Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...


Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Φεβρουάριος 2006

[Έκτακτο:]
Αρχή με το δεξί: Η πρώτη επίσημη κριτική της Φτηνής Ποπ...
(Κυριακή 26.02.2006)
Ο νέος, υπερδραστήριος εξωτερικός συνεργάτης του koreydro.gr, "Bibikos", γνωστοποιεί: «Νέο, αχνιστό αχνιστό review. Το πρώτο νομίζω διαδικτυακά. Καλή αρχή». Ευχαριστούμε πολύ! ΚΥ [μετάβαση στις ΚΡΙΤΙΚΕΣ]


Μια σιδερένια πόρτα γκρεμίζεται: Η αράχνη, το «σκουλήκι» και ο «γιος του Μαλεζάνι» στο MAD TV, μέρα, «on heavy rotation»
(21.02.2006)
Προς απόλυτη έκπληξή μας, πραγματοποιήθηκε χτες στις 12 το μεσημέρι(!) από το MAD TV η πρώτη πανελλήνια μετάδοση του «Όχι πια Έρωτες», ενώ, προς ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, το video-clip (προϋπολογισμού 10 ευρώ: το κόστος των κασετών της κάμερας) μεταδίδεται από το σταθμό σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το γεγονός αποτελεί, αν μη τι άλλο, μια δικαίωση για το συγκρότημα των χιλίων (19 στην πραγματικότητα) «αυτοχρηματοδοτούμενων»/«αυτοδημιούργητων» video-clips, που -εύλογα τα 16 πρώτα (γνωστά και ως «clio-bli-clits»)- δεν είχαν απολαύσει ως τώρα το προνόμιο της τηλεοπτικής δημοσιότητας.
Το τραγούδι γνωρίζει ήδη σημαντικό ραδιοφωνικό airplay σε όλη την Ελλάδα έχοντας προκαλέσει αίσθηση, αλλά η μαζική τηλεοπτική του προβολή δεν ήταν ένα αναμενόμενο επακόλουθο, καθώς το αθηναϊκό μουσικό κανάλι, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποτελούσε έως τώρα ένα απόρθητο από αράχνες και άλλα ζωύφια κάστρο.
Οι Κόρε. Ύδρο. αφιερώνουν όλη τη χαρά τους στο δημιουργό του video, αδερφικό φίλο Γιώργο Αρβανιτάκη, που λόγω της πρόσφατης στράτευσής του δε μπορεί να χαρεί και αυτός μαζί τους.

> MAD TV


«Όχι πια Έρωτες»: εν αναμονή της τηλεοπτικής πρεμιέρας [αναδρομικό νέο για την ολοκλήρωση της παραγωγής του νέου video-clip των Κόρε. Ύδρο.]
(20.02.2006, 02:21)
Παραδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου από την παραγωγό εταιρεία-φάντασμα ΑνΟΥσΙΑ ΕντΑσΗoMe PRoDuCTioNS στη δισκογραφική εταιρεία των Κόρε. Ύδρο. MINOS-EMI, μέσα σε κλίμα μαζικού ενθουσιασμού για το τελικό αποτέλεσμα, το πρώτο video-clip για το νέο δίσκο του συγκροτήματος Φτηνή Ποπ για την Ελίτ. Το συνοδευτικό του τραγουδιού «Όχι πια Έρωτες» video γυρίστηκε στην Κέρκυρα τις τελευταίες μέρες του 2005 και τις πρώτες του 2006.
Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην αριστοκρατική Οικία Λουλούς Θεοτόκη στο Καμπιέλλο, ενώ άλλες πέντε εξέχουσες κερκυραϊκές Οικίες (Βλάχου Βασιλείου, Ξανθόπουλου Ιωάννη, Σουέρεφ Αδριανής, Αγάθου Τότου) και Στάβλοι (Παγκράτη Κωνσταντίνου) επιστρατεύτηκαν για τα γυρίσματα. Το video σκηνοθετήθηκε και απέλαυσε ψηφιακής επεξεργασίας από τον συνήθη ύποπτο, πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος, Γιώργο Αρβανιτάκη, λίγες μέρες πριν την κατάταξή του στο γαλλικό ναυτικό, με τη συνεπικουρία του frontman του συγκροτήματος Π.Ε. Δημητριάδη, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα οπερατέρ και εξοπλισμός εκτός προδιαγραφών Ανούσιας Έντασης (ευγενική συνεισφορά του τέλειου φίλου Θόδωρου Λάκη), καθιστώντας το video την πιο φιλόδοξη σχετική παραγωγή στην ιστορία της εταιρείας-φαντάσματος και των Κόρε. Ύδρο. γενικότερα. Η τηλεοπτική πρεμιέρα του video-clip -αν ποτέ υπάρξει τέτοια- αναμένεται με αισιοδοξία για αυτή την εβδομάδα.
Πρωταγωνιστούν: Π.Ε. Δημητριάδης, «Σπεράντζα Βρανά» (κόπηκε στο μοντάζ), «Ζωγζ Πιλαλί», «Τζουζέπε Μαλεζάνι»
[μετάβαση στη Βιντεογραφία]


