Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...


Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Οκτώβριος 2006

[Έκτακτος τίτλος-νέο:]
Έρχονται αύριο εσπευσμένα στην Κέρκυρα (από ναυτική συγκέντρωση και οικογενειακή υποχρέωση αντίστοιχα) Γιώργος Αρβανιτάκης και Παναγιώτης Διαμάντης, για να «σώσουν» (ό,τι μπορεί να «σωθεί» από) διαφαινόμενο βιντεογραφικό φιάσκο με πρωταγωνιστές τους Π.Ε. Δημητριάδη και Αλέξη Αποστολίδη
(28.10.2006)


- «Το Σπίτι» comic στο νέο SONIK!
- Ολοκληρώνονται αύριο τα γυρίσματα των «Εραστών»
(20.10.2006)
- Ο Τάσος Παπαϊωάννου αυτό το μήνα παρουσιάζει στη στήλη του MIXTAPE στο μουσικό περιοδικό SONIK «Το Σπίτι» μας! Ευχαριστώντας θερμά τον σχεδιαστή για την επιλογή, σας παραθέτουμε το συγκινητικό comic, όπως δημοσιεύτηκε από το περιοδικό, εδώ [και, όπως μας το έστειλε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, στο υπο-τμήμα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (μαζί με το έργο του Κ.Υ. Αμυγδάλου που κοσμεί σήμερα την κεντρική μας σελίδα και ένα παλιότερο νεοψυχεδελικό έργο του Σπύρου Χυτήρη, σε μέγεθος wallpaper), μόνο για τα μέλη του fan club].
- Εξάλλου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Ανούσια Ένταση, μετά από τρία χρόνια συνεπούς και εσχάτως δεδικαιωμένης βιντεογραφικής παραγωγής, απέκτησε κάμερα, αξίας 160 γιεν (= 169 εκιού).
Στο απονενοημένο αυτό διάβημα οδήγησε η άδοξη λήξη της σχέσης υποχρέωσης της αιωνίως φυτοζωούσας «εταιρείας» με τον επί σειρά ετών βασικό της δανειστή κάμερας Κώστα Περδικομάτη (αιτία: η σύζυγός του και αγαπημένη μας αδερφούλα), τον οποίο και έχει ήδη ευχαριστήσει δημοσίως από την πρώτη θέση των ευχαριστιών στους τίτλους τέλους του «Όχι πια Έρωτες». Η νέα κάμερα, που είναι -κατά την προσφιλή τακτική των εκάστοτε DIY εταιρειών-φαντασμάτων που περιβάλλουν τις βιντεογραφικές δραστηριότητες των Κόρε. Ύδρο. (ρίζαArv, DNL Films, ΑνΟΥσΙΑ ΕντΑσΗoMe PRoDuCTioNS)- η φτηνότερη της αγοράς, πρόκειται να εγκαινιαστεί με την ολοκλήρωση των (διασκεδαστικών όπως πάντα) γυρισμάτων του τρίτου video-clip από τη ΦΠγτΕ, για το εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου «Οι Εραστές του Τίποτα». [Ο κορμός των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την αναχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή στο studio της Οικίας Νικολάου Βραχλιώτη στον Άγιο Ηλία Ποταμού Κέρκυρας με την κάμερα του Κώστα Περδικομάτη, με την οποία είχαν γυριστεί εξ ολοκλήρου και τα δύο video-clip για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, η δραματική είσοδος στο «κολαστήριο» του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» καθώς και μεγάλο μέρος του «Όχι πια Έρωτες».] Στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο σε μυστική τοποθεσία στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, αναμένεται να παραστεί και να ξεδιπλώσει τις ανατριχιαστικές του ικανότητες και ο Κερκυραίος μασίστας Τζίμης Σάκης.


Οι Κόρε. Ύδρο. σε αφιέρωμα του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ
(16.10.2006)
Η εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ συγκατέλεξε τους Κόρε. Ύδρο. σε περίοπτη θέση στο προ μηνός (07.09) αφιέρωμά της στους καλλιτέχνες της ελληνικής περιφέρειας.


Το SOUNDPARK για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(13.10.2006)
Με χαρά διαβάσαμε τη μικρή αλλά ιδιαίτερα τιμητική αναφορά του 6ου τεύχους του fanzine SOUNDPARK για τη ΦΠγτΕ, ευχαριστώντας τον επί των fanzines (βλ. και) αγαπητό φίλο Παναγιώτη Κομπότη, που βρήκε και μας έστειλε το περιοδικό.

