Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: £ 1.384.833.349.455,66 ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΛΛΗΝΟΫΟΡΚΕΖΟΣ "ΜΠΡΟΥΚΛΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕ. ΥΔΡΟ.! ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
(05.02.2013)
Το αστρονομικό ποσό του 1.384.833.349.455,66 αγγλικών λιρών διεκδικεί από τους Κόρε. Ύδρο. ελληνοβρετανός «Μπρούκλης», που εμφανίστηκε προ έτους ως ετεροθαλής αδερφός του ιδιοκτήτη της Inner Ear Π.Π. εξαπατώντας το κερκυραϊκό συγκρότημα να υπογράψει διορθωτικό συμβόλαιο με την εταιρεία με ουσιαστικό αντάλλαγμα μικροποσότητα βρετανικού... προσανάμματος!
Ο... «Μπρούκλης» απατεώνας ονόματι Benjamin-David (Βενιαμίν-Δαβίδ) Κόλλας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της μικροϋλοτομίας στην περιφέρεια του Yorkshire και αντλεί την καταγωγή του από την ευρύτερη περιοχή της Τσαμουριάς, παρουσίασε στους εκπροσώπους του συγκροτήματος πλάνο εξόδου από την οικονομική κρίση μέσω «πυραμίδας» επενδύσεων σε βρετανικό προσάναμμα, που αποσκοπούσε στη δημιουργία δικτύου καταναλωτών στην Ελλάδα, με αφετηρία την Κέρκυρα και προωθητικό εφαλτήριο την κυκλοφορία του νέου δίσκου του δημοφιλούς συγκροτήματος.
Οι έντονες επιφυλάξεις του Αλέξανδρου Μακρή εκάμφθησαν τελικώς από τον ενθουσιασμό του Π.Ε. Δημητριάδη, και το συγκρότημα ενέδωσε στο ντηλ υπογράφοντας τη σύμβαση, που προέβλεπε παράδοση του δίσκου αυστηρώς μέσα σε ένα χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής (01.02.2012). Καθώς το συγκρότημα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στη συμβατική του υποχρέωση, καλείται τώρα να αποζημιώσει τον επιχειρηματία με το προαναφερθέν αστρονομικό ποσό, που αντιστοιχεί στα διατεινόμενα προβλεπόμενα διαφυγόντα κέρδη της Βασιλικής Τραπέζης, που παρουσιαζόταν ως δικαιούχος σε σελίδα του συμφωνητικού που είχε... κολλήσει με την προηγούμενη με ρητίνη από το προσάναμμα.
Η ηχογράφηση, καίτοι προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί εντός ενός έτους από τη δημοσίευση της σύμβασης, χωρίς δυνατότητα παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως, παρά ταύτα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στη σύμβαση ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της ηχογράφησης, η Βασιλική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το -σε εκάστη των 280.000 μετοχών της- αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση. Η τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 αγγλικές λίρες ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι, μετά την αθέτηση του επίμαχου όρου από την πλευρά των ΚΥ, όλες οι μετοχές της ακυρώθηκαν.
Όπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος της τράπεζας, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λονδίνου που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Μακρή και η εταιρεία "Travel Union" κατά της Βασιλικής Τραπέζης, αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.
Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της τράπεζας κατά το έτος 2012, το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών αγγλικών λιρών, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους από αυτή, μετά την περάτωση της ηχογράφησης. Το βρετανικό δικαστήριο με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και τους ΚΥ να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της παραγωγής αλλά και για το πού διατέθηκαν οι μέχρι σήμερα διακινηθείσες ποσότητες του προσανάμματος!
Οι Κόρε. Ύδρο. πρόκειται να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Πηγή: makeleio.grΣυντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Δεκέμβριος 2004

Οι Κόρε. Ύδρο. αποχαιρετούν προκλητικά το 2004
(31.12.2004)
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (30.12) πραγματοποιήθηκε στην παλαιοκερκυραϊκή οικία του Ανδρέα και της Ιουλίας Αρβανιτάκη στους Βαρυπατάδες της Κέρκυρας το κύριο μέρος των γυρισμάτων του video-clip για το «Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος στον Κόσμο», σε σκηνοθεσία των τεσσάρων Κόρε. Ύδρο. με τη συνεπικουρία του επί οκταετία στενού συνεργάτη-«παραγωγού» του συγκροτήματος Θανάση Δανίλη, ενώ η βραδιά έκλεισε με την παραδοσιακή επετειακή φωτογράφηση, που έδωσε μεταξύ των άλλων και μια σειρά γυμνών φωτογραφιών για τις διαφημιστικές [;;] ανάγκες του πρώτου εξαμήνου του 2005.
Το δεύτερο video από το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα είναι μια επιστροφή στη novelty αίγλη των αντίστοιχων πονημάτων της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα απευθύνεται αποκλειστικά στους τηλεθεατές της μεταμεσονύχτιας ζώνης εξαιτίας μιας «τολμηρής» σκηνής που θα περιέχει.
Το κερκυραϊκό συγκρότημα είχε προηγουμένως απευθυνθεί με σχετική έγγραφη αίτησή του στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, ζητώντας την παραχώρηση/ενοικίαση αίθουσας για την πραγματοποίηση μέρους των γυρισμάτων, αλλά δεν πήρε θετική απάντηση, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το αρχικό «πλούσιο» σενάριο και μοιραία να υπάρξει συμβιβασμός με μια «φτωχότερη» -αλλά εξίσου φιλόδοξη- παραγωγή. [Να σημειώσουμε ότι στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας είχε ηχογραφηθεί πριν δυόμιση χρόνια ένα από τα πιάνα του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, με τη μεσολάβηση τότε ισχυρού οικονομικού παράγοντα του νησιού.]
Το video-clip του «Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος στον Κόσμο» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, ενώ υπάρχουν σχέδια για παρουσίασή του στο κερκυραϊκό κοινό σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στο «κινηματογραφικό» έργο των Κόρε. Ύδρο., ως αποζημίωση για τη βραδιά-φιάσκο του περασμένου Φεβρουαρίου.