Φτηνή Ποπ για την Ελίτ: Επιτέλους κυκλοφόρησε!
(13.02.2006)
Σχεδόν 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του κριτικά επικροτημένου επίσημου ντεμπούτου Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ από την ανεξάρτητη Wipe Out (με τη μεσολάβηση μόνο του αποκλειστικά δικτυακού mini album Εφτά Μήνες Μετά) και μετά από πολλές αναβολές λόγω των απανωτών χτυπημάτων (αρνητικών και θετικών) της καλλιτεχνικής μοίρας, οι Κόρε. Ύδρο. επιστρέφουν με νέο δίσκο σε νέα εταιρία.
Tο πολυαναμενόμενο από εκλεκτή μειοψηφία [εξ' ου και η ελίτ του τίτλου] νέο μετα-ερωτικό μετα-χριστιανικό μετα-κομμουνιστικό μετα-progressive μετα-μετα-punk μανιφέστο του κερκυραϊκού συγκροτήματος, που η συνεπής και αδιάλειπτη μοναχική του πορεία από το 1993 μέχρι σήμερα, αμετανόητα εκτός ορίων και κόσμους μακριά από τα εκάστοτε (mainstream και underground) κατεστημένα εγχώρια μουσικά ρεύματα, το έχει αναγάγει στα όρια του cult θρύλου, κυκλοφόρησε σήμερα από την Capitol/EMI, σε μια ευτυχή συνάντηση DIY attitude και φιλοδοξίας.
Ο δεύτερος «κανονικός» δίσκος των Κόρε. Ύδρο., εξ' ολοκλήρου ανεξάρτητη παραγωγή υποτυπώδους budget [εξ' ου και το φτηνή του τίτλου], ηχογραφήθηκε -κατά το μεγαλύτερο μέρος του την άνοιξη του 2005- στο «σπιτικό» studio του συγκροτήματος στην Κέρκυρα.

> EMI Greece


[Έκτακτο νέο #2:]
Ένα βήμα πριν το «φιάσκο»: Νέα αναβολή, για 13 Φλεβάρη...
(03.02.2006)
Σύμφωνα με νέα ενημέρωσή μας από την EMI, η αρχικά προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου αναβληθείσα λόγω της κακοκαιρίας για τις 6 Φεβρουαρίου κυκλοφορία του νέου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ αναβάλλεται εκ νέου για τις 13 Φεβρουαρίου (για την Αθήνα, 14 για την υπόλοιπη Ελλάδα). Οι λόγοι της αναβολής δεν έχουν να κάνουν με το ερωτικό περιεχόμενο του δίσκου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, μέσα στο γενικό κλίμα απογοήτευσης για τη νέα αναβολή, η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους εργάτες του site, που, έχοντας μείνει κυριολεκτικά κολλημένοι στο ίδιο σημείο εδώ και δύο εβδομάδες, δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της ανακαίνισης.