Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...
Περί αφίσας (για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους)
(27.04.2013)
Η επίσημη αφίσα του live μας στο Gagarin στις 18 Μαΐου είναι αυτή. Την αφίσα αυτή τη φτιάξαμε εμείς, με βαριά καρδιά. Όπως εμείς φτιάξαμε και την «ανεπίσημη» (με την έννοια ότι δεν αντιπροσωπεύει επισήμως όλους τους εμπλεκόμενους στην επικείμενη ζωντανή μας εμφάνιση), που προηγήθηκε ως πρότασή μας, εστάλη χτες το βράδυ ως δώρο (μαζί με ένα τραγούδι από τον καινούριο μας δίσκο) αποκλειστικά στα εγγεγραμμένα στο φαν κλαμπ μας μέλη τιτλοφορούμενη εύγλωττα ως «Το απαγορευμένο poster της κατοχής» και διέρρευσε το μεσημέρι προκαλώντας μια απίστευτης έκτασης (για τα δικά μας δεδομένα) δίκη προθέσεων στα σόσιαλ μήντια. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι με τη συγκεκριμένη αφίσα δεν είχαμε σκοπό να προσβάλουμε ή υβρίσουμε, όπως σχολιάστηκε από κάποιους, κανένα πρόσωπο, στο οποίο πιθανώς παραπέμπει· απεναντίας το τιμούμε ως σύμβολο μιας ηρωικής απέναντι στη βία πράξης, όπως αυτή που εικονίζεται στη φωτογραφία της αφίσας. Αυτά από μας, για να κλείσει το θέμα.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση των Κόρε. Ύδρο.Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Δεκέμβριος 2004

Οι Κόρε. Ύδρο. αποχαιρετούν προκλητικά το 2004
(31.12.2004)
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (30.12) πραγματοποιήθηκε στην παλαιοκερκυραϊκή οικία του Ανδρέα και της Ιουλίας Αρβανιτάκη στους Βαρυπατάδες της Κέρκυρας το κύριο μέρος των γυρισμάτων του video-clip για το «Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος στον Κόσμο», σε σκηνοθεσία των τεσσάρων Κόρε. Ύδρο. με τη συνεπικουρία του επί οκταετία στενού συνεργάτη-«παραγωγού» του συγκροτήματος Θανάση Δανίλη, ενώ η βραδιά έκλεισε με την παραδοσιακή επετειακή φωτογράφηση, που έδωσε μεταξύ των άλλων και μια σειρά γυμνών φωτογραφιών για τις διαφημιστικές [;;] ανάγκες του πρώτου εξαμήνου του 2005.
Το δεύτερο video από το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα είναι μια επιστροφή στη novelty αίγλη των αντίστοιχων πονημάτων της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα απευθύνεται αποκλειστικά στους τηλεθεατές της μεταμεσονύχτιας ζώνης εξαιτίας μιας «τολμηρής» σκηνής που θα περιέχει.
Το κερκυραϊκό συγκρότημα είχε προηγουμένως απευθυνθεί με σχετική έγγραφη αίτησή του στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, ζητώντας την παραχώρηση/ενοικίαση αίθουσας για την πραγματοποίηση μέρους των γυρισμάτων, αλλά δεν πήρε θετική απάντηση, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το αρχικό «πλούσιο» σενάριο και μοιραία να υπάρξει συμβιβασμός με μια «φτωχότερη» -αλλά εξίσου φιλόδοξη- παραγωγή. [Να σημειώσουμε ότι στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας είχε ηχογραφηθεί πριν δυόμιση χρόνια ένα από τα πιάνα του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, με τη μεσολάβηση τότε ισχυρού οικονομικού παράγοντα του νησιού.]
Το video-clip του «Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος στον Κόσμο» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, ενώ υπάρχουν σχέδια για παρουσίασή του στο κερκυραϊκό κοινό σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στο «κινηματογραφικό» έργο των Κόρε. Ύδρο., ως αποζημίωση για τη βραδιά-φιάσκο του περασμένου Φεβρουαρίου.