόμενες εμφανίσεις) σε ένα ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ασφυκτικά γεμάτο από ντόπιους μουσικόφιλους αλλά και φανατικούς «κορεϋδρώτες» που έσπευσαν στα Γιάννενα από όλη τη δυτική Ελλάδα (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα: διπλή αντιπροσωπεία, Αμφιλοχία κ.α.).
Μεταξύ των happenings της βραδιάς, το επί σκηνής «ξύλο» ανάμεσα στον Παντελή και αφηνιασμένο πατρινό φαν (όχι τον συνήθη ύποπτο) στο «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» (α' αν-κόρε, αφού είχε πια ξεπεραστεί ο φόβος των Ιουδαίων), η -παρουσία του παλαίμαχου «Παραγωγού» Σταύρου Αρβανίτη, που ταξίδεψε από την Κέρκυρα αποκλειστικά για τους Κόρε. Ύδρο.- «βράβευση» του βετεράνου εξωσχολικού καταληψία-βανδαλιστή Βασιλάκη Αντωνίου (και οι δύο, συνοδοιπόροι των Κόρε. Ύδρο. κατά την περίδο 1994-1996), που εισέβαλε ξαφνικά στο χώρο προς το τέλος του set με gay παραλλαγή του πρωτολανσαρισμένου στο GAGARIN μπλουζακίου "I *heart* KY", και το αυθόρμητο ντουέτο με τον ηθικό αυτουργό της βραδιάς στο «Όχι πια Έρωτες» (β' αν-κόρε), που έκλεισε την διάρκειας μιας ώρας και 45 λεπτών εμφάνιση του συγκροτήματος. Ακολούθησε μεθεόρτιο show από τον Σπύρο Γραμμένο και τους Meatballmakers [@ MySpace] και μέχρι πρωίας διασκευές ελληνικών επιτυχιών του παρελθόντος (από Τρύπες μέχρι Αλέξια) από super group της στιγμής με το Νίκο Βαρότση και κατόπιν το Χρήστο Παρλαπά [@ MySpace as an artist / as an individual] στην κιθάρα και τον λατρεμένο στα ντραμς. Όλες οι ευχαριστίες, που ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά, εκφράστηκαν ιδιαιτέρως και από σκηνής. Από εδώ, ξανά, μόνο στον άνθρωπο που συμπλήρωσε την Αγία Τριάδα της Επαρχίας για τους Κόρε. Ύδρο., μπροστά στην οποία οι «μείζονες των Αθηνών» αποδείχτηκαν κάτι περισσότερο από «λίγοι».

Από στιγμή σε στιγμή πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στη βραδιά από το επιτελικό δίδυμο της Ανούσιας Έντασης που συνόδευσε τους Κόρε. Ύδρο. στα Γιάννενα.


17 Μαρτίου οι Κόρε. Ύδρο. τα σπάνε στα Γιάννενα!
(02.03.2007)
Το Σάββατο 17 Μαρτίου οι Κόρε. Ύδρο. θα εγκαταλείψουν ξανά την παραδομένη στα κόμπλεξ και την αφηνιασμένη οπισθοδρόμηση Κέρκυρα για μια εμφάνιση στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, μετά την τιμητική πρόσκληση του ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟΥ, όπου -με κεκτημένη τραχύτητα από το Gagarin- υπόσχονται να τα κάνουν όλα «πουτάνα».
Τους Κόρε. Ύδρο. θα προλογίσει ο δημιουργός και ερμηνευτής του αριστουργηματικού «Το Τέσσερα», σατιρικός καλλιτέχνης Σπύρος Γραμμένος, που πρόσφατα έκλεψε την παράσταση (μαζί με τους επίσης αγαπημένους μας Sapila Thanatou) στο 5ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου στο Gagarin, ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο βετεράνος εξωσχολικός καταληψίας-βανδαλιστής Βασιλάκης Αντωνίου (συνοδοιπόρος των Κόρε. Ύδρο. κατά την περίδο 1994-1996) καθώς και η ομάδα κουκουλοφόρων ταραξιών «Ο Άγιος Βαρθολομαίος».

> ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ
> Σπύρος Γραμμένος
> The Greek Cult Film Festival


[Με το μυαλό στη συμπρωτεύουσα:]
Οι Κόρε. Ύδρο. μιλούν στο ATRAKTOS.net λίγο μετά το GAGARIN (και λίγο στο MiC πριν)
(28.02.2007)
Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσαν μέλη των Κόρε. Ύδρο. την επομένη της πρόσφατης εμφάνισής τους στην Αθήνα στον Τάσο Φιλόπουλο για το σαλονικιώτικο ηλεκτρονικό μουσικό περιοδικό ATRAKTOS, όπου μεταξύ άλλων εκφράζεται η υπέρμετρη αγάπη κάποιου για τους R.E.M. της πρώτης δεκαετίας και επιτέλους εξηγείται η υπόγεια επιρροή του συγκροτήματος από το heavy metal και το «proto-punk».
Διαβάστε επίσης την κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει οι Κόρε. Ύδρο. με τα άλλα δύο συγκροτήματα του GAGARIN λίγες μέρες πριν τη συναυλία στον Θάνο Σταυριανάκη για το (επίσης σαλονικιώτικο) MiC. [Μας είχαν στείλει και από το Avopolis τη μέρα της συναυλίας, αλλά δεν προλάβαμε να απαντήσουμε, με την ψυχή στο στόμα πήγαμε και στο σταθμό του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ...]
[μετάβαση στις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ]


Κόρε. Ύδρο. @ GAGARIN 205, 15.02.2007
(20.02.2007 [οκτάκις ενημερωμένο])
- Το setlist
ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΣΥΝΝΕΦΑ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
en-kore #1 (προγραμματισμένο):
ΕΙΜΑΙ ΑΗΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ (ορχηστρικό με ζεϊμπέκικο)
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ
en-kore #2 (απρογραμμάτιστο):
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ (λαϊκή απαίτηση)

- Φωτογραφίες - Video highlights
Παραγωγός
Μαρίτα
Γιωργία
Χριστίνα Κ.

- Ο αντίκτυπος μέσω Google
Με τη σειρά που τα βρίσκουμε:
M.HULOT'S NOTHING DAYS +
BREATHE + (ένας ύμνος στο Μπαντελή)
MUSIC WILL SAVE US ALL -
MOUXLALOULOUDA +
TRANZISTOR.gr -
I WILL FORGET YOU EVERY DAY +
MIC.gr +++
MOVING HOUSES +
MIXTAPE.gr +
ATRAKTOS.net +
ATHENS 24 +++
[Ο «υπεύθυνος μηχανών αναζήτησης» του koreydro.gr, Θανάσης Δανίλης, είναι σε επιφυλακή για οτιδήποτε νεότερο. Στείλτε μας κι εσείς, αν βρείτε κάτι.]



