Αρχείον νέων (323):


Όταν ήμαστε παιδιά:

3 χρόνια πριν...

5 χρόνια πριν...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: £ 1.384.833.349.455,66 ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΛΛΗΝΟΫΟΡΚΕΖΟΣ "ΜΠΡΟΥΚΛΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕ. ΥΔΡΟ.! ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
(05.02.2013)
Το αστρονομικό ποσό του 1.384.833.349.455,66 αγγλικών λιρών διεκδικεί από τους Κόρε. Ύδρο. ελληνοβρετανός «Μπρούκλης», που εμφανίστηκε προ έτους ως ετεροθαλής αδερφός του ιδιοκτήτη της Inner Ear Π.Π. εξαπατώντας το κερκυραϊκό συγκρότημα να υπογράψει διορθωτικό συμβόλαιο με την εταιρεία με ουσιαστικό αντάλλαγμα μικροποσότητα βρετανικού... προσανάμματος!
Ο... «Μπρούκλης» απατεώνας ονόματι Benjamin-David (Βενιαμίν-Δαβίδ) Κόλλας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της μικροϋλοτομίας στην περιφέρεια του Yorkshire και αντλεί την καταγωγή του από την ευρύτερη περιοχή της Τσαμουριάς, παρουσίασε στους εκπροσώπους του συγκροτήματος πλάνο εξόδου από την οικονομική κρίση μέσω «πυραμίδας» επενδύσεων σε βρετανικό προσάναμμα, που αποσκοπούσε στη δημιουργία δικτύου καταναλωτών στην Ελλάδα, με αφετηρία την Κέρκυρα και προωθητικό εφαλτήριο την κυκλοφορία του νέου δίσκου του δημοφιλούς συγκροτήματος.
Οι έντονες επιφυλάξεις του Αλέξανδρου Μακρή εκάμφθησαν τελικώς από τον ενθουσιασμό του Π.Ε. Δημητριάδη, και το συγκρότημα ενέδωσε στο ντηλ υπογράφοντας τη σύμβαση, που προέβλεπε παράδοση του δίσκου αυστηρώς μέσα σε ένα χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής (01.02.2012). Καθώς το συγκρότημα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στη συμβατική του υποχρέωση, καλείται τώρα να αποζημιώσει τον επιχειρηματία με το προαναφερθέν αστρονομικό ποσό, που αντιστοιχεί στα διατεινόμενα προβλεπόμενα διαφυγόντα κέρδη της Βασιλικής Τραπέζης, που παρουσιαζόταν ως δικαιούχος σε σελίδα του συμφωνητικού που είχε... κολλήσει με την προηγούμενη με ρητίνη από το προσάναμμα.
Η ηχογράφηση, καίτοι προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί εντός ενός έτους από τη δημοσίευση της σύμβασης, χωρίς δυνατότητα παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως, παρά ταύτα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στη σύμβαση ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της ηχογράφησης, η Βασιλική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το -σε εκάστη των 280.000 μετοχών της- αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση. Η τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 αγγλικές λίρες ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι, μετά την αθέτηση του επίμαχου όρου από την πλευρά των ΚΥ, όλες οι μετοχές της ακυρώθηκαν.
Όπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος της τράπεζας, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λονδίνου που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Μακρή και η εταιρεία "Travel Union" κατά της Βασιλικής Τραπέζης, αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.
Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της τράπεζας κατά το έτος 2012, το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών αγγλικών λιρών, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους από αυτή, μετά την περάτωση της ηχογράφησης. Το βρετανικό δικαστήριο με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και τους ΚΥ να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της παραγωγής αλλά και για το πού διατέθηκαν οι μέχρι σήμερα διακινηθείσες ποσότητες του προσανάμματος!
Οι Κόρε. Ύδρο. πρόκειται να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Πηγή: makeleio.grΣυντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Σεπτέμβριος 2004

3 σε 1 (Ολοκληρώθηκε το «pro-demo 2004» - Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς - Επιτέλους σε τηλεοπτικό «αέρα» το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου»)
(23.09.2004)
Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, μετά τις πρόσφατες αναταράξεις που οδήγησαν το συγκρότημα στα πρόθυρα της διάλυσης, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες ο πρώτος κύκλος ηχογραφήσεων των κομματιών που προορίζονται για τον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο των Κόρε. Ύδρο.
Πρόκειται για κάποιες πρώτες, σχετικά πρόχειρες αποτυπώσεις του υλικού που θα αποτελέσει το βασικό κορμό του νέου δίσκου του συγκροτήματος, χωρίς να αποκλείεται φυσικά ο αποκλεισμός κομματιών, όπως εξάλλου είχε συμβεί και στην αντίστοιχη περίπτωση του πρώτου δίσκου [Το «pro-demo» (επινόηση του συγκροτήματος για εσωτερική κατανάλωση μεταξύ των μελών του) του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ άνοιγε με ένα (παιγνιωδώς τιτλοφορημένο) κομμάτι, που τελικά δε συμπεριλήφθηκε σε κάποια μεταγενέστερη κυκλοφορία - για του λόγου το αληθές].
Η διαμόρφωση του νέου pro-demo ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο/Ιούνιο με την ηχογράφηση τεσσάρων τραγουδιών και, μετά το «νεκρό» δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με δύο τραγούδια και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη ζωντανή ηχογράφηση τριών ακόμα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 10 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου και ενός παλαιότερου, που είχε μάλιστα παρουσιαστεί και στη μοναδική ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος μετά την κυκλοφορία του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, το Μάρτιο του 2003, καθώς και 2 λιγότερο επεξεργασμένα «bonus tracks». Η αποκάλυψη των τίτλων καθώς και στοιχείων για το ύφος των κομματιών θα ήταν εξαιρετικά άκαιρη, καθώς στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε πολύ πρώιμο ακόμα στάδιο και απέχουν πολύ από την τελική τους μορφή (κρίνοντας και από τις αντίστοιχες ηχογραφήσεις του 2001-2002).

Όσον αφορά το σχεδιασμό του τελειομανούς συγκροτήματος για το επόμενο εξάμηνο, προβλέπεται νέος κύκλος επεξεργασίας των κομματιών με online επικοινωνία μεταξύ των δημιουργών, μετά την αναχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή σε μερικές ημέρες για «τη χώρα της δυτικής Ευρώπης όπου θα διαχειμάσει», ενώ και άλλες φιλόδοξες συνθέσεις περιμένουν με αγωνία να χαραχτεί ο δρόμος τους προς τον επόμενο δίσκο των Κόρε. Ύδρο., η ηχογράφηση του οποίου έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2005.

Να σας ενημερώσουμε τέλος ότι, με 8 μήνες καθυστέρηση λόγω παντελούς αδιαφορίας της δισκογραφικής εταιρίας που έχει αναλάβει την προώθηση του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, ξεκίνησε επιτέλους με πρωτοβουλία του ίδιου του συγκροτήματος η τηλεοπτική προβολή του video-clip του «Η Καλοσύνη Σου» (παραγωγή του συγκροτήματος) από συγκεκριμένα Μέσα της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και προσπάθεια «παρείσφρυσης» σε mainstream αθηναϊκά Μέσα. Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν τον κο Κ.Δ. για την ευγενική διαμεσολάβηση.