> Soundpark magazine


Το koreydro.gr διακεκριμένα στο ΠΟΠ+ΡΟΚ
(09.10.2006)
Το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού ΠΟΠ+ΡΟΚ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της στήλης του ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ INTERNET στην παρουσίαση της παρούσας ιστοσελίδας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο των Κόρε. Ύδρο. [δημιούργημα του πανούργου, με το ένα πόδι στο μέλλον, Γιώργου Αρβανιτάκη με τη συνδρομή της παιχνιδιάρικης εικαστικής σπίθας του Κωνσταντίνου Αμύγδαλου και της οργιώδους λεξιλαγνείας και ανανεωτικής διάθεσης του Χτουλού Ιωακειμίδη και του επιτελείου του (= Χυδαίοι Φρουροί)], που δραστηριοποιείται ανελλιπώς από το 1999 έχοντας αυξήσει ραγδαία τη φήμη και επισκεψιμότητά του κατά το τελευταίο εξάμηνο. Σας ευχαριστούμε όλους! [μετάβαση στα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ]


Τέλος στο θρίλερ της αναπλήρωσης: Γυναίκα στην «ηλεκτρική» καρέκλα των Κόρε. Ύδρο.
(05.10.2006)
Λέγεται Μαρία τάδε και φιλοδοξεί να αναπληρώσει επάξια το ζωντανό πιάνο του Αλέξανδρου Μακρή για το διάστημα της απουσίας του από την Ελλάδα (= δύο χειμώνες πλην των μειζόνων χριστιανικών εορτών). Η Μαρία αναμένεται να προσδώσει στο συγκρότημα,->που μεταξύ άλλων κατηγορείται από μερίδα Ελλήνων ότι χρησιμοποιεί ομοφυλοφιλικά μοτίβα με σκόπιμη επιτήδευση ή (από άλλη μερίδα) ότι προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία ή (από άλλη μερίδα, μικρότερη) ότι προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία αλλά όχι όσο θα έπρεπε,->μια γνήσια θηλυκή διάσταση, που δεν θα αιωρείται σε μια ανδρόγυνη κατάσταση.
Το συγκρότημα έχει ήδη ξεκινήσει πρόβες με την «υπηρεσιακή» πιανίστα του και δεδομένης της πολύ καλής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, αναμένεται να είναι έτοιμες (οι δύο πλευρές) να βρεθούν μαζί στη σκηνή κατά το τέλος Νοεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν την έλευση του Αλέξανδρου Μακρή για ένα μήνα, οπότε και ελπίζεται να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία ζωντανή εμφάνιση με την αυθεντική σύνθεση.
Παράλληλα, οι Κόρε. Ύδρο. εδώ και δύο μήνες δουλεύουν (ατομικά και συλλογικά) πάνω σε νέο υλικό. Μάλιστα, στην τελευταία, «εορταστική», πρόβα πριν την αναχώρηση του Αλέξανδρου το συγκρότημα ηχογράφησε πρόχειρα με την τεχνική συνδρομή του Ανδρέα Μονόπωλη (studio ΗΧΩ) τρία καινούρια τραγούδια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση όλης της ζωντανής εκτελεστικής δραστηριότητας του Αλέξανδρου για μαθησιακούς και άλλους λόγους.
Να σημειώσουμε ότι η ταλαντούχος και αξιαγάπητη πιανίστα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, του μοναδικού επίσημου πολιτιστικού αιμοδότη της Κέρκυρας τα τελευταία δέκα χρόνια και παραδοσιακού τροφοδότη των Κόρε. Ύδρο. με πρωτοκλασάτους νέους μουσικούς (Μακρής Χαράλαμπος, Ζερβού Θάλεια, Ραουζαίου Λόρη, Πουλημένου Αγγελική, Διαμάντης Παναγιώτης) δίπλα στην πόρτα του, τον οποίο το κερκυραϊκό συγκρότημα, στην παρθενική του συνέντευξη με αφορμή την κυκλοφορία της ΦΠγτΕ (LifO, 02.03.06), εφορμούμενο από ένα αρνητικό προσωπικό περιστατικό, είχε ατυχώς, αφελώς και αδίκως προσβάλει ως μέρος της πολιτιστικής οπισθοδρόμησης της Κέρκυρας.
Περισσότερα νέα από την καρέκλα της συντριβής πολύ σύντομα.

Από την τελευταία πρόβα με τον Αλέξανδρο (studio ΗΧΩ, 13.09.06):

[φωτογράφος: Θανάσης Δανίλης]

~ Σεπτέμβριος ~