Λίγο πριν το GAGARIN (με σειρά παλαιότητας):
(3.) Οι Κόρε. Ύδρο. στο «εδώλιο» του GREEKLAWS.gr
(2.) Το «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» στις «11 στιγμές που μπορούν να ηλεκτρίσουν» τον Τάσο Πατώκο του MiC
(1.) ΤΑ ΝΕΑ (Ταχυδρόμος) και Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (Έργα & Ημέρες) ανυπομονούν
(13.02.2007)
(3.) Το περασμένο καλοκαίρι ο Π.Ε. Δημητριάδης βρέθηκε για λίγες μέρες στην Αθήνα. Ένα μεσημέρι, ενώ προχωρούσαν στους άδειους δρόμους της πρωτεύουσας μαζί με τον Κων/νο Αμύγδαλο, απήχθησαν από τους νεαρούς δικηγόρους Άγγελο Πατρώνη και Πάρι Καραγιαννόπουλο, που τους οδήγησαν στην αφιλόξενη οικία του πρώτου και υπό την απειλή άγριου ξυλοδαρμού τους ανάγκασαν να απαντήσουν στις σκληρότερες ερωτήσεις που έχουν τεθεί ποτέ σχετικά με τους Κόρε. Ύδρο.. Το αποτέλεσμα ήταν η συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πριν μερικές εβδομάδες στο forum του δημοφιλούς site φοιτητών της Νομικής Αθηνών GREEKLAWS, όπου οι Κόρε. Ύδρο. εγκαλούνται μεταξύ άλλων για ελιτισμό και επιτηδευμένη ομοφυλοφιλοφιλία.
Ο Μπαντελής «με τόρμη» [copyright: Νικόλαος Γιαννούλης] αποκρούει όλες τις κατηγορίες, υπεραμύνεται του «τρυφερού ροζ» [copyright: Μαριανίνα Κριεζή] του booklet της ΦΠγτΕ, αρνείται μετά βδελυγμίας την ένταξη των Κόρε. Ύδρο. στο «έντεχνο» ελληνικό τραγούδι, ενώ εκφράζει την αχόρταγη κλίση του προς συγκεκριμένο κινηματογραφικό έργο του ιδιοκτήτη του GAGARIN (!). Ήταν η πρώτη ένδειξη ότι -μετά τους εισαγγελείς και- οι δικηγόροι αγαπούν τους Κόρε. Ύδρο.. Απολαύστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
(2.) Πριν από μερικές μέρες, περιηγούμενοι στο MiC, με χαρά βρήκαμε το «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» στην «ξέμπαρκη» λίστα του Τάσου Πατώκου με τις «11 στιγμές που μπορούν να σε ηλεκτρίσουν». Δείτε κι εσείς τη λίστα εδώ.
(1.) Το Σάββατο (10.02) οι εφημερίδες Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ και ΤΑ ΝΕΑ (ένθετα Έργα & Ημέρες και Ταχυδρόμος αντίστοιχα) έκαναν ειδικές μνείες στην επερχόμενη εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο GAGARIN. Τα δημοσιεύματα βρήκαν και μας προσκόμισαν ο στενότερος συνεργάτης του συγκροτήματος και αρχηγός της αυριανής αποστολής της Ανούσιας Έντασης στην Αθήνα, Θανάσης Δανίλης, και ο φίλος πατέρα μέλους του συγκροτήματος, εξαίρετος μαέστρος χορωδίας δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, Φώτης Κοντογούρης (πολλές ευχαριστίες), αντίστοιχα. Διαβάστε τα από εδώ.


Ο «Μπαντελή...»* μιλάει (και) στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
(05.02.2007)
Το ένθετο Τέχνες και Γράμματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της προηγούμενης Κυριακής (28.01.2007) δημοσίευσε φρεσκότατη super-«straight» συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη, που για πρώτη φορά παραδέχεται την «έντεχνη» διάσταση των Κόρε. Ύδρο. (η λέξη βέβαια σε παραγλωσσικό context που δε δηλώνεται στο δημοσιευθέν κείμενο) αλλά και ότι επιδιώκει να γίνει καθηγητής (μόνο) για τα λεφτά. Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.
Παράλληλα, σε ιστοσελίδα φοιτητών αθηναϊκής πανεπιστημιακής σχολής φιλοξενείται μπαγιάτικη αλλά πάντα επίκαιρη super-«gay» συνέντευξη του ιδίου, που ξεπερνά σε διαστάσεις, έκτασης και διανοημάτων, κάθε προηγούμενη. Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή το ακριβές link.
Τσεκάρετε επίσης την νεότευκτη σελίδα των Κόρε. Ύδρο. στον ΙΣΤΡΟ.

* Για τη φράση «Μιλάει κι ο Μπαντελή...» δείτε εδώ.


Το METAL DEFIANCE για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(02.02.2007)
Με συγκίνηση βρήκαμε στη θυρίδα μας το νέο τεύχος (14) του αγαπημένου μας πια fanzine METAL DEFIANCE, μια από τις τελευταίες, ληξιπρόθεσμες πλην ανένδοτα οργισμένες, γνήσιες ανάσες του μουσικού ρομαντισμού των τελευταίων δεκαετιών του περασμένου αιώνα. Το συνοδευτικό σημείωμα του αγαπητού Alx Belfegor μας ενημέρωσε για την ύπαρξη κριτικής στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, ενώ στη σελίδα ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ του περιοδικού διαβάσαμε τους στίχους του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν».
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που κατά καιρούς έχουν στείλει όμορφα πράγματα (CD, βινύλια, βιβλία, περιοδικά) στη θυρίδα 259 του ταχυδρομείου της Κέρκυρας. Ελπίζουμε κάποτε να σας συναντήσουμε όλους.


