Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...
Περί αφίσας (για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους)
(27.04.2013)
Η επίσημη αφίσα του live μας στο Gagarin στις 18 Μαΐου είναι αυτή. Την αφίσα αυτή τη φτιάξαμε εμείς, με βαριά καρδιά. Όπως εμείς φτιάξαμε και την «ανεπίσημη» (με την έννοια ότι δεν αντιπροσωπεύει επισήμως όλους τους εμπλεκόμενους στην επικείμενη ζωντανή μας εμφάνιση), που προηγήθηκε ως πρότασή μας, εστάλη χτες το βράδυ ως δώρο (μαζί με ένα τραγούδι από τον καινούριο μας δίσκο) αποκλειστικά στα εγγεγραμμένα στο φαν κλαμπ μας μέλη τιτλοφορούμενη εύγλωττα ως «Το απαγορευμένο poster της κατοχής» και διέρρευσε το μεσημέρι προκαλώντας μια απίστευτης έκτασης (για τα δικά μας δεδομένα) δίκη προθέσεων στα σόσιαλ μήντια. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι με τη συγκεκριμένη αφίσα δεν είχαμε σκοπό να προσβάλουμε ή υβρίσουμε, όπως σχολιάστηκε από κάποιους, κανένα πρόσωπο, στο οποίο πιθανώς παραπέμπει· απεναντίας το τιμούμε ως σύμβολο μιας ηρωικής απέναντι στη βία πράξης, όπως αυτή που εικονίζεται στη φωτογραφία της αφίσας. Αυτά από μας, για να κλείσει το θέμα.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση των Κόρε. Ύδρο.Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Ιανουάριος 2005

Ο Σπύρος Σπυράκος (ξανά) με τους Κόρε. Ύδρο.
(18.01.2005)
Ένας φίλος από τα παλιά επιβιβάστηκε ξανά στο καλλιτεχνικό όχημα των Κόρε. Ύδρο.. Ο κιθαρίστας Σπύρος Σπυράκος, βασικός συνεργάτης του συγκροτήματος την αλήστου μνήμης εποχή του Άδικος Κόπος, Οδυσσέα (καλοκαίρι 1997) και πέμπτο -ανεπίσημο- μέλος στην «περιοδεία προώθησης του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ» (βλ. σχετικό νέο), συμμετείχε στις εορταστικές πρόβες του συγκροτήματος και σε μερικούς μήνες πρόκειται να ενσωματωθεί οριστικά στην ευρύτερη καλλιτεχνική ομάδα των Κόρε. Ύδρο., με σκοπό να συμβάλει στο «ζωντανό» και «μη» κομμάτι των μελλοντικών δραστηριοτήτων του συγκροτήματος, με πρώτο, μεγάλο σταθμό την ηχογράφηση του νέου δίσκου το καλοκαίρι.

[Να σημειώσουμε ότι τον Ιούλιο του 2003 η υπό σύσταση εταιρία σπιτικών παραγωγών Ανούσια Ένταση, που μοιράζεται εκτός άλλων και την ίδια ταχυδρομική θυρίδα με τους Κόρε. Ύδρο., κυκλοφόρησε (εν αγνοία του καλλιτέχνη) σε 1 συλλεκτικό αντίτυπο με artwork φιλοτεχνημένο στο χέρι από το Γιώργο Αρβανιτάκη την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Σπύρου Σπυράκου, το mini album με τον εύγλωττο τίτλο Αριστουργήματα.]