Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...
Περί αφίσας (για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους)
(27.04.2013)
Η επίσημη αφίσα του live μας στο Gagarin στις 18 Μαΐου είναι αυτή. Την αφίσα αυτή τη φτιάξαμε εμείς, με βαριά καρδιά. Όπως εμείς φτιάξαμε και την «ανεπίσημη» (με την έννοια ότι δεν αντιπροσωπεύει επισήμως όλους τους εμπλεκόμενους στην επικείμενη ζωντανή μας εμφάνιση), που προηγήθηκε ως πρότασή μας, εστάλη χτες το βράδυ ως δώρο (μαζί με ένα τραγούδι από τον καινούριο μας δίσκο) αποκλειστικά στα εγγεγραμμένα στο φαν κλαμπ μας μέλη τιτλοφορούμενη εύγλωττα ως «Το απαγορευμένο poster της κατοχής» και διέρρευσε το μεσημέρι προκαλώντας μια απίστευτης έκτασης (για τα δικά μας δεδομένα) δίκη προθέσεων στα σόσιαλ μήντια. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι με τη συγκεκριμένη αφίσα δεν είχαμε σκοπό να προσβάλουμε ή υβρίσουμε, όπως σχολιάστηκε από κάποιους, κανένα πρόσωπο, στο οποίο πιθανώς παραπέμπει· απεναντίας το τιμούμε ως σύμβολο μιας ηρωικής απέναντι στη βία πράξης, όπως αυτή που εικονίζεται στη φωτογραφία της αφίσας. Αυτά από μας, για να κλείσει το θέμα.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση των Κόρε. Ύδρο.Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Φεβρουάριος 2005

Επισπεύδεται η ηχογράφηση - μάλλον επιβραδύνεται η κυκλοφορία του νέου δίσκου
(28.02.2005)
Μετά από καταιγίδα νέων απρόβλεπτων εξελίξεων οι Κόρε. Ύδρο. αναγκάζονται να επισπεύσουν κατά ένα μήνα την προγραμματισμένη για τα μέσα Μαΐου έναρξη των ηχογραφήσεων του δεύτερου δίσκου τους, συρρικνώνοντας παράλληλα το χρόνο της διάρκειάς τους. Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, οι ηχογραφήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινιζόμενο studio του συγκροτήματος στα Πικουλάτικα Κέρκυρας, θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, καθώς ο Αλέξανδρος Μακρής, λόγω προσωπικών του υποθέσεων, δε θα βρίσκεται στην Κέρκυρα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η μίξη και το mastering του δίσκου λογικά θα πραγματοποιηθούν εκτός Ελλάδας.
Παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Ανάγκης αλλά και την απογοητευτική εμπορική αποδοχή του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, αντιστρόφως ανάλογη με την καλλιτεχνική του αναγνώριση, οι Κόρε. Ύδρο., σύμφωνα με τον frontman Π. Ε. Δημητριάδη, δεν καταθέτουν τα όπλα και δεν κάνουν εκπτώσεις και συμβιβασμούς σε κανέναν τομέα της δραστηριότητάς τους. Τα στενά χρονικά περιθώρια δεν πτοούν το σκληρά εργατικό συγκρότημα, που εδώ και χρόνια έχει ανοίξει μέτωπο με την προχειρότητα και την ευκολία. Εξάλλου, μια περεταίρω καθυστέρηση της κυκλοφορίας του δίσκου κρίνεται από τα μέλη του κερκυραϊκού συγκροτήματος προτιμότερη από την παραμικρή καλλιτεχνική υποχώρηση, επιλογή που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη σημαντικότητα του νέου υλικού.