(+) Στις 15 Φλεβάρη οι Κόρε. Ύδρο. στο GAGARIN
(-) «Μύλος» με την (προσδοκώμενη) εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο ΜΥΛΟ
(19.01.2007)
(+) Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου και δύο ημερών από την αθηναϊκή κυκλοφορία της Φτηνής Ποπ για την Ελίτ και ενός χρόνου παρά ένα μήνα από την πρώτη τους αθηναϊκή εμφάνιση (GAGARIN 205, 17 Μαρτίου 2006), οι Κόρε. Ύδρο. επιστρέφουν στον κατεξοχήν φορτισμένο συγκινησιακά και εμβληματικό πια γι' αυτούς συναυλιακό χώρο για μια αποκριάτικη εμφάνιση μαζί με άλλα δύο συγκροτήματα που εδρεύουν εκτός Αθηνών, τους 2L8 από τη Θεσσαλονίκη και τους Infidelity από το Κιλκίς.
[Να σημειώσουμε ότι, ανόρπιστα, στην εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. θα συμμετάσχει κανονικά ο Αλέξανδρος Μακρής, που ακούγεται ότι δε θα έρθει από το εξωτερικό αποκλειστικά για αυτό το λόγο...]
(-) Όσο για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στη Θεσσαλονίκη που είχε ανακοινωθεί για τις 11 Φεβρουαρίου στο πρόγραμμα του ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟΥ του ΜΥΛΟΥ και κατόπιν (κακώς) και εδώ, ματαιώθηκε λόγω κακής (ή μάλλον μη) συνεννόησης. Ζητάμε συγγνώμη για τη σύγχυση από τους φίλους μας από τη συμπρωτεύουσα και όχι μόνο και ελπίζουμε ότι θα τους αποζημιώσουμε σε μια άλλη ημερομηνία, καθώς θέληση για κάτι καλό υπάρχει και από τις δύο πλευρές (Κόρε. Ύδρο. και ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ). Πρόκειται για τη δεύτερη ακύρωση εμφάνισης των Κόρε. Ύδρο. στη Θεσ/νίκη μέσα σε λίγους μήνες.

> Gagarin 205: official site | MySpace
> 2L8: official site | MySpace
> Infidelity: official site | MySpace


Κάπου, σε μία Λέσχη της Κέρκυρας:
- Κόμη μου, εμάθατε τα νέα; Οι Κόρε. Ύδρο. μεταξύ των επηρεαζόντων την καθημερινήν ζωήν των Αθηνών!
- Σώπα, Κόντε μου! Πού το εδιάβασες;
- Εις το «ελεύθερον έντυπον» LifO!
(14.01.2007)
Το αθηναϊκό free-press LifO (τεύχος 49, 28.12.2006) συγκαταλέγει τους Κόρε. Ύδρο. στα 8 πιο επιδραστικά πρόσωπα του 2006 στο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα (αφιέρωμα «The Influentials - Αυτοί που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή της Αθήνας, τώρα που μιλάμε»). Δείτε το απόκομμα.
[για ολόκληρο το αφιέρωμα: www.lifo.gr (ΘΕΜΑΤΑ > No 49)].

Στα ψιλά:
Συμπληρώθηκε η "λίστα-βόμβα" του Γεράσιμου Καββαδία


Ελληνική μουσική ανασκόπηση 2006: MiC
(09.01.2007)
...θύελλα: Πέντε (5) από τους συντάκτες του MiC [1. Αργυρίου, 2. Ξαγάς, 3. Σταυριανάκης, 4. Καραμπεάζης, 5. Πατώκος] ψήφισαν τους Κόρε. Ύδρο. στα καλύτερα της χρονιάς [1. καλύτερο ελληνικό άλμπουμ, 2. στα 11 καλύτερα τραγούδια (γενικά), 3. καλύτερο ελληνόφωνο συγκρότημα, 4. καλύτερο άλμπουμ (γενικά) 5. αγαπημένος ελληνικός δίσκος - σειρά εμφάνισης].
Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα του περιοδικού εδώ.

