Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...


Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Απρίλιος 2006

«Μεταλλική απείθεια» από τους Κόρε. Ύδρο.: Μια ξεχασμένη προ-Ποπ συνέντευξη-«φωτιά» του Π.Ε. Δημητριάδη σε metal fanzine (ή Έργα και ημέρες του Τότου Αγάθου)
(27.04.2006)
Χτες το μεσημέρι, και ενώ αγωνιζόμαστε να συνδέσουμε τα ηχεία του υπολογιστή του Τότου Αγάθου, γιατί το Puzzle Bobble «δεν έχει γούστο χώρις ήχο», ο 79ετής πια εν αγνοία του πρώτος Πρόεδρος της Ανούσιας Έντασης και ισόβιος αισχρός υβριστής των Κόρε. Ύδρο. και των παρατρεχαμένων τους (προ δωδεκαετίας φωτο. του «κοσμεί» την κεντρική σελίδα του τμήματος του site που αφιερώνεται στην αποκηρυγμένη περίοδο των Κόρε. Ύδρο.) μας έφερε από το γραμματοκιβώτιό του στην κερκυραϊκή οδό που φέρει το όνομα της αδερφής του μέγιστου Κερκυραίου πεζογράφου, που φιλοξενεί (το γραμματοκιβώτιο) και ιστορικό (από τον καιρό των κασετών) ταχυδρομικό καταφύγιο του συγκροτήματος, ένα δεματάκι που περιείχε την «ΠΡΑΞΗ: #13» του fanzine με το εύγλωττο όνομα «METAL DEFIANCE», συνοδευόμενο από ένα συγκινητικό γράμμα.
Το τεύχος του DIY-μέχρι-την-κόλαση περιοδικού περιλαμβάνει αποκαλυπτική σε σημεία συνέντευξη που είχε δώσει μέσω e-mail στον εκδότη του ο Π.Ε. Δημητριάδης το Φεβρουάριο του 2005, δύο μήνες περίπου πριν την έναρξη των ηχογραφήσεων της Φτηνής Ποπ, όταν οι Κόρε. Ύδρο. ήταν ακόμα under-underground. Ο «Μπαντελή...» «μιλάει»* μεταξύ άλλων για τις μη-αναμενόμενες επιρροές των Κόρε. Ύδρο., τη Wipe Out και την «περίεργη» σχέση του συγκροτήματος με το metal κοινό. Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη εδώ [544 ΚΒ].
Φίλε Αλέξη, σ' ευχαριστούμε!

*Το copyright της φράσης «Μιλάει κι ο Μπαντελή...» [Κέρκυρα, 1997], που «κοσμεί» και τον τίτλο παλιότερου νέου του site, ανήκει στον πρώην κωμικό «ηθοποιό του δρόμου» και νυν αστυνομικό Νίκο Καββαδία (απλή συνωνυμία με τον ποιητή), που πρωταγωνιστεί και σε «ταινία» μικρού μήκους - video-clip για super-trash «τραγούδι» της πρώτης περιόδου των Κόρε. Ύδρο., απόσπασμα της οποίας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στα πλαίσια του αφιερώματος στην αποκηρυγμένη βιντεογραφία του συγκροτήματος, που διεκόπη απότομα λόγω κακών συγκυριών πριν ένα χρόνο, αλλά φιλοδοξεί να επιστρέψει δριμύτερο μέσα στο καλοκαίρι.