Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...


Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Ιούλιος 2005

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ξεκινούν οι ζωντανές εμφανίσεις των «ανανεωμένων» Κόρε. Ύδρο.: (σχεδόν) όλες οι λεπτομέρειες
(14.07.2005)
Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. από την άνοιξη του 2003. Το κερκυραϊκό συγκρότημα, που λόγω σωρίας προβλημάτων (προσωπικών και συλλογικών) απείχε από τον τομέα των ζωντανών εμφανίσεων τα τελευταία δύο χρόνια [τουλάχιστον], πιεζόμενο από την αφόρητη προσωπική δίψα των μελών του αλλά και την ανυπόμονη επιθυμία μεγάλου μέρους του κοινού του, πήρε τη ριψοκίνδυνη απόφαση να (επανα)δραστηριοποιηθεί σε έναν τομέα με τον οποίο -και λόγω της ιδιαιτερότητας/πολυπλοκότητας/ετερογένειας του καλλιτεχνικού υλικού που διαχειρίζεται από την πρώτη μέρα της παρουσίας του- δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα στενές σχέσεις.
Στις πρώτες εμφανίσεις του συγκροτήματος (πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου) α) θα δοθεί έμφαση στο Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, που -με εξαίρεση ένα μικρό κρυφό set τον Απρίλιο του 2003 (βλ. σχετικό νέο) και ένα μικρότερο ραδιοφωνικό τον Ιούνιο (βλ. σχετικό νέο)- δεν έχει παρουσιαστεί ζωντανά, ενώ β) λόγω απουσίας του από την Ελλάδα δε θα συμμετάσχει ο Αλέξανδρος Μακρής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Η μεταφορά των κομματιών στη σκηνή χωρίς πιάνο και έγχορδα αλλά με σεβασμό στο πρωτότυπο και χωρίς νότα προηχογραφημένη, που αποτελεί εξ ορισμού μια πρόκληση, θα πραγματοποιηθεί από τους Παντελή Δημητριάδη (φωνή, οργανάκια, κιθάρα-θόρυβος, 27), Σπύρο Σπυράκο (κιθάρες, 26), Νίκο Βαρότση (κιθάρες, 36), Χρήστο Παπασπύρου (μπάσο, 42) και Αλέξη Αποστολίδη (ντραμς, 27 άκλειστα), που όλοι συμμετείχαν ενεργά στην ηχογράφηση του επερχόμενου δίσκου των Κόρε. Ύδρο., 4 κομμάτια από τον οποίο θα παρουσιαστούν και στην πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος. Ο Αλέξανδρος αναμένεται να προσχωρήσει στο σχήμα για τις εμφανίσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2005, οπότε θα δοθεί έμφαση στο νέο δίσκο, που η κυκλοφορία του τοποθετείται με ελπίδα κάπου μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο.
Οι ακριβείς ημερομηνίες και τοποθεσίες των εμφανίσεων των Κόρε. Ύδρο. για το επόμενο τρίμηνο θα ανακοινώνονται σταδιακά.