Σχετικό νέο:
Ελληνική μουσική ανασκόπηση 2006: TRANZISTOR, ΠΟΠ+ΡΟΚ, Πετρίδης (29.12.2006)


Το ATRAKTOS.net για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στις Σέρρες
(06.01.2007)
Διαβάστε εδώ το σχόλιο του Κυριάκου Σκορδά, διευθυντή και αρχισυντάκτη του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού ATRAKTOS, για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στις Σέρρες (09.12.06).

Σχετικό νέο:
Το MiC για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στις Σέρρες(19.12.2006)

Δείτε επίσης περισσότερες φωτο. της Γεωργίας Ρέγγη από το live.



Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2006 (β΄ μέρος: Τα τραγούδια της χρονιάς)
(02.01.2007)
Οι «εκλέκτορες» της στήλης «Τραγούδι της ημέρας», που μας αποχαιρέτησε χτες [Επιστρέφει από σήμερα (19.01.07), σε σποραδική βάση, κατόπιν θύελλας αντιδράσεων], επιλέγουν τα αγαπημένα τους τραγούδια της χρονιάς που πέρασε.

Π.Ε. Δημητριάδης:

1. Asobi Seksu - Thursday
2. TV On The Radio - Wolf Like Me
3. Sunset Rubdown - I'm Sorry I Sang On Your Hands That Have Been In The Grave
4. Bruce Springsteen - Eyes Οn Τhe Prize
5. Belle and Sebastian - We Are The Sleepyheads
6. Tom Ze - Duas Opinioes
7. Band of Horses - The Funeral
8. Phoenix - Consolation Prizes
9. El Perro Del Mar - God Knows (You Gotta Give To Get)
10. Mew - White Lips Kissed
11. Guillemots - Trains To Brazil
12. The Pipettes - Pull Shapes
13. Lansing-Dreiden - A Line You Can Cross
14. Mastodon - Sleeping Giant
15. Cat Power - The Greatest
16. Lupe Fiasco - Outro
17. Morrissey - The Youngest Was The Most Loved
18. Beirut - Postcards From Italy
19. Junior Boys - When No One Cares [Frank Sinatra cover]
20. The Hold Steady - Chillout Tent
  Ελλάδα:
Lost Bodies - Ο Φθόνος Των Εχθρών Του















στίχος της χρονιάς:
"I entered nothing / and nothing entered me" (Morrissey, "You Have Killed Me")


Κων/νος Αμύγδαλος:

1. Gnarls Barkley - Crazy
2. TV on the Radio - Wolf Like Me
3. Beirut - Postcards From Italy
4. Asobi Seksu - Thursday
5. Junior Boys - Count Souvenirs
6. The Knife ft. Jay Jay Johansson - Marble House
7. Guillemots - Trains To Brazil
8. Lily Allen - Littlest Things
9. The Pipettes - Pull Shapes
10. Sally Sapiro - I'll Be By Your Side
11. I'm From Barcelona - We're From Barcelona
12. El Perro Del Mar - God Knows (You Gotta Give To Get Back)
13. Yo La Tengo - Black Flowers
14. Islands - Swans (Life After Death)
15. Sunset Rubdown - Shut Up I Am Dreaming Of Places Where Lovers Have Wings
16. The Divine Comedy - A Lady Of A Certain Age
17. Tapes ‘n Tapes - Insistor
18. Destroyer - Painter In Your Pocket
19. Girl Talk - Warm It up
20. Peter Bjorn & John - Young Folks
  εκτός συναγωνισμού:
LCD Soundsystem - 45:33
















τραγούδι από το παρελθόν που αγάπησα μέσα στο 2006:
Alton Ellis - I'm Still in Love With You (1967)



Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2006 (α΄ μέρος: Οι δίσκοι της χρονιάς)
(01.01.2007)
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ζητήσαμε από τα μέλη και τους παραδοσιακά στενούς συνεργάτες των Κόρε. Ύδρο. τις λίστες τους με τους αγαπημένους τους δίσκους της χρονιάς. Αυτή τη φορά η ανταπόκριση ήταν μαζική.
Οι συνεργάτες:

Κωνσταντίνος Αμύγδαλος (Εικαστική Διεύθυνση):

1. JUNIOR BOYS - So This Is Goodbye
2. ISLANDS - Return to the Sea
3. SUNSET RUBDOWN - Shut Up I Am Dreaming
4. DESTROYER - Destroyer's Rubies
5. LANSING-DREIDEN - The Dividing Island
6. THE KNIFE - Silent Shout
7. GIRL TALK - Night Ripper
8. TV ON THE RADIO - Return to Cookie Mountain
9. JOANNA NEWSOM - Ys
10. BEIRUT - Gulag Orkestar
11. I'M FROM BARCELONA - Let Me Introduce My Friends
12. LIARS - Drum's Not Dead
13. BELLE & SEBASTIAN - The Life Pursuit
14. LILY ALLEN - Alright Still
15. GHOSTFACE - Fishscale
16. MALAJUBE - Trompe L'oeil
17. LUPE FIASCO - Food & Liquor
18. PETER BJORN & JOHN - Writer's Block
19. EL PERRO DEL MAR - El Perro Del Mar
20. ELLEN ALLIEN & APARAT - Orchestra of Bubbles
























2 δίσκοι από το παρελθόν που αγάπησα περισσότερο μέσα στο 2006:

THE MODERN LOVERS - The Modern Lovers (1976)
THE FIERY FURNACES - EP (2005)

Γιώργος Αρβανιτάκης (Εικαστική Διεύθυνση, σχεδίαση koreydro.gr):

δίσκος της χρονιάς:

Γιώργος Αρβανιτάκης - Ναύτης στο Αιγαίο EP [Λέρος, 2006]


Θανάσης Δανίλης
(γενικός φροντιστής, φωτογράφος, "ΕΜΙ Fresh" collector):

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ - Καινούργια Μου Μέρα (2005)
2. ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ - Μην Πεις Ποτέ [new edition]
3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΗΛΙΔΗΣ - Θέλω να Μάθω

 

 


Γεράσιμος Καββαδίας (Πρόεδρος Ανούσιας Έντασης):

1. THE KNIFE - Silent Shout
2. BOOKA SHADE - Movements
3. JUNIOR BOYS - So This Is Goodbye
4. LCD SOUNDSYSTEM - 45:33
5. SUBTLE - For Hero For Fool
6. ISOLEE - Western Store
7. ELLEN ALLIEN & APPARAT - Orchestra of Bubbles
8. BARBARA MORGENSTERN - The Grass Is Always Greener











Τότος Αγάθος (επίτιμος Πρόεδρος Ανούσιας Έντασης):

Μία βιντεοκασέτα με τον τενόρο Σπύρο Βλάχο που άσκωσε ο Μπαντελής από το ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ και 8 βιντεοκασέτες με 1.200 ιταλικά τραγούδια που άσκωσα από το RAI 1.

...και το συγκρότημα:

Παναγιώτης Διαμάντης:

1. PHOENIX - It's Never Been Like That
2. BEIRUT - Gulag Orkestar
3. FILM - Angel B
4. GUILLEMOTS - Through the Windowpane
5. BAND OF HORSES - Everything All the Time
6. THE KNIFE - Silent Shout
7. ISLANDS - Return to the Sea

 

 

 

 


Αλέξης Αποστολίδης:

ξένος: BORIS - Pink
ελληνικός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - Από 'δώ και Πάνω (2005)


Νίκος Βαρότσης:


NEKO CASE - Fox Confessor Brings the Flood


Σπύρος Σπυράκος:

1. BEIRUT - Gulag Orkestar
2. SUNSET RUBDOWN - Shut Up I Am Dreaming
3. THE THERMALS - The Body, The Blood, The Machine
4. BARBARA MORGENSTERN - The Grass Is Always Greener
5. CAMERA OBSCURA - Let's Get Out of This Country
6. YO LA TENGO - I Am Not Afraid Of You And I Will Beat Your Ass
7. PHOENIX - It's Never Been Like That
8. ASOBI SEKSU - Citrus
9. GUILLEMOTS - Through the Windowpane
10. THE DECEMBERISTS - The Crane Wife

 

 

 

 

 




καλύτερος δίσκος του 2005 που άκουσα μέσα στο 2006:

2L8 - Armed Angels, Frustrated Youth, The Art of Self-Deceit and Music Industry

Αλέξανδρος Μακρής:

Για μένα η χρονιά δεν ήταν καλή...
1. SHOGUN KUNITOKI - Tasankokaiku
2. SUNSET RUBDOWN - Shut Up I Am Dreaming
3. YO LA TENGO - I Am Not Afraid Of You And I Will Beat Your Ass
4. JOANNA NEWSOM - Ys
5. ISLANDS - Return to the Sea
6. THE KNIFE - Silent Shout
7. MEW - And the Glass-Handed Kites
8. CAMERA OBSCURA - Let's Get Out of This Country
9. THE DECEMBERISTS - The Crane Wife
10. BRAD MEHLDAU / RENEE FLEMING - Love Sublime

 

 

 


 



δίσκος από το παρελθόν που αγάπησα φέτος:
BECK - Sea Change (2002)
καλλιτέχνης που με επηρέασε φέτος: AL GREEN

Παντελής Δημητριάδης:

1. SUNSET RUBDOWN - Shut Up I Am Dreaming
2. ISLANDS - Return to the Sea
3. JOANNA NEWSOM - Ys
4. YO LA TENGO - I Am Not Afraid Of You And I Will Beat Your Ass
5. LANSING-DREIDEN - The Dividing Island
6. THE KNIFE - Silent Shout
7. MEW - And the Glass-Handed Kites
8. LIARS - Drum's Not Dead
9. TV ON THE RADIO - Return to Cookie Mountain
10. DESTROYER - Rubies
11. BEIRUT - Gulag Orkestar
12. PHOENIX - It's Never Been Like That
13. MORRISSEY - Ringleader of the Tormentors
14. GRIZZLY BEAR - Yellow House
15. SCOTT WALKER - The Drift
16. BELLE & SEBASTIAN - The Life Pursuit
17. BAND OF HORSES - Everything All the Time
18. EL PERRO DEL MAR - El Perro Del Mar
19. GUILLEMOTS - Through the Windowpane
20. SPARKLEHORSE - Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain
  εκτός συναγωνισμού:
BRUCE SPRINGSTEEN - We Shall Overcome (The Seeger Sessions)

+ 5 μαύρα διαμάντια:




LUPE FIASCO - Food & Liquor
DJ DRAMA & LIL WAYNE - Dedication 2
GHOSTFACE KILLAH - Fishscale
CLIPSE - Hell Hath No Fury
THE ROOTS - Game Theory


Ελλάδα:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - Παραπούνες και Τριαφύνταλλα







3 δίσκοι από το παρελθόν που αγάπησα φέτος:

3. CHAVEZ - Ride the Fader (1996)
2. BETTIE SERVEERT - Palomine (1992)
1. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ - Νυκτερινή Εκπομπή (1984)

[Μπορείτε να δείτε τη συγκεντρωτική λίστα εδώ (ανεπίσημο blog για τους Κόρε. Ύδρο.), όπως τη συνέταξε βάσει βαθμολογικού συστήματος ο (κάτι παραπάνω από) φίλος ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ.]

Αύριο: Τα τραγούδια της χρονιάς από τους επιμελητές της στήλης «Τραγούδι της ημέρας», που σήμερα μας αποχαιρετά.

Καλή Χρονιά από όλους!

επιμέλεια: Χτουλού Ιωακειμίδης

Σχετικό νέο:
Οι Κόρε. Ύδρο. ανασκοπούν το μουσικό τους 2005 (01.01.2006)